pawelczixd Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 od razu na wstępie powiem, ze jestem doświadczonym userem więc to nie jest tak, że robię to źle, bo upewniam się z 3x i robie to kilka razy dwóch kompach. Więc parę dni temu dostałem RN3PRo w wersji 2/16 od Goldwaya. Siedzi tam ROM 7.17.9.0 zasyfiony do granic możlwości, tzn. połowa funkcji nie działa. Mam zgode na odblokowanie BL ale nie poszło na tym romie, na 50% wsykakuje błąd. No ok, normalny błąd. Zabieram się za wgranie china stable, przez updater nie idzie - nie można zweryfikować aktualizacji china dev - same problem global stable - to samo No dobra, to instaluje MiPCSuite i MiFlash - i tu zaczyna się koszmar. Okazuje się, ze nie można wgrać nic - NIC! Za każdym razem ten sam błąd przy wgrywaniu via fastboot (paczki na 100% miałem dobre) (tutaj zły odnosnik do romu ale potem miałem już dobrze, ten sam błąd) ZAŁAMANY MĘCZĘ SIĘ Z TYM OD DWÓCH DNI. Czytałem o jakimś sterowniku Qualcomm, ale u mnie on sam zaintalował się poprawnie. Robiłem operację na dwóch komputerach, NIC! Pozniej ktoś napisał ze miał to samo, ale udało się wgrać za pomocą chinskiego MiPcSuite - u mnie szło do 50%, potem wipe i bład. Nie mam już pomysłu a z tym oprogramowaniem ten telefon nadaje sie do śmieci - nie działa dual sim, problemy z dzwikiem w wideo, Fingerprint ID nie działa, pokraczny polski Nienawidzę Goldawaya, kolejny problem z tykm sprzedawcą!
KrzysiekGP Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Na jakim windowsie to wgrywasz? W tym tygodniu przyszły mi 2 RN3pro 3/32 od Goldwaya z jakimś dziwnym romem. Nie kombinowałem tylko wgrałem wg poniższego opisu. System win 64bit, zero problemów, lekko łatwo i przyjemnie.
skay77 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Device is locked czyli zablokowany boot,może spruboj innej paczki tgz ,sprawdź sumy kontrolne wyciosane z RN3P Fale błąd na orto hehe wyciosane z RN3P
pawelczixd Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) Win10 64bit i Win7 64bit U mnie pierwszy problem jest w momencie gdy włączam MiFlash - wykrywa mi telefon tak samo jak w adb a nie jako COM10. Jednak nie wiem co miałbym z tym zrobić.... @up: próbowałem dwóch paczek Edytowane 12 Maja 2016 przez pawelczixd
Eldarn Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Też miałem u siebie ten śmieciowy ROM. Próbowałeś instalować według tej instrukcji? http://en.miui.com/thread-235865-1-1. Jeśli nie, to spróbuj wykonać wszystko tak jak jest tam opisane. Tylko najpierw, lepiej odinstaluj to z czego wcześniej korzystałeś, a przede wszystkim te sterowniki Qualcomm i zainstaluj te, które są w pliku w instrukcji. Używasz Windowsa 64bit? Bo na 32bit nic nie zdziałasz.
pawelczixd Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 Próbowałem. Ale mi automatycznie się sterowniki momentalnie instalują...
Cosmo77 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Na bank coś robisz źle. Sterowniki posprawdzaj. Za długą nazwę pliku masz z tego co widzę na załączonym zdjęciu. Jak zamawiałeś trzeba było poinformować sprzedawcę, że chcesz stock rom.
KrzysiekGP Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 2 godziny temu, pawelczixd napisał: Win10 64bit i Win7 64bit U mnie pierwszy problem jest w momencie gdy włączam MiFlash - wykrywa mi telefon tak samo jak w adb a nie jako COM10. Jednak nie wiem co miałbym z tym zrobić.... @up: próbowałem dwóch paczek W dalszym ciągu odsyłam do wątku, który podałem kilka postów wyżej. 1. Z tego co widzę, to w miflash podajesz złą ścieżkę, ma być 1 poziom wyżej (nie może być ścieżka do katalogu images) 2. Żeby miflash rozpoznał ci port com to musisz w adb wpisać adb reboot edl a wcześniej wydać komende adb devices 3. Polecam win 7 64
pawelczixd Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 1. Tylko za pierwszym razem. Pisałem przecież, ze dalej szlo sciezką wyzej. 2. W trybie edl nie flashujesz tylko w fastboot. A wtrybie edl sterowniki są dobrze wgrane. 3. Próbowałem.
KrzysiekGP Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 no to sorki "zaawansowany użyszkodniku". RN3pro z zablokowanym bootloaderem flashujesz w trybie edl nie fastboot ("zrobiłem" tak 4 szt RN3pro) ale jeśli masz inne zdanie to życzę powodzenia.
Acid Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 1. Tylko za pierwszym razem. Pisałem przecież, ze dalej szlo sciezką wyzej. 2. W trybie edl nie flashujesz tylko w fastboot. A wtrybie edl sterowniki są dobrze wgrane. 3. Próbowałem. 2. No właśnie flashujesz kolego. Przy zablokowanym bootloaderze masz zablokowany fastboot. Zresztą jak byk miflash ci pisze, że Device is locked. Wgraj z edl mode i po problemie. Z MI Note
pawelczixd Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 Ej panowie - racja. Doszedłem w sumie do tego jakimś przypadkiem. Tylko czemu we wszystkich poradnikach jest mowa o fastboot mode? Dzięki, po sprawie - temat można zamknąc.
Albin Opublikowano 15 Maja 2016 Opublikowano 15 Maja 2016 W poradnikach jest napisane, że rom wgrywa się w trybie download ale nie można w niego wejść opisaną kombinacją klawiszy tylko właśnie komendą edl.
Rekomendowane odpowiedzi