Problemy techniczne
86 topics in this forum
-
- 1 follower
- 19 replies
- 16.2k views
Na początek przywitam się ze wszystkimi Mam problem z powiadamianiem SMS - nie ma żadnego dźwięku. Próbuje znaleźć gdzie mogę go ustawić i nic - nie ma w "Dźwięk i wibracje" - uprzedzę że nie mam pozycji kafelka "Wydarzenia" W Aplikacje ->Zarządzanie aplikacjami-> Wiadomości -> powiadomienia mam ustawione dźwięi i także nic . Przy przyjściu SMS telefon milczy jak kamień
Last reply by si3wc4, -
-
- 6 replies
- 126 views
Witam Od paru dni strasznie szybko rozladowuje mi baterie, i pokazuje ni ze system android zużywa najwiecej. Teraz jest 20% a jest i wiecej. Aktualizowalem miui ale nic to nie dalo. Zona ma Mi 11i i ma podobny problem. Ma ktos podobny problem ? Czy to wina aktualizacji? Bo do tej pory bylo ok.
Last reply by brawo, -
- 1 follower
- 4 replies
- 73 views
Xiaomi mi 11 lite 5G Miui 13 Od naprawdę długiego czasu przeglądam różne fora i do tej pory nie znalazłem niczego co faktycznie mogłoby mi pomóc z tymi tapetami. Nieważne co ustawię, zawsze wraca tapeta systemowa, tak po dwóch albo trzech odblokowaniach telefonu. Wszędzie piszą o odinstalowaniu codziennych tapet/karuzeli tapet a problem polega na tym, że mam je odinstalowane. Stało się to okropnie męczące, bo wolałbym mieć na tapecie coś innego, coś mojego, a tak to muszę patrzeć na niebieską tapetę
Last reply by pinkie, -
- 1 follower
- 1 reply
- 84 views
Witam, mam telefon Mi 11 Lite 5G po usunięciu systemu z niego urządzenie się zrebootowało i laptop teraz go nie wykrywa. Nie wiem co zrobić żeby nawiązać połączenie i wgrać nowy system.
Last reply by FromWP, -
- 1 follower
- 1 reply
- 245 views
Witam, mam problem z brakiem Odcisku palca w zabezpieczeniach. Po usunięciu danych aplikacji Ustawienia i FingerPrint Test wszystko wraca do normy. Ale nie na długo Po jakiejś pół godzinie gdy chce odblokować odciskiem palca pokazuje mi że za dużo prób odblokowania więc muszę wpisać pin. Po restarcie telefonu opcja znowu znika z ustawień. Gdy znowu usunę dane i zrestartuje telefon to opcja wraca. Jest jakieś rozwiązanie na dłużą metę? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
Last reply by TediPower, -
- 0 replies
- 57 views
Cześć, od jakiegoś czasu mam problem z automatycznym łączeniem z urządzeniami Bluetooth. Czy możliwe że jakimś cudem wylączyłem tę opcje? 3 wersje oprogramowania przetestowane, odblokowany bootloader i akutalny soft na nim to MIUI by xiaomi.eu 13.0.14.0.SKICNXM Stable W ustawieniach bluetooth mam "Paruj kompatybilne urządzenia" zaznaczone a mimo to nie łączy. Muszę ręcznie wybierać dostępne urządzenie z którymi chcę się połączyć. Spotkał ktoś taki problem?
Last reply by wzr1one, -
- 4 replies
- 194 views
Zakupiłam w grudniu nowy telefon, od początku ekran był lekko żółty. Biały jest żółtawy, skóra na zdjęciach to samo, pomimo, że na innym sprzęcie lekko różowawa. Myślałam, że może jest włączony jakiś tryb (nie jest) albo to kwestia takich barw w telefonie. Jednak, gdy porównuje te same zdjęcia na starym telefonie Redmi Note 7 i nowym, to różnica jest straszna. Nie jest to kwestia przeglądarki Chrome (często zgłaszany błąd). Problem występuje wszędzie, a strona chrome://flags mi się zupełnie nie ładuje.
Last reply by Licht, -
- 8 replies
- 305 views
Witam. Telefon posiada MIUI Global 13.0.6. Smsy dochodzą do mnie losowo. Nie pomaga restart telefonu, włączenie trybu samolotowego, zmieniłem nawet operatora.
Last reply by brawo, -
- 1 follower
- 0 replies
- 89 views
Proszę o pomoc w telefonie Xiaomi mi 11 lite wersja mui 13.010 nie pojawiają się dźwięki przychodzących wiadomości SMS nie jest włączone oszczędzanie energii dopiero po odblokowaniu telefonu pojawia się dźwięk SMS
Last reply by iwona25s, -
- 1 follower
- 0 replies
- 68 views
Witam Oto takie coś mi się pojawiło , PixelOs Wysłane z mojego Pixel 6 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by tomzone, -
- 0 replies
- 130 views
Witam, Posiadam już ponad rok Mi 11 Lite 5G, z odblokowanym bootloaderem i wgranym custom romem, którego mam sparowanego na codzień z Huawei TalkBand B6 oraz kilkoma zestawami głośnomówiącymi w autach. Dziś wgrałem xiaomi.eu_multi_MI11Lite5G_V13.0.14.0.SKICNXM_v13-12-fastboot Wszystko wygląda ok, ale liczyłem, że może coś w kwestii wyboru urządzenia bluetooth się zmieni, jednak nic z tego... Stąd też moje pytanie. Czy można w jakiś sposób zmienić sposób wybierania urządzeń bluetooth podczas rozmowy lub korzystania np z youtube itp. W poprzednich telefonach jakie miałem od zawsze miałem możliwość podczas rozmowy wyboru przez co chce rozmawiać…
Last reply by Kris_phone_xp, -
- 4 replies
- 657 views
Witam. Jak w temacie jest problem z zasięgiem gdy karta sim jest w slocie #1. Albo od uruchomienia nie może zalogować się do sieci, albo zgubi zasięg po losowym czasie do kiolku godzin. Wtedy właczenie i wyłączenie trybu samolotowego ani ponowne uruchomienie telefonu nie przywraca zasięgu. Na slocie #2 działa bez problemu. Karta sim wymieniona na nową ale bez zmian. Gdy zgubi zasięg to nadal w Ustawieniach Karty SIM i sieci mobilne jest widoczna karta sim w slocie #1. Sieć to plus, nie sprawdzałem na innych sieciach. Bootloader odblokowany a soft to obecnie tutejszy V13.0.8.0.SKICNXM. Zależy mi na slocie #1 bo SIM w slocie #2 blokuje kartę SD któr…
Last reply by Mocny4N, -
- 3 followers
- 15 replies
- 18.8k views
Witam, nie działa funkcja odcisku palca. Po aktualizacji zniknęła nawet opcja jego dodania. Proszę o pomoc gdyż utrudnia to korzystanie z telefonu. Support!!!
Last reply by grzegorzp4, -
- 1 follower
- 0 replies
- 125 views
Witam Od jakiegoś czasu mam problem z otwieraniem załączników, przedtem po kliknięciu np. pobranego pdf'a można było wybrać aplikację za pomocą której otworzy, ewentualnie kliknąć więcej. Aktualnie po kliknięciu pokazuje się to co na załączonym zrzucie. Po kliknięciu w więcej otwiera plik losową aplikacją, czasem Microsoft, czasem miui, czasem adobe itd. .
Last reply by Rurminator, -
- 1 follower
- 0 replies
- 93 views
Część czy ktoś odsyłał telefon na gwarancję lub z tytułu rękojmi do mi-home.pl? Czy wysłaliście z wgranym miuipolska i odblokowanym bootloaderem? Nie robili problemów? Niby wgranie miuipolska nie powoduje utraty gwarancji, pytanie jakie macie doświadczenia w tym temacie z ich serwisem? Zdaje się, że padł mi przycisk on/off, nie można zablokować ekranu lekkim naciśnięciem ani włączyć wyłączyć telefonu dłuższym naciskaniem na przycisk. Czasami należy wykonać kilkanaście prób żeby telefon się wyłączył/włączył. Dodatkowo nie działa czytnik linii papilarnych. Czy ktoś z tu obecnych miał podobny przypadek i oddawał do naprawy do mi-home? Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyc…
Last reply by Tom3k, -
- 1 follower
- 0 replies
- 80 views
Zmieniłem Mi lite 10 5G na Mi Lite 11 5G (jedna sztuka z MIUI EU a druga sztuka z fabrycznym MIUI Global) Żaden z obu telefonów Mi Lite 11 5G nie wykrywa zegarka Mi Watch. Resetowanie czy restartowanie zegarka nie pomaga. W menu Bluetooth nie wykrywa zegarka jako urządzenia Bluetooth. Aplikacja Mi Fitness też nie wykrywa niczego. A jak próbuję wykryć i zrobić parowanie zegarka Mi Watch na starym telefonie Mi lite 10 5G to go znajduje i parowanie się odbywa szybko i płynnie. Co jest grane?
Last reply by miki_, -
- 2 followers
- 1 reply
- 154 views
Witam, Mam problem z siecią gdyż mój telefon nie czyta w ogóle karty sim,ale wszystko działało przez cała drogę za granicę używałem internetu i wszystko działało jak powinno. Problem wystąpił jak próbowałem się połączyć z drugą osobą naglę wszystko zanikało i nie mogłem się do dzwonić,ale po chwili wszystko wracało,ale po kilku próbach zanikła całkowicie sieć i nie czyta już jakieś 20h nic kompletnie nie pomaga resetowanie telefonu,wyciąganie i ponowne włożenie karty.Karta jest sprawna bo jak włożę do innego telefonu to wszystko działa... POMOCY !
