Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Acid napisał:

Vipera nie ma w romie od dawna...

Z MI Note

Ty wiesz jak jest bo robisz ten ROM. Ostatnio używałem go na MI4W i był w standardzie.

A teraz na MI4S go nie ma.

Ale co zrobić aby to zaczęło działać?

Opublikowano
Ty wiesz jak jest bo robisz ten ROM. Ostatnio używałem go na MI4W i był w standardzie.

A teraz na MI4S go nie ma.

Ale co zrobić aby to zaczęło działać?

Nie wiem. Instalacja modów to kwestia indywidualna użytkownika.

Z MI Note

Opublikowano
Przed chwilą, Acid napisał:

Nie wiem. Instalacja modów to kwestia indywidualna użytkownika.

Z MI Note

Od dawna robiłeś integracje vipera z MIUI Polska i w końcu przestałeś to robić.

Dlaczego? Jaka jest przyczyna, że od jakiegoś czasu w miuipolska nie ma ViperaFX ?

3 minuty temu, Redmi2 napisał:

I w sumie dobrze. Jak dla mnie to byl slaby, odbpoczatku wolalem uzywac misound, zreszta wszystkie polepszacze muzy zabijaja jakosc dzwieku. Lepiej pobrac sobie muzyke w dobrym formacie jak flac,ace itp anie mp3 i na dobrych sluchawkach jest bajka.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

W tej chwili mam przy sobie MI4W (z Viperem) i MI4S (bez vipera) + duże słuchawki Mi Headphones

Słuchanie muzyki na MI4W z VIperem do przyjemność a bez vipera to taka tandeta, że nie to nie nadaje sie do słuchania.

Opublikowano

Bo viper zaczął wymagać selinux permissive i nie działał poprawnie jak wchodził android 5. A teraz nie wiem jak jest ale i tak nie będzie bo trzymamy rom bez modów.

Z MI Note

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Acid napisał:

Bo viper zaczął wymagać selinux permissive i nie działał poprawnie jak wchodził android 5. A teraz nie wiem jak jest ale i tak nie będzie bo trzymamy rom bez modów.

Z MI Note

Ta informacja mi wystarczy.

Opublikowano
23 minuty temu, Redmi2 napisał:

I w sumie dobrze. Jak dla mnie to byl slaby, odbpoczatku wolalem uzywac misound, zreszta wszystkie polepszacze muzy zabijaja jakosc dzwieku. Lepiej pobrac sobie muzyke w dobrym formacie jak flac,ace itp anie mp3 i na dobrych sluchawkach jest bajka.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Co w tym niby dobrego, że jest mniejszy wybór? Przecież nie trzeba go było włączać. Dźwięk jest nieporównywalnie lepszy i bardziej konfigurowalny z Viperem. Poza tym od jakiegoś czasu już jest paczka z Viperem niewymagającym permissive selinux.

Opublikowano
16 minut temu, mario123m napisał:

Co w tym niby dobrego, że jest mniejszy wybór? Przecież nie trzeba go było włączać. Dźwięk jest nieporównywalnie lepszy i bardziej konfigurowalny z Viperem. Poza tym od jakiegoś czasu już jest paczka z Viperem niewymagającym permissive selinux.

Gdzie jest ta paczka?

Przeszedłem problem, że już nie ma błędu ściągania bibliotek. Natomiast jak wybiorę opcję "pokaż stan" to są tam prawie same informacje: nie, niewspierany lub zero

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Aby pominąć walkę z SELinux wystarczy pobrać terminal z sklepu Google i wydać kolejno komendy:

su Poprosi o dostęp do root - zezwalamy

cd /su/su.d Przejdziemy do folderu, w którym odpadają się komendy przy starcie androida

wget http://pastebin.com/raw/g3Y5sgeb -O viper.sh Pobierze nam skrypt stosujący polityki SELinux bez wyłączenia go

chmod +x viper.sh Pozwoli na wykonywanie pliku

sh viper.sh Uruchomi nam skrypt - nie musimy restartować. 

SELinux włączony i działa ViperFX ;)

Opublikowano

Aby pominąć walkę z SELinux wystarczy pobrać terminal z sklepu Google i wydać kolejno komendy:

su Poprosi o dostęp do root - zezwalamy

cd /su/su.d Przejdziemy do folderu, w którym odpadają się komendy przy starcie androida

wget http://pastebin.com/raw/g3Y5sgeb -O viper.sh Pobierze nam skrypt stosujący polityki SELinux bez wyłączenia go

chmod +x viper.sh Pozwoli na wykonywanie pliku

sh viper.sh Uruchomi nam skrypt - nie musimy restartować. 

SELinux włączony i działa ViperFX

Po reboocie trzeba wpisywać ponownie, czy hula cały czas?

Opublikowano
13 godzin temu, bazmaster1 napisał:

Po reboocie trzeba wpisywać ponownie, czy hula cały czas?

Hula. Po to to jest, aby nie grzebać, tylko ustawić raz ;)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...