Mazate Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Witam, Mam problem z moim telefonem Xiaomi mi5. Jest u mnie od kilku dni. Nie mogę kopiować plików z telefonu i na telefon. Podczas kopiowania pojawia się komunikat, że urządzenie podłączone do komputera nie działa i kopiowanie się przerywa. Proszę o pomoc.
Bohyn Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Jeśli masz możliwość spróbuj innym kablem
Mazate Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2016 Dziś nie mam niestety możliwości. Sprawdzę jutro i dam znać.
Mazate Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zmiana kabla rozwiązała problem.
Bohyn Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Częsty przypadek na różnych kablach Xiaomi, jedni mają dobrze a inni nie.
Aniia Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Mam powiedzmy podobny problem, więc piszę w tym temacie. Mam telefon kilka dni i dziś pierwszy raz podłączyłam go do komputera. Komputer go widzi, telefon się ładuje. W folderze Mój komputer pokazuje się ikona MI 5 przenośny odtwarzacz multimedialny, jednak ten folder jest całkiem pusty, nie ma w nim zupełnie nic. Nie ma zdjęć, nagrań. Ktoś miał tak jak ja, czy komputer odrazu wszystko widział ? Wadliwy model, czy coś da się zrobić ? Mam bardzo słabą wiedzę, przyznaję, liczę że ktoś mi pomoże.
Poohacz79 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Wyjmij wtyczkę z komputera i włóż jeszcze raz przy odblokowany ekranie. Będzie dobrze. Mam to samo. 1
Bobson Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) 21 minut temu, Aniia napisał: Mam powiedzmy podobny problem, więc piszę w tym temacie. Mam telefon kilka dni i dziś pierwszy raz podłączyłam go do komputera. Komputer go widzi, telefon się ładuje. W folderze Mój komputer pokazuje się ikona MI 5 przenośny odtwarzacz multimedialny, jednak ten folder jest całkiem pusty, nie ma w nim zupełnie nic. Nie ma zdjęć, nagrań. Ktoś miał tak jak ja, czy komputer odrazu wszystko widział ? Wadliwy model, czy coś da się zrobić ? Mam bardzo słabą wiedzę, przyznaję, liczę że ktoś mi pomoże. a zmieniłaś usb na mtp z trybu ładowania? Edytowane 16 Czerwca 2016 przez Bobson 1
Aniia Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Poohacz79 i Bobson dziękuję bardzo faktycznie już wszystko działa jak należy :)
martinb33 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Cześć Podpinałem Mi5 Prime po raz pierwszy do komputera (windows 7). Wykrył urządzenie i sam zainstalował jakieś sterowniki. Urządzenie widzi i można wybrać tryb kopiowania plików, jednak kiedy kopiuje zdj do folderu na komputerze wyskakuje błąd " urządzenie przestało działać" coś mniej wiecej takiego i przerywa kopiowanie. Możecie coś doradzić? Nie jestem obeznan w tych tematach więc prosił bym was o dość łopatologiczne odpowiedzi.
Karls Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Wygląda na złamany kabel ale na odległość ciężko powiedzieć. Mam np. taki jeden (do innego telefonu) co ładuje bez problemu ale przy przesyłaniu plików albo nie wykrywał albo przerywał więc objawy niby podobne. Teraz już go tylko do ładowarki samochodowej trzymam. Spróbuj na innym kablu i dla pewności na innym komputerze tak, żeby wykluczyć lub potwierdzić, że to po stronie samego telefonu.
blodytraveler Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 U mnie nie mogę kopiować plików za pomocą USB umieszczonego na przednim panelu obudowy. Po podłączeniu do USB bezpośrednio na płycie wszystko działa.
Rekomendowane odpowiedzi