Problemy techniczne
16 tematów w tym forum
-
Problem z ip
przez Kacper kowalka- 1 odpowiedź
- 5,2 tys. wyświetleń
Witam od jesieni posiadam Mi Wi-Fi Range Extender AC1200 i wszystko śmigało ale potrzebowałem poszeżyc sieć dalej więc dokupiłem Mi Wi-Fi Range Extender Pro i po zainstalowaniu go do sieci tworzonej przez Mi Wi-Fi Range Extender AC1200 wyskakuje błąd ip jak mogę się z tym uporać żeby internet był też w nim co musiał bym zrobić? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: FromWP, 14 Kwietnia 2023 -
-
- 4 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
Dopadł mnie dziś problem, że nie działa mi aplikacja Mi Wi-Fi. po zalogowaniu się pokazuje jedynie komunikat "nie można pobrać listy routerów". Do wczoraj wszystko działało. Czy ktoś ma podobny problem? Routery w regionie DE.
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 13 Września 2022 -
Mi ac1200
przez [email protected]- 0 odpowiedzi
- 716 wyświetleń
Witam, Kupiłem wzmacniacz mi ac1200 skonfigurowałem, sieci są, można się z nimi połączyć, ale pokazuje brak Internetu. Wiecie z czego to może wynikać? Jeśli są potrzebne dodatkowe informacje to oczywiście podam
Ostatnia odpowiedź: [email protected], 25 Sierpnia 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Jak w temacie. Aplikacja na Android jest trochę słaba.
Ostatnia odpowiedź: gruniu, 30 Stycznia 2022 -
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam zakupiłem wzmacniacz Xiaomi Wi-Fi Mi AC 1200 mam problem z konfiguracją tego urządzenia . Sieć Orange światłowód funbox 6 . Cały czas zrywa połączenie nie wiem jak to skonfigurować , może ktoś już przerabiał ten problem. Pozdrawiam i liczę na pomoc
Ostatnia odpowiedź: gruniu, 30 Stycznia 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
Dzień dobry, mam problem z ustawieniem routerów, by działały w sensowny sposób. Posiadam 3 sztuki powyższego routera (nie mylić z wersją Redmi), każdy z nich podpięty kablem do switcha, a potem patch panelem do routera głównego. Z routerów Xiaomi chcę utworzyć mesh, by urządzenia bezprzewodowe mogły mieć pełen sygnał na każdym z trzech pięter domu. W jaki sposób muszę skonfigurować routery, by w końcu działały tak, jak wskazuje na to specyfikacja techniczna? Niestety, w sieci informacji, jak na lekarstwo...
Ostatnia odpowiedź: Kuba, 14 Sierpnia 2021 -
Dostęp do Routera 4A
przez jarekfn- 0 odpowiedzi
- 907 wyświetleń
Witam, Szukam opcji nie mogę znaleść jak włączyć możliwość dostanie się do routera przez ip zewnętrzne, przekierowanie portu 80 na adres z końcówka 192.168.1.1 nie działa
Ostatnia odpowiedź: jarekfn, 5 Lipca 2021 -
- 1 odpowiedź
- 1,7 tys. wyświetleń
Witam, od kilku dni jestem użytkownikiem nowego routera 4a giga version. Konfiguracja była bezproblemowa, wpisałem login i hasło pppoe. Niestety, w trakcie używania internetu losowo wyskakuje mi błąd dot. zabezpieczeń (np. w przeglądarce tj. w załączonym zdjęciu lub podczas połączenia zoom, przez co rozłącza mnie w trakcie spotkania, czyli to nie problem z przeglądarką). Nie było takiego problemu przy poprzednim routerze, programy są zaktualizowane do najnowszej wersji. Próbowałem DNS od google, ale problem się powtarzał. Co z tym zrobić?
Ostatnia odpowiedź: Battery_Saver, 1 Kwietnia 2021 -
- 2 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Hejka. Mam w domu od jakiegoś czasu Mi Router 4A Giga Version. Na początku było wszystko super, ale od jakiegoś tygodnia codziennie się zawiesza. Wywala sieć i nie ma możliwości żeby się z nią ponownie połączyć. Jedyna możliwość to twardy reset. Później wszystko wraca do normy, ale tylko do dnia następnego. Jest jakaś możliwość podglądu logów routera co się dzieje?
Ostatnia odpowiedź: dymon, 3 Września 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Cześć. Od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem Mi router 3g. Wspomniany router miałem ustawiony w trybie repeatera który rozsiewa sieć po swych dwóch zakresach częstotliwości oraz jako switch przewodowy do komputera stacjonarnego. Zaobserwowałem że co jakiś czas wyrzuca on z sieci wszystkie urządzenia, nawet te po przewodzie. Wygląda to tak jak by się samoczynnie resetował. Zwykle pomagało ponowne połączenie do sieci urządzeń po kilkunastu sekundach, ale dziś przeszedł sam siebie i nie pozwolił się połączyć przez ponad godzinę. Router którego sieć miał rozsiewać działa jak należy, internet jest. Prawie się poddałem i zrobiłem z niego bez napędowego drobna, ale okn…
Ostatnia odpowiedź: Magic_coin, 23 Lutego 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
Jako nowy członek forum witam wszystkich i ruszam z pierwszym tematem. Od kilku dni mam problem z nowym Routerem Xiaomi Mi Router 3 (2,4 i 5 gHz) W domu mam Neostradę, pakiet 80mb (sprzęt funbox 1.0, tylko wi-fi 2,4ghz). Maximum co mogę z niej wycisnąć to 24 mb pobierania. Po podłączeniu do Funboxa routera Xiaomi kablem ethernetowym ustawiłem sobie sieć 5g (router działa w trybie Primary Base Station). Po teście maximum pobierania to 25mb. Różnica bardzo mała, co jest powodem do niemałego zawodu, bo liczyłem na więcej. Sąsiad również ma Neostradę, ale Funboxa 2.0 obsługującego wi-fi 5ghz. Na speedteście ma ponad 40 bg. Dodatkowo po dłuższym czasie bezczynności la…
Ostatnia odpowiedź: SuperPaciek, 6 Lutego 2020 -
- 1 obserwujący
- 24 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
za lekko sugestią @Marcin.M kupiłem ten reapeter. Przylazł wczoraj. No i działa... Jakby miał ktoś pytanie to chętnie odpowiem. Oczywiście apka do obsługi miHome - angielsko/chińska ale da się na niej obsłużyć wtyczkę. Repiter jest jakieś 12m od routera, 3 ściany karton/gips. na końcu domu tam gdzie nie miałem zasięgu jest teraz necik. szału nie ma ale nie o to chodziło - ping 50 6,1mbps downa i 5.6 upa - wg speed testu. a wcześniej nie dało się strony www otworzyć. nie będę na tej przedłużce grywał w fpsy - więc jest sukces. sprzęt godny polecenia, zwłaszcza w tej cenie.
Ostatnia odpowiedź: MD13, 27 Stycznia 2018 -
Mi WiFi Repeater Pro
przez MWHarry- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Witam. Kupiłem jakiś czas temu Mi WiFi Repeater Pro. Dopiero wczoraj dotarł do domu. Na szybko go skonfigurowałem, ale dzisiaj po powrocie z pracy na urządzeniu pali się pomarańczowa lampka. W aplikacji urządzenie ma status offline. Próbowałem je zresetować przytrzymując przycisk, ale nie reaguje, cały czas lampka się pali. Czy macie może jakiś pomysł jak to rozwiązać?
Ostatnia odpowiedź: MWHarry, 16 Stycznia 2018 -
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
Witam, jestem zainteresowany kupnem routera wifi od Xiaomi w 3 wersji, lecz pytanie czy uda mi się skonfigurować w nim internet od mojego lokalnego dostawcy. Aktualnie mam podłączony bezpośrednio do PC i łączę się za pośrednictwem loginu i hasła, jako połączenie PPPoE - czy jest taka opcja w tym routerze? Jeszcze mam pytanie, czy jest może wersja z większą ilością wyjść Ethernet niż 2? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Sasi, 22 Grudnia 2016 -
- 13 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
Czy ktoś z użytkowników dowolnej wersji tego routera może potwierdzić lub zaprzeczyć, że ten router obsługuje tryb Wireless Adapter - czyli de facto chodzi jak karta bezprzewodowa ale zamiast usb to przez RJ45. Potrzebuję tej funkcjonalności do hackintosha w którym prawie nie ma działających kart wifi na usb a i sam router wygląda jak rodzeństwo klawiatury apple.
Ostatnia odpowiedź: ddr, 13 Listopada 2015 -
Xiaomi WiFi router
przez Madliszka- 2 obserwujących
- 16 odpowiedzi
- 9,4 tys. wyświetleń
Witajcie! Otóż przymierzam się do kupna nowego routera i rzucił mi się w oczy router od Xiaomi. http://www.ibuygou.com/p-original_xiaomi_mi_wireless_router-6049-usd.html Będzie on działał bez problemu w Polsce ? I jak to jest, gdyż obsługuje on standard ac, a jak wiadomo nie każdy laptop/telefon to obsługuje. Czy będzie on działał również, ze starszymi urządzeniami ? @edit Przeszukalem internet i poczytalem o tym standardzie, podobno ma dzialac tylko tyle ze z maksymalna prędkością karty sieciowej. Myslicie, ze ten router to dobry zakup? Pelnilby u mnie funkcje dysku sieciowego, na ktorym trzymalbym praktycznie większość danych, takich jak muzyka/filmy/zdjecia i pe…
Ostatnia odpowiedź: Numb, 19 Lipca 2014