miki_ Opublikowano 14 Maja 2016 Opublikowano 14 Maja 2016 1 minutę temu, Acid napisał: Vipera nie ma w romie od dawna... Z MI Note Ty wiesz jak jest bo robisz ten ROM. Ostatnio używałem go na MI4W i był w standardzie. A teraz na MI4S go nie ma. Ale co zrobić aby to zaczęło działać?
Acid Opublikowano 14 Maja 2016 Opublikowano 14 Maja 2016 Ty wiesz jak jest bo robisz ten ROM. Ostatnio używałem go na MI4W i był w standardzie. A teraz na MI4S go nie ma. Ale co zrobić aby to zaczęło działać? Nie wiem. Instalacja modów to kwestia indywidualna użytkownika. Z MI Note
miki_ Opublikowano 14 Maja 2016 Opublikowano 14 Maja 2016 Przed chwilą, Acid napisał: Nie wiem. Instalacja modów to kwestia indywidualna użytkownika. Z MI Note Od dawna robiłeś integracje vipera z MIUI Polska i w końcu przestałeś to robić. Dlaczego? Jaka jest przyczyna, że od jakiegoś czasu w miuipolska nie ma ViperaFX ? 3 minuty temu, Redmi2 napisał: I w sumie dobrze. Jak dla mnie to byl slaby, odbpoczatku wolalem uzywac misound, zreszta wszystkie polepszacze muzy zabijaja jakosc dzwieku. Lepiej pobrac sobie muzyke w dobrym formacie jak flac,ace itp anie mp3 i na dobrych sluchawkach jest bajka. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka W tej chwili mam przy sobie MI4W (z Viperem) i MI4S (bez vipera) + duże słuchawki Mi Headphones Słuchanie muzyki na MI4W z VIperem do przyjemność a bez vipera to taka tandeta, że nie to nie nadaje sie do słuchania.
Acid Opublikowano 14 Maja 2016 Opublikowano 14 Maja 2016 Bo viper zaczął wymagać selinux permissive i nie działał poprawnie jak wchodził android 5. A teraz nie wiem jak jest ale i tak nie będzie bo trzymamy rom bez modów. Z MI Note 1
miki_ Opublikowano 14 Maja 2016 Opublikowano 14 Maja 2016 1 minutę temu, Acid napisał: Bo viper zaczął wymagać selinux permissive i nie działał poprawnie jak wchodził android 5. A teraz nie wiem jak jest ale i tak nie będzie bo trzymamy rom bez modów. Z MI Note Ta informacja mi wystarczy.
mario123m Opublikowano 14 Maja 2016 Opublikowano 14 Maja 2016 23 minuty temu, Redmi2 napisał: I w sumie dobrze. Jak dla mnie to byl slaby, odbpoczatku wolalem uzywac misound, zreszta wszystkie polepszacze muzy zabijaja jakosc dzwieku. Lepiej pobrac sobie muzyke w dobrym formacie jak flac,ace itp anie mp3 i na dobrych sluchawkach jest bajka. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Co w tym niby dobrego, że jest mniejszy wybór? Przecież nie trzeba go było włączać. Dźwięk jest nieporównywalnie lepszy i bardziej konfigurowalny z Viperem. Poza tym od jakiegoś czasu już jest paczka z Viperem niewymagającym permissive selinux.
miki_ Opublikowano 14 Maja 2016 Opublikowano 14 Maja 2016 16 minut temu, mario123m napisał: Co w tym niby dobrego, że jest mniejszy wybór? Przecież nie trzeba go było włączać. Dźwięk jest nieporównywalnie lepszy i bardziej konfigurowalny z Viperem. Poza tym od jakiegoś czasu już jest paczka z Viperem niewymagającym permissive selinux. Gdzie jest ta paczka? Przeszedłem problem, że już nie ma błędu ściągania bibliotek. Natomiast jak wybiorę opcję "pokaż stan" to są tam prawie same informacje: nie, niewspierany lub zero
mario123m Opublikowano 14 Maja 2016 Opublikowano 14 Maja 2016 2 godziny temu, miki_ napisał: Gdzie jest ta paczka? Przeszedłem problem, że już nie ma błędu ściągania bibliotek. Natomiast jak wybiorę opcję "pokaż stan" to są tam prawie same informacje: nie, niewspierany lub zero O, tutaj. http://en.miui.com/thread-223837-1-1.html Do wgrania przez recovery.
Grothgar Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Jak ktoś ma błąd instalacji bibliotek to tutaj: http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/12466-Błąd-instalacji-bibliotek-ViperFX-[Poradnik] 1
thexamx Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Uzywalem tego Viper ale jedynie kiedy sie zauwazy jakas roznice to podczas uzywania sluchawek Takze nie liczcie na jakis "boost" glosnika.
Upgreydd Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Aby pominąć walkę z SELinux wystarczy pobrać terminal z sklepu Google i wydać kolejno komendy: su Poprosi o dostęp do root - zezwalamy cd /su/su.d Przejdziemy do folderu, w którym odpadają się komendy przy starcie androida wget http://pastebin.com/raw/g3Y5sgeb -O viper.sh Pobierze nam skrypt stosujący polityki SELinux bez wyłączenia go chmod +x viper.sh Pozwoli na wykonywanie pliku. sh viper.sh Uruchomi nam skrypt - nie musimy restartować. SELinux włączony i działa ViperFX
bazmaster1 Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Aby pominąć walkę z SELinux wystarczy pobrać terminal z sklepu Google i wydać kolejno komendy: su Poprosi o dostęp do root - zezwalamy cd /su/su.d Przejdziemy do folderu, w którym odpadają się komendy przy starcie androida wget http://pastebin.com/raw/g3Y5sgeb -O viper.sh Pobierze nam skrypt stosujący polityki SELinux bez wyłączenia go chmod +x viper.sh Pozwoli na wykonywanie pliku. sh viper.sh Uruchomi nam skrypt - nie musimy restartować. SELinux włączony i działa ViperFX Po reboocie trzeba wpisywać ponownie, czy hula cały czas?
Upgreydd Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 13 godzin temu, bazmaster1 napisał: Po reboocie trzeba wpisywać ponownie, czy hula cały czas? Hula. Po to to jest, aby nie grzebać, tylko ustawić raz
Rekomendowane odpowiedzi