Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

image.thumb.png.36cfd6c20c3f2c0e02cc5c32fa5b7430.png

Rozpakowałem aktualizację OTA dla Poco F2 Pro i moim oczom ukazał się taki obraz - wszystko gra? Mogę ścieżkę tego katalogu wpisać w MiFlashu?

Wybaczcie pytanie, ale jestem zielony w te klocki, jak ogórki przy zbiorach ;-)

Edytowane przez platek71
Opublikowano

Nie, pod miflash potrzebujesz softu fastboot, a to co rozpakowaleś to jest do wgrywania przez TWRP i jak wygrywasz przez TWRP to nie rozpakowywujesz archiwum.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Netoper napisał:

Nie, pod miflash potrzebujesz softu fastboot, a to co rozpakowaleś to jest do wgrywania przez TWRP i jak wygrywasz przez TWRP to nie rozpakowywujesz archiwum.

Dzięki... Skąd zatem ściągnę pod fastboota?

Edytowane przez platek71
Opublikowano

Tu masz, tylko uważnie wybierz pod model fona i region, no i jak pod miflash to fastboot, potem go trza 2 razy rozpakować aż będzie widać foldery.

https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/lmi/

A tak na marginesie, botloader masz odblokowany? No i w opcjach programistycznych musi być aktywne debugowanie.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki - wygląda na to, że pod fastboota jeszcze nie ma. Bootloader na pewno zablokowany. Poco z polskiej dystrybucji na tej promocji za 1999. 

Przesiadłem się z RN8 Pro, które widzę, że masz - świetny telefon, ale skusiło mnie to Poco m.in. Amoledem, a już brakuje mi baterii RN8 Pro ;-).

Opcje programistyczne?

Edytowane przez platek71
Opublikowano
19 godzin temu, platek71 napisał:

image.thumb.png.36cfd6c20c3f2c0e02cc5c32fa5b7430.png

Rozpakowałem aktualizację OTA dla Poco F2 Pro i moim oczom ukazał się taki obraz - wszystko gra? Mogę ścieżkę tego katalogu wpisać w MiFlashu?

Wybaczcie pytanie, ale jestem zielony w te klocki, jak ogórki przy zbiorach ;-)

A w jakim celu to rozpakowałeś i po co chcesz instalować ten soft przez MiFlash ?

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam.

Czy mając zablokowany bootloader w xiaomi 14 da radę wgrać oryginalny Rom? Podmieniajac pliki w Ota zaktualizowałem do hyperos 2.0 i teraz mam zablokowany update. Przez to nie mogę wgrać z poziomu menu poprawnego softa. Wysłany do serwisu i problemu nie widzą. Mi flash nie daje rady. Zaznaczam Ze OTA pokazuje brak uprawnień i niemogę nic zrobić z poziomu OTA w systemie. 

Opublikowano

Oryginalny rom? to co Ty masz tam wgrane?
Co rozumiesz przez poprawny soft?

Może masz już wgrany najnowszy oficjalny soft i dlatego nie ma możliwości aktualizacji.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka