kot_pl Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Dobra, takie zapytanie też i poszło do serwisu: Dostałem mojego nowego mi5, teraz powiem o co chodzi, po włożeniu karty sim a nawet dwóch, jedna jest lycamobile a druga mobile vikings zasięg "wariuje" tzn niezależnie od tego czy karta jest włożona jedna czy dwie telefon pokazuje co chwilę pełen zasięg po czym nie ma zasięgu albo jest minimum... Film w linku poniżej: https://goo.gl/photos/vcZZTJEksRS97jdv7 Ktoś miał podobnie ? Przy 4G potrafi zniknąć całkowicie zasięg i za chwilę się pokazać na maxa... Enibodi help?
Nezumi Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Obstawiam soft , bo już gdzieś coś podobnego czytałem .
kot_pl Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Cóż jak bootloader zablokowany, spróbuję wersję dev wgrać może coś się ruszy... Chyba, że ktoś ma jakieś rady ?
newelco Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Sprawdź jak jest faktycznie - może masz w okolicy ze 3 przemienniki i się przełącza miedzy nimi cały czas https://play.google.com/store/apps/details?id=com.signalmonitoring.gsmsignalmonitoring 1
kot_pl Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2016 16 minut temu, newelco napisał: Sprawdź jak jest faktycznie - może masz w okolicy ze 3 przemienniki i się przełącza miedzy nimi cały czas https://play.google.com/store/apps/details?id=com.signalmonitoring.gsmsignalmonitoring Fakt czasami są 2 a czasami 5 możliwe, że ciągle się przełączają obie karty bo to jakby nie patrzeć to operatorzy mvno. Poczekam trochę i zobaczymy co dalej będzie.
stereo0 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 juz to komuś pisalem. Wez wejdź w ustawienia sieci i wybierz na sztywno Play, plus albo tmobile. Na wp mialem to samo w sieci virgin. Ustawiłem plusa bo ma najlepszy zasięg i jak reka odjął problemy z pełnym zasięgiem albo jego brakiem
Segor Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 @kot_plJa miałem podobnie gdy miałem ustawiony domyślny internet 4G. Po zmianie na 3G już mi tak sygnał nie skakał. Właśnie testuje znów 4G przy ręcznie poprawionych APNach i wygląda na to, że też pomogło.
kot_pl Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2016 4 godziny temu, Segor napisał: @kot_plJa miałem podobnie gdy miałem ustawiony domyślny internet 4G. Po zmianie na 3G już mi tak sygnał nie skakał. Właśnie testuje znów 4G przy ręcznie poprawionych APNach i wygląda na to, że też pomogło. Jak poprawiłeś APNy?
Segor Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 @kot_pl Zgodnie z tym co na stronkach podają: Orange, T-mobile (chociaż tutaj to na różnych podstronach piszą inaczej...). Jednak na razie i tak nie korzystam z 4G, bo wydaje mi się, że bateria mi za szybko spada - mam problem z wytrzymaniem jednego dnia.
Derosters Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Kot jaki rom? Ten fale 7.2.4.0.0 czy jak mu tam? Miałem tak samo, zmiana na stabilny chiński i już nie ma problemów.
kot_pl Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2016 19 godzin temu, Derosters napisał: Kot jaki rom? Ten fale 7.2.4.0.0 czy jak mu tam? Miałem tak samo, zmiana na stabilny chiński i już nie ma problemów. Teraz mam 7.2.13.0 Stable, zobaczymy jak będzie sięzachowywał, generalnie u mnie na wesi to akurat jest możliwe, w miachu jest OK.
rambo8 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 A ktoś z Was łapie LTE w Nju? U mnie lata normalnie Sent from my MI 5 using Tapatalk
Eragon Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 22 minuty temu, rambo8 napisał: U mnie lata normalnie Sent from my MI 5 using Tapatalk Q... A jaki ROM? Mógłbyś sprawdzić na jakiej częstotliwości leci u Ciebie LTE? ( porównaj lokalizację z tym co wyskakuje na BTSearch)
rambo8 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Q... A jaki ROM? Mógłbyś sprawdzić na jakiej częstotliwości leci u Ciebie LTE? ( porównaj lokalizację z tym co wyskakuje na BTSearch) Ten co byl standardowo w tel. zaktualizowalem tylko do 7.2.13.0 stable Nastepne pytania za trudne dla mnie Sent from my MI 5 using Tapatalk
Zniwiarz Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 2 godziny temu, Eragon napisał: A ktoś z Was łapie LTE w Nju?:P U mnie też wszystko ok, na romie DEV Acid, nic mi nie zmieniałem, ani nie ustawiłem, samo działało.
Eragon Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 @Zniwiarz a mógłbyś sprawdzić jakie Orange ma anteny w Twej lokalizacji ? Chyba będę musiał przeprowadzić śledztwo... ;/
Zniwiarz Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 A jak Ci to sprawdzić? Bo raczej nie mam wzwyczaju tego robić i niebardzo wiem jak, a druga sprawa, że sprawdzałem w promieniu 50 km i zazwyczaj mam LTE.
Eragon Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Właściwie jedyny znany mi sposób - to na dziko. Szukasz na mapie swej lokalizacji, a następnie sprawdzasz jakie BTS'y ma Twój operator w pobliżu. Będę musiał sprawdzić na karcie z Orange, czy też mi LTE nie złapie..; /
Nezumi Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 5 godzin temu, Zniwiarz napisał: A jak Ci to sprawdzić? Bo raczej nie mam wzwyczaju tego robić i niebardzo wiem jak, a druga sprawa, że sprawdzałem w promieniu 50 km i zazwyczaj mam LTE. http://beta.btsearch.pl/ Tutaj znajdziesz bts'y w twoim otoczeniu.
dmtaukhua123 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam wszystkich. Niedawno nabył pro MI5 Xiaomi pierwszego dnia i drugiego odwiertu, ale stamtąd, gdy zadzwoniłem powiedział „Sieć komórkowa jest niedostępna” jako nie mające pokrycia. Kiedy wydaje się, jak nazywają się. Najśmieszniejsze jest to, że wykres jest pełne pokrycie. Go rozwiązać poprzez zmianę gniazdo SIM 1 do 2. Wziąłem i przywrócił telefon do fabryki, ja dzisiaj zaktualizowany do wersji 7.5 (MIUI gdy dałem ten problem po raz pierwszy użyty 7.3), ale nie poddawać się tak zmuszony jestem korzystać jedno gniazdo SIM 2, ponieważ jeden jest jakoś nieaktywna. Czy wiesz, że powoduje ten błąd i jak go naprawić? dla więcej niż użyć google nie widzieli czegoś podobnego. Na co warto, dzień zostawiłeś mnie zadzwonić z karty SIM 1 przyglądał opcje programisty, jeśli nie jest coś, co wpływa na mnie w ten sposób i Aya dotknął w sposób niezamierzony. Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez dmtaukhua123
mariusz.ur Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 @dmtaukhua123 spróbuj zainstalować system na nowo przez miflash z zaznaczoną opcją clean all . Jeśli znasz angielski to lepiej szukaj pomocy na anglojęzycznych stronach bo tu sam widzisz jak jest.
dmtaukhua123 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 dzięki, spróbuję jeszcze raz.
Rekomendowane odpowiedzi