Problemy techniczne
110 tematów w tym forum
-
- 4 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Cześć, mam problem, moja prawa słuchawka nie działa. Cały czas jest w etui i mruga biało-czerwono a po wyjęciu nic a nic, ani na przycisk ani na nic nie reaguje, probowalam resetowac i dalej nic. Zeby nie było etui jest naładowane a lewa dobrze działa. Próbowałam różnych sposobów. proszę o szybką pomoc.
Ostatnia odpowiedź: brawo, 9 Lutego 2022 -
-
- 2 odpowiedzi
- 952 wyświetleń
Witam. Niedawno kupiłam słuchawki Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2. Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie spowalnianie przez nie internetu z wi-fi, kiedy są podłączone do smartfona. Internet mam z UPC, jest bardzo szybki, nigdy nie mam problemu z jego prędkością. A wystarczy podłączyć słuchawki i od razu wszystko wczytuje się wolniej, dłużej wysyłają się wiadomości na Messengerze i filmy na YouTube praktycznie cały czas pozostają w jakości 480p. Nie mogę jednocześnie słuchać muzyki i przeglądać internetu. Wówczas muzyka często przerywa. Mój smartfon to Huawei P20 Lite, kupiony kilka lat temu.
Ostatnia odpowiedź: zibi_k, 4 Stycznia 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 772 wyświetleń
Cześć wszystkim Posiadam słuchaweczki jak w tytule, mam również mi 9t pro z najnowszym miui polska stabilnym 12.5. Czy jest opcja uruchomić powiadomienia popup podczas łączenia słuchawek? Słyszałem że tws global z cn romem może się kłócić, ale czy da się jakoś pominąć ten problem ?
Ostatnia odpowiedź: Strawqens, 29 Listopada 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
witam mam problem tego typu że gdy włączam słuchawki to włączają się normalnie ale po czasie zaczynają migać na biało i nie są wykrywane przez telefon
Ostatnia odpowiedź: MICHU2021, 22 Listopada 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam, posiadam słuchawki jak w tytule i zaczynają mnie wyprowadzać z równowagi, co chwilę zamiast słyszeć muzyki to słyszę jakieś systemowe dźwięki i nie wiem co znaczą bo w instrukcji ani słowa o nich, są 2. Jeden to trzy krótkie dźwięki rosnąco a drugi 3 krótkie malejąco, kiedy występują nie słychać tego co aktualnie sobie słucham ale odtwarzanie nie pauzuje. Sygnały są nawet jak niczego nie słucham i mam tak zwyczajnie je założone. Wie ktoś może o co chodzi? Może jest gdzieś lista które sygnały co znaczą, może ktoś już miał z tym do czynienia
Ostatnia odpowiedź: Necrontyr_, 26 Sierpnia 2021 -
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
Cześć, mam problem ze słuchawkami Earbuds basic 2. Podczas słuchania muzyki przez słuchawki dźwięk jest zniekształcony. Słychać jakby muzyka była spowolniona i przez to rozstrojona. Słuchawki podłączam do telefonu Samsung a40. Czy ktoś może miał podobny problem i go rozwiązał?
Ostatnia odpowiedź: chomar, 17 Sierpnia 2021 -
- 2 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Sprawa wygląda tak że zmieniłem telefon nie dawno na nowszy model i wtedy zaczęły się problemy, kiedy łączą się słuchawki oby dwie są pokazane jako podłączone na bluetooth ale tylko jedną mogę wybrać jako aktywna która będzie grać bez znaczenia czy prawą czy lewą wybiorę zawsze działa jedna ta którą wybrałem. Posłuchałem się rad jakie były tutaj wcześniej czyli odłączenie oby dwóch słuchawek, trzymam 20sekund oby dwie słuchawki migają na czerwono i się wyłączają potem spróbowałem tego sposobu na prawą słuchawkę więc włączyłem tylko prawą i sparowałem tylko prawą no i działa jako jedna, odpalam drugą mówi że power on i że parring więc czekam słuchawka paruje się nonstop w …
Ostatnia odpowiedź: Landryn, 17 Sierpnia 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Gdy próbuje sparować słuchawki z telefonem, musze podlaczac sluchawki osobno i jak połącze oby dwie to dźwięk i tak leci tylko z jednej.
