Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Początkowo myślałem, że aktualizacja wprowadziła poprawki, ponieważ szybko zostałem zalogowany w sieci GG. Jednakże przy kolejnej próbie trwało to tyle co zwykle, czyli strasznie długo.

Opublikowano
"Przepchnąłem" sprawę do admina, który ma przekazać moje raporty w sprawie gg i fb do xiaomi, a czy coś z tego będzie zobaczymy.

Dziękować bo ja juz nie mam sily

Wysłane z mojego MI 2A

Opublikowano

Najnowsza wersja romu v5 3.12.20 nic nie zmieniła w kwestii GG. Apk nadal działa jak poprzednio, czyli długo łączy się z siecią. Jeśli GG jest włączone, a telefon nie jest używany przez jakiś czas, że ekran się zablokuje, to aplikacja znowu łączy się z siecią.

Opublikowano
Najnowsza wersja romu v5 3.12.20 nic nie zmieniła w kwestii GG. Apk nadal działa jak poprzednio, czyli długo łączy się z siecią. Jeśli GG jest włączone, a telefon nie jest używany przez jakiś czas, że ekran się zablokuje, to aplikacja znowu łączy się z siecią.

Ważne ze messenger działa :)

Wysłane z mojego MI 2A

Opublikowano

No właśnie skoro w messengerze pomogła aktualizacja samej apki to na gg musisz czekać, aż twórcy się dostosują, messengerowi zajęło chyba 3 aktualizacje zanim zaczął działać.

Opublikowano

Po pierwsze, komentarze typu:

Ważne ze meseenger działa :)

można sobie darować. Są zbyt stronnicze i osobiście strasznie mnie irytują. Nie mam fb i nie obchodzi mnie to, że messenger działa.

Po drugie, w przypadku GG to już chyba z 5 aktualizacji romu minęło, które nie wpłynęły na poprawę aplikacji. Trzeba dalej czekać :(

Opublikowano

Miałem na myśli aktualizacje samej apki, a nie romu. Metody zostały zaktualizowane w miui, a gg wciąż używa starych. Messenger je w końcu zaktualizował i dlatego on działa.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzisiaj pojawiła się aktualizacja GG na andka. Jak na razie zauważyłem zmiany na plus. O wiele szybciej następuje zalogowanie się do systemu oraz aplikacja nie gubi połączenia z serwerem GG po zablokowaniu ekranu na dłuższy czas.

W nowej wersji GG zabrakło takich rzeczy jak: Zamknij po naciśnięciu przycisku Menu w oknie głównym, tak samo zniknęło Zamknij rozmowę po naciśnięciu Menu w oknie rozmowy (wystarczy nacisnąć Cofnij aby wrócić do okna głównego). Już chyba w poprzedniej wersji zabrakło bardzo fajnej opcji, jaką była możliwości przełączania się do poszczególnych rozmów przesuwając palcem w prawo lub lewo.

Nie wiem czy aktualizacja GG u wszystkich pojawi się w Sklepie Play, ponieważ ręcznie zaktualizowałem Sklep Play, bo wyszła nowa wersja, korzystając z tego linku. Po pomyślnej instalacji, gdy wszedłem do Google Play pojawiła się aktualizacja GG.

Opublikowano

Też mam do czynienia z kilkuminutowym łączeniem się GG. Dzisiejsza aktualizacja – wydawało się – przyniosła niesamowitą poprawę, bo wyglądało, że łączy się od razu. Niestety, to tylko ściema. Ikonka stanu zmienia się od razu na tę, która jest zdeklarowana i nic poza tym. Łączności z serwerem brak. Połączenie (synchronizacja rozmów, etc.) następuje jak dawniej, czyli po kilku minutach.

Opublikowano

Łączenie niby trwa tyle samo, ale już mnie tak nie rozłącza często jak przed aktualizacją.

Opublikowano

Jest dokładnie tak jak piszecie, od razu niby wskakuje że dostępny a połączenia nie ma. W dodatku w idle ciągle się rozłącza bo na komputerze mam powiadomienie rozłączono połączono.

W dodatku zepsuli tą aplikację bo nie można szybko wyłączyć (menu->wyłącz) a teraz nie ma.

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Niestety macie rację. Na początku wszystko działało idealnie. Przy pierwszym uruchomieniu aplikacji logowanie do sieci GG poszło zdecydowanie szybko. Za drugim razem podobnie. Po napisaniu tutaj postu aplikacja zaczęła się zachowywać jak poprzednio...

W dodatku zepsuli tą aplikację bo nie można szybko wyłączyć (menu->wyłącz) a teraz nie ma.

Dokładnie :!:

Opublikowano

ale jest menu -> wyloguj

najlepsze ze reklamy pobieraja sie w sekunde...

ja od dluzszego czasu korzystam z vCommunicator, fakt ze apka z przed 2 lat... ale polaczony sekunde po uruchomieniu, polaczenie w miare trzyma i przede wszystkim baterii wgl nie wciaga, wakelock detector nawet nie wykrywa vcommunicatora... ale bateria trzyma, gg dziala, apka mega lekka i szybka czasami troche irytuje bo w trakcie pisania wiadomosci jak przypadkiem cofne to wiadomosc znika... a z dyskow i calej masy innych smieci nie korzystam (w razie co mam zwykle gg) tak wiec ja jestem zadowolony w 100% ;)

Opublikowano

vCommunicator rzeczywiście łączy się z siecią GG wręcz natychmiastowo :!: Jednak mimo tego, że na kompie korzystam z GG Lite, gdzie program jest tak prosty, że nie ma emotikonów, a o wysyłaniu plików lub smsów nie wspominając, to vCommunicator jakoś odrzuca mnie swoim wyglądem ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja polecam IM+, dosyć nowy, jak się ma kilka kont to tym bardziej się opłaca. Reklamy można usunąć za pobranie kilku apek. No i co najważniejsze, można ustawić aby przechodził w tryb push, przez co zużywa mniej baterii.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wkleję wam tu moją korespondencje z działem technicznym :

On Pt 18 Apr 2014, 00:20:03, [email protected] wrote:

Witam!

Wiadomość tę kieruję do programistów, twórców aplikacji gg na

androida.

Aplikacja nie działa prawidłowo w miui.

Długie czasy logowania. Odziwo reklamy ładują się błyskawicznie.

Proszę o głębszą analizę problemu i podjęcie ewentualnych działań,

które poprawiłyby działanie gg. Kiedyś, kilka aktualizacji

wcześniej problem logowania nie występował. Zachęcam również do

zapoznania się z wątkiem problemu na forum miui polska.

Serdecznie pozdrawiam.

Wysłane z tel.

Witam.

Na wstępie zaznaczam, że nie wspieramy systemu MIUI. Z jakiego dokładnie

modelu telefonu oraz typu połączenia internetowego Pan korzysta?...

Wynika z tego, że nie ma co liczyć na jakieś zmiany a moja dalsza korespondencja z nimi nie ma sensu.....

Wysłane z S4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...