FromWP Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Mam problem (Redmi3 rom oryginalny) ze zmianą dzwonków i domyślnego i tych indywidualnych przypisywanych do kontaktów. Mianowicie przy próbie wybrania dzwonka momentalnie przekierowuje do MiApp żeby ściągnąć dzwonek online i nijak nie można wybrać lokalnego pliku! Po rebootowaniu przez chwilę można, ale opcja wyboru lokalnego pliku pojawia się dosłownie na ułamek sekundy. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
FromWP Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Opublikowano 21 Lutego 2016 Problem rozwiązany, po prostu trzeba wybrać ostatni czerwony przycisk w menu propozycji i to są właśnie lokalne pliki! Ale że to po chińsku to nie było to takie oczywiste (niestety tego na angielski nie przerobili). 1
marceleqs Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Ja polecam wgrać obraz 7.1.6.0 stable i mieć spokój z wszelkimi krzaczkami
cukru Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 @marceleqs chyba mówisz o Redmi Note 3, a to jest dział Redmi 3
FromWP Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Opublikowano 21 Lutego 2016 Chyba tak, mam najnowszy stabilny 7.1.2.0(LHPCNCK) na razie niczego lepszego nie znalazłem, wszystko działa ok ale całkiem chińskich aplikacji (systemowych a taką jest sklep Miapp) nie da się pozbyć!
cukru Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Mnie osobiście najbardziej denerwują Yellow Pages w dialerze i domyślna przeglądarka, ale podobno w środę ma wyjść dev rom, więc pozostaje tylko czekać na MIUIPolska
FromWP Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Opublikowano 21 Lutego 2016 Niestety w chińskim nawet oryginalnym roomie kwiatków jest, np włączenie identyfikacji nieznanych numerów też działa w oparciu o bazę numerów w Chinach! Przeglądarka po zmianie strony startowej nawet da się używać, jedyne czego nie można zmienić to domyślna wyszukiwarka (baydu?).
chireo Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 5 godzin temu, FromWP napisał: Chyba tak, mam najnowszy stabilny 7.1.2.0(LHPCNCK) na razie niczego lepszego nie znalazłem, wszystko działa ok ale całkiem chińskich aplikacji (systemowych a taką jest sklep Miapp) nie da się pozbyć! Kupiłeś z taką wersją czy robiłeś update? Pojawiło mi się powiadomienie o dostępności tej wersji, ale w aktualnej (7.1.1.0) zużycie baterii jest tak minimalne, że aż strach zmieniać
ZduneX25 Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi