log Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) Nie za bardzo mogę Ci podesłać screena, bo właśnie wróciłem na MIUI Dzięki za tą nightly, może w przyszłości skorzystam, teraz zdecydowałem się wrócić do miui ze względu na potrzebę pewnego telefonu w najbliższym czasie. Jak znowu zacznę się bawić telefonem to postaram się o tego screena. Na najnowszym CM 13 z 1 lutego nie ma już restartow. Na 12.1, LTE włączyłem wchodząc w konfigurację kodem *#*#4636#*#* i ustawiając preferowane sieci na LTE/GSM auto PRL, odświeżając funkcję SMSC a następnie reset telefonu. Edit. Screen w załączeniu z 13. LTE działa bez czynności o których wcześniej napisałem. Nic nie ustawialem. Edytowane 2 Lutego 2016 przez log 1
fredek Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Opublikowano 11 Lutego 2016 No to się wyjaśniło, ale wieści są kiepskie: CM13 jednak nie wspiera Mi4 w wersji LTE, jest tylko dla MI3 i Mi4 w wersji WCDMA. Takie jest oficjalne stanowisko opiekuna CM dla cancro (Joey Rizzoli aka @linuxxxx), nawet zgłoszenia błędów na MI4 LTE są ignorowane. Z dobrych wieści to następny build CM13.0 będzie miał już dodane nagrywanie rozmów, czyli w sumie ostatnią funkcję, której mi brakowało w stosunku do CM12.1. TWRP 3.0.0 też już od kilku dni jest dostępne dla cancro, używam jak się tylko pojawiło i działa dobrze zarówno z romami MIUI jak i CM, można śmiało wgrywać.
Pietr Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 (edytowane) Skoro Mi4 i Mi3 mają ten sam rom to w Mi3 można kręcić CPU i GPU do wartości tych z Mi4 bez zmiany kernela? Ps. Polecacie jakiś kernel? Edytowane 12 Lutego 2016 przez Pietr
kulig007 Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Bez kernela z funkcją UC / OC nie dasz rady z tego co kojarzę. Chyba, że CM sam w sobie ma taką możliwość. ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W
thomas Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Od 3 dni siedzę na CM 13 i jak na razie pozytywnie ☺ Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
skubi07 Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Ja właśnie też wgrałem twego cma i na codzień da się spokojnie uzywac. Tylko powiedzcie mi czy też macie tak strasznie skichany dźwięk na głośniku? U mnie jest tragedia. Cokolwiek zagra to tak jak by za mocno basy podkręcić. Najciekawsze jest to że do muzyki używam black player i gdy włączę jego equalizer magicznym sposobem głośnik gra czysto. Może nie idealnie Ale o niebo lepiej. Systemowe eq wyłączone. Sent from my MI 3W using Tapatalk
fredek Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Opublikowano 14 Lutego 2016 Dnia 13.02.2016o03:09, skubi07 napisał: Tylko powiedzcie mi czy też macie tak strasznie skichany dźwięk na głośniku? U mnie jest tragedia. Cokolwiek zagra to tak jak by za mocno basy podkręcić Nie, czysty, głośny i wyraźny dźwięk na wersji z 14.02. Nie instalowałeś czasem jakiś polepszaczy dźwięku?
fredek Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Opublikowano 14 Lutego 2016 Po kliknięciu 10 razy w "Redukcję czerwonych oczu" w snap kamera odblokowują się dodatkowe opcje regulacji dla kamerki 4
skubi07 Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 3 godziny temu, fredek napisał: Nie, czysty, głośny i wyraźny dźwięk na wersji z 14.02. Nie instalowałeś czasem jakiś polepszaczy dźwięku? Nic nie instalowałem, ale siedze na 12.02. Właśnie robie update i zobacze. Gdzie jest jakiś changelog od wersji daily?
skubi07 Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 Na 14.02 jest dokładnie to samo z głośnikiem... W audioFX wyłączone wszystko dla głośnika i słychać jakieś dziwne trzaski. W ogóle dzwięk z głośnika jest tak jak by z przesterowanym basem i jak włącze na przykład muzyke to cały telefon sie aż trzęsie ma maksymalnej głośności. Dopiero tak na 3/4 jest czysto a głosność zostaje mniej więcej taka sama.
log Opublikowano 19 Lutego 2016 Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) CM 13 wszystkie wersje do 19.02, czyli te które testowałem na Mi4 LTE - nie działa autoobracanie ekranu, tak jakby system nie widział czujnika, pozatym wszystko ok. Edytowane 19 Lutego 2016 przez log
skubi07 Opublikowano 19 Lutego 2016 Opublikowano 19 Lutego 2016 Czujniki dzialaja wlasnie na kazdej wersji a bug o ktorym mowisz tez byl omawiany. Wystarczy reboot ewentualnie wipe cache i czujniki dzialaja. Sent from my MI 3W using Tapatalk
thomas Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Dzisiaj przeskoczyłem z wersji z 14.02 na najnowszą i jest problem z odblokowaniem ekranu. Pomaga wyłączenie opcji zapobiegania przypadkowemu wybudzeniu. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
fredek Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Opublikowano 21 Lutego 2016 W CPU-Z masz zakładkę sensors, zobacz czy proximity sensor właściwie działa.
thomas Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Pokazuje 5 cm, jak zbliżam palec, to spada do 0. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
fredek Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Opublikowano 21 Lutego 2016 50 minut temu, thomas napisał: Pomaga wyłączenie opcji zapobiegania przypadkowemu wybudzeniu. Gdzie to się przestawia, bo nie widzę takiej opcji?
