Guest Repoman Posted August 8, 2016 Posted August 8, 2016 Korzystam z telefonu Redmi 3 Pro (Android 5.1.1, MIUI 6.5.12), zauważyłem następujący problem. Czasami, mimo włączonego przesyłu danych niektóre aplikacje (np. snapchat) nie chcą połączyć się z siecią. W tym samym czasie inne aplikacje takie jak przeglądarka internetowa, bez problemu łączą się z Internetem. W sumie trudno o jakąś zależność, bo parenaście minut później aplikacje które wcześniej nie chciały się łączyć z internetem, nagle potrafią to zrobić. Zna ktoś może rozwiązanie, które by sprawiło, aby każda aplikacja bez problemów łączyła się z siecią?
jarekm95 Posted August 8, 2016 Posted August 8, 2016 pod swoim tematem masz IDENTYCZNY PROBLEM. I jak zwykle jedno i to samo - wgraj porządny system.
Guest Repoman Posted August 8, 2016 Posted August 8, 2016 1 godzinę temu, jarekm95 napisał: pod swoim tematem masz IDENTYCZNY PROBLEM. I jak zwykle jedno i to samo - wgraj porządny system. Nie jest to identyczny problem, tamtejszy użytkownik miał problem z całym internetem, ja mam tylko z niektórymi aplikacjami. Myślalem tez, że MIUI jest porządnym, skoro jesteśmy na stronie MIUIpolska.pl
Guest Repoman Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 Dnia 8.08.2016 o 23:21, jarekm95 napisał: MIUI jest porządnym jak je sam wgrasz. Zrobiłem co mówiłeś, i niestety nadal mam ten sam problem.
Guest Repoman Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 Wątpię, czasami działa bez problemu. Nie zauważyłem żadnej zależności
dongron Posted August 18, 2016 Posted August 18, 2016 W ustawieniach jest opcja ograniczania zasobów dla procesów w tle, w opcjach samej aplikacji uprawnienia i ostatecznie wyłącz optymalizacje miui.
Guest Repoman Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 Dnia 17.08.2016 o 23:19, bergmen napisał: wipe dalvik cashe robiłeś przy zmianie romu? Był cache wipe jak najbardziej. Dnia 18.08.2016 o 14:44, dongron napisał: W ustawieniach jest opcja ograniczania zasobów dla procesów w tle, w opcjach samej aplikacji uprawnienia i ostatecznie wyłącz optymalizacje miui. Nie mogę zlokalizować tych ustawień ograncizenia zasobów, zresztą aplikacje nie działa w tle. W opcjach aplikacji ma zgodę na połączenia z siecią. Nie mogę też zlokalizować optymalizacje miui, gdzie to znajdę?
FromWP Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 W opcjach programistycznych, które uruchomisz klikając 7 razy w wersję miui w ustawieniach. Ale nie wiem czy to coś zmieni.
Guest Repoman Posted August 20, 2016 Posted August 20, 2016 17 godzin temu, FromWP napisał: W opcjach programistycznych, które uruchomisz klikając 7 razy w wersję miui w ustawieniach. Ale nie wiem czy to coś zmieni. Niestety, nie zmieniło niczego.
FromWP Posted August 20, 2016 Posted August 20, 2016 Masz jakiś nietypowy problem i trudno cokolwiek doradzić poza powtórnym sprawdzeniem uprawnień. Może wgraj nowszy rom bo ten co masz jest z przed trzech miesięcy.
Guest Repoman Posted August 20, 2016 Posted August 20, 2016 7 godzin temu, FromWP napisał: Masz jakiś nietypowy problem i trudno cokolwiek doradzić poza powtórnym sprawdzeniem uprawnień. Może wgraj nowszy rom bo ten co masz jest z przed trzech miesięcy. Można jakoś zaktualizować, czy trzeba od nowa przeprowadzić całą operację wgrywania?
FromWP Posted August 21, 2016 Posted August 21, 2016 6 godzin temu, Repoman napisał: Można jakoś zaktualizować, czy trzeba od nowa przeprowadzić całą operację wgrywania? To zależy od tego jaki rom masz teraz wgrany i w jaki sposób to robiłeś. Jak masz odblokowany bl i wgrane twrp to pobierasz najnowszy rom eu, kopiujesz do telefonu i instalujesz z poziomu twrp. Nic nie tracisz i nic dodatkowo nie musisz robić. Jeżeli nie lubisz się bawić w ręczne aktualizacje, lub masz zablokowany bl, to zainstaluj globala i będzie sam się aktualizował przez OTA. Globala po raz pierwszy trzeba zainstalować MiFlashem z opcją flash all, czyli musisz przed tą operacją zrobić kopię lokalną danych i po instalacji te dane odtworzyć. Potem telefon sam będzie cię informował o nowych aktualizacjach i proponował pobranie i instalację.
Guest Repoman Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 Dnia 21.08.2016 o 01:25, bergmen napisał: pokaż zrzut ekranu tego ROMu Spoiler O to chodzi?
bergmen Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 @Repoman dokładnie o to. Masz śmieciowy ROM. Odblokuj bootloader i wgraj coś normalnego, Inaczej będziesz miał tylko problemy
Guest Repoman Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 (edited) Dnia 22.08.2016 o 22:36, bergmen napisał: @Repoman dokładnie o to. Masz śmieciowy ROM. Odblokuj bootloader i wgraj coś normalnego, Inaczej będziesz miał tylko problemy Co polecasz? (ROM był bodajże instalowany z poradnika z forum) Edited August 23, 2016 by Repoman
Guest Repoman Posted August 26, 2016 Posted August 26, 2016 Dnia 24.08.2016 o 01:20, grizzly napisał: Polecamy nasz ROM... To nie jest ten sam ROM z poradnika?
Recommended Posts