Dybek1337 Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Witam, mam problem z moim Redmi Note 2. Mam na nim MIUI 5.9.24 odkąd go dostałem ( od 2 lutego ). Niestety nie ma możliwości aktualizacji. W aplikacji "Aktualizacje" jest komunikat "System jest aktualny" Problem w tym, że nie jest Oto zrzut ekranu: Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
ZduneX25 Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/
Dybek1337 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 W takim razie po co jest ta aplikacja Aktualizacje?
mgcompany Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Do ułatwienia instalacji aktualizacji. Klikasz na menu, wybierasz paczkę z ROMem i sam się aktualizuje. Nie wszystkie wersje MIUI (w tym MIUIPolska) mają aktualizacje OTA. Edytowane 6 Lutego 2016 przez mgcompany
Dybek1337 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 Czyli jednak da się zrobić to łatwiej ! Gdzie zapisać tą paczkę z ROMem ?
mgcompany Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Najlepiej w pamięci masowej. Potem z menu w prawym górnym rogu wybierasz trzy kropki, klikasz "Zainstaluj aktualizację z zip" i wybierasz swoją paczkę. Jeśli masz prawdziwe MIUIPolska, to zaktualizuje bez problemu, jeśli nie to... poczytaj forum. Edytowane 6 Lutego 2016 przez mgcompany
Dybek1337 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 Ok to zabieram się za to, napisze później czy się udało
Dybek1337 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 Mam problem ! Sciągnęłem nowy ROM , poprzez aplikacje Aktualizacje wybralem tego Roma: Po chwili zaczęło się cos robić i wyskoszyło coś takiego: Jest tam napisane: Install update.zip failed! Error applying update I na żółtym polu Back. Wcisnąłem back i zrebootowalem system i normalnie działa. Co poszło nie tak? Proszę o pomoc ! Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
mgcompany Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Czyli nie masz MIUIPolska, a jedynie spolszczenie. Pozostaje Ci instalacja wg. poradników na forum i na stronie miuipolska.pl (linki w mojej sygnaturze). Do wyboru instalacja TWRP, wgrywanie przez MiFlash lub wg. instrukcji na miuipolska. Reszta jest opisana w wielu tematach na tym forum.
Dybek1337 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 Telefon kupiony na olx.pl, sprzedawca obiecywał że jest MIUIPolska, da się to jakoś sprawdzić na 100%? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
kulig007 Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Masz MiuiPolska, tylko zapoznaj się z nazwami kodowymi dla modeli Xiaomi ! Ściągasz system w ogóle nie robiony pod Twój model ! Przecież na screenie to ROM dla mi2s Edytowane 6 Lutego 2016 przez kulig007
Dybek1337 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 Zobacz, oto kilka ssow: Wydaje mi się ze to jest jednak MIUI Polska. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
mgcompany Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) No, czyli masz "kompatybilne" MIUI, tylko jak kolega kulig007 słusznie zauważył, ściągnąłeś nie to co trzeba. Szukaj wersji dla hermesa: https://miuipolska.pl/download/#redmi-note-2 Edytowane 6 Lutego 2016 przez mgcompany
kulig007 Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 No jednak to nie Miui Polska...Ale masz multilanga z xiaomi,eu ....Czyli wydanie całkiem w porządku, z pewnego źródła. Ale zmień sobie na MIUI prosto z tej strony. Aktualizacja przebiega identycznie. Tylko zastosuj się do moich słów z postu wcześniej: 3 minuty temu, kulig007 napisał: zapoznaj się z nazwami kodowymi dla modeli Xiaomi ! Ściągasz system w ogóle nie robiony pod Twój model ! Przecież na screenie to ROM dla mi2s
Davido Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 7 minut temu, Dybek1337 napisał: Zobacz, oto kilka ssow: Wydaje mi się ze to jest jednak MIUI Polska. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Jak byk nie miui polska, powinno pisać: miui 7 od miui polska... Wszystko jest na forum w poradnikach...tylko niektórym z wygody nie chce się poszukać..i marnuja czas innych...niestety...lenistwo!!!
Dybek1337 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 Davido, może to tak wygląda, ale jestem tu nowy i jeszcze nie wszystko tak rozumiem, myślałem że mam MIUI Polska, przepraszam. Mam jeszcze jedno pytanie, ściągam system na mój model (hermes) i mogę go zaaktualizować tą aplikacją "Aktualizacje" czy muszę robić to poprzez ten poradnik?
mgcompany Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Powinno pójść przez aktualizacje. Sprawdź... Z xiaomi.eu nie miałem nigdy problemów, żeby wgrać bezpośrednio MIUIPolska. Edytowane 6 Lutego 2016 przez mgcompany
Dybek1337 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 Ok, pobrałem, zobaczymy co z tego wyjdzie.
d3tr0 Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Jeśli nie poszło to musisz wgrać TWRP i przez nie zainstalować tego zipa.
Dybek1337 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Wszystko działa. Dziękuje wszystkim za pomoc ! Teraz to już na pewno jest MIUIPolska Temat oczywiście do zamknięcia. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Lutego 2016 przez Dybek1337
Numb Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi