kamillm Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 10 minut temu, k0rdian napisał: @kamillm Dziękuję. Sprawdzę, pobieram Global (kenzo_global_images_6.12.29_20161228.0000.00_6.0_global_c5b421ba7e.tgz). Mam nadzieję, ze na nim odblokuję. Czy po instalacji powinienem zainstalować później china dev przez Updater, czy normalnie na nim próbować odblokować? Przepraszam podalem Ci zly link http://update.miui.com/updates/v1/fullromdownload.php?d=kenzo&b=X&r=cn&n= pobierz ten rom to jest china dev na snapdragon o ten wgraj przez miflash 15 minut temu, k0rdian napisał: @kamillm Dziękuję. Sprawdzę, pobieram Global (kenzo_global_images_6.12.29_20161228.0000.00_6.0_global_c5b421ba7e.tgz). Mam nadzieję, ze na nim odblokuję. Czy po instalacji powinienem zainstalować później china dev przez Updater, czy normalnie na nim próbować odblokować? _________ Po instalacji powyższego ROMa, telefon leży Kliknij reset phone
k0rdian Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) @kamillm Link chyba niekatywny Edit: Dotarłem do linku, który chciałeś przesłać. Pobieram, za 5 minut będzie. Sprawdzę i dam znać. Dla pozostałych link własciwy, jeśli ktoś by potrzebował:http://en.miui.com/a-234.html Edytowane 5 Stycznia 2017 przez k0rdian
kamillm Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 2 minuty temu, k0rdian napisał: @kamillm Link chyba niekatywny http://en.miui.com/a-234.html Pobierz lastest china developer rom dla Twojego urzadzenia i wgraj sobie miflashem. Jestem na telefonie wiec ciężko mi sprawdzić teraz tamten link
k0rdian Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 @kamillm Niestety. Pudło. Nie uruchomił się: To samo, co wydarzyło się na poprzednim ROMie.
kamillm Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 16 minut temu, k0rdian napisał: @kamillm Niestety. Pudło. Nie uruchomił się: To samo, co wydarzyło się na poprzednim ROMie. co sie dzieje jak nacisniesz reset phone?
k0rdian Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) @kamillm Dwukrotny bootloop i wraca do tego komunikatu. Po próbie intsalacji Global Deva z powyższego linku to samo: Edytowane 5 Stycznia 2017 przez k0rdian
k0rdian Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Nic z tego. Pobrałem teraz ROMa stąd: http://en.miui.com/thread-295006-1-1.html i nic. Telefon się uruchomił, ale odblokować mi się nie udało.
kamillm Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 1 godzinę temu, slimdick napisał: @kamillm zamieszałeś a teraz milczysz Milcze bo jetem w pracy nie moge co chwilę odpowiadać. Zresztą jak zauważyłeś kolega wgrał ROM i telefon się uruchomił, także komentarz zbędny. 36 minut temu, k0rdian napisał: Nic z tego. Pobrałem teraz ROMa stąd: http://en.miui.com/thread-295006-1-1.html i nic. Telefon się uruchomił, ale odblokować mi się nie udało. Pobrałeś china dev rom i wgrałeś w trybie EDL tak?
FromWP Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 7 minut temu, kamillm napisał: Pobrałeś china dev rom i wgrałeś w trybie EDL tak? Pobrał china dev z czerwca (trochę starawy), ale to nie problem z wersją romu tylko komputerem (moim zdaniem).
kamillm Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 1 minutę temu, FromWP napisał: Pobrał china dev z czerwca (trochę starawy), ale to nie problem z wersją romu tylko komputerem (moim zdaniem). Ja też tak myślę, nawet jak starawy to powinnno pójść. @k0rdian której wersji miflasah używasz oraz jaki masz system operacyjny. Co wyswietla sie w menadżerze urzadzen jak podlaczysz telefon?
k0rdian Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) @kamillm @FromWP Posiadam Windows 7. Odblokowywałem już Bootloader na tym komputerze. W tym samym modelu telefonu. Werja MiFlash: 2016.08.30.0 Instalowałem normalnie przez MiFlash, zaznaczając Flash All przez EDL. Menedżer przy podłączeniu w trybie debugowania: (kliknij zdjęcie, aby powiększyć) Menedżer w trybie Fastboot: Soft na telefonie: Jestem już kompletnie bezsilny, nie spodziewałem się tylu problemów. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez k0rdian
kamillm Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 9 minut temu, k0rdian napisał: Odblokowywałem już Bootloader na tym komputerze. W tym samym modelu telefonu Pamiętasz jaki wtedy soft wgrywałeś?
k0rdian Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 @kamillm Wyjąłem telefon prosto z pudełka, miałem zezwolenie na odblokowanie, podłączyłem i odblokowałem. Bez żadnych kombinacji. Tylko z tego, co pamiętam, wtedy te telefony były jeszcze z chińskiej dystrybucji. Obecnie są od ABC Data i to utrudnia.
kamillm Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) 18 minut temu, k0rdian napisał: @kamillm Wyjąłem telefon prosto z pudełka, miałem zezwolenie na odblokowanie, podłączyłem i odblokowałem. Bez żadnych kombinacji. Tylko z tego, co pamiętam, wtedy te telefony były jeszcze z chińskiej dystrybucji. Obecnie są od ABC Data i to utrudnia. Zastanwiam się jeszcze co mógłbyś zrobić. China dev rom masz, stery OK. Jeszcze napisz jaki dokładnie komunikat wyświetla się podczas próby odblokowania bootladera w miunlock? Edytowane 5 Stycznia 2017 przez kamillm
FromWP Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) 30 minut temu, k0rdian napisał: @kamillm Wyjąłem telefon prosto z pudełka, miałem zezwolenie na odblokowanie, podłączyłem i odblokowałem. Bez żadnych kombinacji. Tylko z tego, co pamiętam, wtedy te telefony były jeszcze z chińskiej dystrybucji. Obecnie są od ABC Data i to utrudnia. No to wszystko jasne, jak masz z ABC Daty, to ty nie masz kenzo, tylko kate! I musisz wgrać rom dla Redmi Note 3 pro SE. To i tak masz szczęście ze po tylu próbach wgrywania romu od innego (w sumie podobnego) telefonu jeszcze ci działa. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez FromWP 1
majdan12 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 11 minut temu, FromWP napisał: No to wszystko jasne, jak masz z ABC Daty, to ty nie masz kenzo, tylko kate! I musisz wgrać rom dla Redmi Note 3 pro SE. To i tak masz szczęście ze po tylu próbach wgrywania romu od innego (w sumie podobnego) telefonu jeszcze ci działa. Ile to było takich przypadków że ktoś nie wiedział jaki ma konkretnie model Xiaomi i wgrał system od innego modelu bez jakiś większych konsekwencji.
FromWP Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Przed chwilą, majdan12 napisał: Ile to było takich przypadków że ktoś nie wiedział jaki ma konkretnie model Xiaomi i wgrał system od innego modelu bez jakiś większych konsekwencji. Z reguły konsekwencją jest nie działanie telefonu, albo przynajmniej kart sim, a koledze o dziwo działa i to na jakimś starym romie z czasów kiedy tego modelu chyba jeszcze nie było.
majdan12 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 1 minutę temu, FromWP napisał: Z reguły konsekwencją jest nie działanie telefonu, albo przynajmniej kart sim, a koledze o dziwo działa i to na jakimś starym romie z czasów kiedy tego modelu chyba jeszcze nie było. Trzeba zapamiętać że jak się pomaga przy RN3P trzeba sprawdzić jaki kto ma telefon konkretnie,skąd go kupił a najlepiej przez ADB sprawdzić nazwę kodową telefonu.
k0rdian Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Kupiony był na Allegro od pl_gsm - dość popularny sprzedawca telefonów. On sprzedaje telefony z tego, co wiem z oficjalnej dystrybucji, dokładniej mówiąc od ABC Data. Wydawało mi się, że Note 3 Pro 32GB na Snapdragonie to wyłącznie Kenzo. Czy to możliwe, ze to może być Kate? @FromWP Z tego, co wiem, po angielsku. Sprawdzę, jak będę w domu, obecnie w pracy do 15:30 siedzę. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez k0rdian
FromWP Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 6 minut temu, k0rdian napisał: Dokładnie taki: Weź do ręki pudełko od tego telefonu i powiedz czy masz opisy po chińsku, czy po angielsku. Jak po angielsku i z naklejką ABC Daty to masz kate, jak po chińsku to kenzo. 3 minuty temu, k0rdian napisał: Czy to możliwe, ze to może być Kate Jak z dystrybucji ABC Daty, lub ma napisy na pudełku po angielsku to pewne że to kate. Dodatkowo fizyczne rozmiary też się trochę różnią, chyba minimalnie wyższy i np akcesoria takie jak etui, szkła na ekran nie pasują od kenzo.
majdan12 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 https://miuipolska.pl/podrobka-redmi-1s-jak-rozpoznac-podrobiony-telefon Dla Windows ADB https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-fastbootadb I tym by można sprawdzić jaki konkretnie mamy model telefonu.
k0rdian Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zainstalowałem Kate Gloval Dev z poprzedniej stronki, na której kenzo wywalało błędy i system ruszył bez problemu. Ale odblokować wciąż się nie da. Parodia
majdan12 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 3 minuty temu, k0rdian napisał: Zainstalowałem Kate Gloval Dev z poprzedniej stronki, na której kenzo wywalało błędy i system ruszył bez problemu. Ale odblokować wciąż się nie da. Parodia Z Kate to nie będzie tak łatwo,możesz długo się namęczyć.
kamillm Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 4 minuty temu, k0rdian napisał: Kate To w koncu masz kate czy kenzo? ;] Bo na poczatku pisales, ze kenzo dlatego takie softy CI podsylalem.
majdan12 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 2 minuty temu, kamillm napisał: To w koncu masz kate czy kenzo? ;] Bo na poczatku pisales, ze kenzo dlatego takie softy CI podsylalem. Ma Kate bo telefon ma z dystrybucji ABC Data,który to telefon kupił na allegro od jakiegoś sprzedawcy.
k0rdian Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 A dlaczego problem jest z odblokowaniem Kate?
majdan12 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 3 minuty temu, k0rdian napisał: A dlaczego problem jest z odblokowaniem Kate? To już pytanie do Xiaomi,czemu jednym się udaje a innym nie.
FromWP Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 8 minut temu, k0rdian napisał: A dlaczego problem jest z odblokowaniem Kate? Nie wiadomo, ale sprawdź na wszelki wypadek czy jest prawidłowo rozpoznawalny w fastboot komendą fastboot devices wydaną w konsoli ms w katalogu z plikami ADB. Zdarza się szcególnie właśnie przy kate i land (Redmi 3s) że nawet przy prawidłowym sterowniku nie jest rozpoznawany w trybie fastboot. Jak będzie nr urządzenia to ok, po zalogowaniu na konto Mi i poużywaniu przez jakiś czas powinien się odblokować.
k0rdian Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Ostatecznie zrobiłem tak. Zainstalowałem o dziwo Kate Global Dev, system zainstalował się jak należy i działa poprawnie. Nie mam siły bawić się już w odblokowanie. Jeśli ktoś będzie cierpliwy i dowie się, co zrobić, żeby odblokować go skutecznie, chętnie się dowiem, na przyszłość będę wiedział, obecnie się poddaję. Dziękuję wszystkim, którzy usiłowali mi pomóc, zwłaszcza @slimdick i @kamillm, miło, że jest na forum ktoś, kto zaangażuje się w pomoc.Niech Bóg Wam w dzieciach wynagrodzi Mam nadzieję, że kiedyś znajdzie się jakiś sposób na odblokowanie tego ustrojstwa bez potrzeby używania w międzyczasie Relanium.
kamillm Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 10 minut temu, k0rdian napisał: Ostatecznie zrobiłem tak. Zainstalowałem o dziwo Kate Global Dev, system zainstalował się jak należy i działa poprawnie. Nie mam siły bawić się już w odblokowanie. Jeśli ktoś będzie cierpliwy i dowie się, co zrobić, żeby odblokować go skutecznie, chętnie się dowiem, na przyszłość będę wiedział, obecnie się poddaję. Dziękuję wszystkim, którzy usiłowali mi pomóc, zwłaszcza @slimdick i @kamillm, miło, że jest na forum ktoś, kto zaangażuje się w pomoc.Niech Bóg Wam w dzieciach wynagrodzi Mam nadzieję, że kiedyś znajdzie się jakiś sposób na odblokowanie tego ustrojstwa bez potrzeby używania w międzyczasie Relanium. Dzięki za mile slowa. Zaloguj sie teraz na konto xiaomi ze zgoda na odblok. Po używaj pare dni i spróbuj zrobić unlock
SLiM Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 @k0rdianmasz przynajmniej wersje global to nie narzekaj, są tacy co są na china i nie mogą odblokować oficjalnie.
spz86 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Jakies 2 tyg temu wypelnilem wniosek na stronie xiaomi o odblokowanir bl. nic nie dostalem wiec chcialem jeszcze raz wyslac wniosek. Ale na stronie pisalo zebym sciagnal miunlock, zalogowal sie, podlaczyl telefon i kliknal unlock. no i poszlo. Tzn ze teraz Kate moge flashowac za pomoca twrp od kenzo? A dla kolegi ktoreku nie poszlo. czy odblokowales, wlaczyles opcje debugowania usb w telefonie? ustawienia zaawansowane. ja tego oryginalnie nie mialem. musialem kliknac 7 razy na wersje androida w informacjach o telefonie i dopiero wteey pojawila sie opcja w ustawieniach programistycznych. Przepraszam za ortografie ale pisze z telefonu.
majdan12 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 17 minut temu, spz86 napisał: Jakies 2 tyg temu wypelnilem wniosek na stronie xiaomi o odblokowanir bl. nic nie dostalem wiec chcialem jeszcze raz wyslac wniosek. Ale na stronie pisalo zebym sciagnal miunlock, zalogowal sie, podlaczyl telefon i kliknal unlock. no i poszlo. Tzn ze teraz Kate moge flashowac za pomoca twrp od kenzo? A dla kolegi ktoreku nie poszlo. czy odblokowales, wlaczyles opcje debugowania usb w telefonie? ustawienia zaawansowane. ja tego oryginalnie nie mialem. musialem kliknac 7 razy na wersje androida w informacjach o telefonie i dopiero wteey pojawila sie opcja w ustawieniach programistycznych. Przepraszam za ortografie ale pisze z telefonu. TWRP od Kenzo będzie działać na Kate https://dl.twrp.me/kenzo/twrp-3.0.2-2-kenzo.img.html
Rekomendowane odpowiedzi