thomas Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Ustawienia -> Wyświetlacz i diody -> 3 opcja przy której jest przełącznik Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
fredek Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Opublikowano 21 Lutego 2016 Szukałem tej opcji w Ekranie blokady :/ Faktycznie jest błąd, zgłosiłem go na xda.
lg4xhd Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Dnia 19.02.2016o12:30, log napisał: CM 13 wszystkie wersje do 19.02, czyli te które testowałem na Mi4 LTE - nie działa autoobracanie ekranu, tak jakby system nie widział czujnika, pozatym wszystko ok. Kurcze tak teraz czytam te wasze rozmowy. Ja mam problem z czujnikiem obrotu na najnowszym miui od 6.1.28 do 6.2.18 - co prawda na mi note. Ale tak myślę, czy to czasem nie jest przypadłość tego nowego Androida w wersji 6 lub sterowników tych czujników dla nowej wersji androjta ? Bo CM13 to też andoid 6. Może to tylko zbieg okoliczności ale coś mi tu śmierdzi... Edytowane 22 Lutego 2016 przez lg4xhd
Pietr Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Nope. Przecież CM jest na Mi3/4 w wersji WCDMA? Na Xda jest jakiś fix dla Mi4.
fredek Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Opublikowano 22 Lutego 2016 @lg4xhd wszystkie czujniki działają na cancro. Problem jest tylko z jedną z opcji w menu "Zapobiegaj przypadkowemu wybudzeniu", która ma buga i skutecznie utrudnia prawidłowe odblokowanie telefonu jak jest włączona.
fredek Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Opublikowano 22 Lutego 2016 Przed aktualizacją do wersji z 23 lutego trzeba koniecznie zrobić 2 rzeczy: 1. Wyłączyć opcję Ustawienia -> Wyświetlacz i diody -> Zapobiegaj przypadkowemu wybudzeniu jak ktoś ma włączoną, to ustawienie zniknie od jutra. 2. Zrobić pełną kopię systemu i danych w TWRP bo pojawi się sporo zmian i optymalizacji dla cancro i może się okazać, że będą jakieś problemy 1
Pietr Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 Jak tam najnowszy build? Bo z ciekawości zainstalowałem. Po uruchomieniu przez chwilę działał akcelerometr i przestał. Pomógł reBoot. Potem przestał działać ekran blokady. Jak raz kliknąłem to nic się nie działo. A jak 2 razy to aparat się włączył.
fredek Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Opublikowano 23 Lutego 2016 @Pietr No opcja "Zapobiegaj przypadkowemu wybudzeniu" nadal jest mimo, że dev zablokował ją w kodach źródłowych, także trochę magicznie... pewnie jakiś cache kompilatora zadziałał. Problemów z tym co było zmieniane: LiveDisplay, obsługa sieci i optymalizacje nie ma, przynajmniej u mnie, także w sumie pozytywnie.
thomas Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 Dzisiaj zauważyłem, że świetnie działa opcja przesyłania ekranu na tv. Z tego co kojarzę, na MIUI takiej opcji nie było. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Pietr Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 W miui jest opcja przesyłania ekranu po wifi.
thomas Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 I można tam bieżący ekran przesyłać? Bo nie kojarzę, żeby mi ta opcja śmigała 😀 Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Pietr Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 Tak, można na bieżąco wysyłać ekran przez Wi-Fi. A najdziesz to w Ustawienia > Więcej... > Wyświetlacz bezprzewodowy > Włącz Wi-Fi Display. Sprawdzałem, i działa. Na MIUI jak i CM. Telewizor Samsung SmartTV serii 5.
thomas Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 To jak wrócę do MIUI, to będę musiał sobie to jeszcze raz przetestować Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Pietr Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 W wczorajszej aktualizacji został naprawiony ekran blokady.
zielonyBB Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Mam pytanie. Chciałbym przetestować CM. Rozumiem ze instaluję ostatnią wersję nightly + gaps ? Jak wyglądają aktualizacje ? Jest OTA czy trzeba flashować za każdym razem od zera ? Jeśli tak to czy full wipe przy przejściu na nowszą wersje jest każdorazowo potrzebny ? Wysłane z mojego Tab2A7-10F przy użyciu Tapatalka
Tomek_Tcz Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Jest ota samo się wgra po zatwierdzeniu. Wipe data nie jest potrzebne przy aktualizacji cm. Tak instalujesz ostatnią wersję cm plus gapps (ARM pod 6.0) Ja do aktualizacji polecam aplikację z Google Play, CyanDelta mniej MB pobiera przydatne jak chce się zaktualizować przez 3G Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka 1
zielonyBB Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Extra, dzięki. Jesteś na ostatniej wersji na MI3 ? Są jakieś większe problemy ? Planuje wrzucić na MI4. Tapnięte z Lenovo
Tomek_Tcz Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Wczoraj miałem. Nie było problemów brakuje mi tylko podświetlania ekranu przy otrzymaniu powiadomień czy też Ambient Display który w poprzednim moim tel na cm był A ogólnie na mi3 nie mogę się przełamać do cm miałem parę prób, miui bardziej mi się podoba i używa. Dlatego rano już wróciłem do miui, chociaż planuje dać cm czas by zobaczyć jak będzie z baterią itp. Może zaraz wgram razem z Tobą i dam cm powiedzmy z 4-5 dni testówNa moto g gen 2 cm używałem długo na xiaomi to jakoś nie to samo Zrób sobie w twrp backup miui będzie łatwiej wrócić na miui. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi