Skocz do zawartości
  • 0

Zmiana dpi

Pytanie

Opublikowano

Ktoś próbował już zmiany dpi poprzez modyfikacje wpisu ro.sf.lcd_density w pliku build.prop?

Chętnie zmienił bym ten parametr ale gdzieś znalazłem informację że w miui niekoniecznie to działa. Co o tym myślicie? 

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Czyli wszedles do apki akutalizacje i wskazales tam ZIP z akutalizacja, to spowodowalo restart. Jak system wgral to miales siatke z 5 rzędami oraz dpi powyzej tego co bylo standardowe?

To ze apki sa to jest normlane - chodzi mi raczej o uklad ikon bo to co opisales jest prawie niemozliwe :(

Albo jesli inaczej to opisz prosze punkt po punkcie jak to zrobiles - bo dosc ogolnie pisales :(

• 0
Opublikowano
Dnia 1.05.2016 o 02:40, BlueCookieFrog napisał:

Wie ktoś może jak naprawić tego buga z ikonami?

Zmień motyw?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

też z nudów pobawiłem się w zmianę dpi i rozmiarów siatki. wszystko bez najmniejszego problemu. dajcie znać tylko czy jest możliwość dopasowania widgetów do nowego rozmiaru siatki czyli zamiast np rozmiaru widgetu zegara 4x1 zrobić 5x1. stock launcher i wolałbym na nim pozostać bo wiem, że np nova ma takie rozwiązanie. pzdr 

• 0
Opublikowano
Dnia 18.06.2016 o 13:56, kosinho4 napisał:

też z nudów pobawiłem się w zmianę dpi i rozmiarów siatki. wszystko bez najmniejszego problemu. dajcie znać tylko czy jest możliwość dopasowania widgetów do nowego rozmiaru siatki czyli zamiast np rozmiaru widgetu zegara 4x1 zrobić 5x1. stock launcher i wolałbym na nim pozostać bo wiem, że np nova ma takie rozwiązanie. pzdr 

A jakie dpi ustawiłeś u siebie? Pytam bo chcę przetestować nowy rozmiar widgetu.

• 0
Opublikowano

Wie ktoś jak skutecznie zmienić DPI w Mi6?
Próbowałem przez ADB (wm density 400 && adb reboot) ale po restarcie nic się nie zmienia, DPI Checker potwierdza moje spostrzeżenia. Nie chcę rootować telefonu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...