Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja nic nie gotowałem, zainstalowałem SU przez TWRP i zrobiłem wipe dalvik i chace - wszystko działa OK

robiłem na v6.4.21

Opublikowano

A jak to jest po zrootowaniu telefonu, jesli nastepnie dokona sie aktualizacji oprogramowania do kolejnej wersji? Root zostaje, czy trzeba wgrywac od nowa?

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jest jakiś sposób na roota bez odblokowania bootloadera? czekam na zgodę a fajnie byłoby wcześniej to zrobić. Wszystkie metody one click nie działają

Opublikowano (edytowane)

Po zainstalowaniu SuperSU mam problem z wifi. Można to jakoś naprawić? lub co zrobić przy instalacji, zeby nie było problemu?

Edytowane przez dj1978
Opublikowano
Po zainstalowaniu SuperSU mam problem z wifi. Można to jakoś naprawić? lub co zrobić przy instalacji, zeby nie było problemu?

Obstawiam, że nie wgrałeś zmodyfikowanego w Android Image Kitchen boot.img

Tapnięte z Redmi Note 3 Pro

Opublikowano
34 minuty temu, primek napisał:

Obstawiam, że nie wgrałeś zmodyfikowanego w Android Image Kitchen boot.img

Tapnięte z Redmi Note 3 Pro

Koledzy wcześniej pisali, że można ten kitchen pominąć. Robiłem wszystko wg załączonej wcześniej instrukcji i zrobiłem boot.bat, chyba, żed zrobiłem nie w tej kolejności. Jest gdzieś gotowy właściwy plik boot.img?

Opublikowano

Jak masz global dev 6.4.28 to mogę ci podesłać gotowy boot.img bo wgrywałem 2 dni temu. Przygotowanie tego samemu to też nic skomplikowanego. 

Opublikowano
3 godziny temu, primek napisał:

Jak masz global dev 6.4.28 to mogę ci podesłać gotowy boot.img bo wgrywałem 2 dni temu. Przygotowanie tego samemu to też nic skomplikowanego. 

dziwna sprawa, bo po wgraniu najnowszego xiaomi.eu wszystko śmiga włącznie z wifi. Więc teraz nie wiem czy Twój boot.img będzie potrzebny, chyba że na przyszłość.

Opublikowano
12 godzin temu, dj1978 napisał:

dziwna sprawa, bo po wgraniu najnowszego xiaomi.eu wszystko śmiga włącznie z wifi. Więc teraz nie wiem czy Twój boot.img będzie potrzebny, chyba że na przyszłość.

eu ma już zaimplementowanego poprawnego boot.img

Opublikowano

Witam, Mam problem . Postępowałem wg. instrukcji podanej w tym wątku jednak po wgraniu recovery telefon wisiał na logo MUI .Pomogło dopiero wgranie na nowo romu przez recovery . Po wgraniu romu wykasowało się recovery . Macie może jakieś pomysły co mogłem zrobić źle?

Opublikowano
Dnia 14.05.2016 o 21:27, hcboria napisał:

eu ma już zaimplementowanego poprawnego boot.img

ok, no to wszystko jasne, dzieki.

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin7d napisał:

@primek czy możesz wkleić ten plik tutaj na wersje którą posiadasz?

Proszę, zmodyfikowany boot.img do romu global dev 6.4.28

http://www25.zippyshare.com/v/mrK1S878/file.html

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

po wgraniu twrp wgrywam ten boot przez fastboota tak?

Już sobie poradziłem. Dziękuje za pomoc. A innym radzę nie robic twrp bez zmodyfikowanego pliku boot. Złapiecie bootloopa

Edytowane przez marcin7d
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin7d napisał:

po wgraniu twrp wgrywam ten boot przez fastboota tak?

Już sobie poradziłem. Dziękuje za pomoc. A innym radzę nie robic twrp bez zmodyfikowanego pliku boot. Złapiecie bootloopa

kolego możesz opisać jak to zrobiłeś? ja znowu ma bootloopa.

Opublikowano

Pobrałem zip z forum mini dotyczące twrp. Pobrałem plik boot.img od kolegi powyżej. Podmieniłem boot.img w folderze z twrp. Uruchomiłem boot. Bat następnie po resecie twrp. Bat wgrałem superuser i kolejny reset do fastboota. Potem uruchomiłem po raz ostatni boot. Bat. Telefon odpalił od razu

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Oczywiście musisz być na globalnej developer 6.4.28

Opublikowano
2 minuty temu, marcin7d napisał:

Pobrałem zip z forum mini dotyczące twrp. Pobrałem plik boot.img od kolegi powyżej. Podmieniłem boot.img w folderze z twrp. Uruchomiłem boot. Bat następnie po resecie twrp. Bat wgrałem superuser i kolejny reset do fastboota. Potem uruchomiłem po raz ostatni boot. Bat. Telefon odpalił od razu

Oczywiście musisz być na globalnej developer 6.4.28

rozumiem powiedz mi jeszcze czy w twrp zmieniales nazwe z boot_1.img na boot.img?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...