Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Myślę że tu też można rozpocząć wątek odnośnie baterii w RN3. Dziś od rana ustawiam tel na 100% jasność, wifi on, blue on. wieczorem wrzucę wyniki.

Edited by hhunter22
Posted

Hej, czy pomógłbyś amatorowi z interpreatacją tych wyników. Czy to dobry wynik?

Bardzo podoba mi się ten flat designowy "top" na tych screenach, jak się nazywa ta "skórka" do MIUI? :) 

Posted

No Panowie nie wstydzić się, jak tam bateria na waszych RN3 ? 5h ekranu chyba powinno być normą przy takiej pojemnej baterii ?

Posted

Sporo YT streamowanego na tv. Synchro z 3 poczt. Ok 50 minut rozmów. Ekran 100%. Wifi cały czas włączone. Blue też. Odłączony wczoraj skrin dziś z rana. 

Screenshot_2015-12-19-09-11-51.png

Screenshot_2015-12-19-09-12-01.png

Screenshot_2015-12-19-09-12-28.png

• Like 1
Posted (edited)

wrzucam wczorajsze testy. wszystko praktycznie jak wyżej. więcej neta i strimu youtuba do telewizora, za to rozmowy tylko 8min. aa i ustawiłem w opcjach sieci żeby nie przełączało mi co chwile na lepszy zasięg. mam play i mieszkam na wsi i często zmienia mi playa na zasięg plusa lub tmobile, mam dwie anteny w +- tej samej odległosci, przez co moje edifiery trzeszczą jak telefon leży na biurku, ustawiłem na stałe, problem znikł i chyba bateria na tym skorzystała. do tego robiłem 3x antutu. nadal 3 poczty synchro, opaska więc blutut, powiadomienia.

Może ktoś jeszcze się pochwali, chętnie zobaczyłbym jak wygląda taki sot przy ustawieniach oszczędzania.

Screenshot_2015-12-24-00-10-22.png

Screenshot_2015-12-24-00-11-58.png

Edited by hhunter22
  • Like 2
Posted
1 godzinę temu, hhunter22 napisał:

wrzucam wczorajsze testy. wszystko praktycznie jak wyżej. więcej neta i strimu youtuba do telewizora, za to rozmowy tylko 8min. aa i ustawiłem w opcjach sieci żeby nie przełączało mi co chwile na lepszy zasięg. mam play i mieszkam na wsi i często zmienia mi playa na zasięg plusa lub tmobile, mam dwie anteny w +- tej samej odległosci, przez co moje edifiery trzeszczą jak telefon leży na biurku, ustawiłem na stałe, problem znikł i chyba bateria na tym skorzystała. do tego robiłem 3x antutu. nadal 3 poczty synchro, opaska więc blutut, powiadomienia.

Może ktoś jeszcze się pochwali, chętnie zobaczyłbym jak wygląda taki sot przy ustawieniach oszczędzania.

Screenshot_2015-12-24-00-10-22.png

Screenshot_2015-12-24-00-11-58.png

Tutaj też ekran na 100%?

Posted

Tak. Jak nie zapomnę jutro ustawie 50% od rana. Tylko wczoraj miałem dużo mniej rozmów. Najlepszym testem byłoby ustawić 100% i np jakiś pokaz slajdów zdjęć zrobić. Byłoby równomierne. Tak czasami więcej Internetu czasami jakieś gry stream wideo z NAS. Więcej rozmów itd. Ogólnie chyba coś po aktualizacji się poprawiło z zużyciem baterii lub po kilkunastu ładowaniach jest w optymalnej formie. Dziś jadę też od rana 100% ale nie będzie czasu tyle siedzieć z telefonem :) pozdrawiam wesołych.

Wesołych Świąt!!!!

Posted (edited)

To fajnie trzyma na baterii, czekam na screeny.
Wesołych i szczęśliwego 2016!

Edited by slother
Posted (edited)

Bateria jest naprawdę dobra - przy tak dużym wyświetlaczu ładnie sobie radzi!

Pytanie po co we "flagowce" ładują QHD albo 4K ;D

W między czasie robiłem jeszcze trzy aktualizację MIUI (co oprogramowanie pewnie nie zaliczyło do SoT) ;)

Screenshot_2015-12-25-10-19-03.png

Screenshot_2015-12-25-10-18-48.png

Screenshot_2015-12-25-10-19-09.png

Edit: 

Dziś od 100% do 14% miałem SoT przez 7.5h, telefon odłączony od ładowarki 29h temu.

Naprawdę niezłe wyniki ma ta bateria ;)

Edited by Tajniak
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 25.12.2015o22:38, Tajniak napisał:

Bateria jest naprawdę dobra - przy tak dużym wyświetlaczu ładnie sobie radzi!

Pytanie po co we "flagowce" ładują QHD albo 4K ;D

W między czasie robiłem jeszcze trzy aktualizację MIUI (co oprogramowanie pewnie nie zaliczyło do SoT) ;)

Screenshot_2015-12-25-10-19-03.png

Screenshot_2015-12-25-10-18-48.png

Screenshot_2015-12-25-10-19-09.png

Edit: 

Dziś od 100% do 14% miałem SoT przez 7.5h, telefon odłączony od ładowarki 29h temu.

Naprawdę niezłe wyniki ma ta bateria ;)

A jaka jasność ekranu przy tak ładnym SOT?

Posted
6 godzin temu, krzysiu85005 napisał:

A na jakich romach lecicie. Ja na stock 7019 i tak dobrych wynikow nie mam.

Witam, ja wyciągam jakieś 5h wyświetlacza przy 3 dniach użytkowania (cały czas wi-fi, sync w nocy, podswietlenie auto 50%)

Ostatnio miałem update do 7.0.22.0, jeszcze nie widziałem żeby na forum ktoś pisał o tej wersji.

Posted

Dziś właśnie też zrobiłem update do tej wersji, jeśli uda mi się rozładować dziś telefon (czyli w jakieś 15h od pełnego naładowania) to napiszę jak to tam wygląda ;)

Na chwilę obecną: SoT 3h 41 min, zostało 58% baterii, cały czas włączone Wi-Fi i bluetooth ;)

Posted (edited)

5-6 godzin SoT dość ładnie, a jak za to z ładowaniem do pełna mając te 4000mAh :P ? Quick charge wogóle jakiś jest?

Edited by marandos
Posted
3 godziny temu, gryzon87 napisał:

Witam, ja wyciągam jakieś 5h wyświetlacza przy 3 dniach użytkowania (cały czas wi-fi, sync w nocy, podswietlenie auto 50%)

Ostatnio miałem update do 7.0.22.0, jeszcze nie widziałem żeby na forum ktoś pisał o tej wersji.

mój błąd nie dodałem kropek... 7.0.19 ;)

Posted (edited)
6 hours ago, marandos said:

a jak za to z ładowaniem do pełna mając te 4000mAh :P ? Quick charge wogóle jakiś jest?

Podłączam telefon mając około 9-13% baterii, ładowanie do pełna zajmuje jakieś 2.5h, z czego na początku procenty naprawdę szybko lecą ;)

Edit:

No i wrzucam screeny, trochę ich będzie ;)

Zero dzwonienia, dużo SMS, bluetooth włączony do mi band 1s, cały czas włączone Wi-Fi i bluetooth oraz oczywiście synchronizacja. W między czasie robiłem update MIUI do 7.0.22 ;)

Screenshot_2016-01-04-21-09-10.png

Screenshot_2016-01-04-21-09-02.png

Screenshot_2016-01-04-21-08-55.png

Screenshot_2016-01-04-21-08-46.png

Screenshot_2016-01-04-21-08-40.png

Screenshot_2016-01-04-21-08-28.png

Edit 2:

I zdjęcie przed ładowaniem, wszystkie ustawienia takie same ;)

Screenshot_2016-01-04-22-22-30.png

Edited by Tajniak
Posted

Automatycznie, na obu kartach ;)

9h SoT to jak dla mnie naprawdę dobry wynik, porównywalny z Yoga 2 ;)

Chociaż trzeba przyznać, że ostatnio mając wyłączone Wi-Fi, czasami włączając dane komórkowe i GPS wytrzymał mi jakieś 3 dni z SoT 5-6h.

Jak dla mnie, wyniki rewelacyjne ;D

Posted

Obiecane statystyki na miui polska :)0970bbf8f5941f9463733301d795b879.jpg22d162df642db97327793216c6a69a47.jpg

Tylko że dziś dużo ściągałem bo ustawialem soft pod siebie

Wysłane z mojego Redmi Note 3

Posted

Dziwne, że baterie się różnią w poszczególnych sztukach, jednemu wyciągnie na 100% jasności i w miare dużym zużyciu 7,5h SOT a drugiemu ledwo 4h wyzipie.

• Like 1
Posted
4 godziny temu, fakeeus napisał:

Dziwne, że baterie się różnią w poszczególnych sztukach, jednemu wyciągnie na 100% jasności i w miare dużym zużyciu 7,5h SOT a drugiemu ledwo 4h wyzipie.

na RN2 potrafiła mi się bateria do 40% zjechac przez noc na nie używanym telefonie. pomógł reset. potem zacząłem sie bawić oszczędzaniem co pogorszyło temat ze telefon po pół dnia był pusty, pomógł reset. nic nie grzebiąc i po tygodniu, półtorej bateria sie uspokoiła i w miarę trzymała. na rn3 stwierdziłem że nic się nie grzebię bo to tylko pogarsza sprawę.

Posted

Na starym telefonie też miałem problem, że czasami baterie zaczęła szybko się kończyć, bez większych zmian w systemie, wtedy wyłączałem telefon i podłączałem pod ładowarkę na całą noc ;)

Co do tego telefonu, po update wersji MIUI system zaczął mi żłopać 25% baterii, zwykły reset telefonu pomagał.

Posted

Właśnie, dlaczego są aż tak duże rozbieżności w tych statystykach? Ja mam max 4h, cały czas włączone dane i wifi, jedna karta sim, ekran na 50%...liczyłem że ta bateria wypadnie lepiej a jest podobnie do mojego poprzedniego 1+1 a niby 30% baterii więcej. 8h SOT to jest dla mnie nie realne.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Posted

Wszystko zależy od użytkowania wifi, danych mobilnych, synchronizacji, jasności, grania i używanych aplikacji, stanu sieci, połączeń głosowych, aktualnego systemu oraz tego, czy jakaś aplikacja nie drenuje baterii, a telefon nie wchodzi w deep sleep. Czyli w skrócie od wszystkiego :P Przykładowo: Adam używa telefonu do przeglądania internetu bez synchronizacji, nie korzysta z wielu apek, a dziennie rozmawia łącznie 3minuty, natomiast Wojtek ma 2 poczty do synchronizacji, cyka mnóstwo zdjęć, dużo rozmawia przez telefon, używa różnych aplikacji, rano jadąc autobusem słucha muzki na spotify, w południe biega z endomondo, a wieczorem ogląda YT. SOT wynosi w pierwszym przypadku 9h, a drugim 4h. Chyba łatwo to zrozumieć :D 

• Like 1
Posted

Non stop Wi-Fi, dużo smsowania, około dwóch godzin rozwiązywania testów na prawko, twitter, fb, onet itp (okolo godzina), jasność około 40%.Screenshot_2016-01-10-16-46-55.thumb.pngScreenshot_2016-01-10-16-47-13.thumb.png

Posted

Proponuję dodawać screeny, gdy podłączacie telefon do ładowarki, bo jeśli na 50% jest 4h SOT to nie jest to równoznaczne z 8h przy podłączaniu. A nie wiem czemu wszyscy dajecie na 50-30% :D 

• Like 1