Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ściągnij MiUnlock: http://miuirom.xiaomi.com/rom/u265827351/2.3.803.10/miflash_unlock-en-2.3.803.10.zip

Odpal go, po prawej stronie obok znaku X będzie zębatka. Wejdź w nią, tam jest MI Usb Driver. Kliknij na Check, stery się zainstalują. Po zainstalowaniu sterowników podepnij ponownie w fastboot pod kompa, wpisz fastboot devices i sprawdź, czy jest nadal tak samo. Jak tak - to sflashuj najnowszego globala przez MiFlash - z opcją zablokowania bootloadera, złóż wniosek o unlock, odblokuj i dopiero zainstaluj nasz rom. Coś będzie w takim razie nie tak.

• Like 1
Opublikowano

ok dziękuje, to już jutro bo zaraz do pracy

A jeszcze takie pytanie jak telefon odłączony od komputera, włączam w mi 5s fastboot kilkadziesiąt sekund i się wyłącza a w redmi note 3 pro włączam fastboot i ciągle włączony dopóki nie wyłącze. Jak jest prawidłowo ?

Opublikowano
5 minut temu, juveadamo napisał:

Jak jest prawidłowo ?

Ja w redmi4x mam tak, ze siedzi caly czas w fastboot, w mi4c musze wydac jakas komende zeby w nim pozostal, takze roznie to bywa ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Witam Szanowne grono.

Dosłownie kilka minut temu skończyłem odblokowywać boot... instalować system i rootować mi max 2. A teraz o co chodzi, przy ok 35% instalaci miui.eu wywaliło błąd w stylu niemożliwe wypakowanie katalogu coffe.zip instalacja sie zakończyła sie i odziwo system wstał. W informacjach widnieje nowy system,root bez problemu poszedł.

Wszystko jak narazie śmiga, jedyny błąd jaki zauważyłem to komputer nie widzi żadnego pliku na telefonie.

Miał ktoś podobne problemy? Co zrobić kolejna instalacja?

Edytowane przez Don_Pietro
błędy
Opublikowano

Hm, no jeśli poszło i działa to chyba nie ma katastrofy. Co do plików - odblokuj opcje programistyczne (Ustawienia -> Urządzenie -> Pełna specyfikacja -> Wersja MIUI - klikasz na nią aż do pojawienia się informacji Jesteś już programistą!) i aktywuj tam Debugowanie USB. Komputer wykryje telefon - przynajmniej powinien.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem drugą instalację ten sam błąd a to świeżo ściągniety system. System wstaje...

Włączyłem debugowanie widzi tylko całą pamięć bez plików systemowych, tak ma być?

Jest OK.

Ps. Jest jakiś tutek odnośnie viper4audio?

Edytowane przez Don_Pietro
Opublikowano
3 godziny temu, Orjon napisał:

Jeśli masz już zamiast informacji o sprawdzaniu wniosku link do MiUnlock to masz zgodę. SMSy do wielu osób już nie przychodzą, sprawdzaj najlepiej tak właśnie.
Natomiast odblokowanie bootloadera w Mi5X, w związku z problemami i tym, że sprzedawcy wgrywają do mi5x podrobiony bootloader z zupełnie innego urządzenia (nie wiadomo jak), zostało zawieszone do momentu aktualizacji, która to naprawi. Nie wiadomo, kiedy ona będzie.

Wersja global stable. Wszystko git.

Mam taki rom, dostałem informację żeby wgrać miui dev china i z niego miui polska 

Screenshot_2017-09-25-22-04-44-391_com.android.settings.png

Opublikowano

Nie no. Najlepiej sobie zainstaluj ten China Dev ze strony MIUI (o ile się nie mylę od 15 września jak dobrze czytałem dzisiaj jest zawieszony) i czekaj na dalsze aktualizacje. Bo chyba o ile się nie mylę Xiaomi dla Mi5X zablokowało opcję póki co. Nikt nic na temat aktualizacji nie wie.

tapnięte z Redmi 4a

Opublikowano

Żeby wgrać china dev muszę odblokować bootloader?

Będę mógł zainstalować Google play i mieć polski czy aż takiego wypasu nie ma ?

Opublikowano

Powinno pójść przez aplikację Updates, bo to co masz to chyba China Stable. Ściągnij paczkę .zip. Odblokowanie bl nie powinno być konieczne.

Co do Google Play - nie mam pojęcia, na chińskim romie nigdy nie siedziałem ale chyba jest tam sklep z aplikacjami Xiaomi, w którym jest Google Play. Nie mam bladego pojęcia.

tapnięte z Redmi 4a

Opublikowano

Problemy z miui.eu cd. 

Testuje od kilku godzin ROM oto problem/y jakie wystąpił: przy próbie zapisania załącznika mejla "błąd zapisu na karcie pamięci",bład ten również pojawia się w przypadku przesyłania cokolwiek przez bluetooth, przy próbie pobrania czegokolwiek z neta. I co najlepsze ten sam komunikat wyskakuje z kartą sd jak i bez niej. Co robić? K*rwicy już dostaje.

Opublikowano
10 godzin temu, Orjon napisał:

Powinno pójść przez aplikację Updates, bo to co masz to chyba China Stable. Ściągnij paczkę .zip. Odblokowanie bl nie powinno być konieczne.

Co do Google Play - nie mam pojęcia, na chińskim romie nigdy nie siedziałem emoji6.png ale chyba jest tam sklep z aplikacjami Xiaomi, w którym jest Google Play. Nie mam bladego pojęcia.

tapnięte z Redmi 4a

Wrzuciłem Miui Dev China, z miui9 teraz trzeba czekac na update z BL ?

• Like 1
Opublikowano

Na innym komputerze poszło i fastboot się nie wyłącza. 

Teraz instalacja TWRP i miuipolska.

Czy w raz z instalacją najnowszego miuipolska android z aktaualizuje się do siódemki ? I czy zablokuję się bootloader ?

Telefon xiaomi mi 5s

Opublikowano

Męczę się z tym wszystkim już dłuższy czas. Sam mam mi4 od ponad 2 lat ale teraz zakupiłem dwie sztuki 4X dla kogoś w rodzinie. Soft to chińskie stable. Rozumiem, że do każdego z telefonów musze miec inne konto na miui.com? Próbowałem z jednym i po wejściu na stronę do zgłaszania prośby mam coś jak na 2 zdjeciu, po wpisaniu nicku mam 3 zdjęcie. Co robić?

miui 0.png

miui 1.png

miui2.png

Opublikowano

Zainstalowałem TWRP ale nie widzę w nim pliku żeby zainstalować miuipolska. Podłaczyłem do komputera w trybie Twrp i chcę skopiować plik miuipolska do telefonu ale stoi w miejscu i nie kopiuje. 

Opublikowano
8 minut temu, juveadamo napisał:

komputer widzi telefon jako plik multimedialny (mp3 ze słuchawkami)

Jak go podłączasz w twrp? Po format data, trzeba zrobić w twrp Mount Internal Storage i dopiero wtedy będzie widoczny jako pamięć (podłaczony w twrp).

"Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych.

Z menu Reboot wybieramy Reboot recovery i ponownie podłączamy urządzenie do komputera, którego pomięć wewnętrzna powinna być teraz widoczna po wybraniu w TWRP przycisku Mount > Mount internal storage"