Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Ściągnij MiUnlock: http://miuirom.xiaomi.com/rom/u265827351/2.3.803.10/miflash_unlock-en-2.3.803.10.zip Odpal go, po prawej stronie obok znaku X będzie zębatka. Wejdź w nią, tam jest MI Usb Driver. Kliknij na Check, stery się zainstalują. Po zainstalowaniu sterowników podepnij ponownie w fastboot pod kompa, wpisz fastboot devices i sprawdź, czy jest nadal tak samo. Jak tak - to sflashuj najnowszego globala przez MiFlash - z opcją zablokowania bootloadera, złóż wniosek o unlock, odblokuj i dopiero zainstaluj nasz rom. Coś będzie w takim razie nie tak. 1
juveadamo Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 ok dziękuje, to już jutro bo zaraz do pracy A jeszcze takie pytanie jak telefon odłączony od komputera, włączam w mi 5s fastboot kilkadziesiąt sekund i się wyłącza a w redmi note 3 pro włączam fastboot i ciągle włączony dopóki nie wyłącze. Jak jest prawidłowo ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Normalnie powinno być tak jak w Redmi. Mi też czasem na syfnym globalu sam wyłączał się fastboot, ale na normalnym globalu, a tym bardziej na EU taka sytuacja nie występuje.
kamillm Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 5 minut temu, juveadamo napisał: Jak jest prawidłowo ? Ja w redmi4x mam tak, ze siedzi caly czas w fastboot, w mi4c musze wydac jakas komende zeby w nim pozostal, takze roznie to bywa 1
juveadamo Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Dziwna sprawa Jeszcze jutro z tym powalczę a jak nie to trzeba będzie wysłać do jakiegoś fachowca.
Don_Pietro Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Witam Szanowne grono. Dosłownie kilka minut temu skończyłem odblokowywać boot... instalować system i rootować mi max 2. A teraz o co chodzi, przy ok 35% instalaci miui.eu wywaliło błąd w stylu niemożliwe wypakowanie katalogu coffe.zip instalacja sie zakończyła sie i odziwo system wstał. W informacjach widnieje nowy system,root bez problemu poszedł. Wszystko jak narazie śmiga, jedyny błąd jaki zauważyłem to komputer nie widzi żadnego pliku na telefonie. Miał ktoś podobne problemy? Co zrobić kolejna instalacja? Edytowane 25 Września 2017 przez Don_Pietro błędy
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Hm, no jeśli poszło i działa to chyba nie ma katastrofy. Co do plików - odblokuj opcje programistyczne (Ustawienia -> Urządzenie -> Pełna specyfikacja -> Wersja MIUI - klikasz na nią aż do pojawienia się informacji Jesteś już programistą!) i aktywuj tam Debugowanie USB. Komputer wykryje telefon - przynajmniej powinien. 1
Don_Pietro Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Zrobiłem drugą instalację ten sam błąd a to świeżo ściągniety system. System wstaje... Włączyłem debugowanie widzi tylko całą pamięć bez plików systemowych, tak ma być? Jest OK. Ps. Jest jakiś tutek odnośnie viper4audio? Edytowane 25 Września 2017 przez Don_Pietro
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 No to pewnie plik weryfikacji nie poszedł, to chyba nie jest takie istotne. No powinien widzieć tylko pliki na pamięci wewnętrznej, bez żadnych plików z partycji system. 1
Sawik Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 3 godziny temu, Orjon napisał: Jeśli masz już zamiast informacji o sprawdzaniu wniosku link do MiUnlock to masz zgodę. SMSy do wielu osób już nie przychodzą, sprawdzaj najlepiej tak właśnie. Natomiast odblokowanie bootloadera w Mi5X, w związku z problemami i tym, że sprzedawcy wgrywają do mi5x podrobiony bootloader z zupełnie innego urządzenia (nie wiadomo jak), zostało zawieszone do momentu aktualizacji, która to naprawi. Nie wiadomo, kiedy ona będzie. Wersja global stable. Wszystko git. Mam taki rom, dostałem informację żeby wgrać miui dev china i z niego miui polska
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Możesz zatem spróbować wgrać. Ściągnij z en.miui.com paczkę ZIP pod aplikację updates, zainstaluj ja tam i potem spróbuj. Ale nie wiem czy i tak nie będzie trzeba poczekać. Sprawdź.tapnięte z Redmi 4a
Sawik Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Czyli mówisz że najlepiej czekać na update? Wiadomo kiedy ma wyjsc ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Nie no. Najlepiej sobie zainstaluj ten China Dev ze strony MIUI (o ile się nie mylę od 15 września jak dobrze czytałem dzisiaj jest zawieszony) i czekaj na dalsze aktualizacje. Bo chyba o ile się nie mylę Xiaomi dla Mi5X zablokowało opcję póki co. Nikt nic na temat aktualizacji nie wie. tapnięte z Redmi 4a
Sawik Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Żeby wgrać china dev muszę odblokować bootloader? Będę mógł zainstalować Google play i mieć polski czy aż takiego wypasu nie ma ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Powinno pójść przez aplikację Updates, bo to co masz to chyba China Stable. Ściągnij paczkę .zip. Odblokowanie bl nie powinno być konieczne. Co do Google Play - nie mam pojęcia, na chińskim romie nigdy nie siedziałem ale chyba jest tam sklep z aplikacjami Xiaomi, w którym jest Google Play. Nie mam bladego pojęcia. tapnięte z Redmi 4a
Don_Pietro Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Problemy z miui.eu cd. Testuje od kilku godzin ROM oto problem/y jakie wystąpił: przy próbie zapisania załącznika mejla "błąd zapisu na karcie pamięci",bład ten również pojawia się w przypadku przesyłania cokolwiek przez bluetooth, przy próbie pobrania czegokolwiek z neta. I co najlepsze ten sam komunikat wyskakuje z kartą sd jak i bez niej. Co robić? K*rwicy już dostaje.
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Wejdź w TWRP -> Zaawansowane -> Uprawnienia/Naprawa SELinux - > przesuń suwak -> restart do systemutapnięte z Redmi 4a 1
Don_Pietro Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Fajnie tylko w twrp 3.1.0-0 niema takiej opcji wogóle. edit: znalazłem Edytowane 26 Września 2017 przez Don_Pietro
kamillm Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) @Don_Pietro ma tylko tam sie jakos to inaczej nazywa..... Jesli dobrze pamietam to bylo TWRP => Advanced => Fix Contexts Edytowane 26 Września 2017 przez kamillm 2
Don_Pietro Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) @kamillm Dzięki, już ogarnołem, teraz z viperem walcze. Edit: Viper zrobiony. Edytowane 26 Września 2017 przez Don_Pietro
Sawik Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 10 godzin temu, Orjon napisał: Powinno pójść przez aplikację Updates, bo to co masz to chyba China Stable. Ściągnij paczkę .zip. Odblokowanie bl nie powinno być konieczne. Co do Google Play - nie mam pojęcia, na chińskim romie nigdy nie siedziałem ale chyba jest tam sklep z aplikacjami Xiaomi, w którym jest Google Play. Nie mam bladego pojęcia. tapnięte z Redmi 4a Wrzuciłem Miui Dev China, z miui9 teraz trzeba czekac na update z BL ? 1
juveadamo Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Na innym komputerze poszło i fastboot się nie wyłącza. Teraz instalacja TWRP i miuipolska. Czy w raz z instalacją najnowszego miuipolska android z aktaualizuje się do siódemki ? I czy zablokuję się bootloader ? Telefon xiaomi mi 5s
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Android zaktualizuje się do 7, a bootloader nie powinien się zablokować.
kamillm Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 @juveadamo romy xiaomi.eu/miuipolska niie blokuja bootladera.
kobza28 Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 Męczę się z tym wszystkim już dłuższy czas. Sam mam mi4 od ponad 2 lat ale teraz zakupiłem dwie sztuki 4X dla kogoś w rodzinie. Soft to chińskie stable. Rozumiem, że do każdego z telefonów musze miec inne konto na miui.com? Próbowałem z jednym i po wejściu na stronę do zgłaszania prośby mam coś jak na 2 zdjeciu, po wpisaniu nicku mam 3 zdjęcie. Co robić?
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 Konto możesz mieć to samo. Screen nr 2 prosi o podanie nicka, jakiego będziesz używać na forum Xiaomi (en.miui.com/forum.php). Najprawdopodobniej ten który chciałeś wybrać jest już zajęty.tapnięte z Redmi 4a
juveadamo Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 Zainstalowałem TWRP ale nie widzę w nim pliku żeby zainstalować miuipolska. Podłaczyłem do komputera w trybie Twrp i chcę skopiować plik miuipolska do telefonu ale stoi w miejscu i nie kopiuje.
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 Robiłeś format data?Powinno się skopiować, u mnie się czasem zacinał eksplorator ale skopiowało.tapnięte z Redmi 4a
juveadamo Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 jak zrobię format data to mam dać wstecz czy uruchom system ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 Wstecz, absolutnie wstecz. I potem spróbuj wgrać.tapnięte z Redmi 4a
kobza28 Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 chyba nie chodzi o zajętość nicka bo wpisuję dowolne ciągi znaków i mam ten sam komunikat który tłumaczy się tak:
juveadamo Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 nie mogę skopiować komputer widzi telefon jako plik multimedialny (mp3 ze słuchawkami)
FromWP Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 8 minut temu, juveadamo napisał: komputer widzi telefon jako plik multimedialny (mp3 ze słuchawkami) Jak go podłączasz w twrp? Po format data, trzeba zrobić w twrp Mount Internal Storage i dopiero wtedy będzie widoczny jako pamięć (podłaczony w twrp). "Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych. Z menu Reboot wybieramy Reboot recovery i ponownie podłączamy urządzenie do komputera, którego pomięć wewnętrzna powinna być teraz widoczna po wybraniu w TWRP przycisku Mount > Mount internal storage"
juveadamo Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 Tak dziekuje już sobie poradziłem, trzeba było dać reboot recovery i można było skopiować plik
Rekomendowane odpowiedzi