actian Posted October 19, 2013 Author Share Posted October 19, 2013 No kurde, to mnie nastraszyliście teraz. Czy ktoś wie czy jest jakaś odpowiedzialność karna, jeśli znajdą tam telefon? Czy tylko trzeba będzie zapłacić VAT? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 Jak nie zaplacisz to przepadnie Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
actian Posted October 19, 2013 Author Share Posted October 19, 2013 No dobra, a co jeśli powiedziałem, że tam jest badziew o wartości 20$ a potem się okaże (jeśli w ogóle mogą gift rozpakować), że jednak jest więcej wart - hipotetycznie. Co wtedy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 Tego to nie wiem, skanuja najpierw pozniej otwieraja... Kmina z mp3 to pewnie smiech by u nich wywolala Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 U mnie sytuacja odwrotna, biorę fona na firmę. VAT mi się zwróci, a potrzebuje fakturę żeby dopisać do kosztów. Więc gift w naturalny sposób odpada. Rozumiem że wtedy w Ibuygou po prostu zamawiam, na cle dostaję info do dopłacie VAT i leci do mnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
beexid Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 W takim wypadku to raczej trzeba napisać przy zamówieniu, że się chce fakturę vat czyli gift odpada a na vacie to jeśli będzie dołączona faktura do przesyłki to po prostu wyliczą i bezpośrednio wyślą z wezwaniem do zapłaty ewentualnie zadzwonią o potwierdzenie (oczywiście nie miałem takiego przypadku ale tak podejrzewam, że będzie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufo Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 Coś mi się kołacze ze zamawiając na firmę musisz jakieś papiery dodatkowo wtorki i zabulić agencji celnej za formalności, stąd mimo że mam firmę zamówiłem bez faktury. Jeśli ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć temu co pisze to bardzo chętnie się dowiem co i jak z zakupami na firmę z chin. M Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Witam, jak ja zamawiałem Mi-2 + większa bateria z klapką + 2 folie to wziąłem EMS. Dość długo telefon był u celników w Warszawie, później kilka dni w Pruszczu Gdańskim, jak przyszła paczka to dostałem ją w "czarnej folii kurierskiej" a w środku znajdująca się paczka z ibuygou - była otwarta (wręcz rozerwana). Na wierzchu była coś ala faktura gift na 20$ Media Player. Oczywiście nic więcej nie płaciłem (choć zdecydowanie za długo trwają procedury celników, ileż można czekać...) Jak będę brał kiedyś Mi-4s albo Mi-5 to mam nadzieje że będzie podobnie, bezproblemowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Checkmate dzieki za odpowiedz jako jedyny napisales ze byla faktura na ktorej widniala wartosc 20$. Szkoda ze wczesniej nikt o tym nie wspomnial. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
beexid Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Na paczce masz coś ala fakturę z deklarowaną wartością z tym co w środku no i gdzie dostarczyć ja nic więcej nie miałem a DHL jak już mówiłem dostarczył mi to bardzo szybko i nic nie było otwierane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Ala faktur, rachunek nie ? Jak bym to wiedzial dlem bym zamowil Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Poszukam później po pracy, może się uda znaleźć tą "fakturkę" to zobaczycie mniej/więcej jak to wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Tak, w każdym zamówieniu jest faktura (oczywiście lewa..) na media player i te 20$ jest za wymianę płyty głównej czy coś. Też ją mam z Hongmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 "Fakturka" jest w mojej w galerii na skydrive: http://sdrv.ms/ZtxRUT Jest na samym końcu. Jednak nie 20$ a 25, ale mniejsza o to. Media Player wysłany jako "urodzinowy prezent dla przyjaciela", i w sumie się zgadza bo sprawiłem sobie Mi-2 na urodziny xD Oo a teraz widzę że mam nawet zdjęcie jak to celnik otwierał pakę + napis po polsku pisany przez Chinkę Annę https://gjdeqg.blu.livefilestore.com/y2pSX5DNFmNq6gJSWG9izHEgF-um5kOcSvvQifQtK9Zn_nqBcRO6ZVSutl-H84J8NWZxSwYcuiDUiy9kvZFE60iXlRoL0OO3_82b6i0XZtl65I/DSC03668.JPG?psid=1 Napiszcie czy widać zdjęcie, w razie co to w galerii oba są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilam00 Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 Widać zdjęcie. W moim przypadku paczka DHL była nieotwierana. Faktura na wymianę płyty głównej media playera - 20$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Poprzez Singapore post - brak vatu Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
czamarek Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Trochę w tym temacie nieścisłości odnośnie Vatu. Z kurierami jest tak że bardzo chętnie przekazują paczki swoim agencją celnym na których zarabiaja kilka procent wartości paczki, ale nie mnie niż 80zet dla DHL. Sa tańsi kurierzy ale reguła ta sama. problemem jest to ze jak już towar zostaje poddany procedurą celnym to składanie fałszywych deklaracji jest przestępstwem zagrożonym grzywna lub karą więzienia. Gift deklarują wszyscy chińscy sprzedawcy i obecnie o niczym to nie przesądza. Proponuje poświęcić trochę czasy na lekturę forum o zakupach w chinach http://telchina.pl/zakupy-w-chinach-f46.html Najczęściej drobne paczki podlegają owatowaniu na śląsku przez WER Zabrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Na telchina wszyscy ovatowani xD Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Mi tam paczka szybko przeszła przez kontrolę celną DHL i żadnego vatu ani nic, a mieszkam na śląsku Tapnięte z mojego MI 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
betonixx Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Moja paczka stanęła w warszawie na odprawie(pisałem w innym wątku), we wtorek mailem wysłałem zrzut z transakcji i skan dowodu osobistego. W piątek rano profilaktycznie zadzwoniłem się dowiedzieć czy coś się ruszyło ale dostałem odpowiedz, że maja dużo paczek i żebym dzwonił w poniedziałek po południu. Szło Singapore post Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu1210 Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Witam. Z uwagi na to, że mam aparat mi-2s, a bateria nie wystarczała mi na dzień, zamówiłem na ibuygou baterie z pokrywa. Najdłużej trwało wysłanie z sklepu, do tego adres który pisałem był w innej strefie i musiałbym dopłacić 100 dla DHL. W końcu zamówienie złożone, wysyłka w czwartek i dziś nowa bateria i klapka założone. Prosiłem by napisali gift, jednak napisali mi wymiana płyty głównej w mediaplayerze, koszt 20 dolarów. Nie podniosłem żadnych dodatkowych opłat. Pozdrawiam. Chlast z Mi-2s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Smiesznie by bylo jak bys poniosl dodatkowe koszty za klapke i baterie xD Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu1210 Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Up. Co masz na myśli? Chlast z Mi-2s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Np. 100 dla dhl, oplata celna, czy jakie kolwiek inne koszty Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dobot Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Hej wszystkim, noszę się z zamiarem kupna Mi2S 32GB, ale mam cały czas obawy że utopię 1200 PLN. Razem z telefonem chciałbym kupić ten zestaw http://www.ibuygou.com/p-luxury_accesso ... 8-usd.html Myślicie, że dobrym jest pomysłem, kupić tel i akcesoria w jednej paczce? (oczywiście chodzi o ten VAT) Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Nie ma reguly Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Ja tam kupowałem telefon + kilka akcesoriów - wszystko w 1 paczce - DHL - 0 problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilam00 Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 U mnie było podobnie jak u Eru. Dodatkowo kupiłem większą baterię z obudową, dodatkową obudowę, 3 pokrowce, folię na ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dobot Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Dzięki za info. na 99% dzisiaj zamawiam tel. Czy coś więcej płaciliście niż to co wam wyszło w sklepie ibuygou.com? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Jak więcej? Płacisz tyle ile Ci wyjdzie w cenie końcowej na ibg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dobot Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Czytałam gdzieś, że DHL bierze jeszcze coś za obsługę celną. Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Jeśli wszystko pójdzie dobrze to nic DHL nie weźmie. Na MIUIPolska 99% osób kupujących na ibuygou przez DHL nie płaciło nic. Kiedyś jedna osoba tylko pisała, że był problem ale podejrzewam, że nie było to kupione z ibuygou i paczka normalnie przeszła kontrolę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dobot Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Jeszcze jedno pytanie, czy długo czekaliście na zasilenie konta PayPal ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
beexid Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Na paypal masz możliwość "błyskawicznego doładowania" i trwa one max do 15 minut Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Na zasilenie czekałem ok godziny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts