sinsk Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Witam, posiadam od niedawna MI band ver MI1A czyli ta z białymi diodami kupiona w ibuygou więc raczej oryginał. Łączę się z nią przy użyciu telefonu xiaomi mi4c. Po pierwsze aplikacja Mi Fit nie ukrywam dość długo szuka opaski ale w końcu ją znajduje żądając potwierdzenia dotykiem. Opaska zlicza kroki ustala się jakiś swój dzienny plan na ich ilość. I tu mam właśnie problem. 3 diody na opasce powinny sygnalizować ile planu wykonaliśmy 1/3 ...1/2 i jeśli wykonamy założony plan powinny świecić trzy. Jednak w moim wypadku te diody nie świecą w ogóle. Nie wiem czy gdzieś to się w aplikacji załącza czy jest jakiś bug bo opaska pobrała aktualizacje po pierwszym połączeniu. Wszystko pozostałe wygląda że działa diody na początku też się świecą jak ktoś dzwoni itd. Jednak nie wykazują kompletnie żadnej reakcji jeżeli chodzi o ilość kroków jakie zrobiłem. czy ktoś zna odpowiedź?
fredek Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 One tak świecą ale dopiero jak wykonasz gest jakbyś chciał sprawdzić godzinę na opasce.
Cichq Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Lub po osiągnięciu dziennego limitu zaświeci się i zawibruje.
sinsk Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2016 No właśnie nie reaguje na ten gest niestety. Po osiągnięciu zadanego limitu faktycznie opaska zawibrowała i diody zamigaly 2 razy. Jednak gest sprawdzający bez reakcji nie wiem dlaczego wydaje mi się że ma to związek z aktualizacją Mi banda i aplikacją mi fit.
fredek Opublikowano 11 Stycznia 2016 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Opuść rękę swobodnie na dół, poczekaj 5 sek i wtedy wykonaj gest sprawdzenia godziny. 1
sinsk Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) No niestety ale nie funkcjonuje. Próbowałem już chyba wszystkich kombibacji sprawdzania godziny ale niestety brak reakcji. A i nie działa jeszcze jedna rzecz funkcja "odblokuj telefon z opaska" Edytowane 11 Stycznia 2016 przez sinsk
sinsk Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2016 7 godzin temu, fredek napisał: Opuść rękę swobodnie na dół, poczekaj 5 sek i wtedy wykonaj gest sprawdzenia godziny. A jednak po kilkunastu próbach okazało się, że działa w ten sposób. Ale rękę muszę opuścić swobodnie na ponad 5 sek i po tym czasie energicznie "sprawdzić zegarek" jeżeli wykonam ten ruch wolno to nie idzie. Ale spoko ważne, że działa:) Więc pozostaje tylko kwestia odblokowania telefonu opaską. Czy ta funkcja nie działa ze wszystkimi modelami xiaomi czy np trzeba mieć aktywne krawędzie telefonu czy jeszcze coś innego?
Cichq Opublikowano 11 Stycznia 2016 Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Powinno wszystko normalnie działać, wystarczy połączenie BT. Może to wina aktualnego romu? Lub aplikacji? Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Cichq
sinsk Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2016 Sprawdzałem na dwóch wersjach roomu aplikacja jest w sumie zaktualizowana MIfit z miuipolska.
blazej203 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 witam mam pytanie ogólne czy opaska informuje diodami o np: nie odebranych połączeniach lub nie przeczytanych SMS-ach?
dudek Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 52 minuty temu, blazej203 napisał: witam mam pytanie ogólne czy opaska informuje diodami o np: nie odebranych połączeniach lub nie przeczytanych SMS-ach? Tylko w momencie odebrania smsa lub połączenia wibruje i sygnalizuje diodami.
sinsk Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2016 (edytowane) Przypadkowo rozwiązałem problem odblokowania ekranu z opaska. Powód był błachy jak się można domyśleć. Sama chęć ustawuenia tego w aplikacji MiFit nie daje rezultatu ponieważ trzeba najpierw włączyć tą funkcję w ustawieniach. Odblokuj przez bluetooth gdzie urządzenie odbkokowywujace wcale nie musi być opaska. Wybieramy tą opcję w ustawieniach a później urządzenie z listy. BLOKADA-ODBLOKUJ PRZEZ BLUETOOTH-wybieramy urzadzenie z listy. Edytowane 23 Stycznia 2016 przez sinsk
d3tr0 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Z tym sprawdzaniem planu na mojej wcale energicznie nie trzeba ręką machać, zwyczajne spojrzenie na zegarek nawet czasem to za czułe jest podobne ruchy się wykonuje a diody świecą Ważne jest chyba ustawienie ręka prawa/lewa w Mifit do tego. Musi mieć zaprogramowany gest na ruch ręki do góry i w prawo lub w lewo.
sinsk Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Mam tak ustawione. Jednak u mnie się bardzo rzadko same załączają. Jedynie min. 5sek opuszczona swobodnie ręka i energiczny ruch jak sprawdzenie zegarka. Może to jakaś wada ale w sumie mi nie przeszkadza ważne że działa. Pobrałem dodatkowo aplikacje Mi Band Tools ogólnie polecam. Zwlaszcza dla osób z opaska z kolorowymi diodami. Edytowane 25 Stycznia 2016 przez sinsk
Rekomendowane odpowiedzi