Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z moim Redmi Note 2.

Mam na nim MIUI 5.9.24 odkąd go dostałem ( od 2 lutego ). Niestety nie ma możliwości aktualizacji. W aplikacji "Aktualizacje" jest komunikat "System jest aktualny" Problem w tym, że nie jest :D

Oto zrzut ekranu: beaab2e537eecf9545f5bb9fb47066b0.jpg

Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Do ułatwienia instalacji aktualizacji. :P Klikasz na menu, wybierasz paczkę z ROMem i sam się aktualizuje. Nie wszystkie wersje MIUI (w  tym MIUIPolska) mają aktualizacje OTA.

Edytowane przez mgcompany
Opublikowano (edytowane)

Najlepiej w pamięci masowej. Potem z menu w prawym górnym rogu wybierasz trzy kropki, klikasz "Zainstaluj aktualizację z zip" i wybierasz swoją paczkę.

Jeśli masz prawdziwe MIUIPolska, to zaktualizuje bez problemu, jeśli nie to... poczytaj forum. :)

Opublikowano

Mam problem ! Sciągnęłem nowy ROM , poprzez aplikacje Aktualizacje wybralem tego Roma: e6742a312acdf0822f0ca596785a03b4.jpg

Po chwili zaczęło się cos robić i wyskoszyło coś takiego: 26ce134104e7b4a8e2732ac8d916cfc6.jpg

Jest tam napisane:

Install update.zip failed!

Error applying update

I na żółtym polu Back.

Wcisnąłem back i zrebootowalem system i normalnie działa. Co poszło nie tak? Proszę o pomoc !

Opublikowano

Czyli nie masz MIUIPolska, a jedynie spolszczenie. Pozostaje Ci instalacja wg. poradników na forum i na stronie miuipolska.pl (linki w mojej sygnaturze). Do wyboru instalacja TWRP, wgrywanie przez MiFlash lub wg. instrukcji na miuipolska. Reszta jest opisana w wielu tematach na tym forum.

Opublikowano

Telefon kupiony na olx.pl, sprzedawca obiecywał że jest MIUIPolska, da się to jakoś sprawdzić na 100%?

Opublikowano (edytowane)

Masz MiuiPolska, tylko zapoznaj się z nazwami kodowymi dla modeli Xiaomi ! Ściągasz system w ogóle nie robiony pod Twój model ! Przecież na screenie to ROM dla mi2s

Edytowane przez kulig007
Opublikowano

No jednak to nie Miui Polska...Ale masz multilanga z xiaomi,eu ....Czyli wydanie całkiem w porządku, z pewnego źródła. Ale zmień sobie na MIUI prosto z tej strony. Aktualizacja przebiega identycznie.
Tylko zastosuj się do moich słów z postu wcześniej:

3 minuty temu, kulig007 napisał:

zapoznaj się z nazwami kodowymi dla modeli Xiaomi ! Ściągasz system w ogóle nie robiony pod Twój model ! Przecież na screenie to ROM dla mi2s

Opublikowano
7 minut temu, Dybek1337 napisał:

Zobacz, oto kilka ssow:

24b9311a647bebc2d7c64a1fa74600f7.jpg

ffad048cf053eafe7201cb6bde43419d.jpg

058ef17f35ec8229a3ad1adb47194b10.jpg

Wydaje mi się ze to jest jednak MIUI Polska.

Jak byk nie miui polska, powinno pisać: miui 7 od miui polska... Wszystko jest na forum w poradnikach...tylko niektórym z wygody nie chce się poszukać..i marnuja czas innych...niestety...lenistwo!!! 

Opublikowano

Davido, może to tak wygląda, ale jestem tu nowy i jeszcze nie wszystko tak rozumiem, myślałem że mam MIUI Polska, przepraszam.

Mam jeszcze jedno pytanie, ściągam system na mój model (hermes) i mogę go zaaktualizować tą aplikacją "Aktualizacje" czy muszę robić to poprzez ten poradnik?

Opublikowano (edytowane)

Powinno pójść przez aktualizacje. Sprawdź...
Z xiaomi.eu nie miałem nigdy problemów, żeby wgrać bezpośrednio MIUIPolska.

Opublikowano (edytowane)

Wszystko działa. Dziękuje wszystkim za pomoc !

Teraz to już na pewno jest MIUIPolska :)

3d0f4dc2a3c71a0fe3cd94f11f67fb7a.jpg

Temat oczywiście do zamknięcia.

Edytowane przez Dybek1337
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...