Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od razu na wstępie powiem, ze jestem doświadczonym userem więc to nie jest tak, że robię to źle, bo upewniam się z 3x i robie to kilka razy dwóch kompach.

Więc parę dni temu dostałem RN3PRo w wersji 2/16 od Goldwaya.

Siedzi tam ROM 7.17.9.0  zasyfiony do granic możlwości, tzn. połowa funkcji nie działa. Mam zgode na odblokowanie BL ale nie poszło na tym romie, na 50% wsykakuje błąd. No ok, normalny błąd.

Zabieram się za wgranie china stable, przez updater nie idzie - nie można zweryfikować aktualizacji

china dev - same problem

global stable - to samo

No dobra, to instaluje MiPCSuite i MiFlash - i tu zaczyna się koszmar.

Okazuje się, ze nie można wgrać nic - NIC!

Za każdym razem ten sam błąd przy wgrywaniu via fastboot (paczki na 100% miałem dobre)

cogcohamebkzczxvjeqbrxeexznimmouaaaryzwb

(tutaj zły odnosnik do romu ale potem miałem już dobrze, ten sam błąd)

ZAŁAMANY MĘCZĘ SIĘ Z TYM OD DWÓCH DNI.

Czytałem o jakimś sterowniku Qualcomm, ale u mnie on sam zaintalował się poprawnie.

Robiłem operację na dwóch komputerach, NIC!

Pozniej ktoś napisał ze miał to samo, ale udało się wgrać za pomocą chinskiego MiPcSuite - u mnie szło do 50%, potem wipe i bład.

Nie mam już pomysłu a z tym oprogramowaniem ten telefon nadaje sie do śmieci - nie działa dual sim, problemy z dzwikiem w wideo, Fingerprint ID nie działa, pokraczny polski

Nienawidzę Goldawaya, kolejny problem z tykm sprzedawcą!

Opublikowano

Na jakim windowsie to wgrywasz? W tym tygodniu przyszły mi 2 RN3pro 3/32 od Goldwaya z jakimś dziwnym romem. Nie kombinowałem tylko wgrałem wg poniższego opisu. System win 64bit, zero problemów, lekko łatwo i przyjemnie.

Opublikowano

Device is locked czyli zablokowany boot,może spruboj innej paczki tgz ,sprawdź sumy kontrolne

wyciosane z RN3P

Fale błąd na orto hehe

wyciosane z RN3P

Opublikowano (edytowane)

Win10 64bit i Win7 64bit

U mnie pierwszy problem jest w momencie gdy włączam MiFlash - wykrywa mi telefon tak samo jak w adb a nie jako COM10. Jednak nie wiem co miałbym z tym zrobić....

@up: próbowałem dwóch paczek

Edytowane przez pawelczixd
Opublikowano

Też miałem u siebie ten śmieciowy ROM. Próbowałeś instalować według tej instrukcji?

http://en.miui.com/thread-235865-1-1.

Jeśli nie, to spróbuj wykonać wszystko tak jak jest tam opisane. Tylko najpierw, lepiej odinstaluj to z czego wcześniej korzystałeś, a przede wszystkim te sterowniki Qualcomm i zainstaluj te, które są w pliku w instrukcji. 

Używasz Windowsa 64bit? Bo na 32bit nic nie zdziałasz.

Opublikowano

Na bank coś robisz źle. Sterowniki posprawdzaj. Za długą nazwę pliku masz z tego co widzę na załączonym zdjęciu. Jak zamawiałeś trzeba było poinformować sprzedawcę, że chcesz stock rom.

Opublikowano
2 godziny temu, pawelczixd napisał:

Win10 64bit i Win7 64bit

U mnie pierwszy problem jest w momencie gdy włączam MiFlash - wykrywa mi telefon tak samo jak w adb a nie jako COM10. Jednak nie wiem co miałbym z tym zrobić....

@up: próbowałem dwóch paczek

W dalszym ciągu odsyłam do wątku, który podałem kilka postów wyżej.

1. Z tego co widzę, to w miflash podajesz złą ścieżkę, ma być 1 poziom wyżej (nie może być ścieżka do katalogu images) 

2. Żeby miflash rozpoznał ci port com to musisz w adb wpisać adb reboot edl a wcześniej wydać komende adb devices

3. Polecam win 7 64

Opublikowano

1. Tylko za pierwszym razem. Pisałem przecież, ze dalej szlo sciezką wyzej.

2. W trybie edl nie flashujesz tylko w fastboot. A  wtrybie edl sterowniki są dobrze wgrane.

3. Próbowałem.

Opublikowano

no to sorki "zaawansowany użyszkodniku". RN3pro z zablokowanym bootloaderem flashujesz w trybie edl nie fastboot ("zrobiłem" tak 4 szt RN3pro) ale jeśli masz inne zdanie to życzę powodzenia.

Opublikowano
1. Tylko za pierwszym razem. Pisałem przecież, ze dalej szlo sciezką wyzej.

2. W trybie edl nie flashujesz tylko w fastboot. A  wtrybie edl sterowniki są dobrze wgrane.

3. Próbowałem.

2. No właśnie flashujesz kolego. Przy zablokowanym bootloaderze masz zablokowany fastboot. Zresztą jak byk miflash ci pisze, że Device is locked. Wgraj z edl mode i po problemie.

Z MI Note

Opublikowano

Ej panowie - racja. Doszedłem w sumie do tego jakimś przypadkiem. Tylko czemu we wszystkich poradnikach jest mowa o fastboot mode?

Dzięki, po sprawie - temat można zamknąc.

Opublikowano

W poradnikach jest napisane, że rom wgrywa się w trybie download ale nie można w niego wejść opisaną kombinacją klawiszy tylko właśnie komendą edl.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...