Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam podczas czyszczenia skasowałem sobie system, ,a, TWRP w PL i nie bardzo wiem jak wgrac MIUMI 8 tak zeby wszystko działało. Prosze o szybką pomoc. Mam MI note.

Opublikowano
tzn? łopatologicznie jak i co po kolei zrobic

A co mówi google ? Wpisujesz frazę OTG w wyszukiwarce i czytasz wyniki. Bardziej łopatologicznie się nie da.

Tapnięte z Lenovo

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, davneson napisał:

tzn? łopatologicznie jak i co po kolei zrobic

To znaczy musisz mieć taki specjalny kabelek który z jednej strony ma wtyk mini usb pasujący do telefonu, a z drugiej gniazdo usb w które wtykasz pendriva. Telefon widzi wtedy to jako pamięć zewnętrzną usb otg. Kabelek nazywa się "kabelek usb otg".

• Like 1
Opublikowano

A coś się dzieje jak podłączysz do komputera kablem usb? Jak zostało twrp to powinien komp widzieć telefon jako dysk, nawet jak skasowałeś system.

Opublikowano (edytowane)

własnie zaczyna tylko ładować i nie widzi zadnego dysku-mam TWRP MIUMI 3,0. jutro kupie OTG i zobaczymy.

Edytowane przez davneson
Opublikowano
1 minutę temu, davneson napisał:

własnie zaczyna tylko ładować i nie widzi zadnego dysku-mam TWRP MIUMI 3,0. jutro kupie OTG i zobaczymy.

A możesz go uruchomić w twrp? Bo w trybie recovery powinien zobaczyć. Nie wiem jaką kombinacją klawiszy się to robi w Mi note. W redmi 3 włączenie trzymając równocześnie vol+, vol- i power uruchamia w twrp. Kabelkiem też wgrasz dopiero jak uda ci się uruchomić twrp. Jak nie to musisz wgrać od nowa twrp w trybie fastboot z poziomu kompa.

Opublikowano

połaczenie za pomoca kabla OTG nie działa. po podłączniu i próbie uzuskania dostepu do USB OTG nie mozna zaznaczyc tej opcji. Co w takim razie mam zrobic?

Opublikowano

Nie da się bo komórka nie wykrywa podłączonego kabla ani otg. Nie wiem jak to jeszcze ugrysc

Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak masz twrp to komputer co pewien wykryć normalnie telefon. Oczywiście musisz mieć ekran twrp uruchomiony. Jak nie to sideload. Jest na pewno.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Do podania romu via USB wprost do twrp, w Google masz gotowe polecenia do konsoli podane. Kiedyś sam szukałem i na pewno jest

Opublikowano

Piszecie fachowym językiem i nic z tego nie rozumiem. Można prosto w punktach .

Opublikowano

Wpisz w Google twrp sideload i Ci wszystko w punktach wyskakuje. Ja nie pamiętam z głowy jak to się robi, też bym musiał szukać.

Opublikowano

Ok ale nie mam w tel romu bo nijak nie można go do niego skopiować . Tu tkwi problem jak skopiować rom do tel gdy mam dostęp tylko to Twrp. Kablem otg nie da się bo go nie wykrywa z połączeniem pod komputer tak samo.

Opublikowano
W twrp działa adb.

Zainstaluj rom komendą

"adb sideload rom.zip"

Z Mi5 Pro

Ok ale nie mam w tel romu bo nijak nie można go do niego skopiować . Tu tkwi problem jak skopiować rom do tel gdy mam dostęp tylko to Twrp. Kablem otg nie da się bo go nie wykrywa z połączeniem pod komputer tak samo.

Kolego, doczytaj żesz wreszcie jak użyć adb. Polecenie które wrzuci rom na telefon z włączonym TWRP podał Acid.

Tapnięte z Lenovo

Opublikowano

Problem rozwiązany przez flashboota . Wygrałem room za pomocą programu miflash. Szybko i bez bólu. Dzieki za wszelkie rady i wskazówki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...