miniczajo Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Witam, Pod koniec czerwca zakupiłem telefon Xiaomi Redmi 3 (2/16GB) ze strony xiaomi.com.pl Wersja MIUI to 7.1.3.0 (w całości po polsku). Przez miesiąc telefon działał bez żadnych zastrzeżeń, jednak pięć dni temu zauważyłem, że sam się restartuje leżąc bezczynnie na biurku. Zdarzyło się to kilka razy w ciągu całego dnia. Telefon nie reagował też na kabel, kiedy chciałem podłączyć go do komputera. Nie można było go również naładować. Ładowarka i kabel działają jak należy. Sprawdzałem. Problem tkwi w telefonie. Potem przez cztery dni było wszystko dobrze. A dzisiaj zaczęło się znowu. W nocy zrestartował się przynajmniej dwa razy, a rano jeszcze raz czy dwa. Na ładowarkę i kabel mój Redmi 3 znów nie reaguje, próbowałem podłączać kilka razy. Nic. Raz czy dwa zapaliła się dioda, ale telefon i tak się nie ładował. Wyłączyłem go i podłączyłem ładowarkę. Pojawiło się logo Mi, a zaraz po nim duży znaczek baterii na środku ekranu. Przez sekundę, może dwie się ładował, a po chwili zawibrował i znów pojawiło się logo Mi (tak jakby się zrestartował), potem znowu ta bateria na sekundę, znów logo Mi... I tak ciągle. Włączyłem go, ale ładowarka dalej nie działa. Nie wiem co mam robić. Proszę o pomoc. :/
Zexon72 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Na początek zacznij od wgrania cywilizowanego systemu (xiaomi.eu/miuipolska) w miejsce aktualnego, patchowanego wynalazku. Myślę, że skończą się Twoje problemy.
miniczajo Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zainstalowałem MIUI 8, wersję rozwojową - 6.8.18, mając nadzieję, że rozwiąże to moje problemy. Niestety, dalej jest to samo. :/ Co jeszcze mogę zrobić, żeby uniknąć odsyłania telefonu na gwarancję?
musso Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 Wczoraj miałem identyczną sytuację Redmi 3 Pro. 1) Nie ładował baterii 2) Komp nie widział telefonu Dziś: 1)Telefon się ładuje przy wyłączonym jak i włączonym systemie, 2) Permanentnie się sam resetuje, nawet podczas rozmowy. Działa cały czas (bez restartu) kiedy odpalony jest Tidal... Zbieg okoliczności ? System pierwotnie chiński, potem Wietnamczyka (dwa miesiące temu), i od razu regularne aktualizacje z miui polska. Obecnie zainstalowany MIUI 6.9.8 ANDROID 5.1.1 To nie odosobniony przypadek. Co tu się dzieje ?
FromWP Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 Macie popsute telefony, trzeba reklamować. Nigdy nie miałem samoczynnego restartu na żadnym romie, nawet zwiechy. Może kilka razy zawiesiła się jakaś doinstalowana aplikacja, a używam już telefonu pół roku.
musso Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Cześć. Nie wiem o co chodzi ale samo się naprawiło. Telefon rozładował się do ok 15% i z duchem na ramieniu podłączyłem do ładowarki, o dziwo naładował się do 100% i działa zupełnie normalnie... Beż żadnych resetów, bez głupot. Komp tez widzi. Jestem happy. Byłem zły, i trochę szarpałem złącze usb, bo myslałem, że jakieś zimne luty czy coś, ale nic podobnego... Nawet na wyłączonym tel włączał się i wyłączał co 10 sek... Jedyne co zrobiłem to odinstalowałem dwie zboczone apki i dmuchnąłem w styki kart sim... Edytowane 18 Września 2016 przez musso
sara.piwowar Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Witam, Telefon Xiaomi redmi 3 kupiony w lipcu przestał się reagować na ładowarkę przy 10% wyłączyłam go całkowicie, a następnego dnia już nie chciał się ponownie włączyć chociaż zostawiłam mu zapas, na ładowarkę też nie reaguje (czerwona diota pali się przez 10 min po czym się wyłącza). Co z tym fantem zrobić?
bergmen Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 spróbuj inną ładowarkę. Jak nie zaskoczy to serwis. Gdzie kupiłaś? Nie uszkodziłaś gniazda USB?
sara.piwowar Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Kupiam na gearbest ale gwarancja już nie wchodzi w grę 40 dni od daty zakupu minęło. Próbowałam już kilka ładowarek i nic gniazdo na pewno nie jest uszkodzone bo mam ładowarkę z końcówką zamontowaną na stałe do telefonu i za pomocem magnezu podłączam się do kabla. Telefon nie upadł nie przegrzewał się ale zawsze miałam problem z połączeniem się np. z komputerem nie wykrywał telefonu. Nie wiecie ile może taka naprawa kosztować opłaca się czy będzie warta tyle co nowy telefon?
cukru Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 @sara.piwowar A próbowałaś trzymać telefon podłączony do ładowarki przez co najmniej parę godzin? Co do naprawy to możesz zgłosić się do MiCenter.
sara.piwowar Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Poddałam się po 20 minutach ale spróbuje podłączyć go na całą noc chociaż gdyby chciał to już by załapał, bo bateria miała 10% a teraz w ogóle się nie włącza. Dzięki napisze do nich zastanawiam się tylko czy warto wymieniać płytę główną tak jak piszą to wszyscy bo to pewnie będzie warte tyle co nowy telefon
cukru Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 @sara.piwowar Zależy gdzie leży problem, jeśli to samo gniazdo to wystarczy wymienić taką płytkę http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=6099#
sara.piwowar Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 To mogę wykluczyć bo zamontowałam taką ładowarkę i tą końcówkę ostatni raz odpinałam ze 2 miesiące temu. Chyba że magnez który się łączy z telefonem mógł spowodować uszkodzenie
cukru Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 @sara.piwowar Dla pewności ładowałbym klasycznym kablem, nie można wykluczyć winy tej końcówki.
sara.piwowar Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Próbuje teraz normalnym kablem zobaczę co z tego wyjdzie. Naprawiał ktoś taką usterkę na swój koszt?
Rekomendowane odpowiedzi