erima Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zakupiłem model jak w temacie z oficjalnego sklepu Xiaomi w Polsce. Właśnie go odebrałem od kuriera. Niestety jak się okazało brak polskiego menu. Nie było żadnej informacji na ten temat na stronie sklepu, ale skoro kupuję w oficjalnym sklepie, na terenie Polski, to raczej spodziewam się, że takie menu w ojczystym języku powinno być. Uprzedzam, że jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o Xiomi. Jaki są szanse na język polski, jak to zrobić, oczywiście nie tracąc gwarancji. Z góry dziękuję za pomoc.
Acid Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 No ale nie kupiłeś w oficjalnym sklepie Xiaomi to nie masz co oczekiwać polskiego, którego ten model sam z siebie nie posiada. To model chinski i musisz odblokować bootloader bawić się dalej. Z Mi5 Pro
ahr Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 1 minutę temu, erima napisał: ale skoro kupuję w oficjalnym sklepie, na terenie Polski, to raczej spodziewam się, że takie menu w ojczystym języku powinno być. Xiaomi nie posiada oficjalnych sklepów w tej części świata. Kupiłeś u pośrednika indywidualnie importującego elektronikę z Chin. Do tego model telefonu wyprodukowany na rynek chiński. Warto zapoznać się z poradnikami o odblokowywaniu bootloadera, formatowaniu telefonu i instalacji romów xiaomi.eu.
maker3 Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 Nie wiem w jakim sklepie kupiłeś, ale xiaomi.com.pl i sklepxiaomi.pl informują, że wysyłają z oryginalnym chińskim romem.
erima Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Opublikowano 21 Lipca 2016 Czy ja dobrze rozumiem, że na możliwość odblokowania bootloadera będę czekał 10 dni, albo lepiej?
panfrel17 Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 Potwierdzam, ja dostałem zgodę po 3 dniach
cukru Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi