Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
aha, w pudełku mam ładowarkę, ale z innym bolcem niż Polskie. Wystarczy kupić jakąś przejściówkę do niego?

Tak, na pewno nie dostałeś przejsciowki razem z telefonem?

Sent from Redmi Note 2 Prime

Opublikowano

A ile wam się ładuje RN3Pro bo umnie okolo 4 h prawie od 0 do 100.

Jest to bardzo długo, teoretycznie jest ładowarka 2A wiec w 1 h powinna naładować tel do 50% a w 2 h do pełna, niestety tak się nie dzieje. Ktoś wie dlaczego?

Wysłane z Redmi Note 3 Pro

Opublikowano
Do pełna w 2,5h jakoś tak ładuje oryginał, ja ładuję na Samsungu i wychodzi około 4h.

Dziwne bo mam oryginał i po podłączeniu widnieje czas to mam trochę ponad 4h. Czym to może być spowodowane?

Może w rzeczywistości szybciej ten czas leci ( nie sprawdzałem z zegarkiem w ręce bo podłączam na noc)

Opublikowano

U mnie czas który pokazuje po podłączeniu oryginalnej ładowarki tez jest bliski 4h. Ale w rzeczywistości Max 2,5 h i telefon jest w pełni naladowany. Także ten przewidywany czas nie pokrywa się tak do końca z tym realnym.

Opublikowano
Dziwne bo mam oryginał i po podłączeniu widnieje czas to mam trochę ponad 4h. Czym to może być spowodowane?

Może w rzeczywistości szybciej ten czas leci ( nie sprawdzałem z zegarkiem w ręce bo podłączam na noc)

Na przewidywany czas nie ma co patrzeć.

Sent from Redmi Note 2 Prime

Opublikowano

Nie można obliczać czasu ładowania dzieląc pojemność akumulatora przez maksymalny prąd ładowarki. Po pierwsze prąd maksymalny ogranicza też telefon, a po drugie po naładowaniu do około połowy, układ ładowania stopniowo zmniejsza prąd.

Opublikowano

Pamiętajcie też że kabel ma znaczenie. Przez mój stary kabel od nexusa 4 tel ładuje się ok godzinę dłużej. Przez kable z Allegro za parę zł i ładujac telefon w samochodzie tel dostaje mniej prądu niż zużywa więc się rozladowuje zamiast ładować...

Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam. Nie będę zakładał nowego wątku ponieważ chodzi o to samo.  Bardzo wolno ładuje mi się telefon  przez ładowarkę oryginalną, sieciową  po ostatniej aktualizacji 6.7.21. Od tego czasu 1% pół godziny. 

Miał ktoś również z tym problem? 

Nie będę już przeinstalowywal, tylko poczekam na nową aktualizacje. 

Mam nadzieję że przy następnej będzie ok. 

Apka Ampre pokazuje około 300mA a szybciej pokazywała 1990mA.

Ps. Możecie sprawdzić ile wynosi u Was ładowanie przez tą aplikację Ampre?

Pozdrawiam :-)

Edytowane przez Seba5120
Opublikowano

Odkopuje problem znowu się pojawił przy następnym ładowaniu.  Teraz spada nawet do 50mA :-/

Po wgraniu oprogramowania, po pierwszym ładowaniu jest ok, a po paru dniach telefon się ładuje baaaaaardzo wooooolnooo.

Jakiś pomysł? :-)

Opublikowano

To ja trochę z innej beczki zapytam.
Czy ktoś próbował pogrzebać w pliku bulid.prop (ewentualnie innym, odpowiadającym za ładowanie) i zmienić wartości ładowania przez kabel USB?
Wiem, że na innych telefonach z Androidem była tak możliwość, tylko trzeba było ingerować w kernel. Ktoś coś wie na ten temat?

Opublikowano

A ja mam jeszcze takie inne pytanie, czy Wam również wskazuje Ampere

w pozycji Max. USB curr.:  wartość 1500mA zamiast 2000mA?

W modelu Remi 3 pokazuje dobrze, czyli 2000mA

Opublikowano (edytowane)

A jakie to ma znaczenie ?

Pokazuje dobrze bo redmi 3 ma max 2A 5V

A redmi 3 pro ma max 9V 1,67A czyli bliżej do 1,5A 

Czemu tak?

Bo tak to zrobił producent apki

Edytowane przez homman
Opublikowano (edytowane)

Bo producent zaoszczędza.

Ładowanie  qc1.0 2A 5V jest wolniejsze niż qc2.0 1,67 9V 

Ładowarki qc są droższe.

Więc jw max dla twojego tel to qc2.0 a że program tak głupio wyświetla jw nie patrz na to :) TEN TYP TAK MA.

Napięcia przecież w nim nie widzisz. Jedynie napięcie baterii.

CIESZ SIE ŻĘ WOGOLE TAKI PROGRAM JEST I POKAZUJE W MIARĘ.

Analogicznie xiaomi daje ładowarkę qc2.0 do mimaxa zamiast ładowarki qc3.0

A dawniej do Mi4 też dawali qc zamiast qc2.0. W mi4c na pewno jest już qc2.0

Edytowane przez homman
Opublikowano (edytowane)

Nie prawda :)

Najlepsza jest najlepsza na rynku czyli markowa 3.0

A to że eksplodują telefony się nie ma co dziwić.

Dawniej baterię 1200 mAh ładowaliśmy 4 5h stare nokie np

Potem 2200 koło 3h większość telefonów z przed 3  5lat

Obecnie ładujemy 4000mAh w 2h 20min a nawet w przypadku mi maxa lepiej bo tam jest 4850 i coś niecałe 3h ładowania

Edytowane przez homman
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...