Radek66-6 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Wersja MIUI: 6v6.7.2.0 stabilna - przy okazji to nowa czy stara wersja ? Posiadany smartfon: XIAOMI REDMI NOTE 2 OD DZIS RANO Jakim użytkownikiem jesteś? Początkujący Opis znalezionego błędu Powielaja mi sie ikony w menu glownym. Glownie google chrome i aplikacja internet. Kolejna rzecza sa wyskakujace reklamy przy dzialajacym wi-fi strasznie denerwujace, wyskakuja bez zadnego powodu w kazdym miejscu (sklep google, wiadomosci, kontakty, itp.) I oczywiscie jezyk telefonu, wiem trzeba wgrac MIUI Polska ale jestem kompletnym laikiem w tych sprawach ale bardzo chce spolszczony telefon. Dodam iz przy jednej z prob wyskoczyl blad na samym poczatku. Ale to pozniej. Obecnie chce wiedziec czy warto likwidowac te bledy ktore wystepuja czy nie przejmowac sie i probowac wgrac to MIUI Polska i bledy raczej same znikna.? Zapomnialem dodac czy jest mozliwosc calkowitego wyeliminowania tej nie wiem jak to nazwac "nakladki" MIUI i zrobic po prostu to normalne menu androida. Bardzo prosze o odpowiedz. LogcatNie wiem co to. Edytowane 22 Grudnia 2015 przez Radek66-6
hhunter22 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) A więc - wejdź tu LINK pobierasz do swojego telefonu STĄD poradzisz sobie. rób wszystko po kolei. to bardzo proste pozdrawiam. PS nie masz polskiego MIUI stad te dziwactwa możesz wgrać np CM - ale osobiście podoba mi się MIUI - zrób to co napisałem, pokorzystaj z MIUI a potem kombinuj dalej! Edytowane 22 Grudnia 2015 przez hhunter22
Acid Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Nie masz wyjścia. Kupiłeś telefon u sprzedawcy co instaluje syfiaste MIUI to teraz tak masz. Jedynie MIUIPolska to naprawi (wraz z Wipe przed instalacją). Wysłano z MI Note
Radek66-6 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Robie METODA 2 Pobralem wersje RedMi Note 2 android 5.0.2 o rozmiarze 684mb. czy to wlasnie nazwe tego pliku mam zmienic na : 'Upewniamy się przed rozpoczęciem aktualizacji czy nazwa pliku w pamięci USB telefonu nazywa się "update.zip".'' i wrzucic do katalogu glownego? i majac na mysli katalog glowny chodzi o to zeby nie znajdowal sie on w zadnym folderze tak? I ostatnie pytanie jesli uda mi sie to skonczyc to potem postepowac wedlug ktorego poradnika aby wgrac MIUIPolska czy to juz bedzie wgrane MIUIPolska? Dzieki za wczesniejsze odpowiedzi !!! Edytowane 22 Grudnia 2015 przez Radek66-6
hhunter22 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Do głównego katalogu czyli tam gdzie jest folder MIUI to jest główny katalog, nie dam folder MIUI tylko ten w którym on jest... Kuźwa nakręciłem. No główny katalog telefonu Wesołych Świąt!!!!
Acid Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Robisz złą instrukcją do jasnej ciasnej. Czy w tej instrukcji masz napisane w liście urządzeń na początku, że jest do Note 2? Wysłano z MI Note
Radek66-6 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Robie ta ktora zostala mi podana. To w takim razie ta do mojego modelu czy ta dla starszego modelu ? Witam, mam tego REDMI NOTA 2 W WERSJI 6v6.7.2.0 i teraz tak probujac robic tym Metoda 2015 mam przygotowane 4 pliki i zgrane na pamiec telefonu. uruchamiam tego updatera wybieram ten plik chiński rom dev oczywiscie w oryginalnej nazwie mam go zapisanego nic nie zmianialem od pobrania. i zaczyna sie aktualizacja i przy 32% wyskakuje nagle 99% i taki oto obrazek install update.zip failed! Co teraz? Edytowane 22 Grudnia 2015 przez Radek66-6
Radek66-6 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Dobra dzięki za podpowiedzi i wysłane poradniki. Ale w końcu udałem się do kogoś kto się zna i zrobił to wszystko od razu używając komputera. MIUI POLSKA bardzo ładnie się prezentuje pocisne na nim trochę bo mi się spodobał. Przy okazji jeśli ktoś chce kupić taki telefon lub jakikolwiek inny z chin i jie zma się na takich rzeczach albo nie ma nikogo znajomego który mógłby się znać to nie polecam tych telefonów tylko sobie napsujecie nerwów. Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Radek66-6
ZduneX25 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi