Poohacz79 Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Hmm. Twrp krzyczy, że chcesz zainstalować ROM do MI5 a masz MI5s. Kiedyś chyba na forum ktoś pisal, że udało mu się przypadkowo zainstalować na MI5 ROM od MI5s. Możliwe, że masz podobnie. (W tej chwili masz ROM od Mi5s i dlatego masz ten komunikat) MiFlash powinien załatwić temat.
Nezumi Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Rozumiem, że postępowałeś zgodnie z tym? Cytat Aktualizacja Mi5/MiMAX do Androida 7.0 Aby zainstalować po raz pierwszy xiaomi.eu 7.0 na Mi5/MiMAX/MiMAX Pro należy: Zaktualizować system xiaomi.eu do ostatniej wersji Android 6.0 Zaktualizować TWRP do najnowszej wersji: Mi5: POBIERZ MiMAX (hydrogen): POBIERZ MiMAX Pro (helium): POBIERZ przez fastboot flash recovery twrp.img Przejść do TWRP po instalacji recovery z fastboot boot twrp.img Wykonać backup w TWRP i najlepiej przenieść na komputer katalog /TWRP Instalacja najnowszego romu Android 7 w TWRP (sekcja Install) bez WIPE
Acid Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Eh kolega wgrał twrp z capricorn albo wcześniej wgrał rom Mi5s. Tu jest Mi5 ale przedstawia się jako Mi5s. Wysłane z MI6
Grzegorz93 Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 W tym cała sprawa że nie. ROM od Mi5 i twrp też od Mi5. Wszystko od was. Chyba że u was ktoś popełnił błąd przy pakowaniu
Poohacz79 Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Wrzuć najnowsze TWRP pod Gemini. Potem wipe system i instalacja EU. Oczywiście najpierw wrzuć ROM Xiaomi EU do pamięci telefonu (najlepiej najnowsze)
SLiM Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) @Grzegorz93 napisał ci @Acid jak jest, na załączonym screenie widać że masz jakieś twrp od ZCX nie pod ten model a Ty dalej swoje, skoro wiesz lepiej to po co zadajesz pytanie na forum. Tak jak Ci napisał kolega @Poohacz79 wgraj właściwe twrp pod MI5 gemini https://eu.dl.twrp.me/gemini/ i zainstaluj xiaomi.eu Edytowane 5 Września 2017 przez slimdick
Acid Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 6 godzin temu, Grzegorz93 napisał: W tym cała sprawa że nie. ROM od Mi5 i twrp też od Mi5. Wszystko od was. Chyba że u was ktoś popełnił błąd przy pakowaniu Od nas? To mamy takie TWRP w naszej bazie? Wgraj przez fastboota to: https://eu.dl.twrp.me/gemini/
majdan12 Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 @Poohacz79 Wipe raczej nie jest wymagany, bo jakoś nie widzę takiego punktu w poradniku na MIUI Polska.
Poohacz79 Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 1 godzinę temu, majdan12 napisał: @Poohacz79 Wipe raczej nie jest wymagany, bo jakoś nie widzę takiego punktu w poradniku na MIUI Polska. No nie jest. Ale po takich problemach bym sobie zrobił
machofvmaciek Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Postanowiłem zainstalowac xiaomi.eu na moim Mi5, odblokowalem bootloader, wgralem recovery, wrzucilem plik xiaomi.eu z systemem do pamieci telefonu i wszystko do tej pory szlo idealnie. Problem pojawil sie, gdy juz chcialem zainstalowac system. Wybralem install oraz plik, ktory uprzednio zrzucilem na telfon z komputera i zaczaelo sie instalowac, lecz pod sam koniec paska instalacja zatrzymala sie i stoi juz tak od okolo 50 min. Widac jednak ze telefon sam w sobie dziala, poniewaz obramowanie konca tego paska nadal miga na niebiesko. Wszystko robilem wedlug oficjalnego poradnika na miuipolska.pl, wczesniej na telefonie mialem rom Global stable (nie chinski) i android 6.0 Zamieszczam zdjęcie jak to wyglada obecnie: Wie ktos moze jak temu zaradzic? Prosze o szybka pomoc
Rekomendowane odpowiedzi