Last reply by Bar.Tek, -
- 4 replies
- 185 views
Cześć mam mały problem z aktualizacja xiaomi 11 lite 5g ne a dokladnie po wykonaniu wszystkich kroków z instrukcji, po wpisaniu komendy fastboot boot twrp.img nie pojawia sie nic, po prostu jest czarny ekran. Wywnioskowałem, że po prostu pobrałem zły TWRP, ale gdy wchodze na strone "androidfilehost.com" żeby pobrać prawidłowe twrp dostaje komunikat od strony "Origin is unreachable Error code 523 Visit cloudflare.com for more information." jest to jakaś chwilowa awaria strony czy ja coś źle robie? Czy mogę pobrać prawidłowe twrp z innej strony lub czy ktoś mógłby mi udostępnić jakiś plik?
Last reply by Kojotes, -
- 0 replies
- 187 views
Witam, mam telefon od stycznia, do tej pory byłam zadowolona jeśli chodzi o żywotność baterii, jednak od kilku dni zauważyłam, że zjadana jest o wiele szybciej. Ok 20h i muszę ładować jeszcze raz. Jak wcześniej spadało mi do 19 % to spokojnie mogłam jeszcze kilka godzin użytkować, teraz 1h i 15min i 0%. Użytkuje telefon tak samo jak wcześniej. Macie taki problem ? Czy to już poprostu norma po paru miesiącach użytkowania?
Last reply by kinga.t, -
- 1 follower
- 3 replies
- 160 views
Po podłączeniu telefonu do komputera za pomocą USB - telefon co sekundę się łączy i rozłącza. Nie da się nawet kliknać na ekranie telefonu aby wybrac jedną z 3 opcji: ładowanie, transfer plików czy przesyłanie zdjęć. Na telefonie te opcje tak szybko migają, że nic nie da się kliknać. Komputer z kolei ciągle wydaje dźwięk jakby ciągle podłączał nowe urządzenie i je rozłączał. Mam 2 telefony MI 11 lite 5G NE: jeden ma MIUI Polska a drugi z MIUI Global(świeżo przywieziony ze sklepu). Z obiema jest ten sam problem. Windows 11, procesor AMD Ryzen. Wydaje mi się, że problem pojawił się po aktualizacji do Windowsa 11. Wcześniej nie było takiego problemu…
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 1 reply
- 81 views
Witam, czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak rozjaśnić ten panel powiadomień? Co zrobić żeby te powiadomienia były czytelne?
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 1 reply
- 169 views
Jestem trzeci raz w ciągu roku z tym telefonem (Xiaomi mi11 lite 5g) w Norwegii i za każdym razem nie mam zasięgu. Telefon wielokrotnie resetowany, roaming włączony, wszystko co się da w opcjach chyba sprawdzone. kontaktowałem się z plusem - z ich strony wszystko ok. Z innym telefonem, a ta sama karta SIM nie było problemu. Po przełożeniu sim do innego telefonu zero problemów, połączyło natychmiastowo z zagraniczna siecią. Wina ewidentnie po stronie telefonu - jestem w stanie coś zrobić?
Last reply by Bar.Tek, -
- 4 replies
- 180 views
Tak jak w temacie. Po ostatniej aktualizacji jaką udało mi się pobrać telefon sprawiał problemy - a to wyłączała się klawiatura, albo w ogóle nie chciała się pojawić. Telefon czasem gubił zasięg jednak po restarcie zwykle wszystko wracało do normy. Wczoraj już niestety zasięg znikł i już nie powrócił. Co ciekawe, telefon widzi kartę sim. Da się to jakoś naprawić czy serwis?
Last reply by si3wc4, -
Cześć Do tej pory aktualizacja była u mnie przeprowadzana poprzez fastboot. Telefon wykrył aktualizacje do wersji jak w tytule i po pobraniu i próbie aktualizacji zatrzymuje się na jakimś tam recovery (MUI?). Domyślam się,że konieczne jest przejście na recovery TWRP. Robię wszystko zgodnie z instrukcją https://miuipolska.pl/jak-przejsc-z-rom-u-xiaomi-eu-fastboot-na-xiaomi-eu-recovery/ i jestem zmuszony "bootować" recovery. Niestety po komendzie fastboot boot twrp.img (oczywiście zmieniłem nazwę pliku z twrp-3.6.0_11-0-lisa.img na twrp.img) nie mam w oknie cmd żadnych errorów a telefon po restarcie do recovery ma czarny ekran. W/w plik twrp dla lis…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 5 replies
- 417 views
Witam. zakupiłem mi 11 lite 5g i jest na globalnej wersji13.0.6.0 chcę odblokować bootloader ale po przyciśnięciu i trzymaniu klawisza vol- i włącznika wyświetla mi taki tryb zamiast ruskiego robocika ? Nie mogę wejść w tryb fastboot Czy ktoś ma radę na to?
Last reply by Kacper Skrzypek,