gwalberg Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Jestem teraz na razie na ROMie 17 miałem mały problem z MiTools na 25 i po zrobieniu wipe i powrocie do 17 w panelu sterowania w ustawieniach nie mam żadnych aplikacji z prawami root. Mam aplikacje typu greenify, adaway, zapora avasta, MiTools i coś tam jeszcze. Wszystkie potrzebują dostępu do root więc powinienem mieć je w ustawieniach w aplikacjach z prawami root tam nie ma nic, zero. Przedtem na tej samej wersji ROMu miałem wszystkie aplikacje które korzystały z roota. Wszystkie wymienione aplikacje działają, nie ma z nimi problemu, tylko dlaczego nie pojawiają się w "aplikacje z prawami root"?
Numb Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Ponieważ od którejś wersji było to zbugowane, jednak Ty miałeś dodane z poprzednich. Nie dodasz apek, Acid naprawił root dopiero w 25.
gwalberg Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza. Na razie nieaktualizuje do 25 czekam jak się rozwiąze problem z MiTools, mogliby puścić jakąś aktualizację.
Numb Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Raczej nie doczekasz się aż do MIUI 6.
Jabol Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Czy to normalne że po każdym uruchomieniu ponownym statystyki baterii telefonu idą od początku? W poprzednim telefonie po prostu na wykresie miałem puste pole w momencie gdy telefon był wyłączony. Natomiast tu zerują się i ida npo od 40% i działanie na baterii 1 minuta itp ;/
Numb Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Tak, w tym modelu niestety normalne. 1
rawyolks Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Ktoś kupował tutaj: http://www.aliexpress.com/item/New-original-Xiaomi-hongmi-note-WCDMA-octa-Core-hongmi-Android-4-2-2GB-RAM-8-GB/2036854360.html Najtańsza oferta, coś za pięknie aż.
gwalberg Opublikowano 18 Października 2014 Opublikowano 18 Października 2014 Zauważyłem dziwna rzecz od jakiegoś czasu. Otóż Keep i Any.DO spóźnia się z powiadomieniami o 3 minuty, jakby to był błąd apki to jedna by się spóźniała ale nie dwie. W czym to może być problem?
Numb Opublikowano 18 Października 2014 Opublikowano 18 Października 2014 Może push,spróbuj push notification fixer z playstore.
gwalberg Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Może push,spróbuj push notification fixer z playstore. Już jest dobrze, miałem blokier sieci i nie dodałem tych aplikacji do wyjatków. Mam inny problem, jak to wygląda z flashem pod Redmi1? Mam flasha 1.1 i jest głos a nie ma obrazu. Przeglądarka dolphin, włączony flash, jetpack i nie mogę oglądać na zalukaj tv.Agent ustawiony na desktop.
Numb Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Flash to technologia wychodząca z użytku. Android już dawno go nie wspiera, więc nie wiem. Nie ma sensu z niego korzystać, im prędzej zdechnie na rzecz HTML 5, tym lepiej.
gwalberg Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 No tak, wiem o tym tylko że nie mogę oglądać filmów przez jego brak. Na szczęście na fonie tylko czasami mam na niego zapotrzebowanie.
zdziekonski Opublikowano 12 Listopada 2014 Opublikowano 12 Listopada 2014 Gdzie podziała się wersja stabilna romu do redmi td-scdma?
MasaMasen Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Mam dosyć dziwne pytanie - czy instalacja busyboxa może wpłynąć na działanie telefonu? Bo po zainstalowaniu tego, gry przestały mi się zacinać i podczas odtwarzania dźwięku też nie mam lagów...
mgcompany Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Gdzie znajdę ustawienia połączenia USB w ROMie 17.0 stable? Nie mogłem się połączyć bezpośrednio z kartą pamięci, to zmieniłem połączenie na MTP, ale teraz nie mogę znaleźć ustawień USB. :/
mgcompany Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) To w jaki sposób teraz zmienić sposób połączenia? Wiem, że menu z opcjami jest, bo się uruchomiło z paska powiadomień podczas podłączenia kabla USB, ale po zmianie na MTP już to nie działa. :/ EDIT: Przypomniało mi się, że w sklepie Play można znaleźć apki do zmiany rodzaju połączenia "USB mode cośtam", zainstalowałem jedną z nich, zmieniłem ustawienie, zresetowałem telefon i działa. Zwykłe połączenie jako pamięć masowa jest dużo szybsze od MTP (przynajmniej u mnie). Edytowane 5 Grudnia 2014 przez mgcompany
Numb Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Jest szybsze, ale wtedy telefon nie ma dostępu do nośnika, aplikacje również.
mgcompany Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Parę minut bez dostępu nie zaszkodzi. Jeszcze jedno pytanie, może ktoś kojarzy taką opcję jak ilość numerów zapamiętanych w liście połączeń? Można tam było wpisać jak dużo połączeń ma zapamiętać telefon, wie ktoś gdzie to było w systemie? Jakiś czas temu sobie wpisałem troszkę za dużą wartość i coś aplikacja telefonu zaczęła wolniej działać, a nie mogę znaleźć tej opcji, czy to kolejna rzecz, która po aktualizacji zniknęła?
mgcompany Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 To dziwne, że wcześniej zmieniałem, bo było jak dobrze pamiętam 300 pozycji, a ustawiłem na dużo więcej.
r0bertt Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Ta aktualizacja dla redmi na miuipl nie jest przewidziana? - Xiaomi Redmi 1 Stable Version (China) JHBCNBL28.0 ?
Numb Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Raczej jest, tylko aktualizacje są w piątki
Acid Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Niestety raczej nie. Nie ma sensu. Ale chyba multilang zrobiliśmy...
Numb Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Ok zresztą wg reszty testerów 0! zmian
r0bertt Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 No to dziwne, po 2 miesiącach wydać aktualizację, która nic nie wprowadza, nie ulepsza?! widzę, że ci skośni programiści z mi to kompletne dno :/
Numb Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 To jest ostatnia aktualizacja przed MIUI 6, V5 już nikt się nie zajmuje.
r0bertt Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Patrząc na poczynania xiaomi to dla modelu redmi oraz redmi 1s to chyba v6 też się nikt nie zajmuje ^^
tosshi2 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Patrząc na poczynania xiaomi to dla modelu redmi oraz redmi 1s to chyba v6 też się nikt nie zajmuje ^^ A najpopularniejszy model Xiaomi.
Numb Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zajmuje zajmuje, Note już ma bety na KK, my jesteśmy kolejni, bo tak naprawdę ROM-y na nasz Redmi 1 są "przepisywane" z Note'a, dlatego my mamy wszystko miesiąc po Note, MIUI 6 ma być w drugiej połowie lutego, podobno na KK (oby...).
r0bertt Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 idzie im to jak krew z nosa, redmi 1s - ubijanie aplikacji robili 3 miesiące, problem grzania się telefonu również zajął im dość sporo. Lepiej by to zlecili zewnętrznym podmiotom i nie ośmieszali się ... na xda jest pełno cudotwórców co bez źródła piszą lepsze romy niż nasz producent (wystarczy popatrzeć na ilość pobrań mokee czy CM). Zobaczymy co wydadzą w tym marcu, choć na jakieś cudo nie liczę...
igoor1983 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Należy się przyjrzeć redmi 2 jeżeli tam tych problemów nie będzie to znaczy ze na v6 w pozostałych redmi prawdopodobnie one również zostaną zlikwidowanie. Czekamy na recenzję redmi 2 Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka
Numb Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Można też poczekać na rom do Note'a. Idzie im powoli, ale zauważ, że my nie wiemy o wszystkim. Trochę tych urządzeń mają, Mi2/S, Mi2A, Mi3, Mi4, Redmi 1, Redmi 1S, Redmi Note, Redmi Note LTE, Redmi 2, MiPad + niektóre wersje TD z innymi CPU i telefony przyszłe takie jak Mi Note, Mi5 itp. Do każdego z nich oprócz pierwszych trzech Redmi aktualizacje są co tydzień, a dodatkowo pracują nad nowymu romami. Błędów jest dużo, ale myślę, że przy tygodniowym cyklu wydawania i tak im dobrze idzie. W takim samsungu z niższej półki jak masz błąd to zostaniesz z nim do końca.
r0bertt Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Ale zamykają się w sobie z tym i tyle, przeważnie nie potrafią go naprawić albo trwa to długo - czemu nie będzie większa grupa testerów i programistów (na xda jest tego w ch****), wydanie wersji beta, brak pomysłu na serie redmi Edytowane 16 Stycznia 2015 przez r0bertt
Re4ctioN Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zajmuje zajmuje, Note już ma bety na KK, (...) I jak to chodzi? Jest dobrze? Mam nadzieję, że MIUI6 na Redmi 1 będzie działało sprawnie. Najbardziej martwię się o RAM ale z drugiej strony Redmi 2 też ma 1GB RAMu więc chyba powinno być ok...
Rekomendowane odpowiedzi