sarmata Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Jestem nowy na forum mam problem: kupiłem nowy mi4c i prosiłbym o pomoc gdzie w Krakowie ktoś mógłby mi zamontować karte ze starego telefonu, uruchomić nowy i pokazać choć pare najważniejszych funkcji- zapłace, telefon dostałem bez żadnej instrukcji,wyswietla mi sie jakieś miuji i co dalej??? nie chce sie już doktoryzować, bardzo dziękuje za informacje.
zielonyBB Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Żartujesz sobie kolego, prawda ? Tapnięte z Lenovo
sarmata Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2016 przepraszam, wiem że dzisiaj jest PrimaAprilis- JA NIE ŻARTUJE!!!! potrzebuje namiary na kogoś w Krakowie, kto pomoże mi [odpłatnie] uruchomić to-to i pokaże jak sie to obsługuje, ja telefon potrzebuje do: dzwonienia,odbierania, wysłania sms i od czasu do czasu pstryknięcia zdjęcia [dotąd nie musiałem zdjęć zgrywać],kupiłem to-to bo wg. użytkowników ma: dobry zasięg i da sie rozmawiać bez ustawienia na głosnomówiący [jak w kruger i matz,który miałem],niestety nie ma telefonu o tych parametrach w dobrej klasie- wytrzymałe szkło,duża bateria, a takie jak samsung solid, to po miesiącu wyrzucałem, bo:gubiły zasięg, nic nie widać na wyświetlaczach itd.
mrosi Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
sarmata Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Jak mam poprawić tytuł? i czy to naprawde wielki problem znależć w Krakowie kogoś,kto pomógłby mi uruchomić telefon i zapoznać sie z jego funkcjami? A może jest jakiś sklep Xiaomi w Krakowie? i pierwszy raz zdarzyło mnie sie kupić telefon bez instrukcji obsługi.
Acid Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Widzę, że masz dostęp do internetu, to dobrze. W takim razie przeczytaj miuipolska.pl, FAQ a potem na YouTube wpisz sobie Xiaomi, MIUI, Mi4c, poogladaj recenzje itp... Telefon obsługuje się palcem, więc klikaj to co jest na ekranie. Nie ma tu nic trudnego. Wysłano z Mi4c
sarmata Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2016 No dobrze, ale trzeba coś z kartą zrobić? czy z kruger martz normalnie przełożyć?
zielonyBB Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Nie przekładaj, połóż telefon blisko jeden drugiego i zadziała. Kolego, przestań już sobie robić jaja. Tapnięte z MI4 W
sarmata Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2016 widze,że nie potraficie pojąć, iż starszy człowiek,który ma kase, ma w nosie, doktoryzowanie sie i fetyszyzowanie zwykłym narzędziem, ciekawym ilu mędrków z tego forum umiałoby posłużyć się suwmiarką,lub mikrometrem, albo młotkiem, nie ubijając sobie paluszków, pytam bez jaj: chce który w Krakowie zarobić stówe za 15 minut? przełożyć karte z kruger matza [starą,ma z 10 lat] i pokazać mi jak po tym "cudzie" poruszać sie? ponoć jest w Polsce bezrobocie mój tel,.: 792 104 024 pozdrawiam,
Winiu89 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Jak masz bardzo starą kartę to prawdopodobnie będziesz musiał ją wymienić u operatora bo nie będzie dało się z niej wyłamać micro sim. Jeżeli chodzi o pomoc w użytkowaniu to jestem z okolic poznania więc kawałek mam, ewentualnie mogę przylecieć na parę godzin jak zamówisz mi bilet Wysłane z mojego Mi-4c
sarmata Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2016 czyli najpierw musze zapychać do pchleya żeby mi dali własciwą karte, to jade po karte
ZduneX25 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 MicroSIM, potem na poważnie instrukcja u nas ze strony to łatwizna, bo tak czy siak trzeba wgrać czysty system. https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/
sarmata Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2016 byłem, starą mi w prywatnym sklepiku przycieli, ale to jest zabawka dla dzieci, nie do obsługi jedną ręką w czasie jazdy, daje Żonie,a ja sobie poszukam jakiegoś telefonu szkoda że niema Nokii 6310i z full zakresami [dużo jeżdże,a zasięg jest dziadowski],może jakby mi ktoś pokazał jak to w praktyce działa-te funkcje co mnie są w na co dzień potrzebne, a tak po 15 minutach, 3 telefonach w aucie mam go dosyć, tym bardziej że mam uszkodzony słuch i musze włączać głośno mówiący, no nic, dziękuje za pomoc, pewnie będe prosił o jakąś dorade, bo daje tel Żonie, a Wy MŁODZI też kiedyś będziecie Starzy więc więcej wyrozumiałosci,pozdrawiam i dziękuje J,S, z Krakowa telefon absolutnie nie do obsługi jedną ręką,jak np lumia 640 xl,no cóż naczytałem sie jaki to wspaniały telefon, a tymczasem to telefon dla dzieci, tym bardziej, że nie ma fizycznie punktu obsługi, gdzie pokazano by jak z niego korzystać, no cóż nie każdy Polak jest tak zdolny jak CHinczyk.....
AndropaX Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 To kup se telefon dla seniora z monochromatycznym wyświetlaczem jak tak proste rzeczy cię przerastają! Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
sarmata Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) "Kolego"-nie potrafisz pojąć,że Senior, też chce mieć coś nowszego? czy brak instrukcji obsługi i serwisu,który pomoże nauczyć sie obsługi-to coś normalnego u 4 wytwórcy telefonów na świecie? poleż jakiś model dla Seniora, z monochromatycznym wyświetlaczem,tylko z wszystkimi zakresami, wysokiej jakosci głosnikiem-takiego szukam, tego xIaomi kupiłem bo naczytałem sie super opinii, może to być telefon np.za 5000zł-alenie za 25 000bo nie jestem walnięty. Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez sarmata
Winiu89 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Wszystkie telefony z androidem używa się tak samo więc weź poczytaj jakąś instrukcje do androida z internetu Wysłane z mojego Mi-4c
zielonyBB Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Czy ten telefon tak bardzo się różni od Krugera ? Wkładasz kartę, naciskasz power, czytasz co jest napisane na ekranach, dotykasz paluszkiem i wszystko jasne. Na poczatek, do dzwonienia wystarczy. Moje 7mio letnie dziecko spokojnie ogarnia. Tapnięte z MI4 W
sarmata Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2016 czy istnieje możliwość, tak jak w kruger... przestawienia klawiszy funkcyjnych,lewym kciukiem odbieram rozmowe,lewym kciukiem naciskam głosnomówiący, to takie proste, ale chinczycy na to nie wpadli,jak mam sam do tego dojść? jakiś mądry młodzieniec,któremu Rodzice kupili telefon, a On nic nie robi tylko poznaje funkcje Xiaomi,wytlumaczyłby mi i ustawił w 10 minut, bo pewnie takie możliwosci są, tylko gdzie takiego człowieka w Krakowie znależć??????? tu jest tylko milion ludzi! Kolego Zielony,jeżdże często do Warszawy może poświęciłbyś 10 minut [jak trzeba-zapłace] i ustawił mi na początek,a potem będe sie doktoryzował,ale macać po ciemku,szukaćpo yutubach nie mam nerwów-ani czasu, ew. dajcie namiary na salon Xiaomi to podjade, wypije dobrą kawę, a tam mnie tak obsłużą, jak ja moich Klientówjak bym wiedział,że jest taaaki problem ze znalezieniem pomocy-to bym omijał szerokim łukiem ten produkt!
