Nostromo_ Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Witam, Chciałbym zakupić w/w telefon i chciałbym się dowiedzieć gdzie najlepiej to zrobić. http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-note-2-16gb-lte/ Znalazłem ten model na oficjalnej stronie producenta (albo mi się tak tylko wydaje ), i ma on tutaj bardzo dobrą cenę, jednak to rodzi moje wątpliwości bo jest ona niższa niż te na allegro. Czy zamawiając stąd bd on wysłany z Polski? Czy jest to oficjalna dystrybucja? Jeśli nie to skąd polecacie zamówić ? Macie jakiś sprawdzonych allegro'iczów ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Żadna oficjalna strona, żaden oficjalny dystrybutor. Ot zwykły sprzedawca, który łapie klientów na hasło "OFICJALNY". Co do opinii nt. tego sprzedawcy, to można znaleźć dużo na forum. Ja długo tego nie śledziłem, więc nie wiem jak aktualnie jest rzetelnym sprzedawcą. Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 oni by chcieli być oficjalnym ale nie są, jedni polecają xiaomi.com.pl inni odradzają 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 sklep obojętnie jaki, ale żeby była płatność kartą. wtedy jesteś bezpieczny. jak coś pójdzie nie tak to chargeback. bank ci oddaje kase a sprzedawcy ściąga 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nostromo_ Posted May 27, 2016 Author Share Posted May 27, 2016 Dziękuje za szybką odpowiedź bo też jużo nich poczytałem i nie mama zamiaru zamawiać u kogoś kto się podszywa pod oryginalnego dystrybutora ponadto opinie też mają po części naganne. Moglibyście zatem mi polecić gdzie kupić taki telefon ? Nie chcę go typowo ściągać z Chin, wolałbym aby to było nawet od tych reselerów, o ile to jest pewne wg jak jest u nich z gwarancją ? wysyłają do Chin czy sami grzebią jak ktoś wyżej wspomniał ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Dziękuje za szybką odpowiedź bo też jużo nich poczytałem i nie mama zamiaru zamawiać u kogoś kto się podszywa pod oryginalnego dystrybutora ponadto opinie też mają po części naganne. Moglibyście zatem mi polecić gdzie kupić taki telefon ? Nie chcę go typowo ściągać z Chin, wolałbym aby to było nawet od tych reselerów, o ile to jest pewne wg jak jest u nich z gwarancją ? wysyłają do Chin czy sami grzebią jak ktoś wyżej wspomniał ? technos współpracuje z serwisem w pl, który ma pozwolenie od xiaomi. Tak czytałem gdzieś tu na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 A gdzie masz serwis z pozwoleniem od xiaomi? @Acida? Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka chyba właśnie tak. ale najpierw kontaktujesz się z gwarantem on ci mówi, gdzie wysłać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Nikt nie ma żadnego pozwolenia od Xiaomi. W ogóle sugeruję traktować Xiaomi jak coś dalekiego bez kontaktu i wpływów w Polsce. Każdy sklep samodzielnie organizuje handel i serwis. Z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nostromo_ Posted May 27, 2016 Author Share Posted May 27, 2016 Zatem moglibyście polecić sprawdzonych sprzedawców ? Co myślicie o sklepXiaomi? Tam ten telefon kosztuje 700zł a na alledrogo mógłbym go 50 zł taniej zakupić Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Zatem moglibyście polecić sprawdzonych sprzedawców ? Co myślicie o sklepXiaomi? Tam ten telefon kosztuje 700zł a na alledrogo mógłbym go 50 zł taniej zakupić ja kupiłem gdzie najtaniej i udało mi się z xiaomi. com. pl. Przed kupnem pisałem o dostępność. Odpisali szybko. To kupiłem. Narazie jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stachura5 Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Ja polecam Accessories4You. Zakupiłem u niego dwa telefony (Redmi 1S i Redmi Note 2) i jestem zadowolony. Wysłał w jeden dzień, a na drugi już telefon był 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 (edited) Już znalazłem ten sklep zagraniczny, który ma centra serwisowe w EU. To przecież polecane ibuygou Naprawa gwarancyjna Jest serwis acida Edited May 27, 2016 by marcin19883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts