Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dostałem note 2 od goldway'a z ROM'em global. Po zainstalowaniu pewnego super usera z Gplay telefon się zbrickował, zatrzymywał się na logo.

Wgrałem TWRP urzywając 'SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1452.00.000". Teraz zarówno po kliknięciu samego POWER jak i przy POWER+WOLUME przenosi mnie do TWRP.

Obecnie nie mogę wgrać romu jednoplikowego .zip pobranego z zakładki download miuipolska.pl, bo po instalacji i tak przenosi mnie do TWRP.

Bardzo bym prosił o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Opublikowano
2 godziny temu, Leszke napisał:

Witam,

dostałem note 2 od goldway'a z ROM'em global. Po zainstalowaniu pewnego super usera z Gplay telefon się zbrickował, zatrzymywał się na logo.

Wgrałem TWRP urzywając 'SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1452.00.000". Teraz zarówno po kliknięciu samego POWER jak i przy POWER+WOLUME przenosi mnie do TWRP.

Obecnie nie mogę wgrać romu jednoplikowego .zip pobranego z zakładki download miuipolska.pl, bo po instalacji i tak przenosi mnie do TWRP.

Zainstaluj ten rom z poziomu TWRP, tylko nazwę na update.zip zmień.

Opublikowano
Witam,

Kolego po co to robisz skoro na miuipolska.pl masz jak byk instrukcję w 5 minut? Weź napraw najpierw ten syf co zrobiłeś za pomocą MiFlash, potem wykonaj instrukcję z miuipolska.

Wysłano z Mi4c

Opublikowano (edytowane)

@d3tr0 @galakty@Acid  Obecnie mam MiFlash: MiPhone20140509.exe wersji 2015731 nie mogę zainstalować z powodu błędu non "7z archiwe".

Tak czy siak MiFlash ma problem ze sflashowaniem ROMu.

Okazało się jednak, że po podłączeniu telefonu do komputera w pewnych warunkach, jeszcze nie wiem jakich

telefon ożywa. Przeszedłem aktualizację miuipolska, jednak po wyłączeniu i włączeniu telefonu znów zatrzymuje się na TWRP. Wraca do działania dopiero po podłączeniu do komputera.

@edit jednak wystarczy po prostu podłączyć telefon w trybie fastboot do komputera, poczekać na zainstalowanie sterowników i zaczyna działać. Po wyłączeniu telefonu nadal zatrzymuje się na TWRP.

Edytowane przez Leszke
Opublikowano

Tak jak Acid napisał, najpierw musisz zrobić MiFlash do czystki, potem dopiero wgrywać MIUI Polska. Jeśli Miflash nie działa, to SP Flash Tool? Tylko nie wiem, bo nim podobno zepsułeś telefon, ale komuś to ostatnio pomogło.

Opublikowano

@galakty @d3tr0 @Acid Ok, po zainstalowaniu ROMu z użyciem Sp Flash Tool  telefon wrócił do punktu wyjścia. Zatrzymywał się na logo i pojawiło się czarne tło.

Zainstalowałem TWRP na nowo i działa tylko recovery i Fastboot.

Zainstalowanie .zip nic nie daje.

Mi flash wywala błąd flashowaniu.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...