Winiu89 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Panie ale przecież to nie jest produkt przeznaczony na Polskę a nawet na Unię europejskąjak się nie zna to lepiej kupić samsunga czy lg bo xiaomi nie ma w Polsce oficjalnego salonu Wysłane z mojego Mi-4c
sarmata Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2016 a skąd człowiek ma to wiedzieć????? czyli nie ma żadnego salonu,który specjalizował sie w Xiaomi? podają że to 4 producent telefonów na świecie!! ale żyjemy w potężnym kraju!! no nic, appla nie chce, samsunga raz miałem,ale był w serwisie więcej niż u mnie, polski chińczyk kruger i coś tam-serwis tylko w Garwolinie,i zwykłego telefonu, co by był telefonem wysokiej jakosci,a nie zabawką do gier, nie ma, no cóż,bawcie sie dalej a ja szukam jakiegoś normalnego telefonu pozdrawiam J,S
magyarek Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Pod koniec listopada zadzwonił do mnie znajomy - ok. 60letni. Że dojrzał do zakupu smartfona. Spotkaliśmy się raz, dostał mojego starego Samsunga, żeby się pobawić i przyzwyczaić, wytłumaczyłam mu podstawowe rzeczy; został sam z Samsungiem, bawił się, uczył, w międzyczasie czytał fora o androidzie, porównywał. Ustaliliśmy, że najlepiej będzie kupić w jakimś Euro czy Saturnie, żeby w razie czego gwarancję bezstresowo załatwić. W końcu kupił - po długim namyśle. A, i jeszcze z miesiąc temu pojechał do salonu operatora wymienić kartę na micro. I zadowolony. Ma, obsługuje, korzysta. I z tego, co wiem, to nie opieprzał ludzi na forach za to, że czegoś nie wie czy nie umie.
sarmata Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Kocham Węgry!! ja nie opieprzam ludzi po forach, przeczytaj co mi odpisują, szukam kogoś,kto wprowadził by mnie w system XIAOMI, bo nie lubie odkrywać tego co dawno odkryte [przez innych] zaproponowałem,że zapłace za czyjś czas mnie poświęcony za oczywistosci , słysze, że moge sobie to, czy tamto, dowiedziałem sie: że Xiaomi w Polsce istnieje na lewo, nie ma żadnego wsparcia, ludzie,którzy znają obsługe telefonu Xiaomi-są zarozumiali [a możę ograniczeni?] bo nie potrafią zrozumieć,że ktoś się nie zna na oczywistosciach [dla nich!] a tak naprawde nie ma nikogo kto , wskazałby jakiś sklep,punkt, gdzie można podjechać [niekoniecznie w Krakowie, np. we Warszawie] i uzyskać prostą pomoc, sam napisałeś, że Twój starszy znajomy -jak Mu pokazałeś- zainteresował się i zaczął się zapoznawać, ja sobie poradze, ale już wiem dlaczego moje dzieci opusciły ten kraj, poprosiłem o prostą pomoc [nie za darmo] i informacje. dziekuje, przepraszam jak kogoś uraziłem, chętnie kupiłbym czysto POLSKI telefon, ale czegoś takiego niema, żegnam
Nezumi Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 @sarmata Jesteś pierwszą osobą tutaj na forum, która kupiła Xiaomi, nie wiedząc co to jest i jakiej wiedzy wymaga postawienie pierwszych kroków z MIUI, nie dziw się, że ludzie są w szoku . Tym bardziej, że post jest z 1 kwietnia . Niestety, ale taki rzeczy chyba trzeba się uczyć samemu, ew. iść do pkt operatora, aby tam pracownicy pokazali co i jak, rozumiem, że pierwsze kroki zawsze lepiej robić z kimś, ja mojej babci pokazałem z ogółu jak to wygląda i działa, moja mama poradziła sobie sama, siedziała i dłubała "co to ustrojstwa za funkcje jeszcze ukrywa" , niestety, ja z Gdańska, więc pomogę tyle samo co i FAQ na stronie xD. Czysto polski? MyPhone, polska firma, robi nawet niezłe telefony, niestety na MTK więc nie wiem jak z aktualizacjami etc. ale do dzwonienia, SMS i internetu raczej wystarczają .
magyarek Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Znaczy generalnie chodziło mi o to, że zazwyczaj się NAJPIERW sprawdza, co się chce kupić, zwłaszcza jak to coś kosztuje sporo i trzeba się za tym nachodzić (bo Xiaomi raczej się nie kupi w osiedlowym kiosku). Mój znajomy był przygotowany do zakupu. A co do opieprzania to chodziło mi o to, że odniosłam wrażenie, że szanowny Pan ma do nas (en block) pretensje, że jesteśmy młodzi i łatwo chwytamy kwestie techniczne. A, no i oczywiście jeszcze to oburzenie, że za kasę nie da się wszystkiego załatwić od ręki... Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez magyarek literówka
Rekomendowane odpowiedzi