Hulajnogi elektryczne
Dział związany z hulajnogami elektrycznymi Xiaomi
Podfora
-
- 533
- odpowiedzi
-
- 253
- odpowiedzi
-
- Scooter5 MAX - opony.
- Przez Netoper,
-
- 1,3 tys.
- odpowiedzi
-
- Napęcie tylnej lampki
- Przez Ryży,
317 tematów w tym forum
-
fw [DRV BLE BMS] [RECOVERY - PRO-2] - Ratunkowe pliki do wgrania kompatybilne z wersją PRO-2
przez Battery_Saver- 5 odpowiedzi
- 19,7 tys. wyświetleń
Masz uszkodzone oprogramowanie ESC (DRV)? Padło BLE? Problem z BMS? Zbyt wysoka/niska lub niekompatybilna wersja softu? Nie udała się modyfikacja i soft się zbrickował? Inny problem z oprogramowaniem? Poniżej znajdziesz stockowe/oficjalne/oryginalne pliki dla ratunkowego odzyskania lub zmiany wersji oprogramowania w Twoim pojeździe. W zależności od tego w jaki sposób będziesz wgrywać oprogramowanie, będziesz potrzebować odpowiednich plików. Albo ZIP albo BIN. Poniżej są pliki ZIP. Gdy będziesz potrzebować pliku BIN - rozpakuj archiwum - plik BIN znajduje się w środku. TYLKO dla hulajnogi w wersji PRO-2. BLE czyli dashboard, wyświetlacz, B…
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 30 Listopada 2024 -
-
Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra - Pierwsza hulajnoga z pełną amortyzacją od Xiaomi
przez Battery_Saver- 2 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
Od niedawna dostępna również na Polskim rynku, nowa hulajnoga elektryczna od Xiaomi. Pierwsza po paru latach z amortyzacją i to podwójną! Do tego, napęd na tył Garść danych/informacji od producenta: - podwójna amortyzacja - przód/tył - silnik z tyłu, moc: 500 W, max. moc peak: 940 W - opony 10'' samouszczelniające - max. zasięg: do 70 km - IP55 - max. obciążenie: 120 kg - waga: 24.5 kg - akumulator: 12Ah (561Wh) - max. prędkość: na rynek PL - blokada software: 20 km/h - max. nachylenie terenu: do 25% Najważniejsze zmiany/ulepszenia, poprawione elementy, według …
Ostatnia odpowiedź: krzyci81, 5 Maja 2024 -
fw [DRV BLE BMS] [RECOVERY - PRO] - Ratunkowe pliki do wgrania kompatybilne z wersją Mi-3
przez Battery_Saver- 1 odpowiedź
- 7,6 tys. wyświetleń
Masz uszkodzone oprogramowanie ESC (DRV)? Padło BLE? Problem z BMS? Zbyt wysoka/niska lub niekompatybilna wersja softu? Nie udała się modyfikacja i soft się zbrickował? Inny problem z oprogramowaniem? Poniżej znajdziesz stockowe/oficjalne/oryginalne pliki dla ratunkowego odzyskania lub zmiany wersji oprogramowania w Twoim pojeździe. W zależności od tego w jaki sposób będziesz wgrywać oprogramowanie, będziesz potrzebować odpowiednich plików. Albo ZIP albo BIN. Poniżej są pliki ZIP. Gdy będziesz potrzebować pliku BIN - rozpakuj archiwum - plik BIN znajduje się w środku. TYLKO dla hulajnogi w wersji MI-3 BLE czyli dashboard, wyświetlacz, Blu…
Ostatnia odpowiedź: Poco, 4 Maja 2022 -
fw [DRV BLE BMS] [RECOVERY - ESSENTIAL] - Ratunkowe pliki do wgrania kompatybilne z wersją Essential
przez Battery_Saver- 0 odpowiedzi
- 6,6 tys. wyświetleń
Masz uszkodzone oprogramowanie ESC (DRV)? Padło BLE? Problem z BMS? Zbyt wysoka/niska lub niekompatybilna wersja softu? Nie udała się modyfikacja i soft się zbrickował? Inny problem z oprogramowaniem? Poniżej znajdziesz stockowe/oficjalne/oryginalne pliki dla ratunkowego odzyskania lub zmiany wersji oprogramowania w Twoim pojeździe. W zależności od tego w jaki sposób będziesz wgrywać oprogramowanie, będziesz potrzebować odpowiednich plików. Albo ZIP albo BIN. Poniżej są pliki ZIP. Gdy będziesz potrzebować pliku BIN - rozpakuj archiwum - plik BIN znajduje się w środku. TYLKO dla hulajnogi w wersji Essential. BLE czyli dashboard, wyświetlac…
Ostatnia odpowiedź: Battery_Saver, 27 Kwietnia 2021 -
fw [DRV BLE BMS] [RECOVERY - CLASSIC/ZWYKŁA] - Ratunkowe pliki do wgrania kompatybilne z wersją CLASSIC/ZWYKŁĄ
- 9 tys. wyświetleń
Masz uszkodzone oprogramowanie ESC (DRV)? Padło BLE? Problem z BMS? Zbyt wysoka/niska lub niekompatybilna wersja softu? Nie udała się modyfikacja i soft się zbrickował? Inny problem z oprogramowaniem? Poniżej znajdziesz stockowe/oficjalne/oryginalne pliki dla ratunkowego odzyskania lub zmiany wersji oprogramowania w Twoim pojeździe. W zależności od tego w jaki sposób będziesz wgrywać oprogramowanie, będziesz potrzebować odpowiednich plików. Albo ZIP albo BIN. Poniżej są pliki ZIP. Gdy będziesz potrzebować pliku BIN - rozpakuj archiwum - plik BIN znajduje się w środku. TYLKO dla hulajnogi w wersji CLASSIC/zwykłej. BLE czyli dashboard, wyśw…
Ostatnia odpowiedź: Battery_Saver, 26 Kwietnia 2021 -
fw [DRV BLE BMS] [RECOVERY - PRO] - Ratunkowe pliki do wgrania kompatybilne z wersją PRO
- 9,6 tys. wyświetleń
Masz uszkodzone oprogramowanie ESC (DRV)? Padło BLE? Problem z BMS? Zbyt wysoka/niska lub niekompatybilna wersja softu? Nie udała się modyfikacja i soft się zbrickował? Inny problem z oprogramowaniem? Poniżej znajdziesz stockowe/oficjalne/oryginalne pliki dla ratunkowego odzyskania lub zmiany wersji oprogramowania w Twoim pojeździe. W zależności od tego w jaki sposób będziesz wgrywać oprogramowanie, będziesz potrzebować odpowiednich plików. Albo ZIP albo BIN. Poniżej są pliki ZIP. Gdy będziesz potrzebować pliku BIN - rozpakuj archiwum - plik BIN znajduje się w środku. TYLKO dla hulajnogi w wersji PRO. BLE czyli dashboard, wyświetlacz, Blu…
fw [DRV BLE BMS] [RECOVERY - 1S] - Ratunkowe pliki do wgrania kompatybilne z wersją 1S
- 7,6 tys. wyświetleń
Masz uszkodzone oprogramowanie ESC (DRV)? Padło BLE? Problem z BMS? Zbyt wysoka/niska lub niekompatybilna wersja softu? Nie udała się modyfikacja i soft się zbrickował? Inny problem z oprogramowaniem? Poniżej znajdziesz stockowe/oficjalne/oryginalne pliki dla ratunkowego odzyskania lub zmiany wersji oprogramowania w Twoim pojeździe. W zależności od tego w jaki sposób będziesz wgrywać oprogramowanie, będziesz potrzebować odpowiednich plików. Albo ZIP albo BIN. Poniżej są pliki ZIP. Gdy będziesz potrzebować pliku BIN - rozpakuj archiwum - plik BIN znajduje się w środku. TYLKO dla hulajnogi w wersji 1S. BLE czyli dashboard, wyświetlacz, Blue…
Hulajnoga elektryczna,mam problem .Po polonczeniu się nie czyta nic w aplikacji, co może być
przez Ząbek JP- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 850 wyświetleń
lo
Ostatnia odpowiedź: Ząbek JP, 29 Listopada 2025 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 554 wyświetleń
Witam, mam problem z hulajnogą Xiaomi Mi 3. Na początku się uruchamia, jeździ przez 2-3 minuty, następnie silnik mi odcina, a jak zatrzyma się do 0, ekran gaśnie. Następnie trzeba podłączać do prądu, bo inaczej nie ruszy. Czy to wina BMS, czy baterii? Napięć na celach nie podaję, bez rozbierania, bo aplikacja też mówi różne rzeczy na początku że ma 30%, z kolei na ekraniku pokazuje wszystkie kreski, a na celach jedno ma 3,0 V, a następna już 5,5 V, co, jak wiemy, jest realnie mało możliwe, bo już by mi buchło. XD EDIT: uruchomiłem hulajnogę i ukazują się następujące diody ta niebieska w bms mruga co sekundę jak jest wyłączona i szybko jak jest włączona ktoś może wied…
Ostatnia odpowiedź: robert PBM robert PBM, 5 Listopada 2025 -
- 19 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
Dzień dobry, Przez rok jeździłem na stockowym sofcie (jedynie zdjęte ograniczenie z 20 do 25) i pomyślałem, że czas na zmiany Poczytałem, poszukałem i upiekłem nowy soft. Hulajnoga Xiaomi Scooter Pro 2 (kupiona październik 2021) - koła 8.5 cala, brak modyfikacji fizycznej elektroniki, waga 75kg. BLE 1.2.9 BRV 2.2.9 BMS 1.2.8 Sports: Było : 25A/55A/27km/h Jest : 28A/65A/35km/h Drive : Było : 17A/32A/22km/h Jest : 25A/32A/26km/h Eco: Było : 7A/17A/17 km/h Jest : 20A/25A/20 km/h Parametry hamowania było: Lever virtual limit: 115 Min phase current: 8.0A Max phase current: 30.0A KERS : ON Parametry hamowania jest: Lever virtua…
Ostatnia odpowiedź: as saa, 12 Września 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 655 wyświetleń
Nie potrafię w żaden sposób zaktualizować/zmienić szybkość.
Ostatnia odpowiedź: Piotr Skaba, 26 Lipca 2025 -
Witam zakupiłem hulajnogę Xiaomi Hulajnoga elektryczna Mi Electric Scooter Essential i nie mogę podnieść prędkości z 20 na 25 -30. Czy jest wstanie mi ktoś pomóc, z góry dziękuję.
Ostatnia odpowiedź: marcin_poco, 9 Lipca 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 244 wyświetleń
Witam ostatnio zostałem właścicielem porzuconej hulajnogi została oddana do utylizacji ale jako to że lubię bawić się takimi sprawami trochę ja podreperowałem i doprowadziłem do jazdy. Wymienione koła i kilka pierdółek Hulajnoga jeździ skręca hamuje i ogólnie wszystko jest ok lecz problem w tym że nie umiem się połączyć z aplikacją mihome Mam tam już jedna hulajnogę mi 2 pro a tej nie umiem dodać pewnie dlatego że już kiedyś była aktywowana przez kogoś. I pytanie czy po wymianie wyświetlacza na taki jak ma 2pro będzie się dało ja połączyć ? Bo i tak planuje taka wymianę gdyż nie podobają mi się te kropki ... Pozdrawiam i czekam na informacje ;…
Ostatnia odpowiedź: Przemysław Boj, 30 Czerwca 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Jak zwiększyć prędkość tej hulajnogi? bo akurat na temat tego modelu nic nie znajduję. Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Ostatnia odpowiedź: Adam Milewski, 20 Czerwca 2025 -
- 10 odpowiedzi
- 17,8 tys. wyświetleń
Moja hulajnoga Xiaomi Electric Scooter 4 Pro 2nd Gen NE jedzie 20 km/h czy jest jakaś możliwość żeby zwiększyć prędkość do 25 km/h lub 30 km/h?
Ostatnia odpowiedź: Wojtek Lasoń, 16 Czerwca 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 371 wyświetleń
Koledzy syn zmienił sobie nazwę hulajki i teras się nie łączy z bluetooth ,co można zrobić
Ostatnia odpowiedź: maly1241, 22 Maja 2025 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 216 wyświetleń
Cześć! Widziałem tutaj wątek o udanym odblokowaniu X4 pro gen II. Czy ktoś samodzielnie odblokował też Xiaomi Electric Scooter 4 Pro gen I? Bedę wdzięczny za podzielenie się. W serwisach już to robią. U nas cena ponad 300. Zastanawiałem się nawet żeby oddać, ale z tego co mi wiadomo nie ma alternatywnej aplikacji do obsługi tego modelu (a Xiaomi Home z kolei, jeśli dobrze rozumiem, gdy połączy się z hulajnogą i zrobi aktualizację, wszystko wróci do ustawień fabrycznych). Boję się że gdybym skorzystał z usługi nie bedę mógł sam nic zmienić w ustawieniach. Może ktoś zna odpowiednią aplikację? Pozdrawiam!
Ostatnia odpowiedź: Jan Kusiak, 5 Kwietnia 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 563 wyświetleń
Serdecznie witam wszystkich. Mam problem gdyż po kolizji hulajnogi ona przestała działać. Mianowicie wskażnik poziomu ładowania baterii pierwsza dioda od lewej strony cały czas mruga na czerwono . Jak podpinam ładowarkę ( ma napiecie wyjściowe ) to jest tak samo. Bateria ma 35v na wyjściu . Kręcąc przednim kołem hallotron w kole pokazuje prędkość na wyświetlaczu . Manetka gazu i hamulca sprawna . Jakieś pomysły pozdro
Ostatnia odpowiedź: tata23, 27 Marca 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Witam, czy jest możliwość w aplikacji xiaomi home zarejestrowania hulajnogi na dwóch telefonach?
Ostatnia odpowiedź: Grzegorz Sajdak, 24 Marca 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 334 wyświetleń
Dzień dobry! Czy trzeba programować nowy sterownik po wymianie w hulajnodze xiaomi mi pro 2?
Ostatnia odpowiedź: Jacek skimina, 10 Marca 2025 -
- 4 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
witam, jest szansa zresetować- odzyskać pin do hulajnogi w apce xiaomi home? zgłaszałem problem przez aplikację ale zostałem olany, robiłem reset i instalowałem aplikacje ponownie ale nic to nie daje. nie używałem hulajki przez zimę i wypadł mi z głowy pin, dodam że sprzęt należy do mnie i mogę to udowodnić
Ostatnia odpowiedź: Patryk Wróbel, 25 Lutego 2025 -
Jak wiele info BMS zdradza DRV o baterii, czy DRV wie o pakietach, czy tylko ssie 42v?
przez Imie Nazwisko- 0 odpowiedzi
- 476 wyświetleń
Siema, jestem w kropce. Po paru tysiącach km siadła nie bateria - a dokładnie jeden z pakietów nie nadążał, voltaż spadał sporo względem maxymalnej, 0.5-1v różnicy, drainowalo sąsiednie pakiety ostro, aż nie zaczęło się wyłączać. Z początku raz kiedyś pod górkę przy końcu baterii, z czasem coraz częściej, aż się zaczęła na prostej drodze wyłączać nim w ogóle załączylo miganie pierwszej z 5 kresek wskaźnika na kierownicy. Nawet po resecie softa do 25km/h. W tym czasie 2 razy w serwisie, gdzie coś zrobili, ale nic nie dało właściwie, więc w kąt rzuciłem bo nie potrzebowałem na tyle, by się dalej denerwować. (Teraz podejrzewam że może doładowali do końca jakieś ogniwo z…
Ostatnia odpowiedź: Imie Nazwisko, 28 Stycznia 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 351 wyświetleń
Witam, Posiadam hulajnogę Xiaomi m365pro, ostatnio szwankowały łożyska w przednim kole, wymiana poszła bez większych problemów. Jednak teraz hulajnoga nie chce wystartować, a mianowicie po odepchnięciu i naciśnięciu manetki, silnik startuje ale wpada w jakieś dziwne wibracje i staje. Mieliście może podobny problem i doradzicie co sprawdzic na poczekątek? Z Góry Dziękuje Za Pomoc
Ostatnia odpowiedź: Kamil Sadowski, 12 Stycznia 2025 -
- 3 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Cześć, kupiłem wyświetlacz do hulajnogi, wgrałem BLE Ver 072, następnie wrzuciłem DRV 155. Wyświetlacz działał prawidłowo, ale niestety jak się jechało hulajnogą to co chwile jakby odcinało silnik. Wyczytałem gdzieś żeby wrzucić DRV od Essential więc wrzuciłem DRV 221 i hulajnoga już wcale nie jechała. Chciałem przywrócić do serii i zacząć na nowo więc wrzuciłem BLE Ver 072 - i wyświetlacz od wersji Pro przestał całkowicie działać i dodatkowo wyskakiwał błąd 14. Wypiąłem wyświetlacz, wrzuciłem z powrotem stary i chciałem sflashować Vanilla DRV 142. Jak klikam FLASH w downG to wyskakuje "chunk len 64" ale odpala się flashowanie, dochodzi do 100% i wysk…
Ostatnia odpowiedź: Nook, 29 Listopada 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 270 wyświetleń
Zakupiłam hulajnoge i nie mogę ją połączyć z telefonem, wyskakuje napis Uruchom ponownie bluetooth, przybliż telefon do urządzenia i spróbuj ponownie. Co robić?
Ostatnia odpowiedź: Monika Osiewała, 6 Listopada 2024