Antyhaker Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 Mi to akurat lotto, nie będę od zera instalować xPSent from my Mi-4c using Tapatalk
atomrat Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 Wszystko jest piękne tylko brakuje mi 16:9 przy 13mp w aparacie... Jaki aparat polecicieWysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
galakty Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 3 minuty temu, atomrat napisał: Wszystko jest piękne tylko brakuje mi 16:9 przy 13mp w aparacie... Jaki aparat polecicie Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Ale jak chcesz zrobić 16:9 przy 13 mp? Przecież to i tak obetnie zdjęcie.
atomrat Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 Właśnie że nie obetnie jest na xałym ekranieWysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
galakty Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) 7 minut temu, atomrat napisał: Właśnie że nie obetnie jest na xałym ekranie Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Wyjaśnisz mi tę cudowną technologię? Jak z sensora w rozmiarze 4:3 zrobisz pełnowymiarowe zdjęcie 16:9? EDIT: Tobie chodzi o wizjer? Edytowane 2 Lutego 2017 przez galakty
atomrat Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 To oddalone jest 4:3 cm14 a to bliższe jest 16:9 miui wiem bo zawsze na miui zmieniam na 16:9
galakty Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Dobra wymiękam, kompletnie nie rozumiem tego obcego języka nade mną. Chciałem pomóc i wytłumaczyć ale nawet po polsku wyjaśnić nie umiesz o co Ci chodzi...
SLiM Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) @atomrat jak byś sprawdził te zdjęcia kadrowane do 16:9 to byś wiedział że maja 9,7Mpix a nie 13Mpix. Tak jak napisał wyżej galakty żeby uzyskać kadr 16:9 zdjęcia 4:3 są przycięte, kadrowane. To samo masz w RR. Tu są zdjęcia zrobione natywną aplikacja miui. Spoiler @galakty szybko wymiękasz Edytowane 3 Lutego 2017 przez slimdick
galakty Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) @slimdick Bo nie wiem czy chodzi mu o zdjęcie całościowo, czy o pogląd... Bo pogląd to sprawa drugorzędna i można to zmienić (co jest głupie ale się da w jakieś apce na pewno). A samego zdjęcia 16:9 13 mp nie da się zrobić bo sensor ma rozmiar 4:3 w 13 mpx. Z obiektu 4:3 nie zrobisz obiektu 16:9. EDIT: Poprawiłem bo się nazi grammar przyczepił Edytowane 3 Lutego 2017 przez galakty
miklo Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) Ale kwadrat jest prostokątem Szach mat EDYTA: Nie nazi grammar, a nazi cyferkach, jeśli już Edytowane 3 Lutego 2017 przez miklo
atomrat Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Sory moje nie dopatrzenie nie było tematu Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
SLiM Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Na MIUI na Androidzie 5.1.1 jest zgodne a na RR z 7.1.1 już nie jest zgodne 🤣🤣🤣Wysłane z mojego Mi-4c
94smichal Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 pobierz apk z apkmirrors.com i wgraj normalnie ;d 2
senq Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 2 minuty temu, abes99 napisał: Nowy wypust - 20170207 testowałeś? jakieś zmiany?
SLiM Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 @Antyhaker w ciągu tygodnia ma być dostępny Deep Darkness dla Substratum https://www.xda-developers.com/experience-the-dark-side-of-android-with-deep-darkness-for-substratum/ 1
Antyhaker Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 Tak patrząc po zrzutach to DNA lepszy
SLiM Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 Się okaże jak już będzie bo ten co tak zachwalasz DNA, coś mi w nim nie pasowało.
Coldy Opublikowano 10 Lutego 2017 Opublikowano 10 Lutego 2017 jak włączyć sobie normalne ikonki? W sensie żeby nie były segregowane alfabetycznie?
abes99 Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Nowy build się pojawił, jeszcze nie testowałem... Edytowane 14 Lutego 2017 przez abes99
abes99 Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 A mój się znowu wyłączył i zimny nie reaguje na włącznik :(. Już tak drugi raz mam od czasu postawienia RR (czysty flash na 5.8.0 i kolejny jak wyszło 5.8.1). Po prostu w którymś momencie dnia sięgam po telefon, który w dotyku jest zimny (dosłownie) i nie reaguje na włączanie. Za pierwszym razem po kilku godzinach udało się go odpalić po kilkuminutowym trzymaniu włączniku. Teraz nie chce to działać :(. Na podłączenie do kompa coś reaguje (komp dźwięk podłączanego urządzenia USB), ale nic nie pokazuje się w menadżerze urządzeń itd. Włączenie TWRP czy fastboota też nie skutkuje. Ogólnie na RR tak co 2-3 dni miałem taką sytuację, że telefon się sam wyłączał, ale z ponownym włączeniem tylko raz miałem problem (za pierwszym razem). Telefon ładuję codziennie w nocy, wieczorem przed podpięciem mam przeważnie ponad 50% baterii więc to raczej nie kwestia rozładowania. Zainstalowanych kilka aplikacji, nic strasznego korzystającego z roota czy zasobożernego. Jak się uda go odpalić to wrócę na jakiś czas do CM13.1 od TS, żeby wykluczyć ewentualny problem sprzętowy. Spotkał się ktoś z takim problemem?
abes99 Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 Wygląda na to, że zaliczyłem Hard Bricka . Zauważyłem, że w menadżerze urządzeń pojawia się jako QHSUSB_BULK. Dotarłem do tego, że trzeba zainstalować sterowniki Qualcomma, żeby pojawił się jako: qualcomm hs-usb qdloader 9008 (COM3). Doczytałem, że muszę wgrać rom z fastbootem bez blokady bootloadera, problemem okazał się MiFlash. Najświeższy (6.8.30) nie działa ponoć w trybie recovery/download czy jakoś tak. Starszy z 2015r. wywalał błąd, dopiero któryś z 2016r. pozwolił na flash z sukcesem. Niestety, pomimo zaznaczenia że ma pozostawić data i storage, straciłem wszystkie dane z telefonu . Po flashu dalej nie chciał się uruchomić, aż gdzieś znalazłem info, żeby spróbować go włączyć wciskając i trzymając na raz wszystkie trzy przyciski - jakimś cudem zaskoczył . I nie była to kwestia rozładowania baterii, bo też się gdzieś przewijał taki temat że należy poczekać do rozładowania baterii, bo po włączeniu miałem 67%. Odpaliłem MIUI, zobaczyłem że wszystkie moje dane znikły, więc wróciłem do Miflasha, tym razem już fastboot działał więc sflashowałem całość dla pewności. Aktualnie wrzucam TWRP 3.0.3 od Andropaxa + najnowsze RR i opengappsy. Po kilku godzinach walki, mam nadzieję, że wstanie...
miklo Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 AF w apce aparatu jest masakrycznie zły. Znów zacząłem używać better camera, która w MIUI mnie wkurzała i była wyraźnie gorsza niż apka Xiaomi. Kolejnym problem jest sterownik WiFi. Po dwóch dniach musiałem zrestartować telefon, bo nie mógł się połączyć z domowym routerem. Poza tym świetnie, ale zaczynam z wolna tęsknić za MIUI Sytuację ratuje Viper. Pod miui na Andku 7 niekoniecznie będzie działać. Ech. Dylematy
galakty Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 AF jest zły bo nie działa PDAF, przerabiałem to na RN2. MIUI najlepsze do zdjęć.
miklo Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 Ale to raczej kwestia apki. Better Camera trafia zawsze. Tylko trzeba tapnąć, w co ma całować. A ta stockowa nie trafia nigdy prawie.
94smichal Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 Kurcze, wgrałem RR po długiej przerwie i jestem troche zawiedziony Liczyłem na poprawę błędów ale skróty na ekranie blokady nadal resetują się po ponownym uruchomieniu, części przełączników w quick tiles także nie da się dodać na belkę(tych z dołu nie da się przeciągnąć na górę), w tym romie są w ogóle poprawiane jakieś błędy czy kolejne aktualizacje to tylko jakieś drobnostki?
Antyhaker Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 Problemy, które wymieniasz, występują na każdym ROMie opartym o Androida 7.1.1 (LineageOS), także tego
miklo Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 A ja właśnie całkiem nieźle okiełznałem aplikację aparatu. AF trafia i nie marudzi. Problemem jest domyślne ustawienie, w którym zdjęcie jest robione od razu bez czekania, aż AF skończy. Żeby to wyłączyć trzeba 7 razy tapnąć w opcję jasności ekranuPojawią się wtedy opcje zaawansowane (na przykład auto hdr) i można zmienić zachowanie AFWarto teraz włączyć wykrywanie twarzy i można ewentualnie zmienić czas działania AF, zanim się podda. Trafia praktycznie jak apka z MIUI. Tylko AF jest wolniejszy. Ale precyzja wzorowa. Da się żyć.
94smichal Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 5 godzin temu, Antyhaker napisał: Problemy, które wymieniasz, występują na każdym ROMie opartym o Androida 7.1.1 (LineageOS), także tego nie prawda, na AICP można bez problemu ustawiać quick tiles
Antyhaker Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) Tak? To widocznie się coś poprawiło, bo jeszcze ostatnio się nie dało Ciężko jest być z każdym ROMem na bieżąco ;s Edytowane 17 Lutego 2017 przez Antyhaker
94smichal Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Specjalnie pobawiłem się romami przy okazji perypetii z zablokowanym bootloaderm i downgradem i wychodzi na to, że na AICP działa to całkiem okej, za to nie znalazłem opcji zmiany skrótów bocznych na ekranie blokady, z kolei na Mokee miałem bootloopa na dwóch ostatnich wydaniach, ostatecznie wróciłem do Miuipolska 8.2 stable
miklo Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Mnie MIUI chyba zraziło. A może raczej Xiaomi. Mój największy kłopot - aparat - udało mi się jako tako okiełznać i nie mam motywacji, żeby wracać do MIUI Szczególnie, że nowy bootloader (czytałem na XDA) gryzie się z custom romami. Żeby wsadzić RR, CM czy cokolwiek nie MIUI, to trzeba wrzucać przez EDL stary MIUI ze starym bootloaderem. Także wycieczka na MIUI z Android 7, to dodatkowa komplikacja (jeśli ktoś czasem lubi se pyknąć coś innego niż MIUI).
Antyhaker Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 26 minut temu, 94smichal napisał: Specjalnie pobawiłem się romami przy okazji perypetii z zablokowanym bootloaderm i downgradem i wychodzi na to, że na AICP działa to całkiem okej, za to nie znalazłem opcji zmiany skrótów bocznych na ekranie blokady, z kolei na Mokee miałem bootloopa na dwóch ostatnich wydaniach, ostatecznie wróciłem do Miuipolska 8.2 stable AICP jak najbardziej ma takową opcję. 20 minut temu, miklo napisał: Mnie MIUI chyba zraziło. A może raczej Xiaomi. Mój największy kłopot - aparat - udało mi się jako tako okiełznać i nie mam motywacji, żeby wracać do MIUI Szczególnie, że nowy bootloader (czytałem na XDA) gryzie się z custom romami. Żeby wsadzić RR, CM czy cokolwiek nie MIUI, to trzeba wrzucać przez EDL stary MIUI ze starym bootloaderem. Także wycieczka na MIUI z Android 7, to dodatkowa komplikacja (jeśli ktoś czasem lubi se pyknąć coś innego niż MIUI). Android 7 to nawet większe problemy niż niemożność wgrania custom ROMów, przynajmniej na razie 1
Rekomendowane odpowiedzi