Tomasz Petrycki Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Wolę się upewnić... Przechodzę na 5.12.17 i instaluję MIUI 8 z pliku zip przez Updater albo recovery. Czy w takim wypadku konieczna jest instalacja TWRP, czy może być "fabryczne" Recovery? Wybaczcie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 4 minuty temu, Tomasz Petrycki napisał: Wolę się upewnić... Przechodzę na 5.12.17 i instaluję MIUI 8 z pliku zip przez Updater albo recovery. Czy w takim wypadku konieczna jest instalacja TWRP, czy może być "fabryczne" Recovery? Wybaczcie.... Po instalacji 5.12.17 już będziesz mieć TWRP, jest to razem z romem miuipolska, a odpowiedź na resztę masz wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 (edited) ja osobicie zainstalowałem twrp majac 5.12.4 i wgralem 5.12.17 i po wgraniu twrp zniknęło i znów bylo mi recovery i musiałem wgrać ponownie Edited June 18, 2016 by bartol435 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 (edited) 5 godzin temu, Nezumi napisał: Po instalacji 5.12.17 już będziesz mieć TWRP A figa... Nadal jest Mi Recovery. Czy TWRP jest warunkiem koniecznym, żeby zainstalować MIUI 8? Uzupełnienie: już rozumiem. Dzięki Redmi2 A jak się instaluje dodatki przez TWRP? Edited June 18, 2016 by Tomasz Petrycki Link to comment Share on other sites More sharing options...
regnar Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 A jak z łamaniem fixa gps w najnowszym miui 8? Poprawiło się coś? Wysłane z mojego LG-D405n przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
smyku Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 (edited) http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi4-M4-16GB-4G-LTE-Phone-5-0-IPS-1920-1080P-Screen-Qualcomm-Quad/1967664571.html Jaki rom poleciacie do tego? Zostawić 6 wgraną przez chińczyka, czy poprosić o wgranie innego? Edited June 24, 2016 by smyku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 1 godzinę temu, smyku napisał: http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi4-M4-16GB-4G-LTE-Phone-5-0-IPS-1920-1080P-Screen-Qualcomm-Quad/1967664571.html Jaki rom poleciacie do tego? Zostawić 6 wgraną przez chińczyka, czy poprosić o wgranie innego? Nie ważne co wgra chinczyk i tak to zmienisz gdy tel dojdzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
smyku Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Ok, w takim razie na który warto zmienić? Czy 6 jest stabilna, czy może są lepsze wersje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 20 minut temu, smyku napisał: Ok, w takim razie na który warto zmienić? Czy 6 jest stabilna, czy może są lepsze wersje? Przecież masz już MIUI8... Na Mi4 działa stabilnie... wystarczyłoby zerknąć na dział "Aktualizacje" i temat dotyczący np. ostatniej aktualizacji... Brak skarg co do Mi4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smyku Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 19 minut temu, Nezumi napisał: Przecież masz już MIUI8... Na Mi4 działa stabilnie... wystarczyłoby zerknąć na dział "Aktualizacje" i temat dotyczący np. ostatniej aktualizacji... Brak skarg co do Mi4. Dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo1 Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Co do ostatniej aktualizacji z MIUI8 na MI4: - podczas słuchania muzyki na słuchawkach dźwięk zmienia sam swoją głośność, do tego co jakiś czas samo włącza się google now; - czasem nie wyłapuje internetu komórkowego, trzeba restartować telefon; - SOT lekko powyżej 4h; - działa bardzo szybko; - polecam zaraz po instalacji zrobić full wipe - bez tego telefon nawet nie chciał mi się włączyć; Ogólnie mogę polecić, poza dwoma pierwszymi nie zauważyłem większych problemów, GPSa jeszcze nie testowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo1 Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 26 minut temu, Redmi2 napisał: 1. Nie miałem takiego czegoś ani na alfach china ani xiaomi.eu ani teraz na devach No to zazdroszczę, strasznie mnie to denerwuje. Instalowałem MIUIPolska ostatnie. 27 minut temu, Redmi2 napisał: 3. Sot różnie przeważnie 7-8h ale zdarza się i 6. Również zazdroszczę, nawet na 5.11 z kitkat miałem max 5,5 SOT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 1 godzinę temu, Adamo1 napisał: Co do ostatniej aktualizacji z MIUI8 na MI4: - podczas słuchania muzyki na słuchawkach dźwięk zmienia sam swoją głośność, do tego co jakiś czas samo włącza się google now; - czasem nie wyłapuje internetu komórkowego, trzeba restartować telefon; - SOT lekko powyżej 4h; - działa bardzo szybko; - polecam zaraz po instalacji zrobić full wipe - bez tego telefon nawet nie chciał mi się włączyć; Ogólnie mogę polecić, poza dwoma pierwszymi nie zauważyłem większych problemów, GPSa jeszcze nie testowałem. To polecam Flash, albo uważać w co się tapa na ekranie, bo albo tapasz przypadkiem w ekran, albo coś Ci się zbugowało . 1. Brak takiego problemu od pierwszej alfy. 2. Brak problemu. 3. SoT 5-7h (w zależności od użytkowania) 4. Racja, działa szybko. 5. To masz coś nie tak z systemem już od miui7. Aktu idzie bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Challenger Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Mam okazję kupić Mi4 z andkiem 4.4 i miui v7 lub andek 5.0 i miui v7, na którym telefon lepiej działa? Cena ta sama Wysłane z Redmi note 3 pro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 15 minut temu, Challenger napisał: Mam okazję kupić Mi4 z andkiem 4.4 i miui v7 lub andek 5.0 i miui v7, na którym telefon lepiej działa? Cena ta sama Wysłane z Redmi note 3 pro! Nie ma znaczenia i tak wgrasz potem najnowsze miui8 na 6.0 i tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 I tak i nie. Bo czytając forum o aktualizacji a dokładnie Miui 8 to dużo jest problemu z baterią i gps. Jak chcesz się bawić to możesz wgrać miui 8 , a jak coś nie gra to cofać się do wcześniejszych wersji. Jeśli nie chcesz się bawić to najbardziej stabilny ( według mnie ) jest soft na 4.4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m0ck Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Przed chwilą dostałem swój pierwszy xiaomi:D. Mam taką wersję softu jak na zdjęciu. Chciałbym wgrać na miui8 z androidem 6.0. Co mam zrobić? Od razu ładować nowego adnka czy jakiś pośredni najpierw? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 31 minut temu, m0ck napisał: Przed chwilą dostałem swój pierwszy xiaomi:D. Mam taką wersję softu jak na zdjęciu. Chciałbym wgrać na miui8 z androidem 6.0. Co mam zrobić? Od razu ładować nowego adnka czy jakiś pośredni najpierw? Link to comment Share on other sites More sharing options...
macmen2505 Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Witam. Tez jestem posiadaczem mi4 LTE CT kilku dni i dolaczam się do pytania poprzednika z tym, ze nie chce wgrywac adnroida 6 tylko jakiś dobry,sprawdzony 4.4. Moglby mi tez ktoś napisać taka procedure co po kolei? Byłbym b.wdzięczny bo jestem mega laikiem w tych sprawach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 5 minut temu, macmen2505 napisał: Witam. Tez jestem posiadaczem mi4 LTE CT kilku dni i dolaczam się do pytania poprzednika z tym, ze nie chce wgrywac adnroida 6 tylko jakiś dobry,sprawdzony 4.4. Moglby mi tez ktoś napisać taka procedure co po kolei? Byłbym b.wdzięczny bo jestem mega laikiem w tych sprawach. Bez szans, musiałbyś znaleźć rom fastboot pod CT na 4.4, a takowego raczej nie znajdziesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m0ck Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 @Redmi2 Dzięki wielkie za instrukcje! Wszystko ładnie i sprawnie poszło bez żadnych problemów i już jadę na 6.01 na miui 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macmen2505 Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 (edited) To może faktycznie lepiej odpuscic sobie ten 4.4. A jak w ogóle sprawoje się ten miui 8 z andkiem 6.0 co wgral go kolega wyżej? Sa jakieś bugi? Edited July 4, 2016 by macmen2505 orto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 8 minut temu, macmen2505 napisał: To może faktycznie lepiej odpuscic sobie ten 4.4. A jak w ogóle sprawoje się ten miui 8 z andkiem 6.0 co wgral go kolega wyżej? Sa jakieś bugi? Wszystko działa jak powinno, poważniejszych bugów nie ma (jedynie Inbox od 2 aktu się wywala przy usuwaniu mail'i, ale z tym można żyć do kolejnej aktu ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Gdzie niby te problemy z gps i bateria? Akurat mi4 jest jednym z telefonów na ktorym miui8 działa bardzo dobrze. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka No przecież kurna ludzie piszą o tym oczywiście sporadycznie ale jakiś tam procent jest. A z tym gps to ciekawa rzecz. Biorę pod uwagę mi nota i mi4. W moim przypadku to gps elegancko chodzi i dziwi mnie jak na forum ktoś pisze że nie łapie mu fixa itd. A w przypadku mi nota to już w ogóle jakieś folie pod obudowę ludzie dają. Nie wiem co jest nie tak ale mi na andku 4.4 wszystko chodzi dobrze. To albo coś jest z softem , albo hardware walnął , albo miui żyje własnym życiem. Co do baterii to rozpisują się o niej na maxa. I jak tak poczytać to jest różnie. Fakt większość pisze że jest lepiej niż na miui 7 na andku 6. Z drugiej strony każdy użytkuje inaczej więc porównanie jest średnie. Ja jak znajdę trochę czasu to w końcu zainstaluje oczywiście 8 i wtedy będę mógł coś powiedzieć na własnym przykładzie. Na razie to jest tyle Romów do wyboru że każdy może sobie sprawdzić. Do wyboru do koloru. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo1 Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Update wrażeń po drugim dniu MIUI8 na MI4: - zniknął problem z samoistną zmianą dźwięku, gogle now też nie włącza się już samo (wszystko po restarcie telefonu); - GPS działą dobrze ALE funkcja usypiania aplikacji kiedy telefon nie jest używany musi być WYŁĄCZONA, co jest oczywiste lecz nie każdy może na to wpaść; - bateria to wciąż 4-4,5h SOT - wciąż wszystko działa bardzo szybko; - nie napotkałem żadnych innych problemów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m0ck Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Panowie, mam 6.6.30. Chciałbym wgrać i spróbować 6.5.26 czyli ost. aktualizację do miui7. Co muszę zrobić? Przez updater czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Panowie, mam 6.6.30. Chciałbym wgrać i spróbować 6.5.26 czyli ost. aktualizację do miui7. Co muszę zrobić? Przez updater czy jak? Jeśli przechodzisz na starszą wersję to musisz zrobić full wipe, a potem wgrać normalnie przez twrp. Sent from Redmi Note 2 Prime Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Może normalnie przez updater, a full wipe może być po. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Kolejność w sumie bez znaczenia większego, ale updater i tak tylko przenosi do twrp z tego co wiem. Sent from Redmi Note 2 Prime 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m0ck Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Ok, dzięki za odp, ma ktoś może link do 6.5.26 dla mi4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m0ck Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Just now, Redmi2 said: Proszę: https://www.androidfilehost.com/?fid=24566454284189991 Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Dzięki bardzo:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
thermoos Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Witam! Kupiłem Mi4 zo softem eu z grudnia 2016. Widzę że recovery jest firmowe z MI i chyba są jeszcze dwa systemy. Czy do wgrania nowszego softu, powiedzmy już MIUI 8 muszę zacząć od TWRP czy można przez mirecovery ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thermoos Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 oczywiście 2015 a dokładnie 5.12.17 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vievioreq92 Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 (edited) Witam, W koncu po 3 tygodniach przyszedł zamówiony na banggoodzie xiaomi mi4, w załączniku załączam screena jak wyglada obecna wersja softu. Przy wyborze jezyka udało mi sie wybrac Polski, natomiast jako region wybrałem Ukrainę. Bardzo bym prosił o pomoc, ponieważ jestem całkowicie swieży w tematach miui. Zalezy mi na wersji miui w pelni polskiej, i jak najlepiej dopracowanej. Opłaca się aktualizowac do androida 6.0 ? Czy to że jest to wersja Mi4 LTE-CT może jakos wpływać na instalacje ? Dodam jeszcze ze na telefonie zainstalowany jest Updater, natomiast brak MiRecovery. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie tutoriale co po kolei zrobić. Edited July 8, 2016 by vievioreq92 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnySonny Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Odebrany z poczty dzisiaj Mi4 Lte CT, szybka instrukcja instalacji 5.11.5: Zainstalować Flashify że sklepu; Pobrać Twrp z linka od kolegi @Redmi2; Zainstalować Twrp; Pobrać rom z androidfilehost Uruchomić w recovery Twrp Zainstalować rom Działa jak złoto od pierwszego strzału 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vievioreq92 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Wersja ct czy cu to bez różnicy. Chcesz mieć na andku 4.4 miui7 czy najnowszy miui8 na 6.0? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Zainstalowalen wg instrukcji z forum andka 6.0 i miui 8 ale wyskoczyło mi w wersji beta. Jest mozliwosc zainstalowania teraz jakiejś stabilnej wersji miui 7 ? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts