Problemy techniczne
107 tematów w tym forum
-
Mi 11 Lite 5G NE - znikający zasięg po aktualizacji OTA do HyperOS 1.0.15.0.UKOEUXM
przez Dawid Bednarek- 16 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Dzień dobry, po aktualizacji OTA, Mi 11 Lite 5G NE do HyperOS 1.0.15.0.UKOEUXM praktycznie nie ma zasięgu na slocie SIM1, na SIM2 co chwilę gubi zasięg. Nawet jeśli teoretycznie widać ikonę pełnego zasięgu, nie da się wykonać połączenia. Restart telefonu pomaga, ale tylko krótkotrwale. Przed aktualizacją oprogramowania problem z zasięgiem nie występował. Telefon z T-Mobile, a Tata jest pierwszym użytkownikiem. Proszę o pomoc, telefon jest niezbędny do codziennego użytkowania. Poza powyższym, od nowości po zrobieniu zdjęcia od zawsze wyłączała się aplikacja aparatu, niezależnie od systemu. Dziękuję za wszelką pomoc
Ostatnia odpowiedź: Dawid Bednarek, 2 Sierpnia 2025 -
-
- 3 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Witam. Kilka dni temu podczas korzystania z przeglądarki mój Xiaomi wyłączył się i to na amen, nie reagował na przycisk Power ani na podłączenie ładowarki. Smartfon wysłałem do CCS mając nadzieje że to pierdołą i że za nieduże pieniądze naprawią mi telefon. Serwis stwierdził uszkodzenie płyty głównej i naprawę urządzenia wyliczył na 1419,83 PLN brutto więc podziękowałem i zapłaciłem za ekspertyzę 98zł. Smartfon kupiłem 15-04-2022r. więc jest kilka miesięcy po gwarancji. Telefon kupiony w media expert za 1999.99 PLN O urządzenie dbałem, do ładowarki podpinałem co 2-3 dni i kilka miesięcy po gwarancji Xiaomi w cenie flagowca zamienia się w cegłę. …
Ostatnia odpowiedź: Dawid Quagmire, 20 Maja 2025 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 638 wyświetleń
Witam. Jestem w trakcie wymiany wyświetlacza w Mi 11 Lite 5G NE. Kupiłem na allegro od dwóch różnych sprzedawców wyświetlacz do tego modelu w wersji OLED. Jeden z nich przysłał nawet drugi ekran bo myślałem że pierwszy był uszkodzony. Testując 3 wyświetlacze z każdym jest ten sam problem a dokładnie taki że nic nie wyświetlają, ekran się nie polaryzuje, kompletna ciemność. Coś mnie natknęło żeby je przetestować na płycie głównej od wersji bez NE. Na płycie głównej od wersji bez NE wszystkie 3 ekrany z allegro działają jak należy. Oryginalny ekran który zdemontowałem z naprawianego telefonu jest stłuczony ale większa jego część jest sprawna i wyświetla obraz z naprawianego…
Ostatnia odpowiedź: Jan Palony, 10 Lutego 2025 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
od jakiegoś czasu nie działa mi w ogóle przedni aparat (kiedy chce go obrócić rozmazuje się tło, tak jak widać na zdjęciu), a tylny tylko w aplikacji aparatu (to też nie zawsze, często wyświetla się poniższy komunikat), w aplikacjach, które używają aparatu w ogóle nie ma do niego dostępu, pokazuje się czarny ekran, próbowałam już resetować telefon, czyścić pamięć podręczną, dane aplikacji, i odinstalowywać aplikacje, które używają aparatu, ale pomogło tylko na chwilę, przednia kamerka zadziałała jednorazowo, jakieś pomysły co mogę zrobić żeby aparat znowu działał jak trzeba?
Ostatnia odpowiedź: Kacper Mazur, 1 Stycznia 2025 -
- 4 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam, jestem przeciętnym użytkownikiem, który nie do końca ogarnia wszystkie zagadnienia techniczne. Poradziłem sobie jednak z samodzielną instalacją sytemu Xiaomi.eu. Później telefon zaktualizował się bez problemów do HyperOS 1.0.2.0. Kiedy pojawiła się aktualizacja do wersji 1.0.4.0 a później 1.0.5.0 próbowałem je zainstalować, jednak telefon uruchamia aplikację Recovery i nie ma tam do wyboru opcji instalacji. Proszę o podpowiedź, co robię nie tak, aby zainstalować aktualizację, bez utraty danych.
Ostatnia odpowiedź: stan_w, 15 Października 2024 -
- 2 obserwujących
- 22 odpowiedzi
- 38,9 tys. wyświetleń
Witam, nie działa funkcja odcisku palca. Po aktualizacji zniknęła nawet opcja jego dodania. Proszę o pomoc gdyż utrudnia to korzystanie z telefonu. Support!!!
Ostatnia odpowiedź: pawelt, 13 Października 2024 -
- 1 odpowiedź
- 670 wyświetleń
Niestety zostałem oszukany przy kupnie telefonu. Sprzedający nie raczył poinformować, że jest problem z działającym dotykiem. Od początku coś szwankowało, aż po zmianie temperatur na zewnątrz dotyk przestał działać i nie mogę wyłączyć wifi. Wiem, że za to jest odpowiedzialny procesor i zimne luty, a nie sam dotyk. Wymagałoby to zrobienia reballingu. Mam teraz problem wyłączyć telefon. Po wejściu w menu serwisowe przyciskiem power i vol+ w menu serwisowym nie ma opcji wyłącz, a jedynie zrestartuj. Jest jakiś sposób by go wyłączyć oprócz odpięcia baterii?
Ostatnia odpowiedź: Master, 16 Września 2024 -
- 4 odpowiedzi
- 27,4 tys. wyświetleń
Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć jak sobie z tym poradzić. Mam zegarek huawei Watch fit 2 i nie dostaje powiadomień bo telefon blokuje aplikacje. Da się to jakoś wyłączyć ?
Ostatnia odpowiedź: Samel, 12 Września 2024 -
- 2 obserwujących
- 4 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam wszystkich, prosiłbym o radę w następującym temacie: w moim Xiaomi 11 Lite %G zepsuł procesor na tydzień przed zanim zamierzałem go wymienić - miałem sporo zdjęć, aplikacji i przy ładowaniu oraz jednoczesnym korzystaniu z telefonu ten najwyraźniej nie wytrzymał - włączał się i wyłączał około 6 razy zanim wreszcie padł na amen. Spec od telefonów siedział nad nim jakiś czas, ale żadna metoda ożywienia nie poskutkowała i trochę szkoda mi wszystkich danych, jakie na nim zgromadziłem. Pełnego dramatu nie ma, bo wszystkie zdjęcia i filmy, które sam zrobiłem, znajdują się na chmurze w kopii zapasowej Google, ale to co pościągane z Messengera czy podostawałem od innych osób…
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 19 Lipca 2024 -
- 2 odpowiedzi
- 581 wyświetleń
Hej, czy miał ktoś problem ze ścięciem ekranu i brakiem możliwości zresetowania telefonu ze względu na zepsuty przycisk od uruchamiania. prosilbym o pomoc
Ostatnia odpowiedź: Master, 18 Czerwca 2024 -
- 1 odpowiedź
- 624 wyświetleń
Wcześniej wgrywałam już systemy z Miui Polska i nie miałam żadnego problemu. Chciałam wgrać najnowszą wersję, na początku twrp wgrało się prawidłowo wgrałam system z karty sd i włączył się normalnie z nowym systemem, jednak po chwili wyrzuciło system. Mam możliwość wejścia tylko w fastboot, próbowałam wgrać jeszcze raz twrp jednak pokazywało błąd, komputer nawiązuje kontakt z telefonem po wpisaniu fastboot devices, jednak wgrać nie da się nic. Chciałam spytać czy jest jakiś ratunek dla niego, czy już po telefonie.
Ostatnia odpowiedź: Master, 29 Maja 2024 -
- 3 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
[Telefon znów się rozładował bez powodu, tym razem przy około 70%, jutro trafia do serwisu] Witajcie. Od prawie 3 lat jestem w posiadaniu Xioami Mi 11 Lite 5G Przez te lata nie było z nim większych problemów, po za tym że przycisk Power przestał działać po pół roku, ale ta usterka została naprawiona dwa tygodnie temu. I dziś gdy klasycznie podładowałam telefon do 95% i poszłam kończyć swoją poranną rutynę, to gdy chciałam zobaczyć która jest godzina, telefon nie chciał się uruchomić, początkowo uznałam że się zaktualizował bez mojej wiedzy, lub przypadkiem w pół śnie włączyłam aktualizację. Ale po ponownym uruchomieniu pokazało mi że telefon ma 1% baterii. …
Ostatnia odpowiedź: Master, 27 Marca 2024 -
- 1 obserwujący
- 11 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam potrzebuje pomocy z mi flash nie moge naprawic telefonu xiaomi mi 11 lite 5g
Ostatnia odpowiedź: Demise Demise, 18 Lutego 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 523 wyświetleń
Witam, chciałem zrootować sobie telefon żeby systemowe apki odinstalować. Udało mi się odblokować bootloadera, więc przystąpiłem do wgrania twrp orangefox unoficial coś tam i problem jest taki że po wgraniu telefon co chwile włącza się w tryb fastboot, nie da rady włączyć twrp, próbowałem, to jakoś naprawić próbując wgrać stock rom przez miflasha ale mam z nim problem po kliknięciu "flash" urządzenie z listy znika i nic się nie dzieję nwm co z tym zrobić, zepsułem juz telefon na stałe czy da się to uratować ;?
Ostatnia odpowiedź: Polop012366, 11 Lutego 2024 -
- 4 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Dzień Dobry, Jestem nowy i proszę o wyrozumiałość, bo nie wiem czy dobrze trafiłem. Posiadam 3 letni Xiaomi Mi 11 lite i po aktualizacji MIUI 14 przestał działać mi bluetooth. Słychać w słuchawkach "pyrkanie" ale dzwieku nie ma żadnego. Dodatkowo zawiesza się aplikacja Youtube (zwolnione tempo totalnie) no i dzwięku nie ma. Próbowałem bawić się kodekami, wyczysciłem pamięc podręczną bluetooth oraz wifi etc, oraz zmienić nazwę urządzenia również nie pomogło. Odnośnie urządzeń które próbowałem podłączyć we wszystkich jest to samo.
Ostatnia odpowiedź: Szuszeu, 4 Lutego 2024 -
- 22 odpowiedzi
- 39,1 tys. wyświetleń
Na początek przywitam się ze wszystkimi Mam problem z powiadamianiem SMS - nie ma żadnego dźwięku. Próbuje znaleźć gdzie mogę go ustawić i nic - nie ma w "Dźwięk i wibracje" - uprzedzę że nie mam pozycji kafelka "Wydarzenia" W Aplikacje ->Zarządzanie aplikacjami-> Wiadomości -> powiadomienia mam ustawione dźwięi i także nic . Przy przyjściu SMS telefon milczy jak kamień
Ostatnia odpowiedź: marek77, 16 Stycznia 2024 -
- 5 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Zakupiłam w grudniu nowy telefon, od początku ekran był lekko żółty. Biały jest żółtawy, skóra na zdjęciach to samo, pomimo, że na innym sprzęcie lekko różowawa. Myślałam, że może jest włączony jakiś tryb (nie jest) albo to kwestia takich barw w telefonie. Jednak, gdy porównuje te same zdjęcia na starym telefonie Redmi Note 7 i nowym, to różnica jest straszna. Nie jest to kwestia przeglądarki Chrome (często zgłaszany błąd). Problem występuje wszędzie, a strona chrome://flags mi się zupełnie nie ładuje.
Ostatnia odpowiedź: mdarek3, 2 Stycznia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 988 wyświetleń
Ostatnio jak podłącze mi 11 pod ładowarkę to działa bez zarzutu a bez ładowarki wyłącza się w ogóle co może być przyczyną bateria chyba Ok USB i ładowarka Ok więc?
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 29 Grudnia 2023 -
- 5 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Xiaomi mi 11 lite 5G Miui 13 Od naprawdę długiego czasu przeglądam różne fora i do tej pory nie znalazłem niczego co faktycznie mogłoby mi pomóc z tymi tapetami. Nieważne co ustawię, zawsze wraca tapeta systemowa, tak po dwóch albo trzech odblokowaniach telefonu. Wszędzie piszą o odinstalowaniu codziennych tapet/karuzeli tapet a problem polega na tym, że mam je odinstalowane. Stało się to okropnie męczące, bo wolałbym mieć na tapecie coś innego, coś mojego, a tak to muszę patrzeć na niebieską tapetę
Ostatnia odpowiedź: Edyta Pruszkowska, 11 Listopada 2023 -
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
Po aktualizacji, telefon przy próbie połączenia informuje by wyłączyć "tryb samolotowy". "Tryb samolotowy" jest wyłączony i "dane mobilne" są włączone, mimo to telefon nie ma połączenia z siecią komórkową i nie można wykonać połączenia. Karta sim sprawna, sprawdzona w innym aparacie, wifi i Bluetooth działają poprawnie. telefon: mi 11 lite 5g, miui 14 global 14.0.8, podpowiecie co sie stało, o co chodzi? Dlaczego nie łączy się z siecią.
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 30 Września 2023 -
Brak sieci 5G
przez piotraskbw- 1 odpowiedź
- 716 wyświetleń
W mi 11 lite 5g ne dla aktualizacji nowszych niż 14.0.5.0 nie działa 5G, jest tylko zasięg LTE. Mam dwa 11 lite, jeden dalej siedzi na 14.0.5.0 i tam 5G działa a na moim nieszczęśliwie zaktualizowanym (bez backupu) 5G poszło sobie do krainy wiecznych łowów, zostało tylko 4G. Na 14.0.6.0 i 14.0.8.0 jeszcze działało, problem wystąpił po aktualizacji do 14.0.10.0 i obecnie 14.0.12.0 też nie działa
Ostatnia odpowiedź: piotraskbw, 14 Września 2023 -
- 4 odpowiedzi
- 799 wyświetleń
Siema . Przybliżanie działa bez problemu , ale w momencie oddalania aparat się zacina.. wyczyściłem pliki aparatu ale to nie pomogło . Macie jakiś pomysł ?
Ostatnia odpowiedź: si3wc4, 6 Września 2023 -
- 2 odpowiedzi
- 439 wyświetleń
Witam po aktualizacji przestał działać mikrofon trzeba rozmawiać na głośnomówiącym macie może link do jakiejś konkretnej wersji global chcę sprawdzić czy to wersja softu i wgrać oryginalnie global i jak coś to oddać na gwarancji do naprawy.
Ostatnia odpowiedź: Bar.Tek, 30 Sierpnia 2023 -
- 4 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Cześć, mam telefon MI 11 Lite 5g. Zaktualizowałem dziś go do wersji 14.0.9.0. Na początku wszystko działało dobrze (przynajmniej tak zauważyłem), następnie zmieniłem region na USA (żeby nie było ograniczeń bluetooth). Na ten moment nikt nie może się do mnie dodzwonić oraz nie mam danych mobilnych. Ja dzwonić mogę bez problemu. Wygląda jakby telefon się zwiesił w jakiś sposób. Restartowałem z 10 razy, zmieniałem region z powrotem na PL, resetowałem ustawienia kart sim, uruchamiałem telefon w trybie awaryjnym. W środku mam 2 karty sim, więc w teorii nie jest to awaria jednej sieci. Czy mogę drugi raz zainstalować aktualizację lub zrobić jakoś ro…
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 15 Czerwca 2023 -
- 3 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Cześć, Mam problem z telefonem jak w temacie. Morrison przestaje nagle działać i rozmówca nie słyszy mnie w trakcie połączenia. Ja słyszę rozmówcę. Dzieje się tak zarówno przy użyciu słuchawki jak i głośnika. Muszę się rozłączyć i zadzwonić ponownie. W załączeniu parametry telefonu i softu. Prośba o rady co można poprawić, sprawdzić, zmienić aby problem wyeliminować.
Ostatnia odpowiedź: yachuu, 22 Kwietnia 2023