Fedek143

No service

Recommended Posts

7 minut temu, M_100 napisał:

Sieć Plus

Na 99℅ to wina sieci, zmiana romu nie pomoże. Składaj reklamację w Plusie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Przed chwilą, FromWP napisał:

Na 99℅ to wina sieci, zmiana romu nie pomoże. Składaj reklamację w Plusie.

Czyli wymiana karty SIM na nową może rozwiązać problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minut temu, M_100 napisał:

Czyli wymiana karty SIM na nową może rozwiązać problem?

Też raczej nie, to błąd sieci, nie karty. Jakby nie działało LTE to wymiana karty mogła by pomóc. Jak działa LTE i jesteś w zasiegu 3G, lub 2G to jak czytałeś, sieć powinna przełączyć z LTE na 3, lub 2G przy nadchodzącym połączeniu.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, FromWP napisał:

Też raczej nie, to błąd sieci, nie karty. Jakby nie działało LTE to wymiana karty mogła by pomóc. Jak działa LTE i jesteś w zasiegu 3G, lub 2G to jak czytałeś, sieć powinna przełączyć z LTE na 3, lub 2G przy nadchodzącym połączeniu.

W takim razie bardzo dziękuję za pomoc, skontaktuje się z operatorem i mam nadzieję, że rozwiąże to mój problem.
 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I jak tam ? Rozwiązałeś problem ? Mam to samo i póki co nie znalazłem rozwiązania. Co istotne u mnie nie jest tak, że od razu staję się niedostępny. Przez jakiś czas pobieranie danych przez LTE działa i można się do mnie dodzwonić.

Mam redmi 2A, 2014813 i miui 5.11.26 by xiaomi.eu

Aktualizacja:

Wklepując na klawiaturze dialera poniższy kod :

*#*#4636#*#*

Przeszedłem do ukrytego menu, którym miałem bardzo bogatą listę kolejności typów sieci. Wybrałem opcję "LTE, GSM/wcdma" i teraz jak mam włączony przesył danych, to jak ktoś do mnie dzwoni, to chwilę to trwa zanim uzyska sygnał oczekiwania, zaś u mnie idzie downgrade do 2g i dopiero pojawia mi się, że ktoś dzwoni.

Ciekawe czy po restarcie utrzyma te ustawienia.

Aktualizacja 2:

Powyższe ustawienie działa jednak tylko do pierwszego połączenia. Potem jest po staremu. Ponowna zmiana ustawienia znowu pozwala być w zasięgu do kolejnego połączenia. Testowałem tylko w krótkich odstępach czasu. Nie wiem czy np. po godzinie znowu nie będzie lipy.

Edited by xooller

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej!

W 2015 kupiłem Xiaomi Redmi 2 Prime (2GB/16GB). Do 2016 nie było z nim problemów. Chyba trochę namieszałem przy aktualizowaniu i formatowaniu telefonu i teraz nie działa mi karta SIM. Zdaje się, że została ona przypisana do konta Xiaomi i nie mogę jej teraz odzyskać. Karta działa bez zarzutu w innych urządzeniach. Żeby "zarejestrować kartę" muszę coś zrobić, instrukcje mają przyjść SMSem, ale raczej go nie otrzymam, jeśli mam ten felerny "brak usługi". Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, mariusz.ur said:

Sprawdź *#06# czy masz imei . Nie musisz nic rejestrować .

Coś tu jest:

Cyferki

Trzy litery

Cyferki i literka

 

I co z tym dalej?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 godziny temu, bout napisał:

I co z tym dalej?

Dalej to sprawdź jaki masz model, 811, 813, czy jeszcze jakiś inny. Powinno to być pod baterią. Najprawdopodobniej wgrałeś rom od innej wersji, dlatego masz brak usługi. Romy do różnych wersji są praktycznie takie same, ale różnią się tak jak telefony, plikami modemów. Jak się wgra rom z wersji o innym modemie to objawy są takie jak u ciebie. Nie ma to żadnego związku z rejestracją czy jej brakiem na koncie Xiaomi.

Edited by FromWP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, mam problem, po wgraniu nowego softu, na Xiaomi Redmi 2.  20140813. Android tam był oryginalnie 4.4.4, wgrany nowy przez MiFlash, 5.1.1 i miui 8, nie wyszukuje sieci.. Napewno nie jest to wina czegoś w środku fizycznie... Jak wrócić do starego androida czy coś? :/ Pomocy!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Rumek9811 To jest twoja wina, ale nic nie zepsułeś. Wgrałeś rom dla 811 który różni się modemem a twój 813 wymaga innego pliku NON-HLOS.bin. Nie ma romu global dla 813. Nie trzeba wracać do starego Androida, ale trzeba znaleźć odpowiednik chińskiego romu dla 813, skopiować z niego plik NON-HLOS.bin (jest w katalogu images romu fastboot) i wgrać do twojego komendą "fastboot flash modem NON-HLOS.bin" skopiowany do katalogu minimaladb. Jak chcesz mogę ci ten plik (NON-HLOS.bin) wysłać, bo mam dla 813 miui8 i androida 5.1.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now