Skocz do zawartości

Pytanie

Opublikowano

Zdecydowałem się na zakup urządzenia Xiaomi za jakies 2 czy 3 tygodnie. Nie mogę się tylko zdecydować, który. Interesują mnie głównie Redmi note 3 pro w wersji 32/3 oraz Mi4C też 32/3, ale zastanawiam się też czy warto dopłacić troszkę do Mi4S. Czy bardziej doświadczeni użytkownicy mogliby mi porównać te telefony, ich plusy minusy nawet takie pierdoły i ogólnie pomóc mi z wyborem jednego ? :D Też chciałbym się zapytać, w jakim sklepie najlepiej kupić tel. Chce kupić u pośrednika, nie mam ochoty sam sobie z chin kupować, bo nie. Póki co ogarnąłem technos-online podobnież dobre opinie. 

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

To pytanie sam powinienieś sobie zadać.

Czy chcesz 5 cali czy 5,5?

Czy wystarczy Ci 3200mAh w mi4s czy jednak 4000mAh w rn3?

Czy wystarczy Ci 32gb czy jednak wolisz 64 w mi4s?

Bo wydajnościowo stoją na tym samym poziomie - może minimalnie wydajniejszy jest rn3 pro

RN3 PRO & Tapatalk

• 0
Opublikowano (edytowane)

5 cali czy 5.5 oba bedą idealne wielkościowo 

czy te 800 mAh różnicy jest odczuwalne ? Telefon ma tylko wytrzymać z lte cały dzień na czuwaniu i ze 3 godziny średnio na ekranie bez gier raczej Ew proste jakieś. 

32 GB stykna ale i tak chyba jest możliwość wsadzenia karty ?

snap 650 jest mocniejszy niż 808 ? 

Mi4c i s wizualnie bardziej mi podchodzi niż note ale dopiero  mi4s ma skaner, który chciałbym żeby był. Takiego typu dylematy mam.  

Edytowane przez christoferos
  • 0
Opublikowano

Na moim rn3 pro 3/32 mam włączone wifi, dane, bt, gps i synchro od rana do wieczora - na noc wyłączam. Do tego trochę ekranu a bateria trzyma 2-3 dni. Jak trochę przyoszczędzę to mam luzem 4 dni na baterii (Na miui7 bo na miui8 szybciej leci - przynajmniej mi)

Co do karty sd to albo dual sim albo single + sd

Tak - 650 jest wydajniejszy niż 808. Niewiele ale jednak.

Co do skanera to przez pierwsze kilka dni używałem na potęgę - teraz nie pamiętam kiedy z niego korzystałem mając mibanda

• 0
Opublikowano
5 cali czy 5.5 oba bedą idealne wielkościowo 

czy te 800 mAh różnicy jest odczuwalne ? Telefon ma tylko wytrzymać z lte cały dzień na czuwaniu i ze 3 godziny średnio na ekranie bez gier raczej Ew proste jakieś. 

32 GB stykna ale i tak chyba jest możliwość wsadzenia karty ?

snap 650 jest mocniejszy niż 808 ? 

Mi4c i s wizualnie bardziej mi podchodzi niż note ale dopiero  mi4s ma skaner, który chciałbym żeby był. Takiego typu dylematy mam.  

Redmi note 3 pro będzie trzyma sporo dłużej na baterii, ale w mi4s jest lepszy aparat

• 0
Opublikowano
29 minut temu, Acid napisał:

Note 3 Pro to syf. Co chwila jakiś umiera. Lepiej Mi4s. Praktycznie nie ma napraw z tym modelem.

Z Mi5 Pro

No i jeden komentarz przekreśla cały telefon. A już byłem na niego zdecydowany.

• 0
Opublikowano
@Acid Zasmuciłeś mnie teraz troszkę  A wiadomo z jakich przyczyn "umierają"?

Różne. Płyta główna pada, pada moduł USB (trzeba wymienić), teraz miałem takie coś ze od stukania w obudowę się wyłączal. Aż w końcu nie dała się ładować. Reszta to te sensory, LCD...

Xiaomi robi taki shit teraz że szkoda gadać. MI5 tak samo.

Jak macie gwarancję jak np w ibuygou to spoko. Ale inaczej to lepiej wziąć co innego.

Z Mi5 Pro

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Trzeba też patrzeć bardziej statystycznie niż liczbowo i wyobrażać sobie to w procentach. Weźmy pod uwagę popularność note 3 pro w stosunku do mi4s i juz wiemy czego są one naprawiane częściej niż te drugie

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 0
Opublikowano
25 minut temu, Acid napisał:

Różne. Płyta główna pada, pada moduł USB (trzeba wymienić), teraz miałem takie coś ze od stukania w obudowę się wyłączal. Aż w końcu nie dała się ładować. Reszta to te sensory, LCD...

Xiaomi robi taki shit teraz że szkoda gadać. MI5 tak samo.

Jak macie gwarancję jak np w ibuygou to spoko. Ale inaczej to lepiej wziąć co innego.

Z Mi5 Pro

a jakieś egzemplarze Redmi 3 już trafiały do Ciebie do serwisu?

• 0
Opublikowano
10 minut temu, piotr469 napisał:

Trzeba też patrzeć bardziej statystycznie niż liczbowo i wyobrażać sobie to w procentach. Weźmy pod uwagę popularność note 3 pro w stosunku do mi4s i juz wiemy czego są one naprawiane częściej niż te drugie

Też mi się tak wydaje jednak mimo wszystko przykro takie rzeczy słyszeć o swoim modelu :( Mogę się jedynie pocieszać że mi5 też tak ma :D 

• 0
Opublikowano
31 minut temu, piotr469 napisał:

Teoretycznie tak, ale pozbyłem się LG G4, bo w nich siadały płyty główne. Tak samo, jak siadają w V10 i nowym G5. Dlatego chcę teraz telefon, który nie ma takiej złej opinii i nie będę się bał, że podczas głupiego resetu nigdy już nie wstanie.

• 0
Opublikowano
@Acid A MI4C? Chciałbym, żeby trochę posłużył. A w zasadzie kogo pytać o awaryjność, jak nie serwisanta...

W sumie płyty główne padają w tym modelu... I też bywało sporo. Jednak nie aż tak jak Redmi.

Z Mi5 Pro

Wiem. Też to biorę pod uwagę. Ale np czemu Mi5 też jest wadliwy? A nawet zdarza się wadliwy Pro, który jako tako jest nowszej rewizji od nie-Pro.

Z Mi5 Pro

a jakieś egzemplarze Redmi 3 już trafiały do Ciebie do serwisu?

Było parę ale to albo aparat albo bateria ze zwarciem. Nic wykraczającego poza statystykę.

Choć tu problemem dla zwykłych ludzi jest soft. Nie ma Globala więc od razu trzeba lecieć odblokować bootloader.

Z Mi5 Pro

• 0
Opublikowano (edytowane)

No po tekstach Acida to połowa forum będzie się ciąć na maxa. A ludzie którzy kupili rnd3 pro to już po całości. Antyreklama czy co :-D. A tak na poważnie to martwi to ,że jakość xiaomików spada. Martwi bardziej jak słyszy się ,że flagowce ( Mi5) też dostają po jakości. Normalnie karamba :shock:

Edytowane przez MD13
  • Like 2
  • 0
Opublikowano

Wiesz statystycznie ja miałem więcej telefonów Xiaomi niż Ty. Bo używałem w sumie każdego poza Redmi i nigdy nic się nie stało z moimi. Mi5 i Mi5 Pro działają mi poprawnie. Także nie wiem od czego to zależy. Przede wszystkim nie brałbym Redmi i tak. Jeśli Note to raczej... Note 2. Wiem, że stary ale ten się nie psuje i wcale nie gorszy od Note 3 (poza czytnikiem palców jak kogoś ten argument przekonuje). Także aktualnie zostaje albo MI4c albo MI5 (ewentualnie MINote Pro).

• 0
Opublikowano (edytowane)

podłącze się do tematu bo tez przymierzam się do xiaomi tylko nie wiem którego mi4 czy mi4c, na xiaomiforsale ceny takie same kolo 600zł. wie ktos może czy tam można kupić za pobraniem? trochę się cykam przelew zrobić :)

Edytowane przez areks90
  • 0
Opublikowano

Mi4s lub c z technosa bym kupił ale chyba póki co niedostępne. Wie ktoś jak uzupełniają swoje magazyny tzn kiedy np będzie dostępny czy muszę raczej zapytać ich samych ?

• 0
Opublikowano

Pytać sam. Co do dostawy Goldwayem przez Eu express to zależy z którego magazynu pójdzie. Generalnie kurier. Można też DHL,ale wtedy już masz praktycznie na pewniaka VAT

• 0
Opublikowano

biore opcje eu expres i nadal są trzy mozliwosci wysylki: ali expres free shiping, dhl i seller shipping method. ktora najlepsza opcja?

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, christoferos napisał:

Mi4s lub c z technosa bym kupił ale chyba póki co niedostępne. Wie ktoś jak uzupełniają swoje magazyny tzn kiedy np będzie dostępny czy muszę raczej zapytać ich samych ?

Nowa dostawa ma być za kilka dni. Dzisiaj pisałem do nich maila.

Niemniej nieco śmieszne. Brakuje im towaru w sklepie, to podnoszą ceny na te produkty na allegro. 

• 0
Opublikowano
5 minut temu, don_kamillo napisał:

Niemniej nieco śmieszne. Brakuje im towaru w sklepie, to podnoszą ceny na te produkty na allegro. 

To wbrew pozorom niezła metoda. W zaporowej cenie nikt nie kupi, nie ma problemu potem z niezadowolonym klientem, bujaniem się z negatywami i takie tam. Wielu innych sprzedawców mogłoby się tego nauczyć, a nie sprzedają towar którego nie mają i potem żale kupujących.

• 0
Opublikowano

Oczywiście, że to ma sens. Jeśli czegoś jest mało, a chętnych jest mnóstwo, to cena za ten towar wzrasta. Z kolei jeśli jest dużo chętnych, to można obniżyć cenę jednostkową bo zarabiasz na dużej ilości, a nie naliczonej sobie wysokiej marży.

• 0
Opublikowano

Mam jeszcze takie dwa pytania. Czy we wszystkich 3 modelach bezproblemowo wgram MIUI Polska i jak np długo bedą wspierane ? Czy w którymś z tych telefonów ugina sie ekran przy mocniejszym przyciśnięciu ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...