fakeman Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Witam. Kupował ktoś zamienną baterię do RN2? Jest w ogóle dostępny gdziekolwiek oryginał czy tylko same zamienniki? Jeśli nawet to gdzie mogę dostać najlepszy zamiennik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur_star Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 A tu patrzyłeś. http://xiaomi.com.pl/produkt/bateria-3020mah-do-xiaomi-redmi-note-2-2/ Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
hosse6668 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Witam Opłaca się kupić baterię o pojemności 3650? http://www.aliexpress.com/item/3600mAh-High-Capacity-Replacement-Battery-for-XIAOMI-Redmi-Note-Rechargeable-Batteria-for-Xiaomi-BM42-BATTERY-FREE/32361094384.html?spm=2114.01020208.3.70.sSXsrV&ws_ab_test=searchweb201556_6_79_78_77_82_80_62,searchweb201644_0,searchweb201560_3 Wydłużyło by pracę teoretycznie o ok 20% Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Pięknie napisałeś - wydłużyłoby TEORETYCZNIE.... Nie licz na lepszy wynik w takich zamiennikach Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 A najczęściej pod naklejką jest prawidłowa jej pojemność wybita w fabryce i wychodzi że bateria jest słabsza od oryginalnej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 ale tak szczerze wam coś napiszę. nie rozumiem sensu posiadania drugiej baterii w dzisiejszych czasach, no chyba że pierwsza się skończyła i czas na wymianę - w sensie zakończyła żywot a nie wyczerpała się, ale to w RN2 jest raczej nie możliwe na tą chwilę bo pierwsi użytkownicy mają go dopiero pół roku. Przecież są tanie i pojemne PowerBanki w dobrych pieniądzach. Kiedyś miałem Samsung Galaxy Nexus - ten co zadebiutował z ICS, bateria 1850 mAh, wystarczała na 8-10 godzin, kupiłem drugą baterię i zewnętrzną ładowarkę, wtedy jeszcze nie było powerbanków, albo nie były tak dostepne, kosztowało mnie to około 160 zł. Pod koniec kupiłem baterię o zwiększonej pojemności z pleckami, wytrzymywał cały dzień (chyba 3600 mAh było - nie pamiętam), ale wyglądał jak koszmar. zresztą sami zobaczcie. Do czego zmierzam. Kup PowerBank i nie kombinuj, bedzie to wygodniejsze, ładniejsze i na pewno tańsze Zresztą Iphone też ostatnio dostał "garba" i co podoba się?? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlad24 Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Oryginalna bateria w moim telefonie miała zmierzone 2820 mAh. Baterie z gerbest i Ali lekko ponad 2500 mAh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Bateria potrzebuje około 4 pełnych cykli rozładowanie - ładowanie, aby osiągnąć pełną wydajność XRN2 by Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlad24 Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Dawno ma to za sobą. Ona po prostu nie ma 3020 mAh, albo telefon nie wykorzystuje całej pojemności wyłączając się wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted December 12, 2015 Author Share Posted December 12, 2015 Dnia 11.12.2015 at 11:05, Marcin.M napisał: ale tak szczerze wam coś napiszę. nie rozumiem sensu posiadania drugiej baterii w dzisiejszych czasach, no chyba że pierwsza się skończyła i czas na wymianę - w sensie zakończyła żywot a nie wyczerpała się, ale to w RN2 jest raczej nie możliwe na tą chwilę bo pierwsi użytkownicy mają go dopiero pół roku. Przecież są tanie i pojemne PowerBanki w dobrych pieniądzach. No tak, ale pamiętaj, że RN2 nie ma Quick Charge i dużo wygodniej wyjąć klapkę, zmienić baterię i mieć znowu naładowaną niż czekać ponad 2H z przypiętym powerbankiem aż sie naładuje, nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Nie rozumiem na co czekać? Ja biorę telefon z PowerBankiem, wkładam do kieszeni i wychodzę XRN2 by Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rysib Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Są dwie szkoły. Jedni wolą PoweBank inni zapasową naładowana baterię. Każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy. Nie ma co dyskutować nad wyższością którejś z nich. Kwestia preferencji i tyle. Cześć. Trochę czasu minęło od pierwszego pytania o nową baterie. Niestety, ta fabryczna w moim nocie cieniutko przędzie (podejrzewam że przez Clash of Clans ). Od jakiegoś czasu rozglądam się za nową i szukam oryginału. Jak myślicie, czy któraś z poniższych opcji jest oryginalna: LINK LINK LINK Ali LINK i taka mała ciekawostka. czy ktoś z was miał do czynienia z tymi zamiennikami? LINK, PS Nie ukrywam, że tak krótka żywotność baterii mnie negatywnie zaskoczyła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xen Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Ta wygląda na solidny wyrób (może nawet oryginał), chociaż kto ich tam wie . Uwagę przykuwa zdanie ze specyfikacji: "original battery core made by unofficial factory". http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=6200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Cześć, jaką i gdzie najlepiej kupić baterię do redmi note 2? Czy te o pojemności 4200mha są coś warte? Czy lepiej kupić oryginał? Może być z chin. Przy okazji prosiłbym o polecenie jakiegoś w miarę dobrego kabla micro USB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gello1 Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Bateria Nohon na Ali. Super mam już z rok. Lepsza niż oryginalna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 witam Własnie dziś dotarła do mnie kupiona na Ali bateria firmy NOHON ........ Włożyłem do telefonu ( stan naładowania 48%) i działa już pół dnia .Jak na razie za krótko, aby ją ocenić, poczekamy tydzień i napiszę jak się sprawuje. Na razie bateria zbiera dużo pochwał .....zobaczymy . pozdrawiam Wojtek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 @fancik napisz po nieco dłuższym użytkowaniu jak wrażenia, bo też zastanawiam się nad kupnem tej baterii. Choć ostatnio zainstalowałem MIUI Polska 8.1.3.0 stable i póki co jestem bardzo pozytywnie zaskoczony baterią, bo SOT mam za każdym razem ponad 3H, a dawno tak nie miałem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek-SJ Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Ja używam NOHONa od lutego. Nie jest zła, ale zamówiłem już następną bo ta powoli zaczyna wariować. Telefon ładuję co noc i zauważyłem taką przypadłość tej baterii, że po naładowaniu do pełna wyłącza się telefon. Ktoś już tu pisał na forum, że ma podobnie. O dziwo po włączeniu trybu samolotowego jest ok(wifi może być właczone). Ciekawe jak będzie u was. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 A baterie BlueStar są coś warte? Ma ktoś może? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 witam Obiecałem wrażenia z używania baterii NOHON. Po miesiącu mogę napisać że praca ekranu tzw. Sot waha się u mnie od 3.5 h do 4.2 h z tym że częściej poniżej 4 h . Bateria wytrzymuje spokojnie dwa pełne dni ( z tym że w nocy 5-6h jest telefon wyłączony ) .Nie gram w gry , tylko rozmowy ,Facebook , sms, itp. Czasem zrobię kilka zdjęć. Nie miałem żadnych dziwnych skoków wartości naładowania , żadnych resetów .........nic złego się nie wydarzyło .:) Ładowanie trwa 2-2.5 godziny z tym , że zawsze przedłużam przynajmniej godzinkę jeśli czas pozwala. Mogę polecić ten zamiennik ........pozostaje pytanie jak długo taka dobra praca potrwa .......pożyjemy zobaczymy . Pewnie szybciej zmienię model telefonu na nowszy ,tylko jaki ? bo tu Xiaomi zaszalało , ale to inny temat . pozdrawiam Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertj Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Witam czyli krótko mówiąc jaka obecnie bateria jest w miarę dobra? Pewnie przetestowaliście kilka na swoich redmi note2/prime kilka modeli??? wiec czekam na odpowiedzi co warto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Witam Krótko mówiąc nie wierzę że można kupić oryginalna baterię od Xiaomi . Z tego co kiedyś czytałem to firma sama z siebie nie produkuje i nie sprzedaje baterii, a z zamiennikami jest duża loteria . Jedni chwalą a inni narzekają mimo kupna u tego samego sprzedawcy . Nikt nie da gwarancji że trafisz na tę lepszą ,ale trzeba próbować ............ja polecam mimo wszystko -NOHON- Link to comment Share on other sites More sharing options...
steev Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Testowałem dwie. NOHON. Brać, nie pytać, nie szukać lepszego. Pomarańczową 'oryginalną', kupioną awaryjnie na alledrogo po tym jak problemy z softem zajechały mi NOHONa. I nie, nie powiem co o tej baterii sądzę, bo dostanę bana do końca świata i jeden dzień dłużej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sheol Posted June 15, 2019 Share Posted June 15, 2019 Właśnie przeglądam AliExpress i Allegro i co druga bateria to oryginał (szukam do 4x i Note 4). Np: https://allegro.pl/oferta/nowa-100-oryginalna-bateria-do-xiaomi-redmi-4x-7972595320 https://www.aliexpress.com/item/32861161959.html Mówicie, że to są podróby i nie ma szans na oryginał? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted June 15, 2019 Share Posted June 15, 2019 Doczekaliśmy czasu kiedy można bezkarnie pisać co się tylko podoba .Niestety większość lub nawet wszystkie to zamienniki lepiej lub gorzej wykonane .Telefon już dawno bez wsparcia .nie mówiąc o zaprzestaniu produkcji. Kupno bateri na Ali lub u nas w kraju to loteria.Jednak nadal bym polecił Kupno sprawdzonego zamiennika Nohon na Aliekspress u sprzedawcy u którego kupiło dużo osób i dało w miarę dobre opinie....Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sheol Posted June 16, 2019 Share Posted June 16, 2019 Szukam do 4x, on ma jeszcze wsparcie, do Note 4 na Snapie też, ten bez wsparcia. Napisałem tutaj bo temat dotyczy oryginalności baterii a innego tematu nie znalazłem, ale pracuję od 2006stego roku na IPB/IPS, więc zdaję sobie sprawę, że wyszukiwarka często wprowadza w błąd i może temat jednak istnieje. Piszesz, że nie można kupić oryginału a na portalach ich pełno, ale znam realia dzisiejszego handlu, dlatego wierzę Tobie bo widzę, że wiesz o czym piszesz. Na Allegro ich nie widzę, ale na Ali są za ok 50zł. Jak byś ocenił procentowo ich jakość w porównaniu do oryginału? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted June 16, 2019 Share Posted June 16, 2019 Witaj Tak jak pisałem wybrał bym chwalony zamiennik zamiast "oryginału" bo po prostu nie wierzę już w te oryginały .( tak jak pisałem, napisać że ma się do sprzedania oryginalna baterie może każdy bo nie ma prawa ani możliwości aby mu to udowodnić że kłamie. Sam szukałem i wybierałem po kilkukrotnych wymianach na kolejne sztuki, wróciłem do starej oryginalnej baterii i jednego zamiennika zamiast jednej nowej. Te moje stare baterie działają do dziś lepiej niż te niby oryginały. Oczywiście są tacy którym się udało i są zadowoleni.Przecież nawet w podróbkach są lepsze i gorsze egzemplarze. Jest to trochę loteryjne ale tak jest i już.Zaznaczam że jest to tylko moje zdanie i wielu może się z tym nie zgodzić. Także w tym temacie w moim przypadku chodzi o telefon Xiaomi Redmi Note 2 prime więc to tez jest jakaś różnica. Nikt za Ciebie nie zdecyduje, ale po to jest forum aby wymieniać się doświadczeniami. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts