aniolec Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Dzisiaj mój antywirus (po raz pierwszy) wykrył w telefonie Trojana, zainstalowanego na telefonie już niby 09.04.15r. Zrobiłam na telefonie reset do ustawień fabrycznych i usuwanie wszystkich apek, ale niestety wirus dalej na telefonie jest. Towarzyszą mu wyskakujące na ekranie reklamy. Jak się tego pozbyć? Proszę pilnie o pomoc.
Acid Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Reset do ustawień fabrycznych a najlepiej MiFlash i format całego telefonu. Na końcu soft MIUIPolska lub Global. Z Mi5 Pro
aniolec Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Opublikowano 15 Lipca 2016 Niestety reset ustawień fabrycznych nic nie pomógł. Czy przy tym MiFlash nie stracę Polskiego Menu? Może to głupie pytanie, ale ja się w ogóle nie znam na tym temacie.
Nezumi Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 1 minutę temu, aniolec napisał: Niestety reset ustawień fabrycznych nic nie pomógł. Czy przy tym MiFlash nie stracę Polskiego Menu? Może to głupie pytanie, ale ja się w ogóle nie znam na tym temacie. Stracisz, ale co za problem? Po MiFlashu instalujesz sobie MIUIPolska/Xiaomi.eu według poradników ze strony i masz w 100% spolszczony system, dostosowany do naszego rynku i potrzeb.
aniolec Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Opublikowano 15 Lipca 2016 Spróbuję, ale nie mogę znaleźć na forum instrukcji do MI4.
Nezumi Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 11 minut temu, aniolec napisał: Spróbuję, ale nie mogę znaleźć na forum instrukcji do MI4. Instrukcja MiFlash jest 1 dla wszystkich, a instalacja jest na miuipolska.pl pt. "Instalacja 2014" dla wersji CU oraz w Problemy Techniczne podpięty wątek dla wersji CT, wersję znajdziesz w Informacjach o Telefonie.
aniolec Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Opublikowano 17 Lipca 2016 Dnia 15.07.2016 o 09:43, Nezumi napisał: Instrukcja MiFlash jest 1 dla wszystkich, a instalacja jest na miuipolska.pl pt. "Instalacja 2014" dla wersji CU oraz w Problemy Techniczne podpięty wątek dla wersji CT, wersję znajdziesz w Informacjach o Telefonie. Tak jeszcze dla pewności dopytam: najpierw robie siętego Flasha a potem dopiero tę instalację, tak? I jak jestem w trybie fastboota to mam wybrać wipe&reset?
Nezumi Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 2 godziny temu, aniolec napisał: Tak jeszcze dla pewności dopytam: najpierw robie siętego Flasha a potem dopiero tę instalację, tak? I jak jestem w trybie fastboota to mam wybrać wipe&reset? Najpierw robisz Flash, a potem instalujesz rom xiaomi.eu/miuipolska. W Fastboot nic nie wybierasz, włączasz ten tryb (królik grzebiący w robocie), podpinasz pod PC i flashujesz zgodnie z poradnikiem.
aniolec Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Opublikowano 17 Lipca 2016 1 godzinę temu, Nezumi napisał: Najpierw robisz Flash, a potem instalujesz rom xiaomi.eu/miuipolska. W Fastboot nic nie wybierasz, włączasz ten tryb (królik grzebiący w robocie), podpinasz pod PC i flashujesz zgodnie z poradnikiem. aaa, no to jeszcze raz dziękuję
aniolec Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Opublikowano 17 Lipca 2016 2 godziny temu, Nezumi napisał: Najpierw robisz Flash, a potem instalujesz rom xiaomi.eu/miuipolska. W Fastboot nic nie wybierasz, włączasz ten tryb (królik grzebiący w robocie), podpinasz pod PC i flashujesz zgodnie z poradnikiem. Jednak to jeszcze nie koniec moich problemów ;p W instrukcji do instalacji MIUI jest napisane że do Xiaomi MI4 plik z romem na tej stronie https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=79607 powinien mieć nazwę " xiaomi.eu_multi_cancro_x.xx.x_yy-zz.zip" nastomiast żaden plik tam nie ma w swoim rozwinięciu słowa cancro, i teraz nie wiem co pobrać.
Gość Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424947336 to jest dla mi4 Tylko to jest Android 6.0 Ale dla pewności poczekaj na kogoś pewniejszego kto ci doradzi ja już przysypiam i nie wiem czy to jest do instalacji przez miflash
aniolec Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) No teraz to już nawet z fastboota nie mogę wyjść bo się na tym zawiesiło. Ehh, dramat edit: w końcu mi się udało wyjść, ale niestety ciągle mi się pokazuje, że nie mogę sflashować telefonu i nie mam pojęcia czemu Chyba serio będę musiała wysłać do serwisu bo za głupia na to jestem. Edytowane 17 Lipca 2016 przez aniolec
Nezumi Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 9 godzin temu, aniolec napisał: No teraz to już nawet z fastboota nie mogę wyjść bo się na tym zawiesiło. Ehh, dramat edit: w końcu mi się udało wyjść, ale niestety ciągle mi się pokazuje, że nie mogę sflashować telefonu i nie mam pojęcia czemu Chyba serio będę musiała wysłać do serwisu bo za głupia na to jestem. Aby flashować telefon musisz być w trybie Fastboot, więc nie wychodź z niego. Gdy flashowanie dobiegnie końca, telefon sam z niego wyjdzie. Nazwy romów zostały zmienione, aby łatwiej odnaleźć interesujące nas modele, oto tabelka: Do instalacji przez MiFlash romy znajdziesz tutaj: http://en.miui.com/a-234.html
aniolec Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Opublikowano 18 Lipca 2016 No wiem, tylko przy próbie flashowania (w fastbootcie) pokazuje mi się komunikat, że nie można zrobić flasha na urządzeniu.
Nezumi Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 1 minutę temu, aniolec napisał: No wiem, tylko przy próbie flashowania (w fastbootcie) pokazuje mi się komunikat, że nie można zrobić flasha na urządzeniu. Na pewno wgrywasz odpowiedni rom fastboot (dla wersji CU wersję CU, a dla CT, wersję CT?) sprawdź inne kable USB, spróbuj pobrać MiFlash z linku, który podesłałem wyżej.
aniolec Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Opublikowano 18 Lipca 2016 Mam wersję CU i wgrywam z tego linka ten: Xiaomi Mi 4 CDMA/WCDMA/LTE Latest Global Developer Version Fastboot File Download
Nezumi Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 23 minuty temu, aniolec napisał: Mam wersję CU i wgrywam z tego linka ten: Xiaomi Mi 4 CDMA/WCDMA/LTE Latest Global Developer Version Fastboot File Download Wgrywaj China dev.
aniolec Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Opublikowano 18 Lipca 2016 Spróbowałam i na China i też "Couldn't flash device"
lg4xhd Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) a rozpakowałaś ten rom poprawnie ? Romy miflash musisz rozpakować (zazwyczaj dwukrotnie, najpierw do postaci "tar" i później jeszcze raz)np. programem 7-zip. tak aby pojawiły się katalogi, min. katalog o nazwie "images". Wtedy w programie miflash wskazujesz na ten katalog "images" i flashujesz. Możesz flashnąć sobie wersje global, tam jest już wbudowany język polski. Z tm, że wersja xiaomi.eu/miuipolska jest na pewno lepsza pod tym względem. ale to znowu zabawa z wgrywnaiem TWRP i romu xiaomi.eu. Jak chcesz. mi tam starcza global jak na razie. Edytowane 18 Lipca 2016 przez lg4xhd
aniolec Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Opublikowano 18 Lipca 2016 4 godziny temu, lg4xhd napisał: a rozpakowałaś ten rom poprawnie ? Romy miflash musisz rozpakować (zazwyczaj dwukrotnie, najpierw do postaci "tar" i później jeszcze raz)np. programem 7-zip. tak aby pojawiły się katalogi, min. katalog o nazwie "images". Wtedy w programie miflash wskazujesz na ten katalog "images" i flashujesz. Możesz flashnąć sobie wersje global, tam jest już wbudowany język polski. Z tm, że wersja xiaomi.eu/miuipolska jest na pewno lepsza pod tym względem. ale to znowu zabawa z wgrywnaiem TWRP i romu xiaomi.eu. Jak chcesz. mi tam starcza global jak na razie. Mam niby rozpakowane, ale katalog jest tylko jeden, właśnie ten "images".
lg4xhd Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 W tym katalogu powinny być pliki np. System.img, non_hlos itp. Jeżeli tak jest, to wskaż go w miflashu, zaznacz FLASH_ALL i jedziesz. Tylko pamiętaj, że ta metoda usunie wszystko z telefonu i jego pamięci. Telefon musi być naładowany min. na 50% i w trybie fastboot.
preston2009 Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 I nie wiem czy pamięta o tym aby to było rozpakowane na np partycję C:\miflash\"nazwafolderubezspacji!!"
aniolec Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Opublikowano 18 Lipca 2016 O wszystkim tym pamiętałam, ale w końcu się poddałam i daję jutro to komuś kto się bardziej na tym zna. Dziękuję wszystkim za próbę pomocy
wojtekmarchewka Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 1 godzinę temu, aniolec napisał: O wszystkim tym pamiętałam, ale w końcu się poddałam i daję jutro to komuś kto się bardziej na tym zna. Dziękuję wszystkim za próbę pomocy Przestań się mazać głowa do góry i się uda , jeżeli masz tylko jeden katalog po rozpakowaniu, to źle ściągnięty lub źle rozpakowany, tak jak kolega @preston2009 pokazał, tak powinien wyglądać katalog po rozpakowaniu, więc gdzieś tu jest błąd, a nie w samej instalacji systemu.
ahr Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 Coś Wojtek jakieś głupoty piszesz. Tam jest tylko jeden katalog, reszta to pliki...
preston2009 Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 (edytowane) To jest najpierw spakowane .tgz potem .tar i na końcu mamy zestaw plików do flashowania, które muszą być tak jak na moim screenie bo skąd ma np wsiąść skrypt flash_all.bat? W images jest to co MiFlash ma wgrać do Mi4 (np.). Powodzenia aniolec. To trzeba na spokojnie i się uda. Edytowane 19 Lipca 2016 przez preston2009
aniolec Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Opublikowano 20 Lipca 2016 Dnia 19.07.2016 o 08:43, preston2009 napisał: To jest najpierw spakowane .tgz potem .tar i na końcu mamy zestaw plików do flashowania, które muszą być tak jak na moim screenie bo skąd ma np wsiąść skrypt flash_all.bat? W images jest to co MiFlash ma wgrać do Mi4 (np.). Powodzenia aniolec. To trzeba na spokojnie i się uda. No ja się poddałam i znajomy mi wszystko naprawił. Niestety teraz pojawił się drobny problem poboczny, że mam MIUI 8 6.7.14 i MI PC Suite nie łączy mi z telefonem. Pokazuje się komunikat, że mam updateować urządzenie, ale w aktualizacjach nie ma nic do aktualizowania. :/
preston2009 Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Tutaj nie pomogę bo nie używam żadnych aplikacji na PC typu MiPCsuite. Wolę Web PC Suite z sklepu Play i przesyłać wszystko po WiFi
aniolec Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Opublikowano 20 Lipca 2016 2 minuty temu, preston2009 napisał: Tutaj nie pomogę bo nie używam żadnych aplikacji na PC typu MiPCsuite. Wolę Web PC Suite z sklepu Play i przesyłać wszystko po WiFi Ooo to dzięki za podanie tej apki!
lg4xhd Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 18 godzin temu, aniolec napisał: No ja się poddałam i znajomy mi wszystko naprawił. Niestety teraz pojawił się drobny problem poboczny, że mam MIUI 8 6.7.14 i MI PC Suite nie łączy mi z telefonem. Pokazuje się komunikat, że mam updateować urządzenie, ale w aktualizacjach nie ma nic do aktualizowania. :/ To kolejny olewany od dłuższego czasu błąd w telefonach Xiaomi z androidem 6.0. PC suite nie działa już od kilku tygodni jak nie nawet miesięcy. Wiele zgłoszeń już było a poprawki brak.
Nezumi Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi