BoyBen 6 Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 Witam serdecznie. Ostatnio zauważyłem, że przycisk blokowanie telefonu nie działa zbyt dobrze. Lekkie wciskanie (przy słyszalnym dźwięku wciśnięcia) nie powoduje, że telefon się blokuje. Trzeba do tego użyć trochę więcej siły. Problem w tym, że jestem przyzwyczajony do lekkiego wciskania i często robię to po kilka razy zanim się zorientuję, że muszę mocniej wcisnąć. Czy da się coś z tym zrobić? Może coś dokleić do tego ruchomego elementu pod tylną klapką? Link to post Share on other sites
Marcin.M 67 Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 Mam to samo Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
eugon 0 Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 Ostatnio zauważyłem taka sama sytuację telefon mam od grudnia. Chyba napiszę i może na gwarancję odesle Link to post Share on other sites
BoyBen 6 Posted July 28, 2016 Author Report Share Posted July 28, 2016 No ja właśnie nie wiem jak zbytnio zrealizować gwarancję, a nawet nie chce czekać parę tygodni na naprawę. Da się to jakoś naprawić samemu? Link to post Share on other sites
grembi 37 Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 Dlatego ja mam skrót do blokowania na pulpicie Napisane z Tapatalka za pomocą Xiaomi RN2 Link to post Share on other sites
fatall1ty 9 Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 Mam to samo! Link to post Share on other sites
BoyBen 6 Posted July 28, 2016 Author Report Share Posted July 28, 2016 (edited) @grembi A co z odblokowaniem? Ah i raczej pytałem jak to naprawić, a nie czy tak macie Także porady milej widziane :> Edited July 28, 2016 by BoyBen Link to post Share on other sites
Marcin.M 67 Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 Przypuszczam że wymiana pleców powinna pomoc, bo sam klawisz na płycie działa bardzo ładnie Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to post Share on other sites
Elvlanden 7 Posted July 30, 2016 Report Share Posted July 30, 2016 Mam tak od jakichś 3 dni. Irytuje mnie to jak jasna cholera. Podejrzewam jednak że ma to coś wspólnego z MIUI, bo miałem to na dev, zniknęło na AOSP, i teraz wróciło na stable po 3 tyg użytkowania... Link to post Share on other sites
grembi 37 Posted July 30, 2016 Report Share Posted July 30, 2016 @BoyBen tel włączam przyciskiem ale biorąc pod uwagę, że nie używam go do blokowania to mój przycisk wytrzyma 2x dłużej. Oczywiście w teorii. Póki co tel mam od stycznia i mogę stwierdzić że nadal jest jak nowy Napisane z Tapatalka za pomocą Xiaomi RN2 Link to post Share on other sites
galakty 1,218 Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 U mnie też pojawił się ten problem, na zagranicznych stronach ludzie piszą o tym samym. Wymiana plecków raczej nie pomoże, moim zdaniem przycisk Power jest słabiutki. Na Aliexpress można kupić za grosze nowy przycisk i wymienić, lecz ja polecę spróbować włożyć kawałek papiery, kartonika, czegoś cienkiego i twardego zarazem. Może coś da Link to post Share on other sites
szuineg 20 Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 witam w klubie, od kilku tygodni pojawiło się to samo, rozwiązaniem jest wybudzanie telefonu przyciskiem głośności, zobaczymy po jakim czasie on wysiądzie Link to post Share on other sites
galakty 1,218 Posted August 3, 2016 Report Share Posted August 3, 2016 13 godzin temu, szuineg napisał: witam w klubie, od kilku tygodni pojawiło się to samo, rozwiązaniem jest wybudzanie telefonu przyciskiem głośności, zobaczymy po jakim czasie on wysiądzie Zamówiłem MiKey, chyba da się ustawić żeby wybudzał telefon, zawsze jakaś alternatywa bez rozbierania. Link to post Share on other sites
