Pawliko Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 1 godzinę temu, leonfp napisał: Zainstalowałem. Też tak macie że nie można wygrać preferowanej sieci ręcznie? Wyskakuje błąd "podczas wyszukiwania sieci wystąpił błąd " Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Zmien slot sim.
Arturs Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Witam wszystkich Na wstępie zaznaczam, że jestem stosunkowo świeżym uzytkownikiem androida wogóle (wrodzony konserwatyzm) i dlatego też teraz chętnie eksperymentuję z różnymi jego odmianami tak dla porównania. Ostatnio wgrałem AOSPA od TS. Wersja jak dla mnie wyróżnia się minimalizmem (o to mi chodziło). Zalwdwie pare podstawowyc funkcji. Trochę grzebania w ustawieniach żeby zoptymalizować system pod siebie. Pierwsze wrażenia - działa szybko i bezproblemowo. Pierwotnie wgrałem z Banks Dynamic Gapps od TS ale po wyłączeniu Google cośtam w czasie rebootu zaczął mi fiksować więc zdecydowałem się na wersję bez gapsów. I tu pytam po co one komu? przecież wszysko można sciągnać sobie z alternatywnych sklepów z apkami. A rezygnując z instalacji gapsów unika się wkurzającej inwigilacji. )Przynajmniej w tej jawnej i natrętnej formie. Baterię ciężko mi na razie porównać ale wygląda to nieźle. Jak na razie jeden problem. Ładowanie na oryginalnej ładowarce i z USB Laptopa ok natomiast brak jest ładowania ze starej ładowarki z przejściówką micro-micro USB -C. Na Miui to działało a wygodnie jest korzystać z tej formy ładowania w awaryjnych sytuacjach na wyjazach (przejściówkę można wozić ze sobą na stałe) Czy ktoś wie jak to usprawnić?? Edytowane 19 Września 2016 przez Arturs
AndropaX Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Jak nie chcesz być inwigilowany to kup Nokię 3310. A zewnętrzne sklepy to rozwiązanie niezbyt wygodne i wątpiwie bezpieczne. #GETRESURRECTED 1
decorator12 Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Bardziej instalowanie apek bezpośrednio ze sprawdzonych stron. Jak ktoś jest uparty to można śledzenie ograniczyć, ale ja aplikacji mojego banku nie ściągnie z innego miejsca niż Google play Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Arturs Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) 24 minutes ago, AndropaX said: Jak nie chcesz być inwigilowany to kup Nokię 3310. A zewnętrzne sklepy to rozwiązanie niezbyt wygodne i wątpiwie bezpieczne. #GETRESURRECTED Porada w stylu "nie chcesz stać w korkach kup sobie czołg" totez traktuję ją w kategorii żartu. Natomiast korzystanie ze sklepów zewnętrznych wcale nie jest takie problematyczne a i wiele jest sprawdzonych. Z tego co wiem to system bezpieczeństwa Google też przepuszczał apki z pasożytem. Jak dla mnie to sprawa indywidualna. A wiesz może co może być przyczyną braku ładowania z nieoryginalnej ładowarki? Edytowane 19 Września 2016 przez Arturs
Dru79 Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 to może przez tą przejściówkę Tobie nie ładuje. Ja mam ładowarkę Aukey-a, podłączam do niej oryginalny kabel i spokojnie komóra się ładuje
Antyhaker Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 2 godziny temu, Arturs napisał: Pierwotnie wgrałem z Banks Dynamic Gapps od TS ale po wyłączeniu Google cośtam w czasie rebootu zaczął mi fiksować więc zdecydowałem się na wersję bez gapsów. I tu pytam po co one komu? przecież wszysko można sciągnać sobie z alternatywnych sklepów z apkami. A rezygnując z instalacji gapsów unika się wkurzającej inwigilacji. )Przynajmniej w tej jawnej i natrętnej formie. Pewnie po to, że GAppsy to nie tylko sklep ... To też masa mniej lub bardziej przydatnego oprogramowania, którego instalację możemy przeprowadzić wedle uznania. Zresztą, ja osobiście mam kilka aplikacji, które bez GPS nie ruszą - więc ...
94smichal Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Ma ktoś linka do najnwoszej wersji z jakiegoś innego hostingu? Nie mogę zarejestrować się na stronie Teamsuperluminals(nie otrzymuję żadnego maila z dokończeniem rejestracji - sprawdzałem 2 maile w różnych domenach).
atomrat Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Sprawdź spam Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
94smichal Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 Da się jakoś włączyć odpowiadanie na SMS w chmurce tzn. tak jak jest w miui, że wyskakuje u góry chmurka i tam klikam "Odp" i bez otwierania aplikacji wiadomości mogę odpowiedzieć na smsa?
Antyhaker Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 A jakiej aplikacji do sms używasz? Bo to kwestia tego. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
decorator12 Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Ma ktoś linka do najnwoszej wersji z jakiegoś innego hostingu? Nie mogę zarejestrować się na stronie Teamsuperluminals(nie otrzymuję żadnego maila z dokończeniem rejestracji - sprawdzałem 2 maile w różnych domenach). Ostatni ROM jest z 27 sierpnia, jak chcesz to wieczorem po pracy wrzuce na zippyshere albo innego coś szybkiego i wyślę link na priva.
leonfp Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) jestem po tygodniu testowania CM. generalnie jest duża różnica na baterii. Miui ok 2,5 godz a na CM 4 godz. Płynność działania na plus. Generalnie fajnie to wszystko działa. I raczej zostaję przy CM. mam problem jedynie z ręcznym ustawieniem sieci. Przy jednej karcie sim przełożyłem ją do drugiego slotu i było ok, wyszukiwało. Ale teraz jak włożyłem druga kartę do 1 slotu i próbuje ustawić ręcznie kartę w 2 slocie to bardzo długo wyszukuje po czym na końcu wywala błąd.. Niestety akurat ustawienie ręczne sieci jest mi bardzo potrzebne. Dlatego może ktoś miał podobny problem. Chyba protestuje jeszcze RR. może tam to będzie działać. Edytowane 24 Września 2016 przez leonfp
94smichal Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 8 godzin temu, decorator12 napisał: Ostatni ROM jest z 27 sierpnia, jak chcesz to wieczorem po pracy wrzuce na zippyshere albo innego coś szybkiego i wyślę link na priva. Dzięki za chęci, na szczęściemail dotarl z kilkugodzinnym opóźnieniem
Silent Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Dnia 13.09.2016 o 12:48, Dru79 napisał: te wyniki na baterii mieliście na włączonych danych komórkowych? Dane 3g 1 godzina mp3 1 godzina sportstracker 45 min radio internetowe Jasność automatyczna
Pawliko Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 23 godziny temu, leonfp napisał: jestem po tygodniu testowania CM. generalnie jest duża różnica na baterii. Miui ok 2,5 godz a na CM 4 godz. Płynność działania na plus. Generalnie fajnie to wszystko działa. I raczej zostaję przy CM. mam problem jedynie z ręcznym ustawieniem sieci. Przy jednej karcie sim przełożyłem ją do drugiego slotu i było ok, wyszukiwało. Ale teraz jak włożyłem druga kartę do 1 slotu i próbuje ustawić ręcznie kartę w 2 slocie to bardzo długo wyszukuje po czym na końcu wywala błąd.. Niestety akurat ustawienie ręczne sieci jest mi bardzo potrzebne. Dlatego może ktoś miał podobny problem. Chyba protestuje jeszcze RR. może tam to będzie działać. A wez zainstaluj jesze ten FW update. http://www.teamsuperluminal.org/download/ts_libra_miui_v7540_fw_patch-zip/ Zflashuj to normlanie w twrp.
M1r3k Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Po zainstalowaniu FW uptade zauważyłem że jeszcze szybciej schodzi bateria wcześniej przez noc 1 do 2 % na 8h a teraz 8 do 10% Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
M1r3k Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 CM z 27.08.16 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
decorator12 Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 CM z 27.08.16 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Wipe all i instaluj ponownie, od razu z Blobsami. U mnie ta sama kompilacja dziala jak zloto
Dru79 Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 @decorator12 czyli nadal jesteś zadowolony z tego ROM-u?
decorator12 Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Pewnie Tylko bardzo usilne zwalnianie pamięci mnie irytuje (w RR dzialalo to lepiej, ale za to kompilacja jakiej używałem drenowala baterie i fon się grzal, nie wiem jak w najnowszej)
Dru79 Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 ale piszesz o kompilacji CM13 TS z 27.08.2016?
decorator12 Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Tak. Ale przeładowanie stron internetowych było też we wcześniejszych kompilacjach. Mokee, RR trzymają tyle aplikacji ile się da w tle. Tak. Ale przeładowanie stron internetowych było też we wcześniejszych kompilacjach. Mokee, RR trzymają tyle aplikacji ile się da w tle. PS: mam wersję 2/16 to może też dlatego
Dru79 Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 ja już pisałem w różnych tematach o tym, to i powtórzę w tym. Na tym ROM-ie co Ty masz obecnie jak zwykle w bezczynności żre baterię około 1% na godzinę. Czyli np. po nocy mam 10% mniej baterii. Już nie wiem z czym to się wiąże.
M1r3k Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 A sam wipe dalvik i cache nie pomoże, jakoś mi trochę szkoda wszystkich danych Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
decorator12 Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Można próbować bez formatu inrernal storage, ale jak już coś zrobić to raz a dobrze
Dru79 Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 @decorator12 czyli system zawsze wgrywasz przez wipe wszystkiego razem z wewnętrzną pamięcią? A potem ROM do instalacji wrzucasz z kompa kiedy telefon jest w Recovery?
decorator12 Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Ja tak, ale wiem że nie jest to optymalne rozwiązanie.
Dru79 Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 czy instalujesz xposed, SuperSU tudzież coś innego w Recovery oprócz gappsów?
decorator12 Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Ggapsy i jeszcze teraz bloby będę instalować z TWRP.
abes99 Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Krótki tutorial jak wgrać na świeży telefon od chińczyka (akurat kupowałem dwa od GoldWaya). Oba dawały radę wejść do MiRecovery 2.01 (poprzez vol+ / power), ale wrzucenie twrp przez update.zip wywalało, że plik niezgodny... 1) ściągamy i instalujemy minimal_adb_fastboot_v1.4_setup.exe stąd... 2) uruchamiamy telefon w trybie fastboot (vol- / power) 3) uruchamiamy na komputerze okno poleceń w katalogu fastboot (np. wchodząc do niego i klikająć ctrl+shift+prawy myszy) 4) wpisujemy komendę fastboot oem device-info jeśli mamy Device unlocked: false to oznacza, że mamy zablokowany bootloader 5) wpisujemy komendę fastboot oem unlock i po kolejnym fastboot oem device-info otrzymujemy Device unlocked: true - czyli odblokowany bootloader 6) ściągamy plik .img z TWRP które chcemy wgrać - proponuję również do TS, bo nie ma problemów z dotykiem (na oryginalnym trzeba odczekać 2-3 minuty żeby zaczął działać), ściągamy TS TWRP 3.0.2-0 recovery img stąd... 7) wrzucamy do katalogu z fastbootem i zmieniamy nazwę na twrp.img 8) następnie w konsoli wpisujemy komendę fastboot flash recovery twrp.img 9) i odpalamy recovery komendą fastboot boot twrp.img 10) ściągamy świeże CM13 i blobsy stąd oraz gaapsy (polecam opengaaps w wersji arm64, android 6.0, micro stąd), które następnie wgrywamy na telefon do głównego katalogu 11) odpalamy telefon w trybie recovery (vol+ / power) 12) następnie wipe i zaznaczamy system / data / cache / dalvik cache 13) po wyczyszczeniu wszystkiego cofamy się do install i instalujemy CM + gaapsy + blobsy 14) po wgraniu wracamy do wipe aby wyczyścić internal storage 15) reboot i czekamy kilka minut na pierwsze uruchomienie CM na Mi4C Jak będzie taka potrzeba to możecie wrzucić gdzieś w widoczne miejsce (np. do pierwszego posta w tym wątku)... Edytowane 13 Listopada 2016 przez abes99
decorator12 Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 a blobsy która wersja? Najnowsze.
Pawliko Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) 6 godzin temu, abes99 napisał: Krótki tutorial jak wgrać na świeży telefon od chińczyka (akurat kupowałem dwa od GoldWaya). Oba dawały radę wejść do MiRecovery 2.01 (poprzez vol+ / power), ale wrzucenie twrp przez update.zip wywalało, że plik niezgodny... 1) ściągamy i instalujemy minimal_adb_fastboot_v1.4_setup.exe stąd... 2) uruchamiamy telefon w trybie fastboot (vol- / power) 3) uruchamiamy na komputerze okno poleceń w katalogu fastboot (np. wchodząc do niego i klikająć ctrl+shift+prawy myszy) 4) wpisujemy komendę fastboot oem device-info jeśli mamy Device unlocked: false to oznacza, że mamy zablokowany bootloader 5) wpisujemy komendę fastboot oem unlock i po kolejnym fastboot oem device-info otrzymujemy Device unlocked: true - czyli odblokowany bootloader 6) ściągamy plik .img z TWRP które chcemy wgrać - proponuję również do TS, bo nie ma problemów z dotykiem (na oryginalnym trzeba odczekać 2-3 minuty żeby zaczął działać), ściągamy TS TWRP 3.0.2-0 recovery img stąd... 7) wrzucamy do katalogu z fastbootem i zmieniamy nazwę na twrp.img 8) następnie w konsoli wpisujemy komendę fastboot flash recovery twrp.img 9) i wychodzimy z trybu fastboot komendą fastboot reboot 10) ściągamy świeże CM13 i blobsy stąd oraz gaapsy (polecam opengaaps w wersji arm64, android 6.0, micro stąd), które następnie wgrywamy na telefon do głównego katalogu 11) odpalamy telefon w trybie recovery (vol+ / power) 12) następnie wipe i zaznaczamy system / data / cache / dalvik cache 13) po wyczyszczeniu wszystkiego cofamy się do install i instalujemy CM + gaapsy + blobsy 14) po wgraniu wracamy do wipe aby wyczyścić internal storage 15) reboot i czekamy kilka minut na pierwsze uruchomienie CM na Mi4C Jak będzie taka potrzeba to możecie wrzucić gdzieś w widoczne miejsce (np. do pierwszego posta w tym wątku)... Wystarczy sciagnac china dev rom ktory ma w sobie roota, zainstalowac apke flashity i przez nia zainstalowac twrp. I tym oto sposobem robimy pozniej punkt 10 w/w instrukcji. Edytowane 27 Września 2016 przez Pawliko 1
Rekomendowane odpowiedzi