Jump to content

Mi Fitness - problem z dostępem do lokalizacji podczas treningu biegania z opaski Mi Band 7

BeataM

Recommended Posts

Dzień Dobry,

posiadam opaskę Mi Band 7 oraz aplikacje Mi Fitness. Telefon Redmi 9c NFC. Problem polega na żądaniu dostępu aplikacji do lokalizacji podczas treningu, pomimo że aplikacja ma dostęp do lokalizacji na stałe. Po rozpoczęciu treningu biegania, który uruchamiam z opaski, wszystko z początku działa dobrze. Jednak np. wczoraj naliczanie kilometrow + mapa zatrzymalo sie na 4,2 km. Zajrzalam do telefonu, a w aplikacji MiFitness wyskoczyl komunikat ze najpierw musze udostepnic aplikacji lokalizacje! Pomimo ze jest udostepniona! Dopiero po zgodzie nastepuje kontynuacja naliczania dystansu + mapa. Dzis problem pojawil sie ponownie przy 3,6 km. Znowu wszystko stanelo i znow musialam wejsc do aplikacji, aby wyrazic zgode na jej dostep do lokalizacji. Podsumowujac: aplikacja ma staly dostep do lokalizacji (nie tyko podczas uzytkowania aplikacji), sa wylaczone wszelkie ograniczenia baterii, aplikacja jest w autostarcie, jedyne czego nie bylo to zablokowania aplikacji - dopiero dzis ja zablokowalam, bo nie wiedzialam wczesniej jak to zrobic....

Czy ktos mial podobny problem? Moze powinnam uruchamiac trening z poziomu aplikacji w telefonie a nie z opaski?

Pozdrawiam,

Beata