Leszke Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Witam, dostałem note 2 od goldway'a z ROM'em global. Po zainstalowaniu pewnego super usera z Gplay telefon się zbrickował, zatrzymywał się na logo. Wgrałem TWRP urzywając 'SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1452.00.000". Teraz zarówno po kliknięciu samego POWER jak i przy POWER+WOLUME przenosi mnie do TWRP. Obecnie nie mogę wgrać romu jednoplikowego .zip pobranego z zakładki download miuipolska.pl, bo po instalacji i tak przenosi mnie do TWRP. Bardzo bym prosił o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Leszke Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Wipe nic nie daje niestety. @d3tr0 Edytowane 1 Stycznia 2016 przez Leszke
galakty Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 2 godziny temu, Leszke napisał: Witam, dostałem note 2 od goldway'a z ROM'em global. Po zainstalowaniu pewnego super usera z Gplay telefon się zbrickował, zatrzymywał się na logo. Wgrałem TWRP urzywając 'SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1452.00.000". Teraz zarówno po kliknięciu samego POWER jak i przy POWER+WOLUME przenosi mnie do TWRP. Obecnie nie mogę wgrać romu jednoplikowego .zip pobranego z zakładki download miuipolska.pl, bo po instalacji i tak przenosi mnie do TWRP. Bardzo bym prosił o pomoc w rozwiązaniu problemu. Zainstaluj ten rom z poziomu TWRP, tylko nazwę na update.zip zmień.
Acid Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witam, dostałem note 2 od goldway'a z ROM'em global. Po zainstalowaniu pewnego super usera z Gplay telefon się zbrickował, zatrzymywał się na logo. Wgrałem TWRP urzywając 'SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1452.00.000". Teraz zarówno po kliknięciu samego POWER jak i przy POWER+WOLUME przenosi mnie do TWRP. Obecnie nie mogę wgrać romu jednoplikowego .zip pobranego z zakładki download miuipolska.pl, bo po instalacji i tak przenosi mnie do TWRP. Bardzo bym prosił o pomoc w rozwiązaniu problemu. Kolego po co to robisz skoro na miuipolska.pl masz jak byk instrukcję w 5 minut? Weź napraw najpierw ten syf co zrobiłeś za pomocą MiFlash, potem wykonaj instrukcję z miuipolska. Wysłano z Mi4c
Leszke Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) @d3tr0 @galakty@Acid Obecnie mam MiFlash: MiPhone20140509.exe wersji 2015731 nie mogę zainstalować z powodu błędu non "7z archiwe". Tak czy siak MiFlash ma problem ze sflashowaniem ROMu. Okazało się jednak, że po podłączeniu telefonu do komputera w pewnych warunkach, jeszcze nie wiem jakich telefon ożywa. Przeszedłem aktualizację miuipolska, jednak po wyłączeniu i włączeniu telefonu znów zatrzymuje się na TWRP. Wraca do działania dopiero po podłączeniu do komputera. @edit jednak wystarczy po prostu podłączyć telefon w trybie fastboot do komputera, poczekać na zainstalowanie sterowników i zaczyna działać. Po wyłączeniu telefonu nadal zatrzymuje się na TWRP. Edytowane 2 Stycznia 2016 przez Leszke
galakty Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Tak jak Acid napisał, najpierw musisz zrobić MiFlash do czystki, potem dopiero wgrywać MIUI Polska. Jeśli Miflash nie działa, to SP Flash Tool? Tylko nie wiem, bo nim podobno zepsułeś telefon, ale komuś to ostatnio pomogło.
Leszke Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2016 @galakty Dziękuję, mógłbyś podrzucić poradnik jak wykorzystać SP Flash Tool do wgrania romu. Wieloplikowego(.tgz) czy zip? Lub wytłumaczyć co mam zrobić?
Leszke Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2016 @galakty @d3tr0 @Acid Ok, po zainstalowaniu ROMu z użyciem Sp Flash Tool telefon wrócił do punktu wyjścia. Zatrzymywał się na logo i pojawiło się czarne tło. Zainstalowałem TWRP na nowo i działa tylko recovery i Fastboot. Zainstalowanie .zip nic nie daje. Mi flash wywala błąd flashowaniu.
d3tr0 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 a spróbuj zrobić miflash z tych plików, działające 100% więc powinno ci to zadziałać https://www.dropbox.com/sh/t7nq40yy6d51rvq/AAAWg3yQVDI9Cyv4agbczMExa?dl=0 sugeruje Flash_all aby na czysto wszystko postawił 1
Rekomendowane odpowiedzi