BoyBen 6 Posted August 5, 2016 Author Report Share Posted August 5, 2016 Wolałbym jednak naprawić przycisku blokowania. Spróbuję coś podkleic, ewentualnie wymienić przycisk/tylna klapkę i zobaczymy co to da. Link to post Share on other sites
galakty 1,218 Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 U siebie podłożyłem kawałek papieru, działa lepiej. Link to post Share on other sites
plaszczyk 0 Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Podobna sytuacja z blokowaniem. Faktycznie podłożenie czegoś trochę pomaga. Link to post Share on other sites
dlugi_5 2 Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 Dnia 3.08.2016 o 11:19, galakty napisał: Zamówiłem MiKey, chyba da się ustawić żeby wybudzał telefon, zawsze jakaś alternatywa bez rozbierania. Jakiej apki uzywasz z mikeyem żeby blokowac/odblokować tel? Link to post Share on other sites
galakty 1,218 Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 1 godzinę temu, dlugi_5 napisał: Jakiej apki uzywasz z mikeyem żeby blokowac/odblokować tel? Żadnej, jeszcze nie mam MiKey. Link to post Share on other sites
dlugi_5 2 Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 To ja już mam i dobrze działa mSwitch. W Mikey nie znalazłem opcji blokowania/odblokowania ekranu Link to post Share on other sites
galakty 1,218 Posted August 24, 2016 Report Share Posted August 24, 2016 Dnia 23.08.2016 o 16:57, dlugi_5 napisał: To ja już mam i dobrze działa mSwitch. W Mikey nie znalazłem opcji blokowania/odblokowania ekranu Ja znalazłem ale nie działa, za to mSwitch wykrywa jako słuchawki i nie mam dźwięku.. Link to post Share on other sites
dlugi_5 2 Posted August 24, 2016 Report Share Posted August 24, 2016 to napisz gdzie znalazłeś? Co do mSwitch to u mnie automatycznie wykrylomsprzet - najpierw jednak trzeba nadac wszystkie uprawnienia Link to post Share on other sites
galakty 1,218 Posted August 24, 2016 Report Share Posted August 24, 2016 Symulacja przycisków - Zasilanie. Link to post Share on other sites
dlugi_5 2 Posted August 25, 2016 Report Share Posted August 25, 2016 Tak myślałem że o tym napiszesz. Niestety nie jest to równoznaczne z zablokowaniem/odblokowaniem ekranu Link to post Share on other sites
galakty 1,218 Posted August 25, 2016 Report Share Posted August 25, 2016 Zablokować można na pulpicie widżetem, niestety MiKey nie działa, chyba że kogoś rajcuje skuteczność 2/10. Klick działa poprawnie, niestety w kieszeni też się odblokuje. Tragedia z tym jest, Xiaomi powinno przestać produkować te guziory. Link to post Share on other sites
KANAR 46 Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 Ja od kilku miesięcy używam tego przycisku tylko do wchodzenia w TWRP . Używam i polecam apkę Wake On Gesture - odblokowanie machnięciem nad czujnikiem. W ogóle nie żre baterii !!! Blokuje skrótem na pulpicie. Link to post Share on other sites
xxmati96xx 92 Posted August 31, 2016 Report Share Posted August 31, 2016 19 godzin temu, KANAR napisał: Ja od kilku miesięcy używam tego przycisku tylko do wchodzenia w TWRP . Używam i polecam apkę Wake On Gesture - odblokowanie machnięciem nad czujnikiem. W ogóle nie żre baterii !!! Blokuje skrótem na pulpicie. Mógłbyś podpowiedzieć jak skonfigurować ta apk. Link to post Share on other sites
KANAR 46 Posted August 31, 2016 Report Share Posted August 31, 2016 3 godziny temu, xxmati96xx napisał: Mógłbyś podpowiedzieć jak skonfigurować ta apk. Link to post Share on other sites
Recommended Posts