krzysztof1506 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Witam od jakiegoś czasu nie działają mi na MI 4 z MIUI7 powiadomienia w aplikacji ING Bank Śląski oraz RSO . Ktoś ma jakiś pomysł w czym tkwi problem. Na MIUI 6 wszystko było ok. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
kulig007 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Musisz mieć coś pokręcone w ustawieniach. Używam apki od ING i u mnie jest OK. Sprawdź funkcję oszczędzania energii - zdarzało się, że gdy włączona, były problemy z powiadomieniami.
krzysztof1506 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2015 Dzięki, sprawdzę i dam znać czy działa. Wystarczy wyłączyć oszczędzanie dla konkretnej aplikacji czy trzeba wyłączyć dla wszystkich? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
kulig007 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Nie korzystaj w ogóle z tego-działa jak placebo. Ja to wyłączyłem. Nie widzę żadnych różnic czasu pracy baterii, a jeśli są to mega minimalne. A przynajmniej WSZYSTKIE powiadomienia działają Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
krzysztof1506 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2015 Ok dzięki Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Gawronnek Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Mam ten sam problem, RSO nie działa od samego początku jak zmieniłem telefon. Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.10 PL
fred Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 U mnie też powiadomienia RSO nie działają. No nie do końca. Jeżeli telefon wybudzony to są, inaczej nie ma. Żadne ustawienia nie pomagają.
szuineg Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Dopisuję się do listy, u mnie mało co działa,nie działa skype, whatsapp, outlook, RSO, nawet jak telefon jest wybudzony coś tam robię to nikt się do mnie nie dodzwoni na skypa, whatsappa, nie wiem o mailach, wymienione aplikacje dodane do autostartu, pozakładane kłódki, porobione wyjątki w zasilaniu - teraz całkiem wyłączyłem oszczędzanie energii i nic to nie zmieniło. Miui robi coś z działającymi aplikacjami, że wydają się one być na krawędzi działania i nie działania, w pewnych momentach wydaje się, że ten system nie ma wcale multitaskingu! Przed zakupem zastanawiałem się nad redmi note 2 i lenovo k3 note, oglądałem jeden filmik, który doskonale obrazuje to o czym piszę, każda aplikacja jest uruchamiana ponownie, a na lenovo widać, że ona jest w trakcie działania. https://www.youtube.com/watch?v=6evoQ5f-Kbk od 8 minuty jest porównanie wielozadaniowości i redmi leży i kwiczy. soft: miui7 5.10.29 Edytowane 14 Grudnia 2015 przez szuineg
krzysztof1506 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Po wyłączeniu oszczędzanie baterii RSO działa ale ING dalej bez powiadomień push. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
hhunter22 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 @krzysztof1506 Zobacz w oszczędzanie w aplikacjach wybierz ustawienia własne tej aplikacji i wybierz dane w tle zawsze. Działka ok? 🐇🐄🐏🐞🐔🐥🐁🐅🐃🐀🐓🐁
krzysztof1506 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Włączyłem całe oszczędzanie i dalej nic. Dziwne bo kilka wersji miui wcześniej to działało a sam niczego nie zmieniałem. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
hhunter22 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 @krzysztof1506 czyli ustawiłeś jak napisałem? Ja miałem ten problem z Messenger od FB i teraz jest ok. Z Olx jest nadal lipa. Nie wiem w czym problem. Musiałby się Acid wypowiedzieć może... 🐇🐄🐏🐞🐔🐥🐁🐅🐃🐀🐓🐁 A sama aplikacja działa w tle? nie czyść ramu. Troszkę to głupie bo na G2 nic nie musiałem ustawiać osobno. Wszystko ustawiało się w aplikacji i działało. Można było czyścić i zabijać procesy a powiadomienia i tak były.
kulig007 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Po wyłączeniu oszczędzanie baterii RSO działa ale ING dalej bez powiadomień push. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka A taka banalna sprawa, ale.... Masz włączone powiadomienia PUSH w samej aplikacji ING BANK ŚLĄSKI?! Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
krzysztof1506 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Mam włączałem kilka razy i włączałem, dalej nic. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Gawronnek Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 To samo jest RSO, działało mi nawet na MIUI na S650, ale odkąd mam RN2, nie potrafię tego włączyć tak aby działało, nie działa na żadnym ROM Pl ani EU, coś blokuje te powiadomienia push, trochę szkoda bo cała idea tej aplikacji bierze w łeb, bez tych powiadomień Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.10 PL
hhunter22 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 To samo jest RSO, działało mi nawet na MIUI na S650, ale odkąd mam RN2, nie potrafię tego włączyć tak aby działało, nie działa na żadnym ROM Pl ani EU, coś blokuje te powiadomienia push, trochę szkoda bo cała idea tej aplikacji bierze w łeb, bez tych powiadomień Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.10 PL Zablokuj aplikację żeby jej nie wywaliło podczas czyszczenia ramu czyli pociągnij w . Dodatkowo ustaw żeby ciągle działała w tle jak pisałem wyżej. U mnie jest ok. Olx też już działa. Problem został otwierania samych dymków z powiadomień z górnego paska. Jest powiadomienie ale jak klikam to nie otwiera się okienko rozmowy. 🐇🐄🐏🐞🐔🐥🐁🐅🐃🐀🐓🐁
szuineg Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Powtórzę się, ten system nie wspiera wielozadaniowości, nie wiem czy to wina samego andka czy miui, ale tak to wygląda na redmi note 2. Cokolwiek przełącze to poprzednia aplikacja po przełączeniu uruchamia się ponownie. Nic tu nie działa w tle.
hhunter22 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Ale po zablokowaniu ich działają. Te ustawienia są mega zawiłe też. Pewnie miui ma tu też dużo do powiedzenia. 🐇🐄🐏🐞🐔🐥🐁🐅🐃🐀🐓🐁 Krzysztof chyba ma ten problem na mi4
szuineg Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Mam poblokowane aplikacji (chodzi o kłódkę + autostart) i lipa, jestem ciekaw jak wypadłoby porównanie dwóch redmi note 2: jeden na miui a drugi na czystym andku.
kulig007 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 To, że MIUI lubi robić problemy z powiadomieniami PUSH, to znam ten temat od czasów Mi2s na v5. Później v6 robiło też problemy... Bo często aplikacje typu FlashScore, nawet Tapatalk nie dawały powiadomień. Na Mi4 już ten problem mam ograniczony do prawie minimum. Jeszcze są czasami opóźnione PUSH od np Weather Pro, ale nie jest tak źle jak kiedyś. A jak widać na przykładach, każdy przypadek jest indywidualny. Komuś działa RSO, komuś nie działa. MIUI jest pod tym względem złośliwe Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Gawronnek Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 To samo jest RSO, działało mi nawet na MIUI na S650, ale odkąd mam RN2, nie potrafię tego włączyć tak aby działało, nie działa na żadnym ROM Pl ani EU, coś blokuje te powiadomienia push, trochę szkoda bo cała idea tej aplikacji bierze w łeb, bez tych powiadomieńRedmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.10 PL Zablokuj aplikację żeby jej nie wywaliło podczas czyszczenia ramu czyli pociągnij w . Dodatkowo ustaw żeby ciągle działała w tle jak pisałem wyżej. U mnie jest ok. Olx też już działa. Problem został otwierania samych dymków z powiadomień z górnego paska. Jest powiadomienie ale jak klikam to nie otwiera się okienko rozmowy. 🐇🐄🐏🐞🐔🐥🐁🐅🐃🐀🐓🐁 Wszystko mam tak zrobione, aplikacja zablokowana, dodana do autostartu, oszczędność baterii dawno wyłączoną, czyszczenia RAM nie używam w ciągu dnia, coś musi być jeszcze u mnie przestawione, ale nie mogę dojść co Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.10 PL
hhunter22 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 To samo jest RSO, działało mi nawet na MIUI na S650, ale odkąd mam RN2, nie potrafię tego włączyć tak aby działało, nie działa na żadnym ROM Pl ani EU, coś blokuje te powiadomienia push, trochę szkoda bo cała idea tej aplikacji bierze w łeb, bez tych powiadomieńRedmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.10 PLZablokuj aplikację żeby jej nie wywaliło podczas czyszczenia ramu czyli pociągnij w . Dodatkowo ustaw żeby ciągle działała w tle jak pisałem wyżej. U mnie jest ok. Olx też już działa. Problem został otwierania samych dymków z powiadomień z górnego paska. Jest powiadomienie ale jak klikam to nie otwiera się okienko rozmowy.🐇🐄🐏🐞🐔🐥🐁🐅🐃🐀🐓🐁 Wszystko mam tak zrobione, aplikacja zablokowana, dodana do autostartu, oszczędność baterii dawno wyłączoną, czyszczenia RAM nie używam w ciągu dnia, coś musi być jeszcze u mnie przestawione, ale nie mogę dojść co Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.10 PL Może reset do fabrycznych zrób. o ile Ci się chce 🐇🐄🐏🐞🐔🐥🐁🐅🐃🐀🐓🐁
Gawronnek Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Był robiony po drodze kilka razy, bo bawię się różnymi ROMami Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.10 PL
hhunter22 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 1 godzinę temu, Gawronnek napisał: Był robiony po drodze kilka razy, bo bawię się różnymi ROMami Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.10 PL no to nie wiem, u mnie po za otwieraniem mesengera (same powiadomienia są) wszystko działa. Tzn ING nie mam ale RSO jest, OLX, Tapatalk, mesenger też dają powiadomienia. Zobaczymy co bd w piątek po aktualizacji
Rekomendowane odpowiedzi