Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam problem z nowym redmi 3. Kupiony od polskiego sprzedawcy. Mam go od 2 dni. Nie ukrywam że kupiłem go tylko ze względu na baterię, natomiast ta jest po prostu kiepska. Przed zakupem oglądałem recenzje tego telefonu i czytałem różne opinie ale mój egzemplarz nijak się ma do tych testowanych. Bateria ucieka w oczach mimo tego że nie korzystam z niego zbyt intensywnie. Cały czas Wi-Fi lub 3G z czego w większości wi-fi. A z aplikacji jedynie messenger przez około 2-3h. Resztę baterii zuzylem na sprawdzanie jej zużycia.wersja miui global 7.3 stabilna 7.3.2.0.0 (LHPCNDD). Czytałem że ten global to śmietnik ale przy włączaniu wyświetlalo mi się miuipolska więc sam nie wiem. Czyżby felerny egzemplarz i bateria do niczego? Już chciałem odsyłać ale postanowiłem jeszcze zapytać na forum. Załączone screeny. Z góry dziękuję za pomoc.

Screenshot_2016-06-30-09-45-28_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-06-30-09-51-16_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-06-30-09-51-21_com.miui.securitycenter.png

Opublikowano

Masz syfiasty rom, myślę, że tuleży cała wina. Dla Redmi 3 nie ma softu global oficjalnie, więc to jest jakiś dziwny twór, który pewno ma wiele błędów w tym również problemy z baterią. Wgraj rom china dev, odblokuj bootloader, a potem zainstaluj miuipolska i powinno chodzić znacznie lepiej.

Opublikowano

Ten rom jest kiepski, nawet oryginalny chiński 7.3.2 był pod tym względem słaby, a eu7. 3.2 to nawet po kilku dniach zdjeli z serwerów. 

Opublikowano

Dzięki za szybkie odpowiedzi. Tak podejrzewałem, że tu może leżeć problem. Jaki sprawdzony rom mogę wgrać na zablokowany bootloader? Zastanawiam się tylko czy jeśli wgram inny a problem nie zniknie czy sprzedawca nie będzie robił problemów ze zwrotem?

Opublikowano (edytowane)

Na zablokowany jest tylko jeden (z tego forum czyli zalecany dla wszystkich polaków) 7.1.3.0 xiaomi.eu. Na nim najlepiej trzyma bateria i tak naprawdę nie ma na niby bardzo znaczących błędów. Jeśli chce ci się bawić w odblokowywanie bl to są inne romy stabilne lub wydawane co tydzień rozwojowe. Narazie polecam ci instalację romu od xiaomi.eu 7.1.3.0 z tego linku https://mega.nz/#!v4YCkAiJ!VKeCCvmy66XjJcaXFaVtO4QcpbP3WstFnUbCCsmSM1g pod Miflash, gdy będziesz mieć zgodę na odblokowanie bootloadera to wchodź tu (niżej masz) i do ciebie decyzja należy czy zostajesz na 7.1.3 czy zaczynasz zabawę z romami. Pozdrawiam :)

.edit.  Zależy od kogo kupywałeś.. Sam nie znam odpowiedzi co do gwarancji czy zwrotów, niech któs inny się wypowie.

Edytowane przez wisniapl
Opublikowano (edytowane)

Nie zależy mi na odblokowywaniu, ważne aby telefon stabilnie chodził i bateria trzymała tyle ile powinna. Czy jest sposób aby zrobić backup obecnego romu na zablokowanym BL? W razie czego będę mógł wgrać poprzedni. Btw telefon ma ciągle problemy z synchronizacją z kontem google, ale podejrzewam, że to także wina romu.

Edytowane przez nico724
Opublikowano
1 godzinę temu, nico724 napisał:

Nie zależy mi na odblokowywaniu, ważne aby telefon stabilnie chodził i bateria trzymała tyle ile powinna. Czy jest sposób aby zrobić backup obecnego romu na zablokowanym BL? W razie czego będę mógł wgrać poprzedni. Btw telefon ma ciągle problemy z synchronizacją z kontem google, ale podejrzewam, że to także wina romu.

Bez TWRP czyli odblokowania raczej niemożliwe, ale za tym romem nie będziesz tęsknił. Wybór innych na zablokowany, jest spory i ciągle rośnie. 

Opublikowano

Ja również mam problem z baterią w moim Redmi 3, wczoraj specjalnie naładowałem go do 100% przed spaniem, położyłem się ok godziny 23.30 wtedy miałem 98% stan baterii, rano wstałem ok 6, stan baterii to 68%, teraz jest godzina 12 a stan baterii to 23%. Dodam jeszcze że mam ustawiony tryb energooszczędny oraz własny profil baterii, na nic się to zdaje. Czy to możliwe że to faktycznie wina softu ? Telefon otrzymałem w środę zeszłego tygodnia. Dodam jeszcze że na moim Redmi 3 nie gram w żadne gry, standardowe użytkowanie. A wersję softu mam również 7.3.2.0.0.

Opublikowano
26 minut temu, vinis napisał:

Ja również mam problem z baterią w moim Redmi 3, wczoraj specjalnie naładowałem go do 100% przed spaniem, położyłem się ok godziny 23.30 wtedy miałem 98% stan baterii, rano wstałem ok 6, stan baterii to 68%, teraz jest godzina 12 a stan baterii to 23%. Dodam jeszcze że mam ustawiony tryb energooszczędny oraz własny profil baterii, na nic się to zdaje. Czy to możliwe że to faktycznie wina softu ? Telefon otrzymałem w środę zeszłego tygodnia. Dodam jeszcze że na moim Redmi 3 nie gram w żadne gry, standardowe użytkowanie. A wersję softu mam również 7.3.2.0.0.

Oczywiście że możliwe, ale jaką masz wersję poza cyferkami, bo same cyferki niewiele mówią, co tam jest jeszcze napisane? 

Opublikowano

@vinis Od kogo zakupiłeś telefon ? Być może od tego samego sprzedawcy i mamy ten sam problem. Ja teraz nawet nie mogę się ze sprzedawcą skontaktować. Urlop na allegro i koniec.

Nie próbowałem wrzucać innego softu jeszcze. Telefon przy włączonym 3 lub 4G wciąga baterię strasznie a dodatkowo grzeje się jak kaloryfer. Battery doctor pokazuje 45 stopni.

Opublikowano

Właśnie zamierzam, tylko mam problem z instalacją sterowników. Mimo instalowania różnych wersji Miflash sterowniki nie chcą się zainstalować. Próbowałem również z poziomu menadżera urządzeń ręcznie instalować stery z folderu Miflash ale nie da rady. W załączeniu zdjęcia menadżera urządzeń. Win7 64bit. Poza tym pytanko. Wg. tutorialu z tej stronki należy najpierw wrzucić jakiś oryginalny ROM czy na ten Global 7.3 mogę bezpośrednio wgrywać Xiaomi.eu 7.1.3 ?

1.jpg

Opublikowano
20 minut temu, nico724 napisał:

Właśnie zamierzam, tylko mam problem z instalacją sterowników. Mimo instalowania różnych wersji Miflash sterowniki nie chcą się zainstalować. Próbowałem również z poziomu menadżera urządzeń ręcznie instalować stery z folderu Miflash ale nie da rady. W załączeniu zdjęcia menadżera urządzeń. Win7 64bit. Poza tym pytanko. Wg. tutorialu z tej stronki należy najpierw wrzucić jakiś oryginalny ROM czy na ten Global 7.3 mogę bezpośrednio wgrywać Xiaomi.eu 7.1.3 ?

1.jpg

Jak Miflashem to wszystko jedno na jaki rom wgrywasz. Co do sterowników to niestety tak się zdarza i trudno cokolwiek doradzić. Mało tego,  nawet po prawidłowym zainstalowaniu jak już są w systemie i wszystko działa, to wspaniały system MS potrafi sam je podmienić na "najnowsze i najlepsze" i nijak nie można wgrać ponownie tych właściwych. Jedyna pewna droga to postawienie windowsa na czysto od nowa i wtedy to działa. 

Opublikowano (edytowane)
18 hours ago, nico724 said:

@vinis Od kogo zakupiłeś telefon ? Być może od tego samego sprzedawcy i mamy ten sam problem. Ja teraz nawet nie mogę się ze sprzedawcą skontaktować. Urlop na allegro i koniec.

Nie próbowałem wrzucać innego softu jeszcze. Telefon przy włączonym 3 lub 4G wciąga baterię strasznie a dodatkowo grzeje się jak kaloryfer. Battery doctor pokazuje 45 stopni.

No to kupiliśmy od tego samego sprzedawcy, gość ma 3 tygodnie urlopu i nie idzie się z nim skontaktować... To jest lichwa ! Kupiłem Redmi 3 za 619 zł z wadliwym softem, na stronie Xiaomi.pl można kupić ten sam model w cenie 599 zł, z poprawnym softem. 

19 hours ago, FromWP said:

Oczywiście że możliwe, ale jaką masz wersję poza cyferkami, bo same cyferki niewiele mówią, co tam jest jeszcze napisane? 

Wersja Android: 5.1.1 LMY47V
Wersja Miui: Miui Global 7.3 - 7.3.2.0.0 (LHPCNDD)

13 hours ago, nico724 said:

Udało się sflashować korzystając z drugiego kompa. Dam znać czy są jakieś efekty. Dzięki za pomoc.

Czekam z niecierpliwością na wynik :)  ja na razie nie mam czasu by do tego przysiąść.

Edytowane przez vinis
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, vinis napisał:

Wersja Miui: Miui Global 7.3 - 7.3.2.0.0 (LHPCNDD)

Nie ma Globala na Redmi 3 jak narazie i nie zapowiada się na niego. Zmienaj rom jak najszybciej, bo to najgorszy syf, dlatego problemy z baterią itp. Instaluj 7.1.3 xiaomi.eu na lockbl i będzie git ;)

Edytowane przez wisniapl
Opublikowano

W załączeniu screeny. Od razu widać że różnica znaczna. Łatwo obliczyć że lekko 10h sot teraz wyciągnie. Zmieniaj ten soft jak najszybciej. Sprzedawca problemów nie robi bo udało mi się z nim skontaktować.

Screenshot_2016-07-06-17-08-43_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-07-06-17-08-38_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-07-06-17-08-21_com.miui.securitycenter.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...