Problemy techniczne
163 tematów w tym forum
-
- 0 odpowiedzi
- 724 wyświetleń
Witam serdecznie pojawiaja. Mi sie komunikath wyjęto karte sim. Karta sprawna od czego zacząć ? Soft 6.7.21 Zainstalowałem soft 6.7.28 i niestety jeszczę gorzej teraz w ogolę nie widać karty SIM 1 jakieś pomysły ?
Ostatnia odpowiedź: wojciech0015, 2 Sierpnia 2016 -
-
Plamy na aparacie
przez ener- 0 odpowiedzi
- 732 wyświetleń
Cześć Ok dwóch miesięcy temu kupiłem Mi Note Pro, używany. Telefon nie ma szybki na aparacie(dokupiłem ją na alie, ale okazała się za mała). Tutaj pojawia się problem - na zdjęciach widać ciemne plamy, przeczyściłem płynem do szyb,ale niestety, nic to nie dało. Próbowałem znaleźć na jd.com/alie cały moduł aparatu,ale niestety - nie mogę nic znaleźć. Czy jest jakaś strona, forum cokolwiek, gdzie będę mógł to zamówić? Ew. Ktoś ma padnięty telefon, ze sprawnym aparatem ?
Ostatnia odpowiedź: ener, 26 Lipca 2016 -
- 0 odpowiedzi
- 998 wyświetleń
Witajcie, Mam problem z zakupionym Mi Note. Nie działa mi autorotacja ekranu. Oczywiście nie jest to spowodowane odznaczoną ikoną z paska u góry. Testy wykonane podają takie wartości. Proszę o informację, czy to jest wina oprogramowania czy sprzętu. Natrafiałem na różne wątki z podobnym problemem, wynikającym głównie z błędów oprogramowania, natomiast tam był problem z jednym z nich a nie ze wszystkimi przeze mnie wymienionymi.
Ostatnia odpowiedź: asasello, 22 Lipca 2016 -
Poziom jasności A
przez Lech100- 6 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam, czy również macie bardzo ciemny wyświetlacz po ustawieniu poziomu jasności na A. Telefon Mi Note Pro od wersji 8. Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 17 Lipca 2016 -
- 9 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam, Problem dotyczy Xiaomi Mi Note wersja 64GB, przy ustawionym 4G nie można sie dodzwonić, włącza sie poczta głosowa, rozmowy wychodzące działają ok. Przy ustawionym 3G wszystko jest ok. Operator to Plus, karta oryginalna tzn. nie wycinana. Sprawdzana w innym tel. dokładnie w Samsungu Note4 i wszystko działa prawidłowo. Jakies pomysły o co kaman? Z góry dziękuje za wszelkie sugestie. pzdrw, M
Ostatnia odpowiedź: fipa, 15 Lipca 2016 -
- 2 odpowiedzi
- 739 wyświetleń
Witam, Mam mały problem z telefonikiem Model : MI Note Pro Wersja MIUI : 8 by xiaomi.eu 6.6.30 ( rozwojowa) Wersja Android : 5.1.1 LMY 47V A mianowicie gdy prowadzę rozmowę telefon wygasza ekran i jak chce rozłączyć lub np. wybrać coś z klawiatury numerycznej to nic nie chce się włączyć. Ktoś ma jakieś rozwiązanie ? Btw jestem nowym użytkownikiem tego modelu więc rozwiązanie może być dla kogoś " obcykanego " oczywiste.
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 7 Lipca 2016 -
updater nie działa
przez dzefrej0- 12 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Witam wszystkich serdecznie. Stałem się dzisiaj szczęśliwym posiadaczem telefonu mi note. Kupiony został na xiaomi.com.pl. Otóż chciałbym wgrać MIUI Polska, lecz aplikacja updater nie działa, wyłącza się po kilku sekundach. Macie jakieś pomysły?
Ostatnia odpowiedź: dzefrej0, 29 Czerwca 2016 -
- 0 odpowiedzi
- 787 wyświetleń
Witam, Padł mi wyświetlacz w MI Note lecz wcześniej udało mi się zaktualizować do MIUI 8. Obecnie nie mogę połączyć sie z MI PC Suit, potrzebuję w jakiś sposób ściągnąć kontakty i miło by było jak by się udało pobrać też fotki. Obecnie mam MI5 lecz po ściągnięciu plików z MIClouda brakuje mi ostatnich kontaktów. Zaktualizowałem MI PC Suit (3.2.1.3111) i nadal wyskakuje mi informacja że musze zaktualizować telefon, co obecnie jest raczej niemożliwe bądź trudne do zrobienia. Prośba o informacje co można zrobić aby ściągnąć dane z telefonu, bądź zrobić kopię bez urzywania ekranu telefonu.
Ostatnia odpowiedź: Andre, 25 Czerwca 2016 -
Wifi predkosc
przez mirko273- 4 odpowiedzi
- 939 wyświetleń
Witam problem na mi note pro przy predkosci lacza internetowego 100 mb/s test predkosci pobierania tylko 55 mb/s na czestotliwosci 2,4ghz , natomiast na czestotliwosci 5ghz tylko 12 mb/s sprawdzane na innych sprzetach predkosci na poziomie 97 mb/ s czy ma ktos podobny problem? Napisze ze po sprawdzeniu jeszcze pokazuje ze predkosc karty tylko 72mb/s co moze byc nietak wersja mui polska
Ostatnia odpowiedź: mirko273, 24 Czerwca 2016 -
- 16 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
Witam, wiem że istnieje duży problem na telefonach Xiaomi z prędkością pobierania danych. Na moim mi note pro przy prędkości internetu 250 mb w aplikacji Speed test osiąga wynik 8-9 mb, dodam że LG g2 osiąga 140mb. Podobnie jest z prędkością po lte. Od kilku dni szperam w internecie, ale nic sensownego znaleźć nie mogę. Wiem że Romy na Europę pozbawione są "wspomagacza" pobierania xunlei i to jest główny problem. Nie da się jakoś tego obejsc albo znacznie przyspieszyć prędkości bo ładowanie stron jest o wiele wolniejsze niż na LG g2. ?
Ostatnia odpowiedź: mirko273, 24 Czerwca 2016 -
- 0 odpowiedzi
- 534 wyświetleń
Cześć, Od kiedy mam Mi Note'a zauważyłem jeden irytujący problem. Zarówno na Miui 7 jak i 8. Gdy przeglądam np Facebooka i po jakimś czasie uruchamiam go ponownie, chcąc odświeżyć aktualności wyskakuje błąd pt "nie można odświeżyć aktualności, brak połączenia" muszę wtedy zamknąć aplikację, wyrzucić z pamięci i włączyć na nowo, wtedy aktualności się odświeżą. Problem występuje również w innych aplikacjach które wymagają odświeżenia po połączeniu z siecią, np livescore. Dodam że dzieje się tak zarówno na Wi-Fi jak i LTE, internet na pewno działa bez zarzutu i jest ciągle włączony. Czy ktoś miał podobny problem? Wysłane z Mi Note
Ostatnia odpowiedź: Tsukuyomi, 21 Czerwca 2016 -
- 4 odpowiedzi
- 947 wyświetleń
Witam, posiadam telefon Xiaomi Mi Note Pro z wersją MIUI 6.3.3 i od czasu aktualizacji do właśnie tej wersji, mam problem z aktualizacjami. Mianowicie podczas próby zainstalowania następnej wersji telefon się po prostu resetuje do momentu pokazania się loga Mi, potem się wyłącza i trzeba go uruchomić ręcznie. Tak jakby została całkowicie pominięta część aktualizowania. Co mogę zrobić? Proszę o pomoc.
Ostatnia odpowiedź: Xeonn, 20 Czerwca 2016 -
- 2 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Otóż wczoraj zrobiłem flash do wersji 6.6.16 Dev China a potem Xiaomi.eu by zobaczyć czy GPS ożyje - i od tego momentu nie mam już ani możliwości zapisywania kontaktów na koncie Google ani ich synchronizacji Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 20 Czerwca 2016 -
- 0 odpowiedzi
- 838 wyświetleń
Witam. Mam Problem z konfiguracją MMSów. Sim1 to Play do połączeń, sim2 to Orange do internetu. Ustawienia apn można tylko wprowadzać dla sim2 i nie wiem czy powinienem ustawiać apn dla Play czy dla Orange. Instalowałem system na nowo, wcześniej wszystko było okej a teraz nie mogę sobie z tym poradzić.
Ostatnia odpowiedź: Mefisciak, 20 Czerwca 2016 -
- 3 odpowiedzi
- 650 wyświetleń
Witam, W moim mi Note wystąpił problem z ładowanie a mianowicie: -Na wyłączonym tel nie ładuje -Na włączonym jest tylko dźwięk podłączenia i odłączenia ładowarki wyświetli kółko nie ładuje Obstawiałem problem z USB(ładowarki wszystkie sprawne jak i kable) -w trybie fastboot nie przerywa połączenia komunikuje się (myślałem że to wina softu, miflash z fullerse) -Złącze USB sprawne Jakie wartości powinny być na konektorze baterii przy podłączonej ładowarce ja zmierzyłem to wynik ok 2.67V? Wysłane z mojego Jiayu G4S przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: vidler, 16 Czerwca 2016 -
- 17 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
Witam, ostatnio zakupiłem nowego Xiaomi mi note pro.. i jestem mega rozczarowany baterią. Wcześniej miałem HTC One Max który potrafił wytrzymać od 2-3 dni. A na mi note pro bateria przykładowo wczoraj zeszła mi w 8 godzin (ekran świecił ledwo 2h), włączone miałem tylko dane i LTE. Czy u Was jest podobnie? Z jakiego ROM'u korzystacie? Dodam, że wgrałem ostatni dostępny rom na miuipolska jak i testowałem archiwalny stabilny rom, różnic żadnych w zużyciu baterii. Nie korzystam praktycznie z żadnych aplikacji. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: latet, 7 Czerwca 2016 -
- 2 odpowiedzi
- 805 wyświetleń
Witam. Od kilku dni zauważyłem, że przycisk blokady ekranu troszkę szaleje. Mianowicie zdarza się, że przy próbie odblokowania przycisk łapie dopiero np za piątym razem, wtedy włącza się ekran. Przy blokowaniu jest tak samo, muszę kilkukrotnie nacisnąć przycisk blokady aby zablokować telefon. Nie dzieje się tak za każdym razem, dodatkowo taka sytuacja nie występuje na świeżo zainstalowanym systemie, zakładam więc że to nie problem sprzętowy a coś z oprogramowaniem. Dodam, że miałem tak na MIUI 7 z androidem 6.0.1. Myślałem że to kwestia systemu, wróciłem więc do MIUI 6 z androidem 4.4.4 i po kilku dniach problem znów występuje. Ktoś miał taką sytuację? Proszę o wskazówki …
Ostatnia odpowiedź: Mefisciak, 31 Maja 2016 -
- 9 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam. Nie mogę się zalogować do mojego konta xiaomi na moim telefonie , gdy klikam dodaj Mi Accound nic się nie dzieje. Efektem jest nie możność pobierania nowych motywów . Czy ktoś zna powód takiej sytuacji ? . W załączniku dodany zrzut ekranu z informacjami jaki soft posiadam . Proszę o konkretną pomoc.Fajnie by było móc pobierać nowe motywy bo jest ich sporo.
Ostatnia odpowiedź: aacichy, 31 Maja 2016 -
- 2 odpowiedzi
- 701 wyświetleń
Hej, przy ostatniej próbie wgrania stable rom na dev rom uwaliłem telefon i walczyłem kilka godzin żeby go postawić. Powiedzcie jak to poprawnie zrobić ? Jak przejść z wersji miui polska na wersje stable z en.miui ? Dodam, że dostałem zgodę od xiaomi na odblokowanie bootloadera.
Ostatnia odpowiedź: [email protected], 23 Maja 2016 -
- 6 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Część. Mam taki problem z MiNote, a mianowicie po wymianie wyświetlacza, tylna klapka nie chce wskoczyć w zatrzaski, tzn wskakuje ale od razu odskakuje. Klej na niej na pewno nie trzyma i stawiam że to jego wina, czy jest opcja kupna samego kleju do tej klapki czy trzeba nowa klapke/plecki kupować? Druga sprawa to bateria. Schodzi w oczach. Średnio 2-3% na minutę. Telefon ładuje się tylko do 98% bo na tyle wskakuje od razu po odłączeniu od ładowarki. Potrafi się wyłączyć przy 60% i uruchomić mając ich 3 albo 5%. Zrobiłem full wipe ale dalej to samo. Pozostaje wymiana baterii? Jeśli tak to macie gdzieś linka do oryginalnej aby mi z podróbki nie wybuchł telefon? Albo m…
Ostatnia odpowiedź: avish, 14 Maja 2016 -
- 0 odpowiedzi
- 476 wyświetleń
Witam. Wgrywałem nowe oprogramowanie na mojego xiaomi mi note poprzez odpalenie twrp z mi z update.zip. Instalacja zatrzymała się na 99% i procesor zagrzał się do 90 stopni więc po półgodzinie oczekiwania odpiąłem baterię. Smartfon się normalnie uruchomił do miui ale nie działa mi dotyk. Po podpięciu do komputera nie czyta sterownika. Przy przytrzymaniu power+vol+ wchodzi mi tylko do MI loader, ale nic ciekawego nie mogę zrobić. Macie może jakiś pomysł jak go przywrócić do żywych? Pozdrawiam!
Ostatnia odpowiedź: skwarki, 11 Maja 2016 -
Kraków pomoc
przez MateuszT- 1 odpowiedź
- 933 wyświetleń
Witam, Od kilku dni walczę z Redmi Note 3 pro i nie mogę wgrać romy z jezykiem PL, obecnie utknąłem na romie 7.6.4.14 Beta i nie mogę sobie poradzić z jego zmianą. Mam zgodę na odblokowanie tel jeśli by to było potrzebne. Szukam kogoś kto mógł by mi w tym pomóc w Krakowie, ewentualnie jakiś serwis? Telefon przed updatem na rome Beta był zainstalowany na najnowszym Miui i przeszedł poprawnie weryfikacje na oryginalność. Jeśli znajdzie sie ktoś z Krakowa skłonny pomóc to proszę o kontakt na priv. Z góry dzięki Mateusz Pomyłka proszę o skasowanie z tego działu
Ostatnia odpowiedź: TKN, 5 Maja 2016 -
Słaby zasięg wifi
przez chelchow- 8 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Mój Mi Note ma strasznie słaby zasięg jeśli chodzi o wifi. Czy wasze model też tak mają ? Router tp-link 3m od Note a telefon ledwo 2 kreski. Podobnie się dzieje z sieci firmową w pracy. Sprawdzałem na różnych romach, w tej chwili jestem na mi polska. Robiłem hard resety i inne sprawy z softami. Wszędzie to samo. Ściągałem tylną klapkę ale nie wiele tam widać. Do Xiaomi są jakieś firmware do radio lub podobne rzeczy ? Bardzo lobie ten telefon ale brak wifi to porażka...
Ostatnia odpowiedź: Powolniak, 25 Kwietnia 2016 -
- 9 odpowiedzi
- 946 wyświetleń
Witam jak w temacie zainstalowalem system 6.3.3 to byla juz kolejna aktualizacja i jak sie okazuje teraz nie moge juz zrobic aktualizacji poniewaz: Zmienil mi sie twrp na 3.0.0 I nie widzi on plikow w telefonie, nie mam dostepu do pamieci i nie mozna wyssukac pliku zip z aktualizacja Prosze o pomoc.
Ostatnia odpowiedź: skay77, 23 Kwietnia 2016 -
Problem z Mi Note Pro po ostaniej aktualizacji brak jężyka polskiegi tylko Angielski i Chiński
przez Zibi67- 2 odpowiedzi
- 653 wyświetleń
Witam, zakupiłem niedawno telefon MI NOTE PRO z 4GB Ramem i 64GB Romem wszystko było OK, niestety wczoraj zainstalowałem nową aktualizację Android 5.1.1LMY47V MIUI ver7.2.4.0(LXCNDA) i mam teraz problem bo z tego co czytam i co sprawdziłem mam telefon zablokowany, a co gorsze mam teraz tylko język angielski i chiński, większość aplikacji jest po chińsku. Po raz pierwszy mam taki telefon i nie wiem co mam robić jestem totalnie zielony Proszę o pomoc, podpowiedź jaki wgrać nowy ROM i który wybrać bo jest ich kilkanaście i nie wiem który będzie pasował na mój telefon
Ostatnia odpowiedź: Acid, 19 Kwietnia 2016
- Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- Dalej
- Strona 4 z 7