Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Ile narzucą mi vatu jeśli wykryją ,że to nie prezent a telefon(23%? ale czego jak okreslą cene?)? Przykładowo płace 230$ i czekam na przesyłkę z ibuygo lub geekbuying. Wiem że to się zdarza nader rzadko ale chciałbym mieć pewność by nie zabrakło mi kasy.

Opublikowano

A opłaca się brać na ibuygo Add Import Duty Insurance: $10.75 ?

Według opisu pokrywają koszty vatu, a jeśli nawet zostanie narzucony to należy im przesłać skany.

Opublikowano

Zależy od ciebie. Jedni ryzykują i biorą bez inni płacą. Ja płaciłem bo nie chciało mi się później jeszcze walczyć z UC (dla wygody). To jest ruletka. Zamawiałem już kilka tel z Chin i żaden nie wpadł a UC.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 godziny temu, Frart napisał:

? ale czego jak okreslą cene

dostaniesz wezwanie do przedłożenia skanu z zamówienia oraz potwierdzenia wpłaty

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

oraz danych takich jak numer dowodu osobistego, pesel, adres ... przerabiałem to parę dni temu. Za tel płaciłem $181, VAT i opłata wyszło niecałe 160 PLN. Jakby co to służę pomocą.

Edytowane przez R4z3l
Opublikowano

No nie wiem czy to się zdarza tak rzadko. Ja, od początku roku, na 4 zamówione telefony, trzy razy płaciłem vat. Mowa oczywiście o zwykłej poczcie, typu China Post, NL Post, itp.

Opublikowano

zdarza się to bardzo często (w niektórych WERach może nieco rzadziej), a będzie jeszcze częściej bo przecież skądś ten program 500+ trzeba sfinansować. :-)

Opublikowano
1 godzinę temu, R4z3l napisał:

zdarza się to bardzo często (w niektórych WERach może nieco rzadziej), a będzie jeszcze częściej bo przecież skądś ten program 500+ trzeba sfinansować. :-)

WERY werami, ale i tak to WER Warszawa "naznacza" paczkę do oclenia, a dopiero regionalne WERy czynią swoją powinność. :)

Opublikowano

E tam, od października sciagnąlem kilkanaście paczek z różną elektroniką ( w tym 7 telefonow)i VAT miałem tylko raz na własne życzenie bo wybrałem DHL. Wer Warszawa

Opublikowano

Wczoraj przyszedł mi note 3 pro z ibuygou DHL z Chin, w piątek wysłali, kupiłem ubezpieczenie od vatu za nieco ponad 10$ i w sumie opłacało się bo 62 zł podatku naliczyli, nie wiem czemu akurat tyle, może przez to że etui miałem do telefonu a sam telefon zadeklarowali wartość 20$, oczywiście wysłane jako gift z opakowaniem prezentowym ;)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...