Brasid Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Wersja MIUI: HTC Desire HD Jakim użytkownikiem jesteś? -- dopiero zainstalowałem MIUI Opis znalezionego błędu Witam Za bardzo nie wiedziałem gdzie napisać o tym problemie. Otóż dotyczy skasowania konta w MI-Clouds i w ogóle w chmurze MIUMI. Jak to zrobić, skoro po zalogowaniu nie ma tam takiej opcji... Będę wdzięczny za informacje... Logcat Dodatkowe informacje
Lalo Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Mam pytanko. Od jakies tam wczesniejszej aktualizacji miui wchodzila opcja backupu aplikacji i danych w chmurze Mi-Cloud. Powinny sie automatycznie kopiowac po podlaczeniu do ladowarki z dostepem do wifi? Oczywiscie w apk wszystko wlaczone. Jak je zobaczyc? w apk nie widac. Jak je przywrócić? jeśli ich nie widać. Zmienialem telefon, zalogowalem sie na to samo konto. Nic mi nie przywróciło
ZduneX25 Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Nie automatycznie, a dopiero jak włączysz tą opcję i wybierzesz, której aplikacje mają się zachować w chmurze. Dodatkowo ustawisz, na którym urządzeniu ma się tylko to 'ściągnąć', a na którym na chmurę wrzucać.
Lalo Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Mam włączone, jak wybrać aplikacje??? __________________________________________________ a gdzie sa jakie kolwiek ustawienia? mam wlaczona kopie zapasowa i to urzadzenie // pozatym pusto nic nie widac, zadnych ustawien chmury
ZduneX25 Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zrób jak tu: http://en.miui.com/thread-9986-1-1.html (jeżeli nie działa to wina leży po stronie chińskiego serwera, który może akurat teraz kuleje).
Acid Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Ponadto jak się wejdzie w konkretną aplikację to trzeba poczekać z 2 minuty. Wtedy pojawią się wersje tych aplikacji zapisane z poszczególnych urządzeń już w Chmurze. Szkoda, że ine mam jak sprawdzić tego przywracania bo mój Hongmi nie ma wciąż tej opcji ;/
Lalo Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 jak dojde do etapu ze mi sie pokaze jakas aplikacji to zobacze xD
Brasid Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Opublikowano 17 Listopada 2013 W faq piszą o możliwości skasowania konta... A skasować chcę dlatego, że pomimo włączenia pełnej synchronizacji synchronizowało mi tylko zdjęcia, smsy ale nie kontakty... No i cholernie muliło...
ZduneX25 Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Skasowaniu z telefonu - tak, ale nie z bazy kont u xiaomi tam konto zostaje.
Lalo Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Aplikacje się właśnie wrzucaja i widzę je LOL znowu nie widać XD Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka
AmyS Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 Dlaczego, gdy wchodzę do MiCloud -> Kopia zapasowa w chmurze, to nie pojawia się ani jedna aplikacja, tak jak na tym screenie Dodam, że mam opcję kopii w chmurze zaznaczoną, Wi-Fi włączone i telefon podłączony do zasilania.
Acid Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 To musi potrwać. I zaznacz opcję "To urządzenie". Zresztą sam możesz sprawdzić czy działa. Podłącz telefon pod ADB, uruchom logcat. Po pewnym czasie powinna zacząć się synchronizacja i logcat pokaże jakie apki teraz MIUI przerabia. Aha i wejdź w Kopia MIUI i zaznaczy by szyfrować kopie.
AmyS Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 No to Wi-Fi ponownie włączyłem, zaznaczyłem "To urządzenie" oraz włączyłem szyfrowanie kopii. Poczekam i zobacze co się będzie działo Edit: Faktycznie trzeba poczekać. Już jedna aplikacja się pojawiła. Dzięki za pokazanie tej opcji, ZduneX25
ZduneX25 Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 Takie powiedzmy Chrome jak ma 90mb, a upload na chiński serwer może 10-20kb/s (wczoraj strasznie wolno działał) to możesz długo czekać, dlatego trzeba być cierpliwym.
Brasid Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2013 Nie prawda, jak się napisze do administratorów to kasują konto. Wcześniej wysyłają tylko maila potwierdzającego
grizzly Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Działa wam lokalizacja urządzenia? Mi pokazuje jakąś wysepkę na oceanie....
Lalo Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Działa wam lokalizacja urządzenia? Mi pokazuje jakąś wysepkę na oceanie.... Działa
ZduneX25 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Mi też pokazuje inny kontynent, chociaż zmienili ponoć serwery na googlowskie w piątek, ale ja testowałem z miesiąc temu.
Acid Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Działa wam lokalizacja urządzenia? Mi pokazuje jakąś wysepkę na oceanie.... To nie jest wysepka na oceanie. To środek mapy. Po prostu nie łapie żadnej lokalizacji. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
grizzly Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Jaka może być przyczyna? Włączyłem wszystkie usługi lokalizacyjne.
AmyS Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 @grizzly, mi również pokazuje dziwną lokalizację, i na mapie od Baidu i od Google. Podpowiem, że to obok to kontynent o nazwie Afryka
Acid Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Mój telefon też jest w tym miejscu. Wszyscy wyjechali na tą samą wyspę? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Lalo Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Mój telefon też jest w tym miejscu. Wszyscy wyjechali na tą samą wyspę? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka ja sprawdzalem pare dni temu zobacze ponownie.
AmyS Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Czepialiśmy się wigetu pogody z zegarkiem, że nie wyświetla prawidłowo miejscowości. A przecież wszyscy mieszkają w tym samym miejscu Od samego początku pokazuje mi tą lokalizację.
Acid Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 To akurat zupełnie dwie odmienne sprawy Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
kendi Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 W ie ktoś czy jest możliwość połączenia 2 kont MI? Na jednym telefonie zrobiłem z nr tel, a na drugim chyba coś poblokowalem i zrobiłem na email, ale chce wysłać smsa aby aktywować backup smsow. Z tego co pamiętam, na tym z nr tel powinien być już backup. Nie rozumiem tych chińskich znaczków przy przywracaniu hasla, nie można ich skopiować do translatora ;/ Tap tap
Lalo Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 U mnie pokazuje właściwą lokalizacje. Teraz juz nie pokazuje, jestem z wami na jakiejs wyspie kolo afryki.
Rekomendowane odpowiedzi