Ostatnia odpowiedź: ohlivierbtw, 12 Sierpnia 2021 -
Słuchawki Mi TW Earphones 2 Basic - połączenie z macbook; nie jestem w stanie odtwarzać jednocześnie dźwięku z dwóch słuchawek
przez rafixog- 3 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
Siemanko, tak jak w tytule, chcialem sparowac sluchawki z macbookiem pro (late 2018), teoretycznie obie sluchawki maja status 'connected' ale muzyka leci tylko z jednej sluchawki, moge przelaczyc miedzy jedna a druga, ale niestety nie moge puscic muzyki z obu sluchawek jednoczesnie.
Ostatnia odpowiedź: ontdamian, 22 Lipca 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Telefon obsługuje kodek LHDC lecz nie zawsze dźwięk jest z słuchawek tylko z telefonu, dla porównania gdy przełączam na AAC słuchawki działają natychmiastowo. Problem pojawia się również kiedy kodek LHDC działa i słucham muzyki na spotify, lecz kiedy zmieniam na youtube dźwięk znów gra z telefonu. Jaki jest tego powód?
Ostatnia odpowiedź: Kuba1995, 15 Lipca 2021 -
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
Sparowałem nowe słuchawki z komputerem. W prawej słuchawce co około minutę słuchać poczwórny beep trwający 1-2s - w tym czasie lewa słuchawka lekko się ścisza. Kilkukrotne parowanie nic nie pomogło. Obie słuchawki były długo ładowane. W instrukcji nic nie mogę znaleźć co ten sygnał dźwiękowy oznacza. Mam podejrzenia że to słabo naładowany, ale ładowałem długo. Czyli zepsuty?
Ostatnia odpowiedź: mario6671, 15 Lipca 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 864 wyświetleń
Dzień dobry ,mam pewien problem ze sluchawkami tws xiaomi airdots. Mianowicie nie używałem ich przez około miesiąc. Tak jak przewidywałem ,były rozładowane. Postanowiłem je podładować , dlatego wlozylem je do etui ładującego. Nie chcialy sie ladowac. Pomyslalem więc ,ze trzeba zrobic reset. Zrobilem reset obu sluchawek , nadal nie chcialy sie ladowac . Dopiero po podlaczeniu etui ladujacego , naladowaly sie o 40% (nadal nie do pełnej ilości). Jednakze zauwazylem, ze z etui nie znika czerwona dioda, ktora sygnalizuje ,ze sluchawki sie laduja. Ladowalem je chyba przez 3-4 h , dioda nie zniknela. Nawet po 10h , ta dioda nie znika. Nie uzywalem sluchawek w spsob niewlasciwy …
Ostatnia odpowiedź: Eloelo887, 13 Lipca 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Witam potrzebuje pomocy w lewej sluchawce nie dziala przycisk sluchawki jak to sie stało nie wiem ale nie mozna go kliknac wyjmowalem go i niby jest dobrze. Jakby był klikniety wygląda. prawa sluchawke normalnie mozna kliknac i jest dźwięk klikniecia a w lewej ani kliknac ani dzwieku
Ostatnia odpowiedź: Gruby, 11 Lipca 2021 -
- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
Pod czas słuchania muzyki zrobiłem sobie przerwę i poszedłem do toalety, obie słuchawki zostawiłem włączone a gdy przyszedłem lewa słuchawka sama z siebie się wyłączyła a prawa słuchawka była nadal włączona, myślałem że lewa słuchawka się rozładowała to włożyłem ją do bazy ładującej lecz słuchawka nie reagowała na ładowanie, pięcioklik, nawet gdy wyciągałem obie słuchawki, lewa dalej nie daje oznak życia a kupiłem słuchawki w dniu 11.06.2021 za 99.99zł słuchawki ani razu mi nie spadły nie wyglądają na uszkodzone proszę o szybką odpowiedź
Ostatnia odpowiedź: frrancuz, 14 Czerwca 2021 -
- 3 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
Dodaje zdjęcie opakowania, żeby było wiadomo. Ogólnie to tak: miałem starsze słuchawki, nie oryginalne a teraz kupiłem nowiutkie słuchawki na promocji w aplikacji T-Mobile. Pomyślałem sobie, że przetestuje (po kilku godzinach ładowania case, słuchawki były w środku.) Coś się chyba naładowało trochę, ale lewa słuchawka się wyłączała. Patrzę później na % naładowania i wizualizacja baterii (lewej słuchawki) jest zerowa. Po przespaniu się postanowiłem naładować case z słuchawkami oryginalnym kablem z opakowania. Ładowarka nigdy mnie nie zawiodła, nie może być to problem ładowarki. Nie wiem o co chodzi, ale po prostu lewa słuchawka nie ładuje si…
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 22 Maja 2021 -
Mi TW Earphones Lite
przez wrzaskun- 0 odpowiedzi
- 555 wyświetleń
Cześć, W tych słuchawkach dousznych są 2 rodzaje profili, Headphones Stereo - typowy odsłuch Headset hands-free - komunikacja dwustronna z mikrofonem do skype, teams, nagrywanie itd... Przy drugim profilu z mikrofonem nie da się tego używać do komunikacji z wyżej wymienionymi programami, jak również jednokierunkowym nagrywaniem. Problem występuje na Windowsie 10, zwyczajnie mój głos jest przerywany, trzeszczy albo nic nie słychać. Tego problemu nie było przy wersji Mi TW Earphones (bez Lite) Czy ktoś może z Was zna sposób jak to rozwiązać? sprawdziłem już 3 różne nowe zestawy słuchawek na kilku laptopach nowej generacji, bez żadnej poprawy.
Ostatnia odpowiedź: wrzaskun, 15 Maja 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam, mam taki problem. W dzień normalnie użytkowałam słuchawki, następnie podłączyłam pudełko do ładowania. Wieczorem chcąc posłuchać muzyki, z lewej słuchawki nie było nic słychać. Jednak ładuje się ona i świeci przy połączeniu z bluetooth, no działa bez zarzutu, asystent google czy zatrzymywanie utworu również. Czy mieliście podobny problem i moglibyście doradzić co mógłby być przyczyną i jak ewentualnie to naprawić? Resetowalam już słuchawki, parowałam je od nowa, ale nie działa. Mam słuchawki Mi True Wireless Earbuds Basic.
Ostatnia odpowiedź: Gieniucha23549393928838383, 30 Kwietnia 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 890 wyświetleń
Cześć, mam problem z moimi słuchawkami, ale najdziwniejsze jest to, że występuje on tylko czasem, a mianowicie, dźwięk jest strasznie zaszumiony a i mnie słychać bardzo kiepsko. Zauważyłam problem kiedy rozmawiałam przez telefon - pojawił się tak o, zarówno odbiór jak i przesył dźwięku był bardzo słaby. Sprawdziłam jednak na innym telefonie i tam było słychać bardzo czysto, więc wychodzi na to że to byłby problem z telefonem, a nie słuchawkami. Z kolei kiedy z tego telefonu oglądam np. YouTube, to dźwięk jest czysty. Uznałam więc, że pojawia się on może tylko wtedy, kiedy i ode mnie dźwięk wychodzi? Ale skoro tak, to dlaczego na innym urządzeniu słychać świetnie? T…
Ostatnia odpowiedź: Sheriff Grimes, 19 Kwietnia 2021 -
mi true wireless earbuds basic2 jak ustawei głowny dźwięk w grach to na discordzie nie słyszę ludzi
przez oqee- 0 odpowiedzi
- 508 wyświetleń
Witam. Posiadam słuchawki mi true wireless earbuds basic2 . Prolem występuje nastepujący kiedy jestem tylko w jakiś grach dźwięk jest prefekcyjny , jednak gdy podłącze sie do dc to cały dźwięk jest zbierany do dc a w grach nic nie słyszę. Po zmianie ustawień w grach ma takie przytłumiony głos. Wie ktoś jak prawidłowo ustawić aby w grach był dobry dźwięk a na dc np gorszy ?
Ostatnia odpowiedź: oqee, 15 Kwietnia 2021 -
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
Po próbie podłączenia do telefonu słuchawek łączy się tylko 1, druga nie działa, oby dwie są widoczne osobno, resetowanie połączeń nic nie daje, słuchawek też
Ostatnia odpowiedź: Bartosz Dylewski, 13 Kwietnia 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Jak w temacie. Po podłączeniu słuchawek Xiaomi Earbuds Basic 2 z boxem Mi Box S dźwięk w słuchawkach przerywa bez względu na odległość słuchawek od box'a. Spotkał się ktoś z takim problemem?
Ostatnia odpowiedź: caldo_r6, 27 Marca 2021 -
- 4 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Jestem powiedzmy szczęśliwym posiadaczem słuchawek z polskiej dystrybucji. niestety jakość połączeń głosowych jest powiedzmy dyskusyjna a opóźnienia w dźwiękach multimedialnych powiedzmy odczuwalne. Mam porównanie do kilku innych zestawów które posiadałem Sony SBH20, SBH54, SBH24 (opźnienie w nich było niemale niezauważalne podobnie w Samsung Level Active (niestety umarły) lecz również oferowały lepszą jakość połączeń i brak bolesnych opóźnień. Tak więc wierzę iż problemy moich słuchawek są tylko kwestią wczesnej wersji oprogramowania i chciałbym to naprawić, podobno nowy firmware sporo poprawił w w air 2 które jeśli dobrze rozumiem są bliźniaczym modelem. Proszę powiedzc…
Ostatnia odpowiedź: ArkadiuszNowosad, 14 Marca 2021 -
- 4 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
Witam dwa dni temu kupiłem słuchawki bezprzewodowe XIAOMI Earbuds Basic 2. Dzisiaj prawa słuchawka totalnie przestała działać nie chce się włączyć, zresetować ani ładować. Miał ktoś taką sytuację?
Ostatnia odpowiedź: Smigolek1986, 28 Lutego 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam Zakupiłem nowe słuchawki bezprzewodowe Xiaomi Airdots, po jednym dniu zauważyłem, że dźwięk w lewej jak i w prawej słuchawce jest odwrócony. Sprawdzałem na innym urządzeniu, problem był taki sam. Próbowałem resetować słuchawki, lecz to też nic nie dało.
Ostatnia odpowiedź: fgh555, 27 Lutego 2021 -
- 3 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
Cześć wszystkim, kupiłem tydzień temu w sklepie NEONET słuchawki Mi True Wireless Earbuds Basic S (AirDots S/2) Czy w waszych słuchawkach też występują szumy? Słychać je głównie przy niskim poziomie glośności ok. 0-30% Szczególnie zauważyć je można, gdy zapauzujecie film na YT, slychac wtedy jeszcze taki szum przez okolo 5 sekund.. Slychać go także podczas odtwarzania muzyki (szczególnie takich spokojnych utwórów lub utworów z momentami ciszy), filmów, tylko przy wyższej głośności muzyka je "zagłusza" ( glosnosc powyżej >30%). Tak samo w grach, albo jak przyjdzie powiadomienie na messengerze, to przez 5 sekund ciągle słychać ten irytujący szum.To norma w t…
Ostatnia odpowiedź: Jojonr, 25 Lutego 2021