Jump to content

Mi Band 7 PRO - łączenie z telefonem po utracie połączenia

ajmbizi

Recommended Posts

Sz.P.
czy ów opaska łączy się automatycznie z telefonem po znalezieniu się w jego zasięgu ? Mam na myśli sytuację kiedy oddalam się od telefonu, tracę połączenie, potem znowu jestem w zasięgu blutacza.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam 😘

• 2 months later...
W dniu 29.06.2023 o 07:56, Netoper napisał(a):

Ów opasek łączy się z aplikacją automatycznie, o ile aplikacja nie uśnie lub nie zostanie zabita przez Miui.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Ja też dziękuję za odpowiedź :), ale może byś napisał coś bliższego. Miałem już kilka zegarków, ale dopiero 7 PRO doprowadził mnie do "rozpaczy". Rozłącza się lub paruje co kilka minut, i tak przez cały dzień. Co z tym do licha zrobić? Miałem Samsunga, miałem Honora, kolega ma prosty zegarek Xiaomi - wszystkie pracowały bezproblemowo. A teraz ten wynalazek ciągle daje o sobie znać. Próby ponownej instalacji niczego nie polepszają. Telefon to POCO M4 PRO.

• 4 weeks later...
  • 2 months later...

Mam wersję zwykłą 7, wersję z NFC oraz PRO - te zwykłe działają w sumie bez zarzutu, ale PRO to porażka... nie da się uporządkować aplikacji i ukryć tych z których się nie korzysta. Nie działa pogoda przy wyłączonej lokalizacji w telefonie... no i co chwilę chce się parować.

Na POCO M5 z MIUI Global 14.0.1 + Mi Fitness, występuje problem ze zrywaniem połączenia i ponownym parowaniem. Nie ma kłódki żeby zablokować Mi Fitness, a doraźne rozwiązanie to w ustawieniach Mi Fitness: włączyć "Powiadomienia o połączeniu" + w powiadomieniach apki włączyć "Połączenie urządzenia". Tylko potem przy pływających powiadomieniach nie da się korzystać z telefonu bo co chwilę wyskakują...

Jest jeszcze inna opcja tj. sprawdźcie jak opaska sprawuje się na Zepp Life czyli dawnym Mi Fit - z tego co widziałem ta apka dużo lepiej działa z opaskami, nie ma niestety "zwierzośpiocha", a dla dziecka to radocha i nie mogłem też w niej dodać karty przy wersji z NFC, stąd musiałem zmienić na Mi Fitness.