platek71 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) Rozpakowałem aktualizację OTA dla Poco F2 Pro i moim oczom ukazał się taki obraz - wszystko gra? Mogę ścieżkę tego katalogu wpisać w MiFlashu? Wybaczcie pytanie, ale jestem zielony w te klocki, jak ogórki przy zbiorach Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez platek71
Netoper Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Nie, pod miflash potrzebujesz softu fastboot, a to co rozpakowaleś to jest do wgrywania przez TWRP i jak wygrywasz przez TWRP to nie rozpakowywujesz archiwum.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
platek71 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) 21 minut temu, Netoper napisał: Nie, pod miflash potrzebujesz softu fastboot, a to co rozpakowaleś to jest do wgrywania przez TWRP i jak wygrywasz przez TWRP to nie rozpakowywujesz archiwum. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Dzięki... Skąd zatem ściągnę pod fastboota? Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez platek71
Netoper Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Tu masz, tylko uważnie wybierz pod model fona i region, no i jak pod miflash to fastboot, potem go trza 2 razy rozpakować aż będzie widać foldery.https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/lmi/ Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka A tak na marginesie, botloader masz odblokowany? No i w opcjach programistycznych musi być aktywne debugowanie.
platek71 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 (edytowane) Dzięki - wygląda na to, że pod fastboota jeszcze nie ma. Bootloader na pewno zablokowany. Poco z polskiej dystrybucji na tej promocji za 1999. Przesiadłem się z RN8 Pro, które widzę, że masz - świetny telefon, ale skusiło mnie to Poco m.in. Amoledem, a już brakuje mi baterii RN8 Pro . Opcje programistyczne? Edytowane 15 Sierpnia 2020 przez platek71
pkonrad Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 19 godzin temu, platek71 napisał: Rozpakowałem aktualizację OTA dla Poco F2 Pro i moim oczom ukazał się taki obraz - wszystko gra? Mogę ścieżkę tego katalogu wpisać w MiFlashu? Wybaczcie pytanie, ale jestem zielony w te klocki, jak ogórki przy zbiorach A w jakim celu to rozpakowałeś i po co chcesz instalować ten soft przez MiFlash ?
Marcin Sokołowski Opublikowano 14 Grudnia 2024 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Witam. Czy mając zablokowany bootloader w xiaomi 14 da radę wgrać oryginalny Rom? Podmieniajac pliki w Ota zaktualizowałem do hyperos 2.0 i teraz mam zablokowany update. Przez to nie mogę wgrać z poziomu menu poprawnego softa. Wysłany do serwisu i problemu nie widzą. Mi flash nie daje rady. Zaznaczam Ze OTA pokazuje brak uprawnień i niemogę nic zrobić z poziomu OTA w systemie.
Netoper Opublikowano 14 Grudnia 2024 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Oryginalny rom? to co Ty masz tam wgrane?Co rozumiesz przez poprawny soft?Może masz już wgrany najnowszy oficjalny soft i dlatego nie ma możliwości aktualizacji.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Marcin Sokołowski Opublikowano 15 Grudnia 2024 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Wgrany oryginalny lecz wersja beta a że chyba błąd lub brak zgody na betę i dlatego system nie pozwala na update A poprawny wersja stabilna np global
Marrik Opublikowano 15 Grudnia 2024 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Jaką masz dokładnie wersję? Daj zrzut z info o telefonie jeśli możesz.
Rekomendowane odpowiedzi