Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przedwczoraj przyszedl moj mi max.Kupiony na aliexpress od Top One.przesylka dhl z chin do angli i docelowo do szwecji.obeszlo sie bez cla.

Telefon jest wielki,jebitnie wielki ale mi pasuje.Dzisiaj przez 12 godzin robil za router wifi i zeszlo 70% bateriii co uwazam za bardzo dobry wynik.

Ogolnie telefon uwazam za wart wydanych pieniedzy.Jedynie ekran do amoleda sie nie umywa.

Opublikowano

Dzięki za opis wrażeń.

Wiadomo. że żadem LCD nie dorówna Amoledom, to oczywiste.

Czy masz już na nim MIUI8? Jeśli tak, to bardzo bym prosił o nagranie i udostępnienie jakichś próbek filmików 4K. Bardzo mnie ciekawi, czy MIUI8 coś poprawia w kwestii jakości kompresji video, bo do tej pory (MIUI7) był z tym pewien problem (makrobloki).

Pozdrowienia!

• Like 1
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dostałem wczoraj. I jak na razie mam bardzo pozytywne wrażenia. Przy przesiadce ze starego Samsunga S3Neo chyba nie da się inaczej.

Spróbuję wrzucić jakieś wideo jakby kogoś to interesowało, ale to za jakiś czas.

A na szybko mam pytanie bo jedna rzecz na minus jest w porównaniu do S3Neo.

W S3Neo ustawiałem sobie że po naciśnięciu przycisku mam wybudzony i odblokowany telefon.

A tu niespodzianka w MiMax podwójnym tapnięciem telefon wybudzam ale muszę jeszcze przesunąć palcem po ekranie do góry żeby odblokować. Da się coś z tym zrobić?

Pozdrawiam

Opublikowano

W S3Neo ustawiałem sobie że po naciśnięciu przycisku mam wybudzony i odblokowany telefon.
A tu niespodzianka w MiMax podwójnym tapnięciem telefon wybudzam ale muszę jeszcze przesunąć palcem po ekranie do góry żeby odblokować. Da się coś z tym zrobić?

Musisz w opcjach blokady ustawic "brak".

X.

Wysłano z Tapatalka.

Opublikowano (edytowane)

Wchodzę: Ustawienia, Ekran blokady i odcisku palca, Ekran blokady i odcisku palca i nie ma nic.

Dopiero jak ustawiam np. wzór to jest opcja pomiń ekran blokady i wtedy ekran blokady jest pomijany.

No ale ja nie chcę wzoru, odcisku ani hasła i nie wybieram żadnego ekranu blokady. Chcę dwa razy pacnąć ekran i mieć wybudzony i odblokowany telefon. A jak tylko rezygnuję z wzoru, hasła i odcisku to po wybudzeniu muszę ruszyć palcem w górę bo jest ekran blokady. Tylko po co jest jak i tak przed niczym nie chroni?

I jeszcze jeden problem widzę: jeśli jest ciemno to po podwójnym pacnięciu ekran się momentalnie wygasza i nie da się w ten sposób obudzić telefonu. Trzeba w nocy używać przycisku zasilania zamiast pacnięcia.

I na ekranie mam takie małe przezroczyste kółeczko pływające, po pacnięciu pokazuje mi się kilka ikonek takich jak: ekran główny, działające aplikacje, blokada, kopiuj, wstecz. Nie wiem z jakiego to programu.

Wszystko inne widzę na plus na razie w tym telefonie. No może ikonki trochę za duże.

Edytowane przez thikim
Opublikowano

No więc tak:

W Ustawieniach mam Wyświetlacz, tam nie ma zmiany układu.

poza tym mam:

Ustawienia/Dodatkowe ustawienia/Przyciski/Ekran Główny/

I tam też tego nie ma.

Za to udało mi się znaleźć to kółko pływające i wyłączyć. To był "Asystent dotyku".

Opublikowano (edytowane)

Bo masz starszy soft,musisz zaktualizować do nowszej.Możliwość zmiany siatki aplikacji jest bodajże od wersji 6.11.17,wcześniej jej nie było.A jaki soft masz?Aha,już wiem,masz global stable.Ja mam global dev i u mnie jest możliwość zmiany siatki.Nie wiem,czy to jest to możliwe na global stable?

Edytowane przez maszkara72
Opublikowano

Android 6.0.1.  Oki, dziękuję za informację.

A z tym że nie mogę pacnięciami wybudzić telefonu kiedy jest ciemno? Spotkał się ktoś z tym?

Tzn. następuję wybudzenie na ok. 0,5 sekundy i od razu się usypia, takie mignięcie.
Jak wybudzam przyciskiem zasilania to nie ma tego problemu.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 27.12.2016 o 12:01, thikim napisał:

Android 6.0.1.  Oki, dziękuję za informację.

A z tym że nie mogę pacnięciami wybudzić telefonu kiedy jest ciemno? Spotkał się ktoś z tym?

Tzn. następuję wybudzenie na ok. 0,5 sekundy i od razu się usypia, takie mignięcie.
Jak wybudzam przyciskiem zasilania to nie ma tego problemu.

Android to tylko rdzeń systemu, ty działasz na MIUI 8 Global Stable. My w większości działamy na MIUI 8 Xiaomi.eu Dev (MIUI Polska rozwojowy). W Global Stable nie ma niektórych rzeczy z wersji rozwojowych.

Wyłącz opcję "Blokuj przypadkowe użycie" (czy jak to tam się nazywa w Globalu), to będziesz mógł odblokowywać w ciemności podwójnym tapnięciem.

X.

Edytowane przez Xanth
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

To i ja napiszę o pierwszym wrażeniu po przesiadce z RN3P na Mi Max.

Na telefonie sporo czasu spędzam na necie, yt, ipla, itp., pomyślałem, przydało by się coś większego od RN3P z którego byłem bardzo zadowolony i żeby jeszcze można było z tego normalnie zadzwonić. Padło na Mi Max, bebechy podobne, cenowo ok, wielkościowo również i najważniejsze: MIUI, bardzo mi się ono podoba.

Przed zakupem poczytałem troszkę o nim na różnych forach, obejrzałem kilka filmików i byłem niemal pewny, że będzie ok, tylko czy jak na telefon nie będzie on za wielki i nie będzie to wyglądało jak bym płytkę ceramiczną przykładał do głowy podczas dzwonienia.

Pierwsze wrażenie po otwarciu pudełka było takie, że wcale nie jest taki ogromny, jak to niektórzy recenzenci opisywali, większy od RN3P, ale bez przesady, jak dla mnie, rozmiar w sam raz. Drugie co zwróciło moją uwagę, to że jest cieniutki. Trzecie, bardzo śliski ekran, na RN3P mam założone szkło i tam zdecydowanie ciężej palec chodzi, na Mi Max szkła nie ma i palec ślizga się jak po lodzie.

Po kilku dniach użytkowania stwierdzam, że zmiana na plus, korzystanie z tego telefonu, to czysta przyjemność, nic nie jest za małe, strony internetowe nie męczą już tak wzroku, wydaje mi się, że na słuchawkach i głośniku jest ciut ciszej niż w RN3P, ale może tylko mi się tak zdaje. Na razie jestem bardzo zadowolony z Mi Max-a.

To tyle jak na pierwsze wrażenia. 

Opublikowano
4 minuty temu, maszkara72 napisał:

A dlaczego 440 to nieporozumienie?Jak zmieniacie DPI,trzeba mieć roota?

440 jest dobre dla osób które maja poważne problemy ze wzrokiem.

To widzę że muszę napisać poradnik :-D

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, JestemMortem napisał:

Nie ma potrzeby.

Root wymagany. Polecam aplikację Easy DPI Changer, gdzie nie jest wymagany reboot po zmianie. Można sobie dobrać według własnych upodobań.

Ale stworzyć poradnik można żeby ktoś był w nieświadomości że takie coś można zmienić,bo ogromna ilość osób tego nie wie co to DPI.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, JestemMortem napisał:

Ja ci nie zabraniam. Jeśli będzie przejrzysty i treściwy — proszę bardzo. Choć moim zdaniem to taka błahostka co każdy sobie wpisze w Google Play i ma...

Jak ktoś wie co to DPI to sam sobie znajdzie poradnik,ale jak nie wie że takie coś istnieje to warto aby się dowiedział :)

Poradnik będzie w stylu tego z menedżer plików.

Edytowane przez majdan12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...