Mi Band 7/Pro
22 topics in this forum
-
- 1 follower
- 4 replies
- 2.2k views
Poprzednio miałem Band 4, potem Band 5 i SMSy zawsze przychodziły. Teraz zmieniłem na Band 7 i nie przychodzą SMSy ani powiadomienia o nich. Wszystkie inne funkcje działają. Działają powiadomienia z różnych aplikacji, a nawet mogę odpowiadać SMSami na połączenia telefoniczne, które odrzucam. Wróciłem testowo do Band 5 i odbieranie SMSów działa. W czym może być problem z tym Band 7? Smartfon z jakiego korzystam to Samsung S5 mini, android 6.0.1
Last reply by Heavdaretin, -
-
- 0 replies
- 339 views
Dzień dobry, pytanie do użytkowników siódemki, bo nie mogę nigdzie znaleźć takiej informacji - czy siódemka posiada ikonkę przekreślonego znaku BT w momencie gdy zerwie połączenie z telefonem, tak jak to miało miejsce w 4 i 5?
Last reply by Gorus, -
- 1 follower
- 1 reply
- 339 views
Cześć! Ostatnio pierwszy raz używałam trybu treningowego "bieżnia". Po pierwszym treningu wyświetliła mi się kalibracja odległości, gdzie mogłam ręcznie zmienić ile przebiegłam. Niestety przypadkiem zatwierdziłam złą odległość i teraz opaska pokazuje wyniki zaniżone o ponad kilometr. Czy da się jeszcze raz skalibrować odległość? Nie udało mi się tego znaleźć w ustawieniach
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 586 views
Od dłuższego czasu mam 7, wcześniej miałam dwa starsze modele. Tylko z 7 mam irytujący problem - bardzo często przy najmniejszym dotyku wyskakuje wibracja i komunikat żeby potwierdzić usunięcie tarczy. I to nie chodzi tylko o dłuższy dotyk - często każdy trwający 1-2 sekundy, nawet oparcie się tarczą o nogę czy np sofę. Pisałam do supportu Xiaomi ale tylko zalecili odłączenie opaski od aplikacji - niczego to nie zmienia. Czy Wasze opaski też się tak zachowują?
Last reply by baba444, -
- 1 follower
- 0 replies
- 2.4k views
Witam Opaska pokazuje wszystkie powiadomienia z aplikacji które ustawie, Ale nie pokazuje połączeń. Telefon LG V40, uprawnienia wszystkie przyznane, wyłączenia z oszczędzania baterii itd, reset opaski, aplikacji. Nie wiem co jeszcze można zmienić przestawić. Poprzednią mi 6 pokazywał połączenia. Z góry dzięki za pomoc
Last reply by Mariusz Jakóbowski, -
- 1 follower
- 1 reply
- 373 views
Witam! Są jakieś informacje na ten temat? Szukam i nie mogę znaleźć... jakby temat nie istniał.
Last reply by kris68, -
- 6 replies
- 3.8k views
Sz.P. czy ów opaska łączy się automatycznie z telefonem po znalezieniu się w jego zasięgu ? Mam na myśli sytuację kiedy oddalam się od telefonu, tracę połączenie, potem znowu jestem w zasięgu blutacza. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam 😘
Last reply by abc00, -
Dzień Dobry, posiadam opaskę Mi Band 7 oraz aplikacje Mi Fitness. Telefon Redmi 9c NFC. Problem polega na żądaniu dostępu aplikacji do lokalizacji podczas treningu, pomimo że aplikacja ma dostęp do lokalizacji na stałe. Po rozpoczęciu treningu biegania, który uruchamiam z opaski, wszystko z początku działa dobrze. Jednak np. wczoraj naliczanie kilometrow + mapa zatrzymalo sie na 4,2 km. Zajrzalam do telefonu, a w aplikacji MiFitness wyskoczyl komunikat ze najpierw musze udostepnic aplikacji lokalizacje! Pomimo ze jest udostepniona! Dopiero po zgodzie nastepuje kontynuacja naliczania dystansu + mapa. Dzis problem pojawil sie ponownie przy 3,6 km. Znowu wszystko stanel…
Last reply by BeataM, -
- 0 replies
- 329 views
W aplikacji Zepp Life korzystam od dłuższego czasu z tego motywu (mam dwie opaski Xiaomi Smart Band 7 - zwykła i nfc): Pytanie jak go zapisać na telefon i potem przywrócić w Mi Fitness?
Last reply by abc00, -
- 0 replies
- 649 views
Mam taki problem otóż po skończonym treningu bardzo trudno jest mi wyłączyć opaskę. Po naciśnięciu pokazuje się w którym kierunku pływam i nie mozna tego wyłączyć. Po kilku próbach wyłączenia niejednokrotnie opaska dodatkowo dolicza i okrążenia, których nie przepłynęłam. Prosze o pomoc
Last reply by Ewa72, -
- 0 replies
- 297 views
Cześć, korzystam z aplikacji Orange Telefon. Blokuje niechciane połączenia. Jednak w połączeniu z opaska Xiaomi mi band 7 nie działa prawidłowo. To znaczy na telefonie nie widać spamu jednak na opaskę przychodzi powiadomienie o połączeniu. Czy da się to jakoś ustawić w opasce lub aplikacji mi fit? Czy raczej to wina aplikacji Orange Telefon?
Last reply by JasiekPL, -
- 2 replies
- 1.1k views
Witam, Posiadam opaskę Xiaomi Mi Band 7 NFC oraz aplikację Mi Fitness zainstalowaną na telefonie Samsung A40. Oszczędzanie baterii w telefonie jest wyłączone, Aplikacja posiada przyznane wszystkie uprawnienia, a i tak pokazuje informację, aby zezwolić aplikacji działać w tle. Jak to mogę uczynić?
Last reply by ultimate, -
- 2 replies
- 419 views
Cześć. Mam opaskę mi band 4 i nie mierzy snu w dzień. Zastanawiam się nad zakupem mi band 7, żeby taka możliwość była. Mi band 7 mierzy czas snu w ciągu dnia? Jest to dla mnie bardzo ważne, ponieważ co kilka dni odsypiam w ciągu dnia. Zależy mi na statystykach tygodniowych, miesięcznych ile czasu średnio śpię na dobę uwzględniając całość snu, również w dzień. Pozdro
Last reply by mowmibruce, -
- 1 reply
- 1.1k views
Hej! Mam problem z zegarkiem, po naładowaniu mam czarny ekran. Zegarek działa - wibruje przy wykrywaniu opaski oraz widzę na telefonie, że jest podłączony i pełni naładowany. Dawać na gwarancje czy kupić nowy ? albo pomysły jak naprawić samemu ?
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 330 views
Dzień dobry, przedstawiam moją aplikację na watchfaces również przetłumaczoną na język polski. Daj mi znać, jeśli Ci się spodoba! PlayStore Link
Last reply by Andrew Four, -
- 0 replies
- 531 views
Cześć, czy opaska pokazuje powiadomienia o połączeniach? Bo jedyne co widzę to w momencie połączenie daje znać, że właśnie ktoś dzwoni, ale jak się skończy to nie ma żadnej informacji, że było połączenie. A co gorsza nie ma takiej informacji na telefonie! Jednym słowem, jeśli akurat z jakiegoś powodu zdejmę opaskę albo nie zauważę połączenia to nie będę o nim w ogóle wiedziała, tak? Czy jakiś smartband lub smartwach ma taką funkcję? Z góry dziękuję
Last reply by zetkanatka, -
Witam, CZy Mi Band 7 PRO posiada NFC??
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 890 views
Hej, przypadkiem usunąłem swoją ulubioną tapetę i nigdzie nie mogę jej znaleźć Wydaje mi się, że była to jedna z fabrycznych, bo na telefonie nie mam żadnej dodatkowej apki oprócz Zepp Life. Może ktoś wie jak ją odzyskać albo znaleźć? Opis: Żółty ekran, czarne napisy. Godzina w formacie 24h, na górze kroki, pod nimi pasek ze stanem baterii, godzina, data, kalorie. Z góry dzięki za pomoc :)
Last reply by KRI_SyS, -
- 0 replies
- 817 views
Część, mam opaskę Smart Band 7, mam włączony ekran zawsze aktywny (pokazuje ciągle godzinę) i czy da się jakoś włączyć żeby na tym ekranie pokazywało ikony z których aplikacji dostałem powiadomienie? Próbowałem już różnych aplikacji (zepp life, Mi Fitness, Notify for Mi Band, Tools&Mi Band) i w żadnej nie dało się tego włączyć, a pamiętam że na Mi Band 3 miałem taką opcję.
Last reply by volumix92, -
- 4 replies
- 12.2k views
Mam ustawiony cel 8000 kroków - jak to zmienić ?
Last reply by renQ, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.9k views
Band jest połączony z tel. W tel jest włączona lokalizacja. Opaska podczas włączania treningu daje znać o ustaleniu lokalizacji. Niestety później w notify nie mam mapki . Później w zepp też nie . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by MariiFit, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.2k views
Szukajka nie pomogła, więc zapytam. Kupiwszy cn wersję na aliex, próbuje sparować. Zepp life nie paruje, mi fitness nie paruje. Zgłaszane komunikaty, typu zainstaluj nowszą wersję lub brak możliwości potwierdzenia id opaski. Ktoś już aktywował mi Band 7 nfc CN? Jak, w jakiej apce, itp? Z góry dziękuję Kamil Ps: do Admina - nie tnij, pomóż [emoji16] Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Last reply by scovron,